پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

درگیری مسلحانه بین ارتش سودان و شبه نظامیان واکنش سریع در پایتخت(خارطوم)سودان

درگیری مسلحانه درسودان(نفربرهای زرهی ارتش سودان)راه‌های منتهی به کاخ ریاست‌جمهوری را بستند.

رسانه‌های محلی در سودان، امروزشنبه ۱۵ آوریل ۲۰۲۳(۲۶ فروردین ۱۴۰۲) از شنیده شدن صدای تیراندازی در نزدیکی خارطوم خبر داده و اعلام کردند که راه‌های منتهی به کاخ ریاست‌جمهوری با نفربرهای زرهی وابسته به ارتش بسته شده است.

علت درگیری مسلحانه:فرمانده کل ارتش سودان (ژنرال عبدالفتاح البرهان) از «حمیدتی»(فرمانده نیروهای واکنش سریع)خواسته که بایدفعالیت هایتان زیرنظرارتش باشد،یعنی نیروهای واکنش سریع درارتش ادغام بشوند،اما حمیدتی این درخواست راردکرده ودرگیری ها شروع شده وادامه دارد.

تاآمروز،سه شنبه ۱۸ آوریل ۲۰۲۳(۲۹ فروردین ۱۴۰۲) حدود ۲۰۰۰ نفرکشته ومجروح شده اند.

فولکر بیرتیس

«ولکر پرتس»(نماینده سازمان ملل در امور سودان) اعلام کرد که در سه روز گذشته از آغاز درگیری‌ها در سودان، بیش از ۱۸۰ نفر کشته شده و بیش از ۱۸۰۰ نفر زخمی شده‌اند. ناآرامی در سودان ادامه دارد.

درگیری ها درسودان

درگیری های مسلحانه درسودان،نیروهای واکنش سریع خودراپیروزمیدان می دانند

آشوب در سودان در پی حملات متقابل ارتش و نیروهای واکنش سریع

شبه نظامیان واکنش سریع که با ارتش سودان در خارطوم درگیر شده است، اعلام کرده که با گروه‌های میانجی برای خاتمه درگیری در حال تماس هستیم. آغاز جنگ داخلی و هرج و مرج در سودان/ کاخ ریاست جمهوری و فرودگاه خارطوم به کنترل واکنش سریع درآمد

تنش‌ها بین ارتش و نیروهای شبه نظامی موسوم به واکنش سریع در ماه‌های اخیر تشدید شده است؛ موضوعی که امضای توافقنامه‌ای با حمایت بین‌المللی با احزاب سیاسی برای احیای گذار دموکراتیک کشور را به تأخیر انداخته است.

تنش‌های کنونی بین ارتش و شبه‌نظامیان از اختلاف نظر در مورد چگونگی ادغام نیروهای شبه نظامی واکنش سریع در ارتش و اینکه چه مقامی باید بر این فرآیند نظارت کند، ناشی می‌شود. این ادغام، شرط کلیدی توافقنامه انتقالی امضا نشده سودان است.

«ژنرال عبدالفتاح برهان»، رئیس شورای حاکمیت انتقالی و فرمانده کل ارتش سودان،

و «ژنرال محمد حمدان داگالو»، معاون وی و فرمانده نیروهای واکنش سریع، نتوانستند در مورد روند ادغام نیروهای واکنش سریع به توافق برسند.

البرهان یدخل تعدیلات على قیادة الجیش فی السودان

ارتش سودان در اکتبر ۲۰۲۱، به رهبری «ژنرال برهان» با یک کودتای نظامی، دولت را سرنگون، وضعیت اضطراری اعلام و یک شورای حاکمیتی انتقالی به رهبری او ایجاد کرد.

اعتراضات بعدی برهان را مجبور به امضای پیمانی کرد که خواستار بازگرداندن «عبدالله حمدوک»(نخست وزیرسودان) آزادی همه زندانیان سیاسی، برگزاری انتخابات در ژوئیه ۲۰۲۳ و انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی منتخب بود.

با این حال، بحران سیاسی ادامه یافت و «نخست وزیرسودان»(عبدالله حمدوک) در ۲ ژانویه ۲۰۲۲(۱۲ دی ۱۴۰۰) از سمت خود کنار رفت.السودان..مناکفة إماراتیة للبرهان: «حمیدتی» حاملاً للواء المدنیین!

جناح عبدالفتاح البرهان و جناح معاون وی شکاف وجود دارد.

KHARTOUM, SUDAN - MAY 04: Gen. Mohamed Hamdan Dagalo

حمیدتی (نفروسط)فرمانده سودانی

قائد قوات الدعم السریع بالسودان یؤکد الالتزام الصارم بالتحول الدیمقراطی

محمد حمدان داگالو.

به دنبال درگیری های امروز، نیروهای شبه نظامی واکنش سریع در سودان، ارتش این کشور را به حمله به یکی از مراکز خود در خارطوم متهم کرد و درباره جزئیات این درگیری گفته است که افراد آن با ورود نیروهای ارتش به مقر آن‌ها در اردوگاه "سوبا" در خارطوم غافلگیر شده و به نیروهای ارتش حمله کردند.

همزمان خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان عینی از شنیده شدن صدای تیراندازی در شهر "بحری" در پایتخت واقع در اطراف تاسیسات وابسته به نیروهای واکنش سریع خبر داد.

السودان.. مقتل متظاهر فی احتجاجات جدیدة تطالب بالحکم المدنی

طبق این گزارش، توپ و خودروهای زرهی در شهر "ام درمان" مستقر شده است.

به دنبال وقوع درگیری در مرکز و جنوب پایتخت، خبرها حاکی از فرار دسته‌جمعی شهروندان از مرکز شهر و همچنین بسته شدن راه‌های منتهی به کاخ ریاست‌جمهوری در مرکز خارطوم با خودروهای زرهی سنگین ارتش، است.

خبرهای منتشر شده حاکی است که به دنبال شنیده شدن صدای تیراندازی در نزدیکی خارطوم، راه‌های منتهی به کاخ ریاست‌جمهوری با نفربرهای زرهی وابسته به ارتش بسته شده است.

همچنین فرودگاه خارطوم، پروازهای خود را متوقف کرده است.

1

شبه‌نظامیان ادعا می‌کنند کنترل فرودگاه‌های خارطوم و مروی در نزدیکی مرز مصر را به دست گرفته‌ و خسارات سنگینی به ارتش وارد کرده‌اند.

در عین حال ارتش سودان اعلام کرده شبه‌نظامیان علیه دولت شورش کرده‌اند و ارتش موفق به دفع حمله علیه فرماندهی کل نیروهای مسلح شده است. درگیری در فرودگاه بین‌المللی خارطوم در جریان است.صدای تیراندازی در مجاورت ستاد ارتش سودان و وزارت دفاع در مرکز خارطوم شنیده شده است. شاهدان عینی می گویند ستون‌های دود در مکان‌های مختلف شهر و سربازان مستقر در خیابان‌ها را مشاهده می شود.


«نیروهای واکنش سریع» به فرماندهی «حمیدتی» در سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد که پس از درگیری‌ با ارتش سودان، هم اکنون کاخ ریاست جمهوری‌، قصر ضیافت، فرودگاه‌های خارطوم، مروی و الابیض و برخی مواضع را در مناطق مختلف کشور تحت کنترل خود دارد.

در همینن حال سخنگوی ارتش سودان به فرماندهی البرهان گفت که اوضاع در ساختمان فرماندهی کل ارتش آرام است و جنگ حول محور برخی تاسیسات استراتژیک ادامه دارد.

الجیش السودانی یعلن التزامه بالعملیة السیاسیة فی البلاد

«نبیل عبدالله»(سخنگوی ارتش سودان) افزود: بیش از ۸۰ خودروی شبه نظامیان واکنش سریع را منهدم کرده است.

همچنین خبرها حاکی است که شماری از هواپیماهای غیرنظامی در فرودگاه خارطوم از جمله یک هواپیمای سعودی در جریان درگیری ها آتش گرفته است.

ارتش سودان در پی درگیری هایی که در خرطوم پایتخت این کشور بین نیروهای ارتش و نیروهای شبه نظامی واکنش سریع رخ داد، بیانیه ای فوری صادر و در آن نیروهای واکنش سریع را متهم کرد که به بسیاری از پایگاه های ارتش در خرطوم و دیگر مناطق کشور حمله کرده است.

این بیانیه پس از آن صادر شد که شبه نظامیان واکنش سریع سودان اعلام کرد نیروهای ارتش به اردوگاه های آنها حمله کرده اند.

در همین حال، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد اوضاع در خرطوم پایتخت سودان، شکننده است.

مشاور سیاسی نیروهای شبه نظامی واکنش سریع به الجزیره گفته، پایگاه های ما هدف بمباران قرار گرفتند و ما با این حال شجاعانه مقاومت می کنیم و از نیروهای شریف ارتش می‌خواهیم جانب حق را بگیرند. وی افزود حمیدتی نیروهای خود را در میدان فرماندهی می کند و ما در محورهای جنگ در حال پیشرفت هستیم.

درهمین ارتباط، سخنگوی رسمی ارتش سودان اعلام کرد، عناصر شورشی به فرودگاه خرطوم حمله کردند و هواپیماهای غیرنظامی را آتش زدند.

وی افزود: از شهروندان سودانی می خواهیم از مناطق درگیری دور شوند و به فراریان پناه ندهند.

در همین حال وزارت خارجه مصر اعلام کرده که قاهره با نگرانی اوضاع سودان را در پی درگیری‌ها بین ارتش و نیروهای واکنش سریع دنبال می‌کند.

پخش زنده شبکه سودان بعد از شنیده‌شدن صدای تیراندازی قطع شد.

یورونیوز(۲۶ فروردین ۱۴۰۲)نوشت :سه غیرنظامی در درگیری های جاری در سودان بین «نیروهای ارتش به رهبری سپهبد عبدالفتاح البرهان» و «نیروهای پشتیبانی سریع شبه نظامی وفادار به متحد سابقش، محمد حمدان داگالو»، کشته شدند که ناگهان درگیری به یک درگیری مسلحانه تبدیل شد. در حالی که دو ژنرال از طریق رسانه ها به تبادل اتهام پرداختند.

«حمیدتی» در بیانیه‌ای به الجزیره تأیید کرد که نیروهایش تا زمانی که «کنترل کامل بر تمام سایت‌های ارتش» انجام نشوند، متوقف نخواهند شد. وی تاکید کرد که نمی تواند پیش بینی کند که جنگ چه زمانی متوقف می شود.

«سپهبد البرهان»نیز در اظهاراتی جداگانه به الجزیره گفت که از محاصره مقر فرماندهی خود توسط نیروهای حمیدتی، متحد سابقش که او را توصیف می کند، "در ساعت نه صبح غافلگیر شد". امروز به عنوان " رهبری یک شبه نظامی که از خارج حمایت می شود."
و در شب، حمیدتی در اظهاراتی تلفنی با کانال اماراتی اسکای نیوز عربی تایید کرد که تا زمانی که "برهان جنایتکار تسلیم شود" به مبارزه ادامه خواهد داد و افزود که نیروهایش او را در روزهای آینده دستگیر خواهند کرد.

-/AFP or licensors

به نظر می رسید مذاکراتی که بین دو طرف با میانجیگری چند طرف در جریان بود، به درگیری مسلحانه علنی ختم شد. البرهان هواپیماهای جنگی خود را برای «نابودی» اردوگاه‌های نیروهای پشتیبانی سریع در خارطوم بسیج کرد، در حالی که حمیدتی به فرمانده ارتش حمله کرد و از توصیف او به عنوان یک «جنایتکار» که در حال «ویران کردن کشور» بود، ابایی نداشت.

سندیکای پزشکان در بیانیه ای در فیس بوک اعلام کرد که سه غیرنظامی کشته شدند که دو نفر از آنها در فرودگاه خارطوم بودند و نفر سوم نیز در جریان نبردهای العبید در شمال کردفان (مرکز سودان) کشته شدند.

در حال حاضر درگیری بین دو تیم در اطراف ساختمان رسانه دولتی در امدرمان با هدف کنترل آن در جریان است، در حالی که پخش تلویزیون پس از مدتی ضعیف باقی مانده بود.

-/AFP or licensors

سازمان ملل، اتحادیه عرب، واشنگتن و مسکو خواستار توقف «فوری» درگیری ها در سودان شدند. در مورد همسایه قدرتمند مصر، این کشور از هر دو طرف خواست تا «بیشترین میزان خویشتنداری را به کار گیرند».

در مورد فرانسه، این کشور معتقد است که «تنها بازگشت به یک روند سیاسی که همه احزاب را گرد هم می آورد و منجر به انتصاب دولت انتقالی و برگزاری انتخابات عمومی می شود، می تواند راه حلی دائمی برای این بحران بیابد».

قبل از ظهر شنبه، نیروهای پشتیبانی سریع "کنترل کامل" کاخ جمهوری در مرکز خارطوم و مهمانخانه را که پذیرای مهمانان ارشد دولتی است و فرودگاه خارطوم و فرودگاه های مرو (شمال) و العبید (مرکز) تایید کردند، در حالی که ارتش وی کنترل فرودگاه را تکذیب کرد و تاکید کرد که "عوامل پشتیبانی سریع به داخل فرودگاه نفوذ کرده و دو فروند هواپیما که یکی از آنها متعلق به خطوط هوایی عربستان سعودی بود را سوزاندند" که وقوع این حادثه را تایید کرد.

توضیح مدیریت سایت-منبع اصلی این گزارش  العام است واما با اضافات واصلاحات.گزارشات ازمنابع سودانی:در آوریل ۲۰۱۹(فروردین ۱۳۹۸) «نیروهای واکنش سریع سودان»(RSF) به رهبری «حمیدتی» در کودتای نظامی که البشیر را سرنگون کرد، شرکت کردند.

در یک تغییر ناگهانی به درگیری، درگیری‌ها صبح شنبه ۱۵ آوریل ۲۰۲۳(۲۶ فروردین ۱۴۰۲) در خارطوم بین نیروهای ارتش سودان به رهبری «سپهبد عبدالفتاح البرهان» و «نیروهای واکنش سریع« شبه‌نظامی وفادار به متحد سابق او، محمد حمدان داگالو، رخ داد.
نیروهای پشتیبانی سریع و ارتش سودان اتهاماتی مبنی بر آغاز جنگ را رد و بدل کردند.

در ابتدا، RSF "کنترل کامل" کاخ جمهوری در مرکز خارطوم، فرودگاه خارطوم و فرودگاه های مرو و العبید(مروی والأبیض) را اعلام کرد.

و در بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای مسلح "به طور همزمان به پایگاه ها و مقرهای نیروهای پشتیبانی سریع در خارطوم، ماراوی و سایر شهرهای در حال شمارش حمله کردند" و تاکید کرد که "نیروهای پشتیبانی سریع از خود دفاع کردند و به متخاصم پاسخ دادند. نیروها و خسارات زیادی به آنها وارد می شود.»

با این حال، ارتش سودان بلافاصله پس از اعلام حمله ارتش به اردوگاه‌های این کشور، نیروهای پشتیبانی سریع مسلح را به حمله به بسیاری از پایگاه‌های خود در خارطوم و سایر مناطق متهم کرد و افزود: «درگیری‌ها ادامه دارد و ارتش به وظایف خود عمل می‌کند. از کشور محافظت کنید."

البرهان و حمیدتی هنگام کودتا علیه دولت در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱(۰۳ آبان ۱۴۰۰) یک جبهه تشکیل دادند. با این حال، درگیری بین آنها در ماه های اخیر علنی شده و در حال تشدید است.

البرهان و داغلو هنوز بر سر اینکه چه کسی سمت فرماندهی کل ارتش را در طول دوره ادغام که برای چندین سال تمدید خواهد شد، اختلاف دارند.

«نیروهای واکنش سریع»(RSF) می گوید که رهبر باید رئیس دولت غیرنظامی باشد که ارتش آن را رد می کند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«نیروهای پشتیبانی سریع (واکنش سریعسودان چیست؟
سال‌ها پیش، گزارش‌ها حاکی از آن بود که «اختلاف بین نیروهای مسلح و نیروهای پشتیبانی سریع مانع از انتقال سیاسی در سودان می‌شود» و به نقش آن‌ها در «تضعیف دموکراسی کشور از طریق شورش، و گسترش دسترسی آن به منابع اقتصادی که تضمین می‌کند» اشاره نمی‌شود. قدرت نهادی آن در بلندمدت." بر اساس تحلیل قبلی که توسط بنیاد کارنگی منتشر شده است.

آغاز ظهور نیروهای پشتیبانی سریع، در سال ۲۰۱۳ میلادی(۱۳۹۲ شمسی)، یک شبه نظامی شبه نظامی متشکل از نیروهای جنجاوید بود که از طرف دولت سودان در دوران رئیس جمهور سابق عمر البشیر، در طول جنگ دارفور می جنگیدند. این کشور متهم به ارتکاب جنایات علیه بشریت در آن دوره است، و نه استفاده از آن برای سرکوب و آزار مخالفان.

سپهبد محمد حمدان داگالو فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع است و در حال حاضر معاونت رئیس شورای حاکمیت انتقالی حاکم را به عهده دارد. تحلیلگران تخمین می زنند «نیروهای واکنش سریع»(RSF) حدود ۱۰۰,۰۰۰، با پایگاه و پراکنده در سراسر کشور است.

نیروهای پشتیبانی سریع خود را اینگونه تعریف می کنند: «نیروهای نظامی تشکیل شده ملی که تحت فرماندهی فرمانده کل قوا با هدف حفظ ارزش های وفاداری به خدا و میهن و پایبندی به اصول نیروهای مسلح عمل می کنند. "، با اشاره به اینکه آنها بر اساس "قانونی که در سال ۲۰۱۷میلادی(۱۳۹۶شمسی) توسط شورای ملی تصویب شد" عمل می کنند.

در جولای ۲۰۱۹میلادی(تیرماه ۱۳۹۸) قانون نیروهای پشتیبانی سریع با حذف ماده‌ای از آن اصلاح شد که آن را از مشمول مقررات قانون نیروهای مسلح حذف کرد که استقلال آن را از ارتش تقویت کرد.

نیروها با گذشت زمان رشد کردند و عمدتاً به عنوان مرزبان برای سرکوب مهاجرت های نامنظم مورد استفاده قرار گرفتند. علاوه بر این، «تجارت داگالو با کمک عمر بشیر» رشد کرد و خانواده او دارایی های خود را در معدن طلا، دامداری و زیرساخت ها گسترش دادند.

«محمد حمدان حمیدتی»(معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان)«داگالو»

از سال ۲۰۱۵، نیروهای پشتیبانی سریع به همراه ارتش سودان شروع به اعزام نیرو برای شرکت در جنگ یمن در صفوف نیروهای سعودی و اماراتی کردند که به («داگالو» معروف به «حمیدتی») اجازه داد تا با خلیج فارس رابطه برقرار کند. قدرت ها

در ۲۰۱۹(فروردین ۱۳۹۸)، نیروهای RSF در کودتای نظامی که البشیر را سرنگون کرد، شرکت کرد. بعداً در همان سال، همدی قراردادی را برای تقسیم قدرت امضا کرد که به موجب آن او معاون شورای حاکمیت انتقالی حاکم به ریاست سپهبد عبدالفتاح البرهان شد.

قبل از امضای قرارداد در سال ۲۰۱۹میلادی( ۱۳۹۸شمسی)، نیروهای پشتیبانی سریع متهم به مشارکت در کشتار ده‌ها معترض دموکراسی‌خواه بودند. سربازان RSF همچنین به خشونت قبیله ای متهم شدند که منجر به لغو برخی مصونیت ها توسط همدی شد تا آنها را محاکمه کند.

«نیروهای واکنش سریع»(RSF) در کودتای ۲۵ اکتبر۲۰۲۱(۰۳ آبان ۱۴۰۰) شرکت کرد که انتقال به برگزاری انتخابات را به تعویق انداخت. از آن زمان، داگالو گفته است که از کودتا پشیمان است و موافقت خود را برای انعقاد یک توافق جدید برای بازگرداندن دولت غیرنظامی کامل اعلام کرده است.

«داگلو »درژانویه ۲۰۲۲(بهمن ۱۴۰۰) از روسیه در آستانه تهاجم این کشور به اوکراین بازدید کرد و آمادگی خود را برای ساخت پایگاه روسی در سواحل دریای سرخ ابراز کرد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:روسیه» دربامدادپنجشنبه ۲۴فوریه ۲۰۲۲(۵ اسفند ۱۴۰۰) با ۱۹۰ هزار نیرو نهاجم به اوکراین را آغاز کرد.

ارتش سودان و گروه های طرفدار دموکراسی خواستار ادغام «نیروهای واکنش سریع»(RSF) در ارتش شده اند. مذاکرات در این زمینه به منبع تنش تبدیل شد که باعث تاخیر در روند امضای قرارداد شد که در ابتدا برای اول آوریل برنامه ریزی شده بود.

این نیروها علاوه بر مرزهای لیبی و اریتره، در خارطوم، پایتخت، و در برخی شهرهای دیگر، ستاد و مراکزی برای نظارت بر مرزها و توقف جریان مهاجران دارند.

«نیروهای پشتیبانی(واکنش) سریع سودان» چیست؟
سال‌ها پیش، گزارش‌ها حاکی از آن بود که «اختلاف بین نیروهای مسلح و نیروهای پشتیبانی سریع مانع از انتقال سیاسی در سودان می‌شود» و به نقش آن‌ها در «تضعیف دموکراسی کشور از طریق شورش، و گسترش دسترسی آن به منابع اقتصادی که تضمین می‌کند» اشاره نمی‌شود. قدرت نهادی آن در بلندمدت." بر اساس تحلیل قبلی که توسط بنیاد کارنگی منتشر شده است.

آغاز ظهور نیروهای پشتیبانی سریع، در سال ۲۰۱۳، یک شبه نظامی شبه نظامی متشکل از نیروهای جنجاوید بود که از طرف دولت سودان در دوران رئیس جمهور سابق عمر البشیر، در طول جنگ دارفور می جنگیدند. این کشور متهم به ارتکاب جنایات علیه بشریت در آن دوره است، و نه استفاده از آن برای سرکوب و آزار مخالفان.

«سپهبد محمد حمدان داگالو»(فرمانده نیروهای واکنش سریع) است و در حال حاضر معاونت رئیس شورای حاکمیت انتقالی حاکم را به عهده دارد. تحلیلگران تخمین می زنند «نیروهای واکنش سریع»(RSF) حدود ۱۰۰,۰۰۰، با پایگاه و پراکنده در سراسر کشور است.

نیروهای پشتیبانی سریع خود را اینگونه تعریف می کنند: «نیروهای نظامی تشکیل شده ملی که تحت فرماندهی فرمانده کل قوا با هدف حفظ ارزش های وفاداری به خدا و میهن و پایبندی به اصول نیروهای مسلح عمل می کنند. "، با اشاره به اینکه آنها بر اساس "قانونی که در سال ۲۰۱۷ توسط شورای ملی تصویب شد" عمل می کنند.

درجولای ۲۰۱۹میلادی( ۱۳۹۸شمسی)، قانون نیروهای پشتیبانی سریع با حذف ماده‌ای از آن اصلاح شد که آن را از مشمول مقررات قانون نیروهای مسلح حذف کرد که استقلال آن را از ارتش تقویت کرد.

نیروها با گذشت زمان رشد کردند و عمدتاً به عنوان مرزبان برای سرکوب مهاجرت های نامنظم مورد استفاده قرار گرفتند. علاوه بر این، تجارت داگالو با کمک بشیر رشد کرد و خانواده او دارایی های خود را در معدن طلا، دامداری و زیرساخت ها گسترش دادند.

از سال ۲۰۱۵، نیروهای پشتیبانی سریع به همراه ارتش سودان شروع به اعزام نیرو برای شرکت در جنگ یمن در صفوف نیروهای سعودی و اماراتی کردند که به داگالو، معروف به همدی، اجازه داد تا با خلیج فارس رابطه برقرار کند. قدرت ها

در آوریل ۲۰۱۹(فروردین ۱۳۹۸)، نیروهای RSF در کودتای نظامی که البشیر را سرنگون کرد، شرکت کرد. بعداً در همان سال، همدی قراردادی را برای تقسیم قدرت امضا کرد که به موجب آن او معاون شورای حاکمیت انتقالی حاکم به ریاست سپهبد عبدالفتاح البرهان شد.

قبل از امضای قرارداد در ۲۰۱۹میلادی( ۱۳۹۸شمسی)، نیروهای پشتیبانی سریع متهم به مشارکت در کشتار ده‌ها معترض دموکراسی‌خواه بودند. سربازان RSF همچنین به خشونت قبیله ای متهم شدند که منجر به لغو برخی مصونیت ها توسط همدی شد تا آنها را محاکمه کند.

RSF در کودتای ۲۵ اکتبر۲۰۲۱(۰۳ آبان ۱۴۰۰) شرکت کرد که انتقال به برگزاری انتخابات را به تعویق انداخت. از آن زمان، داگالو گفته است که از کودتا پشیمان است و موافقت خود را برای انعقاد یک توافق جدید برای بازگرداندن دولت غیرنظامی کامل اعلام کرده است.

داگلو در ژانویه ۲۰۲۲(بهمن ۱۴۰۰) از روسیه در آستانه تهاجم این کشور به اوکراین بازدید کرد و آمادگی خود را برای ساخت پایگاه روسی در سواحل دریای سرخ ابراز کرد.

ارتش سودان و گروه های طرفدار دموکراسی خواستار ادغام نیروهای RSF در ارتش شده اند. مذاکرات در این زمینه به منبع تنش تبدیل شد که باعث تاخیر در روند امضای قرارداد شد که در ابتدا برای اول آوریل برنامه ریزی شده بود.

این نیروها علاوه بر مرزهای لیبی و اریتره، در خارطوم، پایتخت، و در شهرهای دیگر، ستاد و مراکزی برای نظارت بر مرزها و توقف جریان مهاجران دارند.

کودتاعلیه رئیس جمهورسودان(عمرالبشیر)

روز جمعه ۱۲ آوریل ۲۰۱۹ (۲۳ فروردین ۱۳۹۸) فشارهای خیابان سودان منجر به برکناری رئیس شورای نظامی «سپهبد عواد بن عوف »از ریاست شورا و انتصاب بازرس کل ارتش، «سپهبد عبدالفتاح البرهان» شد. به جای او، یک روز پس از سرنگونی «عمر البشیر»(رئیس جمهورسودان).

این شورا همچنین «سپهبد کمال عبدالمعروف»، معاون رئیس شورا را برکنار کرد.
«عبدالفتاح البرهان» از سوی نیروهای مسلح و معترضان پذیرفته شد، در حالی که "انجمن حرفه ای" که رهبری جنبش را بر عهده دارد، این اقدام را "پیروزی اراده توده ها" دانست، اما در عین حال از معترضان خواست تا تا اطلاع ثانوی به تحصن خود در مقابل ستاد ارتش ادامه می دهند.
سودانی‌ها پیش از این اقدام به تحصن خود در میدان فرماندهی کل ارتش ادامه دادند و با وجود اعلام تمایل خود برای تشکیل «دولت غیرنظامی» از مخالفان و مخالفان، خواستار کناره‌گیری نظامیانی شدند که زمام قدرت را در دست گرفتند. انقلابیون متحصن
شورای نظامی تصمیم گرفت البشیر را به دادگاه کیفری بین المللی تحویل ندهد و دادگاه بلافاصله پس از سرنگونی وی درخواست استرداد وی را تمدید کرد.در همین حال «محمد حمدان داگالو» (حمیدتی) فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع ناظران را غافلگیر کرد. عذرخواهی از پذیرش عضویت در شورای نظامی انتقالی جدید پس از نامزدی.
ده ها هزار نفر از تمام نقاط پایتخت و شهرهای اطراف برای ادای نماز جمعه در میدان تحصن، برای ادای احترام به روح "شهدا" که در جریان تظاهرات و تظاهرات جاری بر اثر گلوله نیروهای امنیتی کشته شدند، هجوم آوردند. در این کشور ازروزچهارشنبه ، ۱۹دسامبر ۲۰۱۸( ۲۸ آذر ۱۳۹۷) آنها به ندای تجمع "حرفه ای ها" پاسخ دادند. سودانی» و در سرپیچی از شورای نظامی.
معترضان شعارهایی علیه رهبری جدید نظامی حمل می کردند و شعار می دادند و خواهان کناره گیری ارتش از قدرت شدند.

کودتا«حصر»ازنوع سودانی:نخست وزیر درمنزل فرمانده ارتش میهمان اجباری است.

کودتادرسودان در فاصله ۲ ماه ازکودتای قبلی

«کودتای جدیدی» مردم و نمایندگان دولت سودان را غافلگیر کرد. خانه «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر این کشور محاصره شده است. تماس تلفنی و اینترنت قطع شده است. گفته می‌شود دست‌کم پنج عضو دولت سودان بازداشت شده‌اند.

یکی از فرماندهان ارتش سودان ظهر دوشنبه، ۲۵ اکتبر اعلام کرد دولت این کشور منحل شده و نظامیان به زودی یک کابینه از افراد با صلاحیت تشکیل می‌دهند.

بامداد روز دوشنبه ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱(سوم آبان۱۴۰۰) نیروهای نظامی وابسته به کودتاگران در برخی از نقاط خارطوم مستقر شده‌اند. خبرگزاری‌ها از بازداشت دست‌کم پنج وزیر کابینه، از جمله وزیر صنایع و همچنین اطلاعات خبر می‌دهند.

نظامیان بامداد این روز «عبدالله حمدوک»، نخست وزیر و شمار گسترده‌ای از اعضای دولت و شورای انتقالی سودان را بازداشت کردند.

علاوه بر«عبدالله حمدوک» نخست وزیر، «ابراهیم الشیخ»، وزیر صنعت، «حمزه بلول»، وزیر اطلاعات، «محمد الفیکی سلیمان»، عضو شورای حکومت ملی، «فیصل محمد صالح»، مشاور رسانه‌ای نخست وزیر و «ایمن خالد»، فرماندار خارطوم هم از جمله مقام‌هایی هستند که از سوی نظامیان بازداشت شده اند.

 «جفری فلتمن» به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در شاخ آفریقا معرفی شد

این تلاش برای کودتا تنها دو روز پس از ملاقات «جفری فلتمن»، نماینده ویژه آمریکا در شاخ آفریقا با مقام‌های نظامی و دولت مدنی سودان روی می‌دهد.

واکنش آمریکا به کودتا در سودان

این حادثه پس از هفته‌ها تنش میان دولت‌های انتقالی نظامی و مدنی روی می‌دهد. در هفته‌های گذشته شهروندان هوادار دولت غیرنظامی بارها علیه تلاش‌های نظامیان برای «کودتا» تظاهرات کرده بودند.

اینترنت در سراسر سودان قطع یا مختل شده است. شهروندان معترض به دعوت انجمن‌ کاری سودان، بزرگ‌ترین نهاد حامی دموکراسی در این کشور در خیابان‌های خارطوم، پایتخت، تجمع کرده اند. سخنگوی این نهاد از شهروندان خواسته با تمرد از فرمان نظامیان با کودتا در این کشور مقابله کنند.

سودان از سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط حکومت عمر بشیر وارد یک چرخه نزاع قدرت میان نظامیان و سیاستمداران و «نمایندگان جامعه مدنی» شده است. مخالفان نظامیان، مقام‌های ارتش را به تلاش برای بازگرداندن دیکتاتوری پیشین متهم می‌کنند.

فرمانده ارتش سودان: نخست‌وزیر نزد من است

کودتا نکرده‌ایم؛ اصلاحات می کنیم

فرمانده نیروهای مسلح سودان طی یک نشست خبری درباره سرنوشت نخست‌وزیر این کشور که از دیروز ناپدید شده، گفت که وی در منزلش میزبان «عبدالله حمدوک» است و ارتش سودان دست به کودتا نزده است بلکه صرفا در حال اصلاح جریان انقلاب است.

فرمانده ارتش سودان:  نخست‌وزیر نزد من است/کودتا نکرده‌ایم؛ جریان انقلاب را اصلاح می‌کنیم

 فارس(۴ آبان ۱۴۰۰) نوشت: «عبدالفتاح البرهان» فرمانده نیروهای مسلح سودان طی یک کنفرانس خبری، به وضعیت کنونی کشورپرداخت.

«حصر»ازنوع سودانی

فرمانده نیروهای مسلح سودان: برای حفظ جان و سلامت نخست‌وزیر«عبدالله حمدوک»،،ازروز گذشته ، در منزل من است و به زندگی عادی خود ادامه می‌دهد و به زودی به منزلش باز می‌گردد. ما او را تحت الحفظ قرار دادیم تا از او در برابر برخی تهدیدات محافظت کنیم.

وی با تاکید بر حفظ امنیت نخست‌وزیر سودان گفت: «نخست وزیر بیش از یک بار اعلام کرد که خطراتی برای کشور وجود دارد. او کسی بود که بدون انگیزه شخصی کار می‌کرد. در آینده ممکن است تعدادی از روزنامه نگاران را برای ملاقات و گوش دادن به نخست وزیر انتخاب کنیم».

امتیازات لازم را به دولت غیرنظامی سودان داده بودیم

فرمانده ارتش سودان در این نشست خبری گفت: «ما با مردم سودان وقتی به مقر فرماندهی کل آمدند بر سر شعارهای عدالت، آزادی و برابری توافق کردیم. ما تمام امتیازات ممکن را به منظور تحقق خواسته‌های مردم سودان برای یک دولت غیرنظامی دادیم».

سودان به مرحله تجزیه سیاسی رسیده بود

وی افزود: سهم‌ بندی‌ها سودان را به مرحله تجزیه سیاسی رساند. ابتکار نخست وزیر از سوی یک گروه خاص ربوده شد و برخی دیگر از جمله نیروهای مسلح کنار گذاشته شدند. گروهی در ائتلاف «الحریة والتغییر» به هزینه قدرت های دیگر برای صحنه‌گردانی انتخاب شدند. ما احساس کردیم که نهاد نظامی مورد عداوت و هدف قرار گرفته است. هفته اخیر نیز شاهد حمله علیه نیروهای مسلح تحریک علیه آن‌ها بودیم.

البرهان در ادامه گفت که کسانی هستند که با نژادپرستی نفرت‌انگیز صحبت می‌کردند که هدفشان هدایت کشور به یک جنگ داخلی و شکستن وحدت آن بود. شکاف سیاسی که در مرحله اخیر شاهد بودیم، امنیت کشور را تهدید می‌کرد. ما شاهد بی‌قراری نیروهای مسلح در قبال صحنه سیاسی بودیم و بیم آن می رفت که اوضاع از کنترل خارج شود.

سودان در پیچ خطرناکی قرار گرفته است

فرمانده ارتش سودان گفت: کشور در پیچ خطرناکی قرار دارد و تنها راه برون رفت از آن وحدت موضع و انسجام است.مشکل شرق سودان یک مشکل سیاسی است و من از دولت خواستم با رئیس حزب-رقیب- «بجا» به توافق برسد. در شرق سودان نارضایتی‌هایی تاریخی وجود دارد و نمایندگی آن‌ها ضعیف است.

ساختارهای عدالت در کشور باید تکمیل شود

عبدالفتاح البرهان تاکید کرد که در دوره گذشته احزاب برای ارتقای منافع شخصی خود به هزینه کشور تلاش کردند اما اکنون نیروهای تحت فرمان او مصمم به تکمیل ساختارهای عدالت از جمله دادگاه قانون اساسی، شورای عالی قضایی و شورای مدعی العموم هستند.

تشکیل شورای قانونگذاری ضروری است

وی همچنین بر ضرورت استقلال قوه قضائیه و ارگان‌های مختلف و تشکیل دادگاه قانون اساسی تاکید کرد و در خصوص قوه مقننه نیز گفت که شورای قانونگذاری مهم و ضروری است و باید از جوانان مستقل تشکیل شود.

 یک دولت انتقالی مقبول همه مردم سودان تشکیل می‌شود

فرمانده نیروهای مسلح سودان گفت: «هدف ما تشکیل یک دولت انتقالی است که کشور را اداره کند و نیروهای مسلح را به دور از سیاست به وظایف خود بگمارد. کل کشور به دلیل رقابت‌های سیاسی به حالت سکون و توقف درآمده بود.فتنه و نژادپرستی منطقه‌ای را به چشم خود می دیدیم و یک وزیر در دولت انقلابی نیروهای مسلح را به شورش دعوت می‌کرد. وظیفه نیروهای مسلح حفاظت از میهن و کنترل امور برای تحقق گذار سیاسی است».

وی گفت در خصوص قوه مجریه و وجود یک دولت غیرنظامی در سودان نیز توضیح داد: « ما مصمم به تشکیل یک دولت غیرنظامی برای رهبری دوره انتقال سیاسی هستیم. سند قانون اساسی لغو نشد، بلکه برخی از مفاد آن تعلیق شده است. ما دولت بعدی را به گونه‌ای تشکیل خواهیم داد که همه سودانی‌ها را راضی کند و نماینده همه ایالت‌ها باشد. ما می‌خواهیم همه مردم سودان در دولت بعدی نماینده داشته باشند و این دستورالعمل به رئیس این دولت نیز ابلاغ خواهد شد».

عبدالفتاح البرهان تصریح کرد: مصمم به انتقال سیاسی و اجرای آنچه در سند قانون اساسی آمده، هستیم.معتقدیم که وجود کمیته حذف قدرت برای برچیدن رژیم ۳۰ ساله ضروری است و ما می‌خواهیم که این کمیته بی طرفانه کار کند. ما می خواهیم یک کشور شهروند محور بسازیم و آزادی بیان را تضمین کنیم. ما می خواهیم اصول فراقانونی را ببینیم که در آن رابطه دین با دولت را برقرار کنیم. هیچ سنگی به سوی آرای [مخالف] پرت نمی‌کنیم، اما کسانی که به نژادپرستی  فرا می‌خوانند، به دست عدالت سپرده خواهند شد».

البرهان در خصوص ساختار دولت آتی گفت که دولت بعدی هیچ نیروی سیاسی را شامل نمی‌شود و تلاش می‌شود که در آن از افراد مستقل دارای صلاحیت‌ها و شایستگی‌های ملی استفاده شود. 

این کاری که کردیم اسمش«کودتا»نیست

«کاری که ما انجام دادیم کودتای نظامی نیست، بلکه اقدام ما اصلاح مسیر وجریان انقلاب است. با اعمال قانون فوق‌العاده در کشور به دنبال سرکوب آزادی‌ها یا محدود کردن آن نیستیم بلکه این قانون را به محض تکمیل سازمان‌ها و نهادهای کشور لغو خواهیم کرد».

فارس درادامه نوشت:سودان در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ (۲۲ فروردین ۱۳۹۸) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان به دستور ارتش بود.

این کشور از ۲۱ آگوست ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) وارد مرحله انتقالی شد که قرار بود به مدت ۵۳ ماه ادامه یابد و در اوایل سال ۲۰۲۴ انتخابات در این کشور برگزار شود.  اما صبح دیروز رسانه‌ها از وقوع کودتای نظامی در سودان و بازداشت  نخست‌وزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.

آتش‌بس ۷۲ ساعته بین طرف‌های درگیر در سودان

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی حدود ۴۲۰ نفر طی هشت روز درگیری در سودان جان خود را از دست داده و ۳۷۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند/ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

در۷۰مین روزجنگ درسودان

درگیری در «جنوب دارفور» نیز میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان از سر گرفته شد و چند منطقه با خمپاره هدف قرار گرفت.

سودان روز جمعه(۲ تیر ۱۴۰۲) شاهد تظاهرات مردمی در برخی مناطق بود و «مصطفی تمبور»(رهبر جنبش آزادی بخش سودان) گفت: راهپیمایی مردم سودان به معنای دادن اختیار به نیروهای مسلح برای سرکوب کردن نیروهای پشتیبانی سریع است.

Sudan'daki iç savaş yaklaşık 2,5 milyon insanı yerinden etti
 پیشتر امریکا اعلام کرده بود که گفت و گو برای دستیابی به راه حلی به منظور توقف خشونت ها در سودان به حالت تعلیق درآمده است زیرا با شیوه کنونی به نتیجه مورد نظر منجر نمی شود.
Sudan’daki Darfur Bölgesi Başkanı Minawi'den halka silahlanma çağrısı
سودان از ۱۵ آوریل توسط ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع شبه نظامی دچار بحران شده است. تاکنون چند بار آتش بس با میانجیگری طرف های بین المللی بین دو طرف برقرار شده اما هر بار نقض شده است و آنها یکدیگر را متهم می کنند.

وزیر بهداشت سودان:۳ هزارکشته و۶ هزار تن زخمی شده اند /۱۷ ژوئن ۲۰۲۳وزیر الصحة السودانی هیثم محمد إبراهیم
«هیثم ابراهیم»(وزیر بهداشت سودان)شنبه(۲۷ خرداد ۱۴۰۲) اعلام کرد که بیش از سه هزار نفر در درگیری‌های این کشور تاکنون کشته شده اند.
وزیر بهداشت سودان افزود که در این مدت همچنین۶ هزار تن زخمی شده اند.
 
به گفته وی، نیمی از بیمارستان‌های خارطوم؛ پایتخت سودان که حدود ۱۳۰ بیمارستان دارد، همچنان فعال هستند، اما بیمارستان‌های استان غرب دارفور فعال نیستند.

Sudan’daki Darfur Bölgesi Başkanı Minawi'den halka silahlanma çağrısı

 رئیس منطقه دارفور،آقای »مینی آرکو میناوی»است

Villagers run away with their belongings from a fire in Kuma Garadayat, a village located in North Darfur, Sudan, May 19, 2011. (Reuters Photo)

توضیح مدیریت وبلاگ-پیراسته فر:برای اطلاع ازکودتای۲ماه پیش به این لینک مراجعه کنید:

کودتا "تونس"رئیس جمهور،مجلس رامنحل کرد،نخست وزیررابرکنار

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد