پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

ماجرای شیرهای آلوده"افلاتوکسین" چیست؟(Aflatoxin)واکنش مسئولین

افلاتوکسین چیست؟آیا «شیرهای پاستورلیزه» آلوده هستند؟

درادامه تکذیب وزارت بهداشت+ مشکلات این کارشناس ماجراجو(حاجی محمدی)اززبان یکی ازهمکارانش (دکتردباغ)راخواهیدخواند.+اظهارات وزارت بهداشت +رییس اتحادیه دامداران + ورئیس دامپزشکی کشور.همچنین واکنش صداوسیما بعداز3روز

آفلاتوکسین‌(Aflatoxin)ها نوعی سموم قارچی هستند که از گونه‌های قارچ آسپرژیلوس منشأ می‌گیرند. این قارچ ها معمولاً ذرت، بادام زمینی و پسته را به راحتی آلوده می‌کنند. علاوه بر این، آفلاتوکسین‌ها می‌توانند باعث بروز بیماری‌های کبدی در حیوانات شوند.


۲نفری که یک مملکت رابهم ریختند!

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:یک کارشناس یک مملکت را بهم ریخت،مسئولین بهداشت رابه دردسرانداخت،سنگی انداخت درچاه که باید۱۰۰ نفرجان بکنندتادرش بیاورند،مثل  آن خانمی(زیبااسماعیلی) که مملکت را بهم ریخت با لودادن(۳روزقبل ازاجرایی شدن)سهمیه بندی بنزین (۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸)هجوم به پمپ بنزینها-صفوف طویل خودروها..وبخاطر این لودادن سهمیه بندی۶ماه به تعویق افتاد ودر۲۴آبان۱۳۹۸اجرایی شد واماباآنهمه حوادث ناگوار...«زیبا اسماعیلی» سخنگوی شرکت ملی پالایش ‌و پخش فراورده های نفتی ایران -درزمان افشاگری بود.

این کارشناس جنجالی اگر یک کمی درک وشعور داشت اینو می فهمید که هنوز۱۰روز ازالتهاب جامعه نگذشته که نباید«شلیک دوم»رابه اعتمادمردم نشانه گرفت.

ادعای عرضه شیر‌های پاستوریزه آلوده به سم « افلاتوکسین» در کشور و نام بردن از استان مازندران با آمار نسبتا بالا آن هم در یک برنامه تلویزیونی صبحگاهی، نه تنها موجی از نگرانی را در خانواده‌ها ایجاد کرد، بکله اعتراض بسیاری از فعالان صنایع غذایی و بویژه صنعت لبنیات و مراجع بهداشتی را به همراه داشته است.
«بهادر حاجی محمدی» که بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی شد، در برنامه " سلام صبح بخیر " شبکه ۳ سیما (شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۸)مطرح کرد و مدعی شد؛ شیر‌های پاستوریزه‌ای که از سوپرمارکت‌ها تهیه می‌شود مقدار زیادی آلودگی به سم افلاتوکسین دارند. سمی که به منجر به سرطان کبد می‌شود.

موضوع آلودگی مواد غذایی صنعتی و وجود سموم مختلف در غذا‌هایی که از تولیدات کارخانه‌های مختلف محسوب می‌شوند همواره از مسائل مهم مورد توجه جامعه محسوب می‌شود. به ویژه در حوزه لبنیات که به خاطر فسادپذیری و استعداد بالا در میکروبی شدن و همچنین گستردگی جامعه مصرف‌کننده، نظارت و حساسیت بر آن بسیار بالاست. طی سال‌های اخیر نیز مسائلی مانند وارد کردن وایتکس در شیر یا استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی جنجال‌های رسانه‌ای و اجتماعی زیادی ایجاد کرده بود.

بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در این برنامه زنده تلویزیونی پس از اظهارنظر درباره برخی صنوف مرتبط با عرضه غذا‌های آماده، به پیشینه بعضی چالش‌های بهداشتی در صنعت لبنیات اشاره کرد و گفت: بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در این برنامه زنده تلویزیونی پس از اظهارنظر درباره برخی صنوف مرتبط با عرضه غذا‌های آماده، به پیشینه بعضی چالش‌های بهداشتی در صنعت لبنیات اشاره کرد و گفت: بجای آن که نگران استفاده از روغن پالم و وایتکس در لبنیات باشیم، افکار عمومی و مسئولان باید به مسائل مهم‌تری مانند «وجود سموم دیگر(افلاتوکسین) در لبنیات» توجه داشته باشند..

«دکترحاجی محمدی »به عنوان مثال به ورود ذرت‌های آلوده استناد کرد و گفت که مصرف این ذرت‌های آلوده به افلاتوکسین، سبب تولید شیر‌های آلوده به این سم شده است.
حاجی محمدی در این گفت‌وگوی تلویزیونی آماری را که به گفته خودش از پژوهش‌های تعدادی از اساتید دانشگاه استخراج شده درباره میزان آلودگی شیر‌های پاستوریزه در شهر‌های مختلف کشور اعلام کرد و گفت: طبق این آمار‌ها ۳۳ درصد نمونه‌های شیر پاستوریزه آلوده به این سم بودند. شیر‌های پاستوریزه آزمایش شده دشیر‌های پاستوریزه آزمایش شده در تبریز ۶۲ درصد، ساری ۶۰، مشهد ۵ درصد، شیراز ۱۷ درصد و اردبیل ۳۳ درصد به سم آفلاتوکسین آلوده هستند.

.

این کارشناس ماجراجو(بظاهرآرام) گفت: سم موجود در خوراک دام وارد شیر می‌شود و با توجه به این که این سم بر اثر حرارت جوشاندن از بین نمی‌رود، در شیر باقی می‌ماند. جای تاسف است بین ۱۰ کشور منطقه خاورمیانه رتبه آخر را از نظر وضعیت آلودگی سم سرطان‌زای آفلاتوکسین در شیر داریم.


او کوکان و خردسالان را به واسطه وزن پایینی که دارند نسبت به میزان سمی که از شیر دریافت می‌کنند اقشار در معرض خطر جامعه معرفی کرد و گفت: متاسفانه یا خوشبختانه سرانه مصرف شیر در کشور ما پایین است و اگر در مصرف شیر مثل کشور‌هایی همچون انگلستان بودیم مشخص نبود که چه اتفاقی در حوزه سلامت رخ می‌داد.


حاجی‌محمدی ضعف در مدیریت را عامل بروز این وضعیت که برای نخستین بار به این صورت اعلام شده عنوان کرد و با بیان این که سال‌هاست شاهد چنین روندی هستیم، افزد: متولی بهداشت شیر وزارت بهداشت است، اما آلودگی شیر در دامداری و به دلیل غذای آلوده دام رخ می‌دهد که متولی‌اش سازمان دامپزشکی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:


 سه نوع قارچ با نام‌های علمی lepiota brunneoincarnata ، hypholoma fascicualre و coprinopsis atramentaria ممکن است منشاآلودگی باشند.

آفلاتوکسین‌ها (Aflatoxin) سموم قارچی طبیعی هستند که از گونه‌های قارچ آسپرژیلوس منشأ می‌گیرند.

آفلاتوکسین یکی از سموم قارچی خطرناک است که توسط  قارچ های آسپرژیلوس تولید می شود. مهمترین گونه های قارچ آسپرژیلوس که تولید آفلاتوکسین می کنند، Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus هستند که گونه های مختلفی از آفلاتوکسین ها را تولید می کنند.

مهمترین آفلاتوکسین ها B1، B2، G1 و G2 هستند. وجود آفلاتوکسین ها در محصولات کشاورزی، خوراک دام و طیور و آجیل ها اهمیت دارد. البته تمام گونه های قارچ ها قادر به تولید سم آفلاتوکسین نیستندو

افلاتوکسین   خوراک دام (علوفه)می توانند بیماری افلاتوکسیکوزیس را درحیوانات اهلی وانسان ایجاد کنند.

در مورد این سموم وبیماری های حاصله در سراسر جهان تحقیقات زیادی صورت گرفته است .عوامل محیطی مختلفی برروی تولید افلاتوکسین دخالت دارند از این رو شدت آلودگی بستگی به موقعیت جغرافیائی ، شیوه کشاورزی ،حساسیت محصولات کشاورزی قبل از درو،پروسه تهیه مواد غذائی ووضعیت انبار محصولات دارد.افلاتوکسین ها نسبت به سایر سموم قارچی به علت اثرات سرطان زائی وایجاد مسمومیت حاد از اهمیت بیشتری برخوردارهستند.بسیاری از کشورهابا توجه به داشتن آلودگیهای قارچی در مواد غذائی ومحصولات کشاورزی با تصویب قوانین ومقررات ویژه ای توانسته اند بهداشت وسلامتی مواد غذائی تولیدی خود را تامین نمایند.

در سال ۱۹۶۰میلادی( ۱۳۳۸شمسی) بیش از صد هزار بوقلمون جوان در کشور انگلیس در اثر یک بیماری جدید تحت عنوان بیماری TURKEY X  در عرض چند ماه ا زبین رفتند.محققین پس ار مطالعات وبررسیهای دقیق دریافتند که بیماری تنها محدود به بوقلمون نشده

ودر جوجه اردکها وبلدرچین های جوان منجر به تلفات سنگینی شده است ،

همچنین به این نتیجه رسیدندکه عامل بیماری از طریق تغذیه با بادام زمینی برزیلی به طیور مزبور منتقل وباعث مرگ ومیر آنها شده است .

سرانجام بعد از آزمایشات متعددمشخص گردید که خوراک مورد نظر بر اثر آلودگی با نوعی سم که منشا قارچی دارد باعث تلفات طیور گردیده لذا در سال ۱۹۶۱میلادی( ۱۳۴۰شمسی) قارچ تولیدکننده بیماری را ASPERGILUS .FLAYUS وسم حاصله را AFLATOXIN نامگذاری کردند.کشف این سموم موجب شد که مسئولین امر به زیانهای حاصله از سموم قارچی به عنوان عامل آلوده کننده مواد غذائی وایجاد بیماری وحتی مرگ در انسان وحیوانات توجه بیشتری بکنند.

مصرف قارچ سمی8 کشته و449 مسموم برجاگذاشت

در پائیز ۱۹۷۴میلادی(۱۳۵۳شمسی) بیماری افلاتوکسیکوزیس در دو ایالت شمالی و۱۵۰ روستای کشور هند اتفاق افتاد که در این همه گیری ۴۰۰ نفر بیمار شدند که از این تعداد ۱۰۰ نفر جان باختند . در سال ۱۹۸۲میلادی(۱۳۶۱شمسی) بیماری مزبور در کشور کنیا مشاهده گردید.

قارچ گانودرما لوسیدم

افلاتوکسین ها ، مایکوتوکسین هائی هستند که توسط دونوع کپک به نامهایASPERGILUS.FLAVOUS و ASPERGILUS.PARASITICUS ایجاد می شوند . 

مهم‌ترین قارچی که آفلاتوکسین را تولید می‌کند آﺳﭙﺮژﻳﻠﻮس ﻓﻼووس نام دارد. با این حال، قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس و چند گونه دیگر از آﺳﭙﺮژﻳﻠﻮس نیز می‌توانند این سموم را تولید کنند. قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس به ویژه در بادام زمینی ایجاد می‌شود. تمام گونه‌های آﺳﭙﺮژﻳﻠﻮس قادر به تولید آفلاتوکسین نیستند.

گروهی از سموم که عمدتا از آفلاتوکسین B۱، آفلاتوکسین B۲، آفلاتوکسین G۱، آفلاتوکسین G۲ و آفلاتوکسین M۱ تشکیل شده اند، به خاطر خواص فلورسنت طبیعی خود مشهور هستند.

زمانی که غلاتی مانند ذرت در حال رشد هستند و محیط پیرامون آن‌ها گرم باشد (روز> ۳۲ درجه سانتیگراد؛ شب> ۲۴ درجه سانتیگراد)، به ویژه در شرایط خشکسالی، این غلات بیشتر در معرض تشکیل آفلاتوکسین قرار می‌گیرند. ارگانیسم‌هایی که در هاگ‌ها باقی می‌مانند، از طریق باد یا حشرات به محصولات در حال رشد منتقل می‌شوند. هر گونه شرایطی که باعث ایجاد اختلال در قشر و پوست بذر شود، این امکان را به ارگانیسم‌ها می‌دهد که وارد هسته محصول شوند. حشراتی مانند سوسک شیره خوار، ارگانیسم‌ها را به خوشه‌های در حال رشد انتقال می‌دهند، به ویژه خوشه‌هایی که توسط کرم ذرت و آفت ذرت خوره آسیب دیده اند. 

ذرت، پنبه دانه، بادام زمینی وپسته ودیگر آجیل درختی

از محصولاتی هستند که تحت تاثیر این شرایط قرار می‌گیرند.

اگر هسته‌های آسیب دیده تحت لامپ سیاه یا بلک لایت (موج بلند، ۳۶۵ نانومتر) قرار بگیرند، ممکن است به «رنگ سبز مایل به زرد روشن فلورسان» شوند.

این «فلورسنس» به علت مشتق اسید کوجیک است که توسط ارگانیسمی ایجاد می‌شود که آفلاتوکسین را تولید می‌کند و از این رو این حالت تنها یک نشانه فرضی برای وجود آفلاتوکسین است و از آن نمی‌توان به عنوان یک آزمایش مثبت برای حضور آفلاتوکسین استفاده کرد. هسته‌های ذرت ممکن است حاوی ۴۰۰۰۰۰ واحد در میلیون (μg / kg) آفلاتوکسین باشند، بنابراین، نوع نمونه برداری برای تجزیه و تحلیل میزان آلودگی بسیار مهم است.

غلاتی که تحت رطوبت بالا (> ۱۴ ٪) و در دمای گرم (> ۲۰ درجه سانتیگراد) ذخیره شده یا به طور نامناسب خشک شوند، به طور بالقوه می‌توانند آلوده شوند. رشد اولیه قارچ‌ها در غلات می‌تواند باعث ایجاد رطوبت کافی برای تشکیل مایکوتوکسین شود.

آفلاتوکسین

آفلاتوکسین‌ها می‌توانند باعث بروز بیماری‌های کبدی در حیوانات شوند. آفلاتوکسین‌ها همچنین سرطان زا هستند که آفلاتوکسین B۱ قوی‌ترین نوع آن‌ها است. بروز این شرایط به نژاد، گونه، سن، مقدار و وضعیت تغذیه بستگی دارد. آفلاتوکسین‌هایی که باعث کاهش تولید (شیر، تخم مرغ و غیره) می‌شوند، ممکن است سرکوب کننده ایمنی، سرطان زا و موتاژنیک (جهش زا) باشند. آفلاتوکسین B۱ نوعی سرطان زای انسانی است و ممکن است نقشی در سبب شناسی سرطان کبد انسان داشته باشد. ترکیبات آمونیاکی و برخی جاذب‌ های سطحی می‌توانند اثرات آفلاتوکسین را کاهش داده و یا از بین ببرند، اما این مواد تنها برای خوراک دام و در برخی از کشور‌ها استفاده می‌شود.

                                              

کارشناس نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی گفت: سم آفلاتوکسین باعث سرطان کبد می‌شود.کارشناس نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه کبد مهمترین عضو بدن است که مورد حمله این سم قرار گرفته و صدمات بافتی و سرطانی در آن ایجاد می‌شود، گفت: آفلاتوکسین‌ها در بسیاری از حیوانات عامل فعال سرطانزایی در کبد بوده و حتی با مقدار کمی از آنها امکان بروز سرطان وجود دارد زیرا مشاهدات اپیدمیولوژیکی نشان می‌دهد که بین ورود آفلاتوکسین B1 به بدن و سرطان کبد در انسان رابطه معنی‌داری وجود دارد و حیواناتی که با غذاهای آلوده تغذیه شده‌اند نیز دچار آسیب‌های کبدی می‌شوند.

دکتر مهرداد نجفی افزود: آفلاتوکسین نوع B1 سرطانزا و مسمومیت‌زایی بسیار بالقوه‌ای برای کبد دارد و حتی مقدار PPB (قسمت در بیلیون) آن در رژیم غذایی جهت ایجاد تومورهای کبدی کافی است.
وی خواب‌آلودگی، بی‌اشتهایی، ضعف و درد عضلانی و در صورت صدمات کبدی، کبد چرب و سیروز کبدی را از نشانه‌های مسمومیت با آفلاتوکسین دانست که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

وی با بیان اینکه علاوه بر غلات و خشکبار، دانه‌های سویا، ادویه‌جات، میوه‌های خشک، برنج، ذرت و ماکارونی از غذاهایی هستند که توانستند آفلاتوکسین را از آن جدا کنند، اظهار کرد: در سال‌های اخیر وجود نوعی از آفلاتوکسین در شیر و فرآورده‌های لبنی مورد توجه قرار گرفته که این سم ممکن است از راه حیوان شیرده که قبلاً غذای آلوده به آفلاتوکسین را مصرف کرده تولید شود. /منبع: روزنامه ایران.

ppbچیست؟

ppm وppb اصطلاحات رایج در بیان خلوص -گرید-گازهاهستند.

ppm: نسبت فراوانی در یک میلیون(برابر با یک، ده هزارم درصد)

ppb مخفف Part Per Billion به معنی واحد در میلیارد می باشد. همانطور که درصد جهت تعریف واحد در صد می باشد.

بطورمثال:

1ppb = 1/1000000000 = 0.000000001 = 1×10-9

25ppb = 25/1000000000 = 0.000000025 = 25×10-9

ppb: نسبت فراوانی در یک میلیارد (برابر با یک، ده هزارم ppm)
ppm مخفف Part Per Million به معنی واحد در میلیون می باشد. همانطور که درصد جهت تعریف واحد در صد می باشد. 

بطورمثال:

1ppm = 1/1000000 = 0.000001 = 1 × 10-6

25ppm = 25/1000000 = 0.000025 = 25×10-6


***

سازمان دامپزشکی کشور وجود سم آفلاتوکسین در شیر تولیدی کشور راتکذیب کرد.

تکذیب وجود سم در شیر/ سازمان دامپزشکی: از اروپا هم سختگیرتر هستیم

سازمان دامپزشکی کشور: اظهارات شخصی بعنوان کارشناس در برنامه شبکه سه  سیما کذب محض، غیر علمی، غیر مستند و مصداق واقعی تشویش اذهان عمومی است.

بر اساس برنامه های توسعه ای انجام گرفته در کشور، در حال حاضر ۴۰۰ کارخانه شیر پاستوریزه در کشور فعال هستند و در حوزه‌ تولید شیر خام رتبه ۱۱ دنیا هستیم

در حوزه‌ تأمین ماده اولیه کارخانجات لبنی تعداد ۱۶۰۰ مرکز جمع‌آوری شیر خام و صنایع وابسته در حال فعالیت هستند. در این مراکز در چهارچوب ضوابط بهداشتی دامپزشکی کنترل های تخصصی بهداشتی اعم از نمونه برداری و آزمایشات لازم صورت می پذیرد و حمل و نقل شیر و فراوردهای آن با مدرنترین روش های بهداشتی صورت می پذیرد و حتی تردد وسائط نقلیه شیر و فرآورده های لبنی رصد و پایش می شود که مواد اولیه ۴۰۰ کارخانه تولید لبنیات کشور را فراهم می کنند.



برنامه های بهداشتی سلامت شیر و فرآورده لبنی در تمامی سطوح از جمله مدیریت بهداشت گاورداری ها، مدیریت بهداشت در مراکز جمع آوری شیر و مدیریت بهداشت در کارخانجات شیر و لبنیات مطابق با استانداردهای ملی و کدکس آلیمانتاریوس (استاندارد بین المللی) صورت می پذیرد. تمامی این مراحل تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت بصورت دائم و مستمر صورت می پذیرد.


مزید استحضار در سطح گاوداری سه نوع مدیریت وجود دارد یکی از مدیریت های بسیار مهم در هر گاوداری مدیریت بهداشت و تغذیه می باشد که در اینجا سختگیرانه ترین استانداردها برای کنترل میران «آفلاتوکسین» صورت می پذیرد. استاندرد میزان افلاتوکسین در ذرت دامی در کشور ما برابر با ٥ در میلیارد می باشد و این در حالی است که استاندارد اتحادیه اروپا برای آفلاتوکسین چهار برابر(۲۰ ppb ) استاندارد ملی ایران است./۲۹ دی ۱۳۹۸

***


این کارشناس ماجراجو(بهادرحاجی محمدی )کیست؟ به روایت همکارش.

حاجی محمدی فرق بین «مجاز وخطر»رانفهمیده

«دکتر آراسب دباغمقدم»متخصص بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی از دانشکده‌ی دامپزشکی دانشگاه تهران می گوید:

 ۱- جناب دکتر حاجیمحمدی از همکاران ارزشمند دامپزشک و عضو هیات علمی دانشکدهی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد هستند.

 ۲- ایشان در انجمن علمی «بهداشت مواد غذایی» که تقریباً انجمن غیرفعالی است، سمت «بازرس» انجمن را دارند. «بازرسها» در انجمن فقط نظارت دارند که انجمن از اهداف و مسیر اساسنامه خارج نشود. بازرس حق رأی هم ندارد. در ضمن ایشان «بازرس مواد غذایی» به آن معنی خاصی که در برخی نوشتهها به آن اشاره شده و مجری هم ظاهراً چنین برداشت کرده، نیستند.

 ۳- در فرمایشات ایشان به لحاظ علمی، اشکالاتی مطرح است که به شرح ذیل میباشد:

الف- مقالات مورد استناد ایشان هیچکدام طرح جامع کشوری نیستند، بلکه مواردی از پایاننامهها یا تحقیقات دانشگاهی (اغلب دانشجویان عمومی یا تخصصی) غیر ملی هستند که فقط تعداد محدودی نمونه را بررسی کردهاند. این نوع مقالات اگر چه به لحاظ علمی ارزشمند هستند، اما نمیتوانند نشاندهندهی وضعیت کلی آلودگی به آفلاتوکسین در کشور باشند.

ب- ایشان در گفتارشان تفاوت «آلودگی»، «حداکثر مجاز باقیمانده MRL » و «ارزیابی خطر» را تفکیک نکردهاند.

قریب به اتفاق مقالات مورد نظر ایشان به «آلودگی» اشاره دارند، نه به «حداکثر مجاز آلودگی»؛ به این معنی که اصولاً هیچیک از غذاهایی که ما در طول عمرمان مصرف میکنیم، به طور مطلق عاری از آلودگی نیستند، بلکه یک حداکثر مجازی از نظر آلایندههای شیمیایی، میکروبی و فیزیکی دارند. این حد مجاز، در اغلب موارد بر اساس سبد مصرفی آن کشور تعیین میشود،

به طور مثال حد مجاز یک شبه فلز مثل آرسنیک در کشوری مثل ایران که مصرف برنجش بالا است، باید کمتر از کشوری باشد که مصرف برنج کمتری دارد. این موضوع در مورد شیر و فرآوردههای شیری که سرانهی مصرف ایران تقریباً نصف جهان است نیز صدق میکند.

پ- موضوع آلودگی شیرها به آفلاتوکسین که یکی از سموم متابولیتی برخی از قارچها مثل آسپرژیلوس فلاووس است در کشور ایران، به عنوان موضوعی جدید تلقی نمیشود.

اوج این مشکل در دورانی بود که برخی دامداران سنتی و نیمه صنعتی به دامهایشان نانهای کپکزده میدادند.

اماامروزه، با توجه به این که شیر بسیاری از کارخانجات صاحب نام «دارای برند» صنعت لبنیات ‌از دامداریهای صنعتی تامین میشود،

این مشکل بسیار کمتر از زمانی شده است که مقالات آن مورد استناد جناب دکتر(حاجی محمدی) قرار گرفته است. در دامداریهای صنعتی به دلیل داشتن دکترهای دامپزشک،

اصولاً خوراندن خوراک کپکزده به دام - که خود سبب افت تولید و مشکلات در دام هم میشود- محلی از اعراب ندارد.

 ۴- آنچه که ایشان به عنوان «رسوایی روغن پالم» از آن یاد میکنند، هرگز در شیر اتفاق نیفتاده است و اصولاً شیری که حداکثر ۳.۵ درصد چربی دارد، موضوع جالبی برای تقلب جایگزینی «پالم» با چربی دامی (خامه) نیست.

این تقلب مربوط به برخی از فراوردههای چرب شیر نظیر ماستهای پرچرب بود که آن هم تعداد کارخانههای متخلف، کمتر از انگشتان دو دست بود.

 ۵- موضوع ذرتهای آلوده و ترخیص یا عدم ترخیص آن که هنوز هم نگرانیهایی را به دنبال دارد، لازم است توسط مسئولان برای مردم شفاف توضیح داده شود. مردم نگران این موضوع هستند که مبادا این ذرتها به عنوان غذای انسان یا خوراک دام (در دامداریهای غیرصنعتی)، به مصرف رسیده باشد. عدم شفافسازی کامل موضوع توسط مسئولان نظارتی، بازار شایعات را دامن زده است.

دکترحاجی محمدی(کارشناس جنجالی) فرق بین گرمایش وپاستورلیزه رانفهیده!

 ۶- ایشان(حاجی محمدی) چندین نوبت از عنوان «حرارت جوش» به جای کلمه «پاستوریزاسیون» استفاده میکنند، که اهل فن میدانند که اصولاً «پاستوریزاسیون یک روش گرمایشی غیرمستقیم و اساساً با حرارت جوش متفاوت است». هر چند که پاستوریزاسیون شیر هم روی آفلاتوکسین اثری ندارد.

مشکل دیگراین کارشناس،درمورد«تشخیص نظارت» است.

 ۷- نکتهی آخر، بحث ایشان در مورد نظارت بر شیر است که در بخش شیر خام، توسط سازمان دامپزشکی کشور انجام میشود  و بعد از پاستوریزاسیون با وزارت بهداشت است. در کشورهای متمدن، شیر پاستوریزه و استریل، به عنوان فرآوردهای با «حداقل فراوری» (Minimally Processed ) تلقی میشوند و نظارت آنها با سازمان دامپزشکی است، کما اینکه کارخانجاتی که فراوردههای لبنی خود را به کشورهای اروپایی صادر میکنند باید مجوز سازمان دامپزشکی کشور را داشته باشند و اصولاً اغلب کشورهای متمدن جهان، وزارت بهداشت را در امر نظارت بر شیر که سلامت آن تقریبا صد در صد وابسته به سلامت دام است، صاحب صلاحیت نمیدانند.

مشکل دیگرکارشاس جنجالی«دخالت درامورتخصصی»است که فاقدآن است

 ۸- ضمن احترامی که برای همکار ارجمند جناب دکتر حاجیمحمدی قایل هستم و دغدغهی ایشان در مورد سلامت مواد غذایی را  درک میکنم،،، مطرح کردن مسایل تخصصی را که توضیح آنها از دانش جمعیت عمومی بالاتر است (مثلا توضیح روشهای نمونهبرداری و آنالیز آماری) به صلاح امنیت روانی و غذایی جامعه نمیدانم. فرمایشات ایشان جز ایجاد بدبینی مطلق به برندهای خوب مواد غذایی کشور (که در شرایط تحریم از معدود صنایع پر رونق هستند) و احتمالاً تعطیلی کارخانجات و بیکاری عدهی بیشتری از کارگران، سودی به حال مصرفکنندگان ندارد. جای مباحث این چنین تخصصی نه در «صدا و سیمای ملی»، که در «کنگرههای تخصصی» است.

***


***

علوفه آلوده به سم آفلاتوکسین نداریم

رییس سازمان دامپزشکی وجود هرگونه علوفه و خوراک دام آلوده به سم آفلاتوکسین را رد کرد.

چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد که لبنیات توزیعی در استان‌های مختلف کشور آلوده به سم آفلاتوکسین است و میزان این آلودگی در استان‌های مختلف نیز با یکدیگر تفاوت دارد. این خبر واکنش‌های بسیاری را از سوی سازمان غذا دارو، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، وزارت جهادکشاورزی و حوزه‌های مرتبط با این صنعت در پی داشت. در این میان حتی این موضوع نیز مطرح شد که ممکن است خوراک دام آلوده به سم آفلاتوکسین بوده باشد و شیر دام نیز پس از مصرف دام از علوفه، آلوده شده باشد.

علوفه

«دکتر علیرضا رفیعی‌پور»رییس سازمان دامپزشکی ضمن رد این ادعا به ایسنا گفت: صحبت هایی که در خصوص انتقال آفلاتوکسین از خوراک دام به شیر دام با اعداد و ارقام عجیب و غریب مطرح شده است را قویا رد می کنم. سازمان دامپزشکی به عنوان مرجع ذی‌صلاح مسئولیت دارد هر نوع خوراک دامی را که وارد کشور می‌شود از جهات مختلف آزمایش کند.

دکتررفیعی گفت: در کنار آزمایش‌های سازمان دامپزشکی، سازمان ملی استاندارد هم آزمایشهای خود را انجام می‌دهد. قوانین، مقررات و ضوابط سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد

بسیار سخت‌گیرانه‌تر از اتحادیه اروپا و آمریکا است؛ یعنی میزان مجاز آفلاتوکسین در خوراک دام و شیر در کشور بسیار سخت‌گیرانه است.

رییس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: میزان آفلاتوکسین استاندارد در خوراک دام در ایران  ۵ppb است، در حالی که استاندارد اتحادیه اروپا ۲۰ppb است؛ یعنی این میزان از اروپا نیز کمتر است.

به گفته وی بیش از ۱۰ میلیون تن شیرخام در ایران تولید می‌شود که در مرحله اول توسط سازمان دامپزشکی و پس از آن توسط وزارت بهداشت مورد آزمایش‌های لازم قرار می‌گیرند. حتی بسیاری از این محصولات به کشورهای دیگر نیز صادر و در آنجا نیز دوباره آزمایشاتی  روی آنها انجام می‌شود.

رفیعی‌پور تصریح کرد: سالانه بیش از ۸ میلیون تن نهاده‌هایی همچون ذرت، کنجاله و سویا وارد کشور می‌شود و حتی یک کیلوگرم از این محموله‌ها اگر میزان آفلاتوکسین‌ آنها مطابق با استانداردهای داخلی نباشد، وارد  نمی‌شوند(پذیرفته نمی شود). همه این نهاده‌ها باید استانداردهای آزمایشگاه دامپزشکی، مراکز بهداشت و سازمان استاندارد را پاس کند(بگذراند).

ذرت‌های آلوده وارد کشور نشده‌اند

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود ذرت‌های آلوده به سم آفلاتوکسین وارد و سپس وارد غذای دام‌ها شده است، گفت: ۱۴۰هزارتن ذرت آلوده به آفلاتوکسین از سال ۱۳۹۵ در بنادر وجود دارد و حتی یک کیلوگرم از آن وارد کشور نشده است. ادعای مطرح شده نیز اشتباه است و این محموله‌های آلوده نیز مرجوعی است. به عبارت دیگر هیچ محموله خوراک دامی که استانداردهای سازمان دامپزشکی، سازمان استاندارد و غذا و دارو  را پاس نکنند، امکان ورود به کشور را ندارند.

نظارت سازمان دامپزشکی بر شیر خام و نهاده های کشاورزی

«سعید سلطانی» رییس اتحادیه دامداران نیز در واکنش به این موضوع گفت:سازمان دامپزشکی روی شیرخامی که جمع‌آوری می‌شود آزمایش‌های لازم را انجام می‌دهد و اگر سلامت آنها تایید نشود به مراکز دیگر ارسال نمی‌شوند. همچنین نهاده‌هایی مانند جو ، ذرت و امثال آن توسط سازمان دامپزشکی مورد آزمایش قرار می‌گیرند. به عبارت دیگر این نهاده‌ها کشت میکروبی شده و در صورت عدم آلودگی ترخیص می‌شوند.

شلطانی گفت: ممکن است خوراک دام در برخی مناطق به دلیل نگهداری نامناسب دارای این سم باشد اما نباید موارد اینچنینی را به کل موارد بسط داد. این اشتباهات در هر حرفه‌ای وجود دارد ولی عمومیت ندارد. 

رییس اتحادیه دامداران با بیان اینکه ممکن است آفلاتوکسین در مواد خوراکی که مدتی می‌مانند ایجاد شود، اظهار کرد: آفلاتوکسین غیرقابل اجتناب است اما استانداردی توسط سازمان بهداشت جهانی تعیین شده است و برآن اساس نهاده‌هایی که کمتر از ۲۰ppb باشند توسط سازمان دامپزشکی  پذیرفته می‌شوند.

سلطانی در پایان گفت: شیرخام توسط سازمان دامپزشکی آزمایش می‌شود و بعد ازاینکه این شیر به کارخانه می‌رود سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت نیز نظارت و آزمایش‌های لازم را روی آن انجام می‌دهند./۳۰ دی ۱۳۹۸ ایسنا+فرارو

***


***

نمکی وزیربهداشت:شیرهاهیچگونه آلودگی ندارند،آلودگی را صداوسیمادارد!وآن کارشناس 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رابطه با شیرهای آلوده اظهار داشت: در راستای زمین زدن صنعت مواد غذایی کشور در این شرایط جنگ اقتصادی، فردی با تاسف حرف نادرستی را در صدا و سیما مطرح کرد که بلافاصله همکاران ما در وزارت بهداشت موضوع را پیگیری و اطلاع‌رسانی کردند.

 خوشبختانه در نمونه‌برداری‌هایی که از صنعت شیر و لبنیات داریم، آفلاتوکسین در همه موارد کمتر از حد زیان‌آور و به میزان مجاز بوده است و هیچ خطری شهروندان را تهدید نمی‌کند و می‌توانند با خیال راحت انواع لبنیات را مصرف کنند.

نمکی یادآور شد: امروز در عرصه لبنیات یکی از پیشتازهای منطقه هستیم و صادرات به همه کشورهای همجوار داریم و حتی برخی کشورهای غربی از جمله در اروپا مشتری مواد لبنی برخی کارخانه های معتبر ما هستند./ وزیردرشامگاه چهارشنبه(۲ بهمن ۱۳۹۸) در بازدید از طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» در کاشان درمصاحبه باخبرنگاران گفت.


***

 میزان سلامت لبنیات ایران بهترازامریکاست

دکتر ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت در واکنش به ادعای بازرس انجمن ایمنی غذا درباره وجود سم آفلاتوکسین در شیر تولیدی در کشور اظهار کرد: این امر مانند آن است چون امکان  تصادف در خیابان وجود دارد بگوییم مردم به خیابان نروید، هرچند که آمار تصادف در کشور رو به افزایش است.

وزارت بهداشت: آفلاتوکسین شیر تولید داخل کمتر از آمریکا و نزدیک استاندارد‌ اروپاست

وی با بیان اینکه سرانه مصرف شیر در ایران پایین است افزود: مردم با خیال راحت شیر پاستوریزه مصرف کنند و بهترین نوع این محصول شیر کم چرب است؛ افراد از مصرف غذاهای شور و شیرین، پیتزا و پنیر پیتزا به سمت مصرف شیر بروند.

 سلامت لبنیات ایران بهترازامریکاست

معاون وزیر بهداشت افزود میزان آفلاتوکسین در شیر تولید داخل کشور به مراتب از کشور‌ امریکا پایین‌تر و نزدیک به استاندارد‌های اروپایی است.

سم آفلاتوکسین همواره در خوراک دام‌ها موجود بوده و میزان آن در شیر 100 نانوگرم در لیتر است.

 میزان این سم در لبنیات کشور‌های اروپایی 50 نانوگرم در لیتر و در امریکا 500 نانوگرم در لیتر است که مطالعات جهانی حاکی از نزدیک بودن لبنیات تولید داخل کشور به استاندارد‌های اروپایی و سلامت آن است.

حریرچی با بیان این که مردم درخصوص آفلاتوکسین نگران نباشند ادامه داد: بر اساس 51 مطالعه اخیر در جهان، میزان آفلاتوکسین در لبنیات روزبه روز کاهش می‌یابد و تولیدکنندگان ما نیز استاندارد‌های بهتری را رعایت می‌کنند.

 در شیر غیرپاستوریزه احتمال بالا بودن آفلاتوکسین بیشتر است، زیرا کنترل روی آن انجام نمی‌شود.

ایرج حریرچی گفت: برخلاف گفته‌هایی که مربوط به سرطان زایی آفلاتوکسین در لبنیات است، سرطان اولیه کبد در کشور کم است و آن چه مربوط به آفلاتوکسین است بسیار کم و نادر است که در سال‌های اخیر هم رو به کاهش بوده است.

وی افزود: مردم به تولیدکنندگان و همچنین به دستگاه‌های نظارتی اعتماد داشته باشند و با توجه به اینکه سرانه شیر و لبنیات در کشور پایین است، با اطمینان مصرف شیر را جایگزین مواد غذایی شور، شیرین و غذا‌های آماده کنند./۲۹ دی ۱۳۹۸تسنیم

***

هرکسی باید به اندازه دانسته خودحرف بزند(که بعضی پاراازگلیمشان درازترمی کنند)

۳۰ دی ۱۳۹۸گزارش صداوسیما: -در طول ۳ روز گذشته چرایی یا چگونگی عرضه شیرهای پاستوریزه‌ آلوده به سم آفلاتوکسین بحثی داغ در فضای مجازی است که تبعات مختلف و صد البته مخربی دارد.
کارشناسان بهداشت می گویند : سرانه مصرف شیر به حد کافی در میان مردم پایین بود . حالا با انتشار مطالب بی پایه و اساس اگر شرایط مدیریت نشود ، خریدها کم می شود و سرانه به حداقل می رسد.
البته فعالان صنایع غذایی و صنعتگران لبنیات نگرانی دیگری هم دارند . از دست دادن بازارهای صادراتی.

ماجرایی تازه-بعدار وایتکس-درشیر

همین چند سال قبل بود که مسائلی مانند وجود «وایتکس » در شیر یا استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی ، جنجال‌ رسانه‌ ای و دغدغه اجتماعی بزرگی ایجاد کرده بود.حالا ویدئوهایی در فضای مجازی دست به دست می شود که در آن بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران ادعا می کند : اخیرا مصرف ذرت‌های آلوده به آفلاتوکسین، سبب تولید شیرهای آلوده به این سم شده است.
آفلاتوکسین‌ (Aflatoxin) سم قارچی طبیعی است که از طریق مواد غذایی آلوده مانند تخم‌مرغ، شیر و محصولات لبنی وارد بدن انسان می شود. مقدار زیاد این ماده از عوامل ابتلا به سرطان است.

مدعی(کارشناس برنامه) آمار آلودگی ، پایه صحبتهای خود را تحقیقات دانشگاهی می داند و مخاطب را به ذرتهای آلوده وارداتی که چند ماه قبل سوژه رسانه ها هم شده بود ارجاع می دهد.اما مسئولان می گویند : تحقیقات مورد اشاره وی به طور حتم محدود به چند مورد مطالعاتی خاص آن هم در سالهای گذشته است و در حال حاضرعمومیت و صحت ندارد.
جالب اینکه حتی خود انجمنی که این کارشناس ، بازرس آن است ، چنین اطلاعاتی را تایید نکرده است.
خیلی ها معتقدند این کارشناس دچار اشتباه محاسباتی بزرگی شده است.

کارشناسی که «آب به آسیاب دشمن» می ریزد
وقتی صنعت لبنیات به عنوان یک صنعت بسیار موفق ، نقش مهمی در صادرات غیرنفتی کشور دارد ، طبیعی است که در هدف حمله تبلیغاتی دشمن باشد. در چنین شرایطی اظهار نظرهای غیرکارشناسی آن هم برای لبنیات چندین شهر بزرگ و حتی پایتخت کشور ، چیزی جز آب در آسیاب دشمن ریختن نیست.
دبیریان ،عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران می گوید : اگر قرار باشد آمارهایی داده شود ، باید از طرف سازمان‌ های نظارتی مانند استاندارد، غذا و دارو و دامپزشکی باشد. نمی‌شود که به همین سادگی اعتبار یک صنعت مهم در کشور را با چند عدد نادرست خدشه ‌دار کرد.
او تاکید می کند : وجود یک آلاینده در هر ماده غذایی یک بحث است و رعایت حد مجاز طبق استانداردها بحثی دیگر. حتی اگر افلاتوکسین در خوراک دام هم بالا باشد، وقتی وارد شیر می‌شود به یک پانزدهم کاهش می ‌یابد. چطور ممکن است که مقدار این ماده در شیر پاستوریزه بالاتر از 60 درصد باشد؟
رزاقی ، عضو انجمن مهندسی کیفیت صنعت می گوید: این اظهار نظر غیرکارشناسی و نادرست است. البته در این که مقداری ذرت تراریخته وارد ایران شده بحثی نیست. اما این که این کارشناس چطور شناسایی کرد این ذرت‌ها در چه نقاطی از کشور توزیع شده و به مصرف دام رسیده برای ما هم سئوال است.!!

آذربایجان شرقی ، تکذیب آلودگی!
«استاندار آذربایجان شرقی» 28 دی ماه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر سرطان‌ زا بودن ۶۲ درصد شیرهای پاستوریزه در تبریز، گفته: طبق بررسی‌های اداره کل استاندارد و سایر مراجع صلاحیت دار این خبر کذب محض است.
پورمحمدی در ادامه خاطرنشان می کند : آذربایجان شرقی قطب تولید شیرینی شکلات و شیر پایه اصلی این محصولات است . حالا بعد از جنجال جاسازی ثانویه قرص در کیکها و کلوچه ها ، تحمیل این نظرات غیرکارشناسی ضربه سنگین تری به صنایع وارد می کند.

واکنش وزارت بهداشت
دکتر جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرده : طی سال‌های اخیر در کشور، میزان افلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشت.
شیر، از ادعا تا تکذیب آلودگیبه گفته او کشورهای مختلف حد مجاز متفاوتی برای مقدار افلاتوکسین در مواد غذایی دارند و استانداردهای ایران هم در این زمینه عموما در حد استانداردهای اروپا و ایالات متحده تعریف شده است.
حریر چی معاون وزیر بهداشت هم خاطرنشان کرده : حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه ترین کدکس ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد. حالا اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد عدد ۵۰ نانوگرم در لیتر است. کدکس ایران حدود ۱۰۰ است و اگر کدکس آمریکا مد نظر باشد که میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه ها قابل قبول هستند.
رئیس سازمان غذا و دارو می گوید : از حدود هفت سال پیش محصولات لبنی به صورت مرتب پایش می‌شوند. آمار اداره کل غذا کمتر از 3.5 درصد آلودگی را نشان می‌دهد ، در حالیکه برای بسیاری از کشورهای همسایه و کشورهای دیگر جهان ، میزان آلودگی بسیار بالاتر است.

با توجه به اینکه مدتی است مطالبی با عناوین بزرگی مانند سونامی سرطان در ایران منتشر می شود ، در چند روز اخیر سرطان زایی آفلاتوکسین هم به آن اضافه شده و دانسته یا ندانسته چنین به مردم القا می شود که با مصرف این مواد غذایی مسیر ابتلا به سرطان را طی می کنند.
دکتر شانه ساز به این موضوع هم اشاره می کند : ابتلا به سرطان در ایران بالاتر از نرم جهانی نیست و حتی این میزان نسبت به کشورهای اطراف بسیار پایین‌تر نیز هست. چون سلامت مواد غذایی به صورت مستمر کنترل می شود.

کنترل سلامت شیر از دامداری تا کارخانه
ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور می گوید : میزان استاندارد آفلاتوکسین در ذرت دامی در کشور ما ۵ در میلیارد است و این در حالی است که استاندارد اتحادیه اروپا برای آفلاتوکسین ۴ برابر استاندارد ملی ایران است.
شیر، از ادعا تا تکذیب آلودگیبه گفته ۱۶۰۰ واحد شامل مراکز جمع‌آوری شیرخام، کارخانجات لبنی و سایر صنایع وابسته در حال فعالیت هستند که در این مراکز در چهارچوب ضوابط بهداشتی دامپزشکی و با حضور مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی، کنترل‌های تخصصی بهداشتی اعم از نمونه برداری و آزمایش‌های لازم صورت می‌پذیرد و حمل و نقل شیر و فراوردهاى آن با مدر‌ن‌ترین روشهای بهداشتی صورت می‌پذیرد و حتی تردد وسائط نقلیه شیر و فرآورده‌های لبنی رصد و پایش می‌شود .

این مقام مسئول اضافه می کند : بر اساس برنامه های توسعه ای انجام گرفته در کشور، در حال حاضر ۴۰۰ کارخانه شیر پاستوریزه در کشور فعال هستند و در حوزه‌ تولید شیر خام رتبه ۱۱ دنیا هستیم . حتی تعدادی از کارخانجات لبنی کشور با داشتن کد IR از سازمان دامپزشکی کشور که متضمن رعایت معیارهای بهداشتی در فرآیند تولید است، دارای صادرات محصولات لبنی به کشورهایی نظیر روسیه و مالزی هستند.چگونه ممکن است محصولات آلوده تولید شود و در آزمایشات کشورهای مقصد هم معلوم نشود؟

آذربایجان شرقی ، قطب تولید شیر و لبنیات
آذربایجان شرقی یکی از 5 مرکز اصلی تولید شیر و لبنیات در کشور است. کیفیت خاص شیر و محصولات لبنی تبریز ، سراب ، بناب و شهرت پنیرروستای لیقوان نشان از دانش و تجربه تولیدکنندگان این استان دارد.

شیر، از ادعا تا تکذیب آلودگی

«فتحی »رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان می گوید : 540 هزار راس دام سنگین و نزدیک به 3 میلیون و 200 هزار راس دام سبک در آذربایجان شرقی داریم.میزان تولید شیر در سال 97 بیش از 557 هزار تن بوده است و انتظار می رود این حجم در پایان سال 98 به 559 هزار تن برسد.
وی می افزاید : درراستای تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع فرآوری ۱۰۹ واحد لبنی و فرآوری شیر به ظرفیت ۹۸۶ هزار تن در استان فعال است .
واحدهایی که اغلب محصولاتشان زبانزد است.
مدیر عامل وقت صنایع شیر ایران در بازدیدی که شهریور سال 97 از شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی داشت ، اعلام کرد : با اجرای برنامه های توسعه ای ، این شرکت می تواند به عنوان بزرگترین کارخانه لبنی و قطب محصولات پودری در شمال و غرب کشور تبدیل شود.
هم اکنون ظرفیت تولید این کارخانه در سال 55 هزار تن است.
از طرفی برندهای مطرح دیگری در صنعت لبنیات استان فعالیت می کنند که قادر به تولید بیش از 40 نوع محصول هستند. واحدهایی که برخی از آنها با کسب استانداردهای لازم از جمله سیستم HACCP وبا رعایت تمامی اصول GHPوGmp موفق به اخذ آرم حلال ، کسب لوح تامین مواد غذایی سالم از سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل FAO و تعامل سازنده با اقتصاد جهانی WTO شده اند.
فعالان حوزه لبنیات استان هر سال به عنوان نمونه استانی و کشوری معرفی می شوند و محصولات ما با نام های تجاری گوناگون به کشورهای همسایه و منطقه صادرات قابل توجهی دارد.

تضمین کیفیت شیر پاستوریزه
«بهداد» مدیر کل دامپزشکی استان می گوید : شیرهای موجود در بازار تا لحظه ای که فرآوری نشده و حرارتی داده نشده تحت کنترل و نظارت ما است ولی شیرهای تولید شده در کارخانجات و شیر های فرآوری شده تحت نظارت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.
شیر، از ادعا تا تکذیب آلودگیبه گفته وی مسئولین فنی و بهداشتی دامپزشکی با نظارت بر شیر های خام دامی در تمام مراحل جمع آوری شیر، بار میکروبی آن ها را چک می کنند و اگر موردی باشد، اصلا آن را خریداری نمی کنند.

نعمتی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم می گوید : آماری که اخیرا به صورت غیررسمی منتشر شده هیچ اساس علمی ندارد و تا کنون در بازرسی ها موردی از آلودگی غیرمجاز در تولیدات پاستوریزه لبنی استان مشاهده نشده است.
و اما مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی می گوید : بر اساس استاندارد ملی ۹۳ ، شیرهای پاستوریزه باید از نظر سم قارچی آفلاتوکسینm1 کنترل و آزمایش گردند . بر همین اساس کلیه واحدها تولیدی موظف به تست و کنترل این فاکتور در شیرهای خام دریافتی بوده و مستندات آن را به اداره استاندارد ارائه می نمایند .
فرشی حق رو اضافه کرده : واحدهای بزرگ تولیدی ، روزانه به طور متوسط ۲۵۰ تن شیر خام دریافت می کنند . این کارخانه ها از طریق کیتهای تست آفلاتوکسین همه محموله های شیر خام را مورد آزمون قرار می دهند . علاوه بر آن سازمان ملی استاندارد به طور منظم از واحدهای تولیدی و سطح بازار نمونه برداری و آزمون انجام می دهد که هیچ موردی از آفلاتوکسین m1 گزارش نشده است .

تهدید سلامت با کاهش مصرف شیر
امنیت غذایی پایه و اساس جامعه سالم است . بنابراین برای ایجاد مشکل در میان مردم ، چه ترفندی بهتر از زیرسوال بردن مواد غذایی ؟ آن هم شیر.
امروزه میزان مصرف شیر یکی از مواد غذایی اصلی و شاخص‌های سنجش رشد فرهنگی و اقتصادی جوامع مختلف محسوب می شود.
شیر، از ادعا تا تکذیب آلودگیرئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اکنون میزان مصرف شیر در کشور یک پنجم استاندارد (سرانه 60 کیلوگرم) است ، می گوید : به مردم اطمینان کامل می دهیم که شیر و انواع لبنیات پاستوریزه که تحت کنترل وزارت بهداشت است را بدون نگرانی مصرف کنند و به هیچ عنوان مصرف شیر را متوقف نکنند . چرا که سالهاست کمبود شدید کلسیم موجب تهدید سلامت مردم شده است.
کاهش سهم لبنیات در سبد غذایی خانوارها خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد و فاصله گرفتن خانوارها از محصولات لبنی ، آثار خود را با گسترش پوکی استخوان و تشدید بروز بیماری مرگ خاموش در سالهای آینده نشان خواهد داد.

موج سواری روی نگرانی ها در فضای مجازی
آمارهای نامعتبر و اظهارنظرهای غیرکارشناسی به سرعت در شبکه‌های اجتماعی هم رسانی می شود و مورد توجه اقشار مختلف و کاربران فضای مجازی در سراسر کشور قرار می گیرد.

تجربه نشان می دهد با احتساب افزایش قیمت و تورم موجود، در نهایت تمایل مردم به استفاده از لبنیات غیرصنعتی یا فله افزایش می یابد. در حالی که اغلب هموطنان خبر ندارند که بالا رفتن میزان مصرف لبنیات غیرصنعتی ، سبب رشد آمار ابتلا به تب مالت در کشور طی ۱۰ سال اخیر شده است.

سلامت مردم در گرو پیگیری و نظارت
«دکتر علی لاریجانی»رئیس مجلس شورای اسلامی 29 دی ماه بعد از تذکر حاجی دلیگانی در جلسه علنی ، کمیسیون کشاورزی مجلس را مکلف کرده این موضوع را در اسرع وقت بررسی کرده و گزارش آن را ارائه کند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه دستگاه قضایی باید در این زمینه وارد عمل شود، از دستگاه‌های امنیتی و انتظامی خواست این مسائل را به جد پیگیری کنند و پدافند غیرعامل استانداری نیز اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد.
پور محمدی معتقد است : ایجاد احساس ناامنی، بدتر از خود ناامنی است و دشمنان بدنبال ایجاد این احساس در بین افراد جامعه هستند.
احساسی که سرانجام امنیت غذایی و روحی روانی مردم را به خطر می اندازد.
موجی که در شبکه‌ های اجتماعی در مورد آلودگی و زیان‌آور بودن شیرهای پاستوریزه ایجاد شده احتمالا به همین سادگی متوقف نمی‌شود . چرا که اعتماد مردم در خصوص مصرف کیک و کلوچه تولید داخل نیز به دلیل انتشار تصاویری از محصولات دست کاری شده آن هم در خارج از کارخانه ها در طول 3 ماه گذشته ، خدشه دار شده و صاحبان صنایع غذایی هنوز درگیر کاهش فروش و صادرات هستند.

«جعفری» رئیس انجمن صنایع غذایی استان می گوید : در ماجرای کیک و کلوچه همچنان تحقیقات به سرانجام مشخصی نرسیده است . اگر چه این اطمینان به مردم داده شده که خرابکاری ها خارج از خطوط تولید و بسته بندی صورت گرفته اما شناسایی و برخورد با عوامل این آسیبها است که می تواند جو روانی آرامی را در جامعه حاکم کند.

«ادعایی که پس گرفته شد» اما اثرش پاپس نمی کشد
کارشناسی که همه دودها از کنده صحبتهای او بلند شده شب گذشته در مصاحبه ای با دیده‌بان علم ایران ، ادعای خود در خصوص آلودگی درصد بالایی از شیر و لبنیات به آفلاتوکسین را پس گرفته و معتقد است نظراتش به اشتباه تفسیر شده !!!
شیر، از ادعا تا تکذیب آلودگیحالا وقتی آنچه که 28 دی ماه گفته شده ، 29 دی ماه پس گرفته شود، معلوم می شود که از ابتدا هم از سند و مدرک معتبری برای اثبات نداشته است. اما اینکه آثار مخرب ناشی از یک ادعا تا چه حد در تولید و مصرف و صادرات محصولات لبنی ظاهر شود ، به طور حتم در دو سه روز محدود نیست و البته جبران آن نیز شاید سالها زمان لازم داشته باشد . تجربه که چنین نشان داده است. این را حمیدی از فعالان تولید لبنیات می گوید. جنجال روغن پالم در سال 94، کشور همسایه را جایگزین ما در تعدادی از بازارهای هدف کرد و حالا بسیاری از خطوط تولید با کمتر از 50 درصد ظرفیت کار می کنند.
به هر روی ، تشویش اذهان عمومی نتیجه ای جز تضعیف صنایع تولیدی ان هم در سال رونق تولید نخواهد داشت . در حالی که حمایت از تولیدات داخلی در مقابل هجمه های پی در پی خارجی ، قدرتمندترین ابزار برای تقویت اقتصاد و توانمندی کشور است./گزارش صداوسیما.

***

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:بنظرمی رسد درخودتلویزیون یک عده ای هستند که برآتش فتنه می دمند!

معاون وزارت بهداشت می آیدتلویزیون که توضیح بدهد،آن آقای کارشناس جاهل، حرف مُفت زده!

«دکترایرج حریرچی» معاون کل وزارت بهداشت با حضور در برنامه «سلام صبح‌بخیر» ماجرای جنجالی وجود سم آفلاتوکسین(غیرمجاز) در شیر را بادلائل علمی ردمی کند./۱ بهمن ۱۳۹۸

آنوقت این مجری تلویزیون باتمسخربه جنجال شیر سرطان‌زامی گوید:«باید ماست‌مالی کنیم...! ».

یعنی چه که اینها امنیت روانی جامعه رابه سخره گرفته اند.آن کارشناس می آیدیک شوک ایجادمی کند واین مجری اینطوری طعنه وکنایه می زند!

زنان نمایتده مجلس"کنگره" امریکا ۱۰۰ نفر

نمایتدگان زن مجلس نمایندگان  -کنگره- امریکا 

تعداد نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا، ۴۳۵ نفراست که هر دو سال یک بار انتخابات می‌شوند.

۱۰۰ نفرازاین تعداد«زن»هستند.

۴نماینده جنجالی کنگره امریکا

بترتیب: رشیده طلیب،آلکساندریا اوکازیو کورتز، ایلهان عمر، آیانا پرسلی.

رشیده طلیب  ازایالت میشیگان/ ایلهان عُمر ازایالت مینه سوتا/ آیانا پرسلی ازایالت ماساچوست/ آلکساندریا اوکازیو کورتز ازنیویورک هستنذ.

هر چهار نماینده  دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، شهروند(متولد) ایالات متحده هستند و به غیر ایلهان عمر که در کودکی به عنوان پناهجو به آمریکا مهاجرت کرده است.

این چهار نماینده  نخستین بار در سال ۲۰۱۸ میلادی به مجلس نمایندگان راه پیدا کردند ،ازمخالفان رئیس جمهور-ترامپ-هستندو خواهان  استیضاح وی  که به خاطر انتقادهای تندشان از دونالد ترامپ به «جوخه» معروف شده اند!.

درمجلس نمایندگان علاوه بر ۴۳۵ نماینده منتخب ۵۰ ایالت، نمایندگانی نیز از نواحی نیمه‌مجزا و همچنین بخش فدرال کلمبیا ـ واشنگتن دی سی ـ بدون حق رای حضور دارند.

رهبر اقلیت و رئیس انجمن حزبی حزب اقلیت یک فرد است که نقش رهبر اپوزیسیون مجلس را ایفا می‌کند.

در هنگام تنظیم برنامه‌های مجلس نمایندگان، رهبران اکثریت و اقلیت با یکدیگر مذاکره می‌کنند و از آنجا که انضباط حزبی در مجالس قانونگذاری ایالات متحده وجود ندارد، مذاکره میان رهبران دو حزب اقلیت واکثریت در خصوص تصویب اهمیت می‌یابد.

لوئیس(لوئیز) فرانکل

شبکه خبری«سی ان ان»گزارش داد: کارگروه زنان دمکرات کنگره از نمایندگان زن از هر دو حزب دمکرات و جمهویخواه خواستند تا در نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنا و در جریان استماع نطق وضعیت کشور توسط دونالد ترامپ به نشانه نمادین همبستگی، لباس و کت و سفید به تن کنند.
«لوئیس فرانکل» (Lois Frankel) نماینده زن دمکرات مجلس نمایندگان از ایالت فلوریدا در این باره به سی ان ان گفت: پوشیدن لباس سفید توسط زنان نماینده پیامی صلح آمیز جهت همبستگی با تمامی زنان در سراسر کشور و اعلام این مطلب است که ما از حقوقی که به سختی آن را به دست آورده ایم عقب نخواهیم نشست.

۶۶ زن نماینده- حاضردر سالن محل سخنرانی آقای ترامپ 

چرا نمایندگان زن کنگره برای سخنرانی سالانه ترامپ سفید پوشیدند؟
سی ان ان ادامه داد: در جریان نطق سالانه وضعیت کشور توسط دونالد ترامپ در کنگره زنان سفید پوش به ندرت اظهارات رئیس جمهوری را مورد تشویق قرار دادند به جز در لحظه ای که ترامپ شمار زنان نماینده در هر دو مجلس را بی سابقه و مورد تمجید قرار داد، به ابراز احساسات و تشویق وی پرداختند.
 شبکه خبری CNN در نهم نوامبر ۲۰۱۸(جمعه۱۸ آبان ۱۳۹۷) اعلام کرد:

شمار زنان نماینده در کنگره یکصد نفر بوده که ۸۷ نفر از آنان از حزب دمکرات و ۱۳ نفر از آنها از حزب جمهوریخواه می باشند.

مجلس نمایندگان ایالات متحده (United States House of Representatives)
دومین سخنرانی وضعیت دولت دونالد ترامپ در کنگره پیشتر برای ۲۹ ژانویه۲۰۱۸(۹ بهمن ۱۳۹۶) برنامه ریزی شده بود اما بدنبال ادامه تعطیلی دولت فدرال بر سر اختلاف کاخ سفید، این نطق به تعویق افتاد.

رقص وشادی نانسی پولسی ۸۰ساله بمناسب دومین دوره  ریاستش.

رئیس مجلس«نانسی پولسی» متولد۱۹۴۰میلادی(بهار۱۳۱۹)ایالت مریلند شهر«بالتیمور» است.

***

استعفای یکی از زنان نماینده مجلس امریکا-درپی رسوایی جنسی

با شدت گرفتن جنجال‌ها درباره تصاویر غیراخلاقی خانم«کتی هیل» عضو کنگره آمریکا با یکی از اعضای دفتر کارش و انتشار خبرها درباره رسوایی جنسی او، این قانونگذار آمریکایی بالاجبار تن به استعفا داد.

افشای رسوایی جنسی نماینده ارشد کنگره آمریکا

به نوشته «رویترز»، کتی هیل در آستانه یک سالگی عضویتش در مجلس نمایندگان آمریکا دوشنبه۲۸اکتبر۲۰۱۹(۶ آبان ۱۳۹۸) اعلام کرد که از منصب خود استعفا می‌دهد.

وی عضوهیئت رئیسه و نائب رئیس کمیته‌ نظارت و اصلاحات و عضو کمیته امور مسلح مجلس نمایندگان آمریکا بود.

این قانونگذار ۳۲ ساله و دموکرات ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا، در انتخابات نوامبر ۲۰۱۸(آبان ۱۳۹۷) به کنگره راه یافته بود، ناظران سیاسی او را یک چهره‌‌ آینده‌دار حزب دموکرات اعلام کرده بودند.

به دنبال این جنجال‌ها، «کمیته اخلاق» مجلس نمایندگان آمریکا تحقیق درباره رابطه جنسی احتمالی او با یکی از کارمندان دفترش را آغاز کرده بود.

خانم »هیل»درحالیکه مرتکب رابطه نامشروع با یکی ازاعضای ستادانتخابیتش بود که پرونده طلاق از شوهرش درجریان بوده است.

استعفای نماینده زن کنگره آمریکا به دلیل فساد اخلاقی

هیل درتوئیترش ضمن عذرخواهی از هیات انتخابیه خودش بابت رفتارش اذعان کرد،این اتفاق درزمان فعالیتهای انتخاباتیش بوده ،نه در دفتر کارش.

شوهرم انتقام گرفت!

«کتی» شوهرش را به دست داشتن در انتشار تصاویر خصوصی‌اش متهم کرد و گفت: «از انتشار تصاویر خصوصی و لحظات شخصی‌ام، به عنوان سلاح علیه من استفاده شد و این کار، تجاوزی وحشتناک به حریم خصوصی من بوده است».

***


مجلس سنای امریکا

کنگره

سنای آمریکا (United States Senate) مجلس اعلای کنگره ایالات متحده آمریکا است که تعداد نمایندگان آن ۱۰۰ نفر است و هر ایالت بدون توجه به بزرگی و یا کوچکی دو نماینده در آن دارد. سناتور‌ها برای ۲ یا ۴ و یا ۶ سال انتخاب می‌شوند و عضویت آنان به لحاظ دفعات عضویت محدودیتی ندارد.

مجلس سنای آمریکا (United States Senate)
مکانیزم برگزاری انتخابات

بر اساس قانون اساسی ایالات متحده آمریکا انتخابات مجلس سنای آمریکا هر دو سال یکبار برای انتخاب یک سوم سناتور‌های این مجلس برگزار می‌گردد. در واقع اعضای این مجلس به سه دسته یک (۳۳ عضو)، دو (۳۳ عضو) و سه (۳۴ عضو) تقسیم‌بندی می‌شوند و هر دو سال انتخابات یک دسته برگزار می‌شود. به این ترتیب هر سناتور برای یک دوره شش ساله عضو سنا خواهد بود.

ادبیات چاله میدانی "ترامپ حرامزاده"القاب زشت برای رقبا

ادبیات« چاله میدانی» رئیس جمهورامریکا

رشیده طلیب(نماینده مجلس ):ما به کنگره آمده ایم تااین «حرامزاده» را از کار بر کنار کنیم.۱۴ دی۱۳۹۷

..و هدیه نخست وزیر کانادا-عکس رستوران(فاحشه خانه)پدربزرگ دونالدترامپ را درادامه خواهیددید.

ترامپ:باورتان می شود«منِ حرام زاده»رااستیضاح کنند

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید در جمع اعضای تیم فوتبال ال‌اس‌یو گفت: ما پشت میز رئیس جمهور عکس می‌گیریم. این میزی است که مدت‌هاست آنجاست. روسای جمهوری زیادی، برخی خوب و بعضی نه چندان خوب، (در آنجا بوده‌اند). اما شما الان یکی از خوب‌ها را دارید، هر چند آن‌ها (دموکرات‌های کنگره) سعی دارند این «حرامزاده» را استیضاح کنند، باور می‌کنید!؟

رئیس‌جمهور آمریکا در یک سخنرانی، در اظهاراتی عجیب خودش را حرامزاده خواند و از اینکه نمایندگان دموکرات کنگره تلاش می‌کنند او را برکنار کنند، گلایه کرد.

 «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه۱۷ژانویه۲۰۲۰(۲۷ دی ۱۳۹۸)  در یک سخنرانی، خود را حرامزاده توصیف کرد. 

ترامپ که در جمع اعضای تیم ورزشی «ال‌اس‌یو»، صحبت می‌کرد، بازیکنان و مربی‌های این تیم را به کاخ سفید دعوت کرد و از آن‌ها خواست با حضور در دفتر رئیس‌جمهور، با وی عکس بگیرند.

آتلانتیک: ترامپ، رییس جمهوری با ذهنیت یک گانگستر است

 بیایید پشت میز رئیس جمهور عکس یادگیری بگیریم. این میزی است که مدت‌هاست آنجاست،رؤسای جمهورمختلف روی آن نشسته اند.

او گفت: «پشت میز ریاست‌جمهوری عکس می‌گیریم. مدت‌هاست که [آن میز] آنجاست. رؤسای‌جمهور زیادی [آنجا بوده‌اند]، برخی‌هاشان خوب بودند و برخی هم نه چندان خوب.»

ترامپ افزود: «اما الان یک-رئیس‌جمهور- خوب گیرتان آمده، هرچند که دارند تلاش می‌کنند این حرامزاده را استیضاح کنند، باورتان می‌شود!؟ باورتان می‌شود!؟».

این سخنان ترامپ، با خنده حاضران در این دیدار روبه‌رو شد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:بنظرمی رسداین تیم فوتبال امریکا(U.S.L)یو.اس.ال. باشد.

این اولین بار نیست که ترامپ با ادبیاتی دور از جایگاه یک رئیس‌جمهور صحبت می‌کند. او پیش از این هم رقبای سیاسی خود و همچنین مقام‌های خارجی را با القابی زننده خطاب کرده بود. وی «هیلاری کلینتون» را «متقلب»، «جو بایدن» را «خوابالو»، «مایکل بلومبرگ» را «مایک کوچولو»، «چاک شومر» را «چاک گریان» و «برنی سندرز» را «برنی دیوانه» می‌خواند./شنبه، ۲۸ دی ۱۳۹۸ایران+فارس،اقتصاد- بااصلاحات مدیریت سایت.


واما توضیحات:ترامپ رقیب انتخاباتیش(جوبایدن)را «سگ هار »هم دانسته،علاوه برخوابآلو.

بایدن، ترامپ را 'دلقک' خواند

دونالد ترامپ در واکنش به حمله کره شمالی به جو بایدن که او را یک «سگ هار» خوانده بود گفت، جو بایدن «شاید خوابالو و بسیار کُند باشد، اما سگ هار نیست بلکه کمی از آن بهتر است


ترامپ در متن توئیتش خطاب به کیم جونگ اون رهبر کره شمالی عنوان کرد: آقای رئیس! جو بایدن شاید خوابالو و بسیار کُند باشد، اما او یک سگ هار نیست


خبرگزاری رسمی کره شمالی در مطلبی جو بایدن را که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، معاون رئیس جهمور بود مورد حمله قرار داده و او را «سگ هاری که باید تا سر حد مرگ کتک بخورد» توصیف کرد.

در مطلب منتشر شده در این خبرگزاری آمده است: سگ‌های هاری مثل بایدن اگر اجازه این طرف و آن طرف رفتن را پیدا کنند، می‌توانند به بسیاری از مردم صدمه بزنند. باید قبل از آن که خیلی دیر شود، این سگ‌های هار را آنقدر با چوب بزنیم تا بمیرند.


***

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت:« برنی سندرز دیوانه» به تازگی شهر بالتیمور را با یک کشور جهان سوم مقایسه کرده است.مرداد ۱۳۹۸

دونالد ترامپ و برنی سندرز,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

«برنی سندرز» نامزد سوسیال دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا  :«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور خطرناکترین فرمانده کل قوا در تاریخ معاصر ایالات متحده است.

«سندرز»گفت:نامزد ریاست جمهوری شدم، زیرا ما باید ترامپ را شکست دهیم.

***

سناتور چاک شومر(رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنای آمریکا) درباره توافق امریکا باچین ، توئیتر کرد:ترامپ آمریکا را به چین "فروخته است" و این که او "فرد قابل اعتمادی برای انجام درست کارها در راستای منافع کارگران و شرکتهای آمریکایی نیست،این توافق "ضعیف" و این حرکت ترامپ "تسلیم شدن به چین" است.

تظاهرات معترضان ضد جنگ در اطراف آپارتمان چاک شومر

ترامپ نیز در توئیتی جوب شومر را داد و ضمن توصیف وی با لفظ «چاک گریان» سوابق این سناتور آمریکایی در قبال چین را نیز محکوم کرد.

ترامپ در توئیت خود نوشت: "چاک شومر در زمان دولت اوباما سالها نشست و تنها دزدیدن چین از آمریکا را تماشا کرد. حالا حتی بدون آنکه اصلا آن سالها را ببیند شروع به حمله به توافق بزرگ جدید ما با چین کرده است. این خیلی بد است چاک گریان!



«مایک کوچولو»کیست؟

مایکل بلومبرگ، میلیاردر آمریکایی و شهردار سابق نیویورک  او برای نامزدی در انتخابات ۲۰۲۰ به عنوان نماینده‌ای از حزب دموکرات ثبت نام کرده است.

 بلومبرگ : من برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شدم تا دونالد ترامپ را شکست دهم و آمریکا را بازسازی کنم. ما گنجایش تحمل اقدامات بی‌محابا و غیراخلاقی دونالد ترامپ را برای چهار سال دیگر نداریم. او تهدیدی برای کشور و ارزش‌های ما است.

اگر او بتواند یک دوره دیگر در جایگاه ریاست جمهوری باقی بماند، ممکن است هرگز نتوانیم آثار مخرب ریاست جمهوری‌اش را جبران کنیم.

بلومبرگ که هشتمین ثروتمند آمریکا است مدت‌ها به دنبال فرصتی برای رقابت با دونالد ترامپ، دیگر میلیاردر نیویورک بوده است. این دو معمولا در رویدادهای اجتماعی نیز با یکدیگر رقابت داشته‌اند.

ترامپ باتمسخر گفته بود: «مایکل کوچولو می‌بازد»چون جادوی مورد نیاز برای این کار را ندارد.

ترامپ:چرادمکراتهااز هیلاری متقلب تحقیق نمی کنند!؟

رئیس جمهوری آمریکا در این پیام نوشت: چرا دموکراتهای عصبانی از کمپین «هیلاری متقلب» جرایم بسیار و تبانی‌اش با روسیه تحقیق نکردند؟ چرا اف بی آی سرور کمیته ملی دموکرات را ضبط نکرد؟ تحقیقات فریبکارانه!


ترامپ:نانسی  یک دیوانه است

ترامپ  درمورد رئیس مجلس کنگره هم گفته:نانسی دیوانه یک دیوانه است. او نمی‌داند که چه کاری انجام می‌دهد. آن‌ها دوست دارند که قانون اساسی را نقض کنند.


خلاصبه ای ازاستیضاح یک حرامزاده:


مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا قطعنامه ناظر بر استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را تصویب کرده و برای بررسی نهایی به مجلس سنا ارسال کرده است. قرار است نخستین جلسه مجلس سنا در ارتباط با این قطعنامه روز پنجشنبه ۲۶ دی (۱۶ ژانویه) برگزار شود.

جمهوریخواهان بار دیگر اکثریت مجلس نمایندگان را از دست می‌دهند؟

مجلس نمایندگان امریکا-کنگره

قطعنامه ناظر بر استیضاح دونالد ترامپ با ۲۲۸ رای موافق در برابر ۱۹۳ رای مخالف در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.

ماده اول استیضاح با ۲۳۰ رای در مقابل ۱۹۷ رای و ماده دوم با ۲۲۹ رای در مقابل ۱۹۸ رای تصویب شد.

بررسی موارد تخلف- ترامپ که در این قطعنامه بازتاب یافته توسط گروهی از نمایندگان به ریاست آدام شیف، رئیس کارگروه اطلاعاتی مجلس نمایندگان هدایت می‌شود.

 جان رابرتز، دادستان عالی آمریکا در مجلس سنا حضور یابد و در ارتباط با طرح استیضاح ادای سوگند کند. پس از آن ۱۰۰ سناتور آمریکا سوگند یاد خواهند کرد. بنا بر قوانین آمریکا، در روند بررسی طرح استیضاح رئیس جمهور مجلس سنا نقش یک نهاد داوری (دادگاه) را به عهده می‌گیرد. 

سناتورمک کانل

سناتور میچ مک کانل( رهبر فراکسیون نمایندگان جمهوریخواه در مجلس سنا) قرار است بررسی قطعنامه استیضاح دونالد ترامپ روز سه‌‌شنبه ۲۱ ژانویه۲۰۲۰(۱ بهمن ۱۳۹۸) آغاز شود. کاخ سفید به طور منظم در جریان پیشرفت بررسی استیضاح ترامپ قرار خواهد گرفت.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:باتوجه به موضعگیری روز پنجشنبه ۱۹ دسامبر۲۰۱۹(۲۸ آذر ۱۳۹۸) سناتورمک کانل که گفته بود: «استیضاح دونالد ترامپ شتاب زده ترین، بی دقت ترین و غیرمنصفانه ترین» در نوع خود در تاریخ آمریکا است»بعیداست،آبی برای دمکراتها وخانم پلوسی  گرم شود.

تخلفات

در قطعنامه استیضاح ترامپ چند موردتخلف در ارتباط با پرونده اوکراین منظور شده است،دونالد ترامپ پرداخت کمک‌های مالی ۴۰۰ میلیون دلاری به اوکراین را منوط به همکاری رئیس جمهوراوکراین( ولودیمیر زلنسکی) در ارتباط با پیگیری قانونی علیه «هانتر بایدن»، پسر جو بایدن، رقیب اصلی انتخاباتی خود در انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری آمریکا کرده است.

بترتیب:«هانتر بایدن»، جو بایدن،بارک اوباما

هدف دونالد ترامپ و وکیل شخصی او« رودی جولیانی »از این اقدام آسیب رساندن به حیثیت جو بایدن عنوان شده است.


افزون بر آن، ترامپ در کار قوه‌قضاییه پیرامون این پرونده و پرونده مربوط به تماس‌های تیم انتخاباتی دونالد ترامپ با مقامات روسی در کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ کارشکنی کرده است.

رشیده طلیب:ما به کنگره آمده ایم تااین «حرامزاده» را از کار بر کنار کنیم.

نماینده ۴۲ ساله فلسطینی‌تبار حزب دموکرات آمریکا  ۱۴ دی۱۳۹۷ (۴ ژانویه۲۰۱۹) در مراسم تحلیف خود در کنگره دونالد ترامپ‌، رئیس‌جمهور آمریکا را حرامزاده خواندو خواستار استیضاح و برکناری او شد.

وی گفت، در دوران نمایندگی تلاش خواهد کرد که رئیس‌جمهور آمریکا کاخ سفید را پیش از موعد ترک کند. رشیده طلیب  گفت:« ما به کنگره آمده ایم تااین حرامزاده را از کار بر کنار کنیم.»

ترامپ  درواکنش به این سخنان در توییتر نوشت: «شما چطور رئیس‌جمهوری را مورد سئوال قرار می‌دهید که شاید بزرگ‌ترین انتخابات همه زمان‌ها را پیروز شده، هرگز اشتباهی انجام نداده و در دو سال اول دوره ریاست جمهوری موفق‌ترین بوده است، دموکرات‌ها می‌خواهند او را مورد سئوال قرار دهند،چرا که می‌دانند  در انتخابات ۲۰۲۰ نمی توانندبرنده شوند.

خانم «طلیب»عضو سابق مجلس نمایندگان میشیگان است. او با انتخابش به عنوان نماینده مجلس نمایندگان میشیگان در ۲۰۰۹، اولین زن مسلمان است ازمیشیگان که به مجالس نمایندگان-کنگره- آمریکا راه یافته است(ایلهان عمر هم مسلمان است)

چهار نماینده زن کنگره آمریکا که هدف حملات لفظی دونالد ترامپ قرار گرفته اند، می گویند رییس جمهوری ایالات متحده با این حرف ها در پی انحراف افکار عمومی است.

بترتیب: رشیده طلیب،آلکساندریا اوکازیو کورتز، ایلهان عمر، آیانا پرسلی.

  رئیس جمهورامریکا به آنها گفته از «آمریکا بروند» اما اتینهادر یک کنفرانس خبری از مردم آمریکا خواستند تا "در تله سخنان ترامپ نیفتند.

همزمان، دونالد ترامپ دوشنبه در سخنانی دوباره به این چهار نماینده گفت که می توانند آمریکا را ترک کنند و بروند.

دونالد ترامپ در توییتر خطاب به این «چهار نماینده پیشرو حزب دموکرات» نوشت: بهتر است به کشورهایی برگردند که از آنجا به آمریکا آمده اند و به اصلاح کشورهای فاسد و جرم خیزشان بپردازند.

از این سخنان آقای ترامپ به خاطر نژادپرستی و بیگانه هراسی انتقاد شده است.

هر چهار نماینده  دموکرات مجلس نمایندگان آمریکاکه به خاطر انتقادهای تندشان از دونالد ترامپ به «جوخه» معروف شده اند، شهروند(متولد) ایالات متحده هستند و به غیر ایلهان عمر که در کودکی به عنوان پناهجو به آمریکا مهاجرت کرده، بقیه آنها متولد این کشور هستند.

هر چهار نماینده برای نخستین بار در سال ۲۰۱۸ میلادی به مجلس نمایندگان راه پیدا کردند و خواهان برخورد محکم تر رهبری حزب خود با دونالد ترامپ و از جمله آغاز روند استیضاح وی در مجلس نمایندگان هستند.

دونالد ترامپ نوشت: تنها کاری که آنها انجام می دهند شکایت کردن است. این ها کسانی هستند که از کشور ما نفرت دارند. به نظر من، آنها  نفرت انگیزند، اگربودن در آمریکا خوشحال نیستید، می توانید بروید. 

 

ریشه «حرامزادگی» دونالدترامپ:

فردریک(پدربزرگ دونالدترامپ) در روستای «کالشتادت» در کشور «پادشاهی باواریا» (یا «پادشاهی بایرن») بخشی از امپراتوری آلمان، به دنیا آمد. «گووِندا بلِیر» خبرنگار و نویسنده مشهور آمریکایی که بیوگرافی‌اش درباره سه نسل از خانواده ترامپ، یعنی خانواده‌های فردریک، فرِد و دونالد، سال ۲۰۰۰ برای اولین بار تحت عنوان «خانواده ترامپ: سه نسل معمار یک امپراتوری

نشریه«بلومبرگ »می نویسد: رستوران آرکتیک تا دریاچه بنت فقط «یک پرتاب سنگ» فاصله داشت و «در قلب شهر وسط ردیفی از ساختمان‌های مشابه و همچنین دریایی از چادر‌های سفیدرنگِ برپاشده توسط جویندگان طلا» واقع شده بود. در عین حال، روزنامه محلی «یوکُن سان» در تاریخ ۱۷ آوریل ۱۹۰۰ در معرفی رستوران‌ها و هتل‌های شهر بنت، اگرچه رستوران آرکتیک را برای مرد‌های مجرد دارای «امکانات عالی» توصیف می‌کند، اما به «زنان محترمی که به تنهایی یا با همراه سفر می‌کنند» توصیه می‌کند در این هتل ساکن نشوند تا مبادا سرنوشت دردناک هم‌جنس‌های خودشان که به فساد کشیده شده‌اند خاطره نفرت‌انگیزی را برایشان رقم بزند.

فحشایی که موجب افتخاراست!

البته به نظر می‌رسد این واقعیت برای دونالد ترامپ اهمیت زیادی نداشت، چراکه وقتی «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا سال ۲۰۱۸ در حاشیه نشست کشور‌های «گروه G7» تصویری از رستوران-هتل-فاحشه‌خانه آرکتیک را به رئیس‌جمهور آمریکا تقدیم کرد، ترامپ به جای احساس شرم، احساس غرور می‌کرد.

سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید

حتی «سارا سندرز» سخنگوی سابق کاخ سفید در صفحه توئیتر خود از این لحظه به عنوان «لحظه‌ای باشکوه » یاد کرد. این در حالی است که بسیاری از کاربران توئیتر در پاسخ به توئیت سندرز به فاحشه‌خانه بودن رستوران آرکتیک اشاره کردند و حتی برخی ناظران می‌گویند ترودو با دادن این قاب عکس به ترامپ قصد دست انداختن او را داشته و در تمام این مدت تلاش می‌کرده تا جلوی خنده‌اش را بگیرد . البته برای رعایت جانب انصاف باید یادآوری کرد که  ترامپ بار‌ها توصیفات تاریخی درباره شغل پدربزرگش در کانادا را تکذیب کرده است.

عرق جبین یا زنان کانادایی؛ ثروت دونالد ترامپ از کجا آمده است؟ +عکس و فیلم

توئیت سارا سندرز، سخنگوی سابق کاخ سفید، درباره «لحظه باشکوه» اهدای عکسی از فاحشه‌خانه پدربزرگ ترامپ به او توسط نخست‌وزیر کانادا 

عرق جبین یا زنان کانادایی؛ ثروت دونالد ترامپ از کجا آمده است؟ +عکس و فیلم

دونالد ترامپ (وسط) در کنار پدرش فرِد و مادرش «ماری» 

عرق جبین یا زنان کانادایی؛ ثروت دونالد ترامپ از کجا آمده است؟ +عکس و فیلم

دونالد ترامپ و خواهر‌ها و برادرهایش: (از چپ) رابرت، الیزابت، فرِد جونیور، دونالد و ماری‌ان 

دو نکته درباره دونالد ترامپ بسیار برجسته است: یکی نقش حوزه املاک در ثروت او و دیگری اشاره‌های گاه و بی‌گاه خودش درباره هوش و ذکاوت ذاتی‌اش. به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور آمریکا هر دوی این ویژگی‌ها را  از پدربزرگ خود به ارث برده است. خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ درباره «زیرکی» و فرصت‌طلبی فردریک ترامپ در دوره تب جست‌وجوی طلا در کانادا می‌نویسد:

فردریک ترامپ فوراً متوجه شد که سود واقعی در جنون جست‌وجوی طلا کجاست. بنا بر تخمین‌ها ۱۰۰ هزار جوینده طلا راهی منطقه کلوندایک [در ناحیه یوکُن در شمال غربی کانادا]شدند ، اما تنها یک‌سوم از آن‌ها به مقصد رسیدند، و فقط ۴ درصد توانستند طلا پیدا کنند. بلیر می‌نویسد با توجه به این آمارها، تصمیم ترامپ به زمین گذاشتن کلنگ [و نرفتن به دنبال طلا]«اقدامی زیرکانه» بود، چراکه او به این ترتیب «از جویندگان طلا سودجویی کرد.» بنت یک مرکز کلیدی برای جویندگان طلا بود که از آلاسکا راه می‌افتادند، با پای پیاده از دل کوه‌های پوشیده از برف عبور می‌کردند و سوار بر کلَک‌های زهوار دررفته آب‌های خروشان رودخانه یوکن را پشت سر می‌گذاشتند تا در جست‌وجوی طلا به شهر «داوسون» برسند. با این حال، پس از آن‌که یک خط‌آهن از شهر «اسکاگ‌وی» در ایالت آلاسکا تا شهر «وایت‌هورس» [به معنای «اسب سفید»]احداث شد، جویندگان طلا دیگر می‌توانستند بنت را دور بزنند و بنابراین این شهر اهمیت خود را از دست داد. فردریک ترامپ در واکنش به این اتفاق، [پیچ و مهره‌های]رستوران آرکتیک و الوار‌های قیمتیِ آن را از هم باز کرد و رستورانش را [ظاهراً با همان نام «آرکتیک»]در وایت‌هورس بازسازی نمود. بلیر در کتاب خود عکسی را آورده که فردریک ترامپ را با سبیل بلند و یک پیش‌بند سفید [در رستوران جدید خود]نشان می‌دهد. وی در این تصویر در مشروب‌خانه رستوران کنار دیواری ایستاده که چندین پرده از آن آویزان است و زنانی که به «خانم‌های سرگرم‌کننده» مشهور بوده‌اند پشت این پرده‌ها به صورت خصوصی جویندگان طلا را سرگرم می‌کرده‌اند. [این نشان می‌دهد که رستوران جدید فردریک ترامپ در وایت‌هورس هم یک فاحشه‌خانه بوده است.]

عرق جبین یا زنان کانادایی؛ ثروت دونالد ترامپ از کجا آمده است؟ +عکس و فیلم

رستوران بازسازی‌شده «آرکتیک» (راست) در شهر وایت‌هورس کانادا 

عرق جبین یا زنان کانادایی؛ ثروت دونالد ترامپ از کجا آمده است؟ +عکس و فیلم

دونالد ترامپ جوان در کازینوی «تاج‌محل» در شهر «آتلانتیک سیتی» ایالت «نیوجرسی»؛ اواخر دهه ۱۹۸۰ ترامپ در قرض فرو رفته بود و سرمایه‌اش داشت آب می‌شد 

آرکتیک با مدیریت جدید: بدون مشروب و فاحشه

رستوران آرکتیک و سپس رستوران فردریک ترامپ در وایت‌هورس سرمایه اولیه خانواده ترامپ را فراهم کردند. بلومبرگ در همین‌باره به نقل از کتاب بلیر می‌نویسد:

فردریک ترامپ سال ۱۹۰۱ وقتی وایت‌هورس را ترک کرد تا به زادگاهش روستای کالشتادت در آلمان برگردد، فرد ثروتمندی بود. البته نتوانست دوباره تابعیت آلمان را به دست بیاورد [دولت آلمان پس از ترک این کشور تابعیت فردریک را باطل کرده بود]و بنابراین با ثروت خود به نیویورک بازگشت، اما ثروتش (معادل خرید قدرتی در حدود نیم میلیون یورو [بیش از ۵۵۰ هزار دلار]در سال ۲۰۱۴) نهایتاً بودجه لازم برای اولیه سرمایه‌گذاری‌های خانواده ترامپ در بخش مسکن در نیویورک را فراهم کرد، شغلی که بعد‌ها توسط فرزندش فرِد و نوه‌اش دونالد ادامه پیدا کرد. دونالد ترامپ، که در کتاب خاطرات خود ادعا می‌کند پدربزرگش سوئدی است، ماه آگوست [سال ۲۰۱۸]به نیویورک‌تایمز گفت که توصیفات بلیر درباره شغل فردریک «کاملاً غلط» است. با این وجود، «هوپ هیکس» سخنگوی [وقت]ترامپ، به درخواست‌های اظهارنظر در این‌باره از طریق دو پیام صوتی و یک ایمیل پاسخی نداد.

عرق جبین یا زنان کانادایی؛ ثروت دونالد ترامپ از کجا آمده است؟ +عکس و فیلم

تصویر فرِد ترامپ، پدر دونالد، در رستوران «کباب ترامپ» واقع در «برج ترامپ» در منهتن نیویورک 

تشیع جنازه سردارسلیمانی+ابومهدی المهندس-عراق

تشیع جنازه سردارسلیمانی+ابومهدی المهندس-عراق

مراسم تشییع پیکر سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» معاون الحشد الشعبی

ماجرای اصرار سپهبد شهید قاسم سلیمانی برای گرفتن عکس با سیدحسن نصرالله


 از صبح شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۸ در کاظمین (بغداد)  و شامگاه شنبه درنجف وکربلا برگزار شد.


تشیع جنازه سردارسلیمانی وابومهدی المهندس-روی دستان مردم عراق

تشیع جنازه مالک اشترایرانی دربغداد

سردارسلیمانی وابومهدی مهندس دردست مردم عراق

کاظمین

نجف-حرم حضرت علی علیه السلام

سردارسلیمانی درنجف

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:تشیع جنازه سردارسلیمانی-نجف-ساعت حرم راببینید.ساعت تشیع.

حرم امیرالمؤمنین علی علیه السلام

نجف

تشیع جنازه سردارسلیمانی-کربلا-بین الحرمین

کربلا

گزارش لحظه به لحظه العالم از مراسم وداع با پیکر سردار شهید سلیمانی/ اعلام انزجار عراقی ها از اقدامات آمریکا و سعودی ها  + فیلم و تصاویر

کربلا

تشیع جنازه سردارسلیمانی-کربلا

قتلگاه سردارسلیمانی

کاظمین

مردم عراق درغم هجران سردارایرانی-بغداد

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر::کاظمین  جزئی ازپایتخت(بغداد)می باشد-در۸کیلومتری مرکزشهربغدادقراردارد.

بغداد

عراق-بغداد

کاظمین-مردم عراق

عراق-بغداد

تابوت سردارسلیمانی دردستان مردم عراق

پایتخت عراق

کشورعراق درعزای فقدان سردارسلیمانی(سرکوب کننده داعش)

مردم عراق درتشیع جنازه شهدای مقاومت

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی عراق -دربین تشییع‌کنندگان

زنان ومردان عراقی درفراق  سپهسالارسلیمانی گریستند

کاظمین

«کُلّنا سُلیمانی» (همه ما سلیمانی هستیم)

نحوه ترور سردارسلیمانی وابومهدی مهندس+۸همراه

(تصاویر) محل شهادت سردار قاسم سلیمانی

ساعت یک بامداد جمعه(۱۳ دی ۱۳۹۸) دو خودرویی که در حال انتقال فرمانده سپاه قدس(سپهبدحاج قاسم سلیمانی) و آقای ابومهدی المهندس(رئیس حشدالشعبی عراق) از فرودگاه بغداد به سمت شهر بغداد بودند، مورد اصابت حملات موشکی نیروهای آمریکایی(بابلگرد وپهبادبمباران شد) قرار گرفتند و تمام سرنشینان آن که ۱۰ نفردر۲خودرو بودنددرمیان آتشبارجنایتکاران امریکایی سوختند.

سردارسلیمانی از سوریه با هواپیمایی متعلق به خطوط (اجنحه الشام) که ۱۱ شب در فرودگاه بغداد به زمین نشسته بود، ابومهدی مهندس به استقبال سردارسلیمانی به فرودگاه بغداد آمده بود.تابوت سردارسلیمانی دردستان مردم عراق

رازیک دست ۲نفر

توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:چندنفردرمراسم تشییع جنازه سردار سلیمانی(درکرمان) کشته شدند؟

۱۷ دی‌ ۱۳۹۸ بود که ازدحام جمعیت در مراسم تشییع پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی به کشته شدن ده‌ها نفر انجامید و سرانجام روز پنج شنبه ۱۰ بهمن بعد از سه هفته مراسمی جمعی در کرمان برای جان باختگان این حادثه تلخ برگزار شد.
تعداد«جان‌باختگان»درتشیع جنازه سردارسلیمانی چندنفر؟
دکتر«پیر حسین کولیوند» رئیس اورژانس کشور در گفت‌وگوی زنده شبکه خبرساعت ۱۴(۱۷ دی‌ ۱۳۹۸) درباره آخرین آمار مصدومین:به علت ازدحام جمعیت  ۱۹۰ نفر مصدوم به بیمارستان و مراکز درمانی منتقل شده اند.

تشیع جنازه سردارسلیمانی درکرمان ۱۷ دی‌ ۱۳۹۸برگزارشد
تعداد کشته‌شده‌ها دراین مراسم  ۷۸ نفر اعلام شد(غیررسمی)

دراخباراولیه  تعداد فوتی‌ها در بیمارستان شفای کرمان ۳۷ نفر بوده که ۲۳ زن، هشت مرد و بقیه کودک‌ بودند. همچنین ۱۵ نفر در بیمارستان باهنر، هفت نفر در بیمارستان کلاهدوزِ نیروی زمینی سپاه و یک نفر هم در بیمارستان تأمین‌ اجتماعی‌ فوت کرده‌اند. اما خبرگزاری وسایتهای کرمان وپایتخت ، نام ۷۱ نفر از جان‌باختگان منتشر کردند.
مسئولین کرمانی ازسئوالات خبرنگاران کلافه شدند
«سید محمد صابری» رئیس اورژانس کرمان با اشاره به اینکه «این موضوع مربوط به ۱۰ روز پیش است و نباید امروز سؤالی از آن پرسیده شود»، می‌گوید: بروید از همان خبرگزاری‌هایی که این گزارش را منتشر کردند، سؤال کنید.
 خبرگزاریدیگری نام ۷۱ تن را به عنوان جان باختگان حادثه منتشر کرده بود، اعلام شد منبع اسامی، لیست‌های دستنویس در بیمارستان در روز حادثه بوده است.
 در مراسم بزرگداشت جان باختگان تشییع شهدای مقاومت(۱۰ بهمن ۱۳۹۸)  نام و تصویر حدود ۶۰ تن (۳۰ مرد و ۳۰ زن) روی بنری درج شده بود.واما نفرتشیع شدند!
چرا برای ۶۱نفر مراسم برگزارشد؟


وزیرعلوم در کابینه اول  احمدی نژاد «دکترمحمد مهدی زاهدی» نماینده -.قت-کرمان در مجلس گفت: متأسفانه برخی از جانباختگان هنوز هویتشان مشخص نشده که پزشکی قانونی در حال تشخیص هویت این افراد است و به محض مشخص شدن هویت این عزیزان پیکرهایشان بلافاصله به خانواده‌های داغدار تحویل داده می‌شوند.
«دکترعباس آمیان» مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمان در پاسخ به آخرین تعداد کشته‌شده‌ها گفت: آخرین تعداد ۶۲ نفر هستند.
رئیس اورژانس کرمان همچنین با اشاره به اینکه نزدیک به یک هفته است که دیگر هیچ بیماری از این حادثه در بیمارستان‌ها بستری نیستند، آمار ۷۸ نفر را نه تأیید و نه رد کرد و گفت با گذشت ۱۰ روز از حادثه، علاقه‌ای به صحبت در این رابطه ندارد.

«حسین قوام» رئیس کمیته برگزاری مراسم هم با اشاره به اینکه کمیته‌ای برای بررسی دلایل جان‌باختن عزاداران تشکیل شده است و کارشناسان از محل حادثه بازدید کرده‌اند، می‌گوید: «تا زمانی که کارهای کارشناسی و بررسی‌ها به‌صورت دقیق انجام نگیرد و گزارشی ارائه نشود، نمی‌توان درباره دلایل اصلی حادثه نظری داد و باید منتظر نظر کارشناسان باشیم.» او در پاسخ به سؤال همشهری که بسیاری وجود داربست‌ها و مسدودشدن راه‌های فرعی را دلیل اصلی حادثه و گیر افتادن عزاداران می‌دانند، می‌گوید:  باید تا کامل‌شدن گزارش کارشناسی صبر کرد.»

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:یکی ازدوستانم که ازقبل ازانقلاب اسلامی درواشنگتن(آمریکا)زندگی می کند،گفت:یکی ازخانمهای همسایه ما،بدون اینکه سردارسلیمانی راازنزدیک ببیند،ویاخدمات شخصی دریافت کرده باشد،ازآمریکاپاشد،آمدکرمان برای احترام به سردار!.

برای آشنایی بازندگی سردارسلیمانی به این لینک مراجعه کنید:

زندگینامه«سردارقاسم سلیمانی"مالک اشتررهبرانقلاب+عکسها واسناد

درهم کوبیدن پایگاه نظامی امریکا+تشیع باشکوه سردارسلیمانی"یوم الله"است

حضورعاشقانه میلیونی درتشیع سردارسلیمانی +درهم کوبیدن پایگاه نظامی امریکا«یوم الله"است

آیت الله خامنه‌ای (رهبر  انقلاب اسلامی) نمازجمعه،۲۷ دی ۱۳۹۸: حضور معجزه‌گون ملت فهیم در تشییع پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی و یارانش و نیز پاسخ کوبنده سپاه در حمله به پایگاه آمریکایی‌ها در عین الاسد را دو یوم‌الله هستند.

دستور خداوند به حضرت موسی(ع) مبنی بر یادآوری ایام‌الله به مردم را نشان‌دهنده اهمیت و کارکرد مهم آن برای هدایت افراد صبّار و شکور یعنی اهل صبر و استقامت و شکرگزاری هستند.

حضور دههامیلیونی مردم در تشییع و تکریم شهید سلیمانی را بیعت با خط امام بزرگوار و زنده بودن امام عظیم‌الشأن در میان ملت است.

«یوم‌الله» یعنی روز مشاهده دست قدرت خداوند در حوادث، بنابراین آن هنگامی که دهها میلیون در ایران و صدها هزار نفر در عراق و بعضی کشورهای دیگر به‌پاس خون فرمانده سپاه قدس به خیابانها آمدند و بزرگ‌ترین بدرقه جهان را شکل دادند، بعداز۴۱ سال از پیروزی انقلاب، کدام عامل و دست قدرتی جز دست قدرت الهی قادر به خلق این معجزه و به میدان آوردن عاشقانه چنین جمعیت بی‌نظیری است؟

این مصداق «ایام‌الله »است، چرا که این عظمت هیچ عاملی جز دست قدرت خدا ندارد.

در این حادثه، امپراتوری خبری صهیونیسم و مسئولان تروریست رژیم آمریکا همه تلاششان را کردند که سردار عزیز و بزرگ ما را به تروریسم متهم کنند اما خداوند متعال چنان صحنه را تغییر داد که نه‌تنها در ایران بلکه در کشورهای مختلف به روح آن بزرگوار درود فرستادند و پرچم آمریکا و صهیونیستها را آتش زدند.

حضور عاشقانه و اشک و اندوه مردم در تشییع حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهیدش و تازه شدن روحیه انقلابی ملت  نتیجه ملموس اخلاص سردار بزرگ ایرانیان و شهیدان همراهش می باشد.

علاوه بر تشییع آن مجاهدان، اصل شهادت آنان نیز از آیات قدرت الهی است، چراکه ترور سردار سلیمانی یعنی سرشناس‌ترین و قوی‌ترین فرمانده مبارزه با تروریسم در کل منطقه، موجب رسوایی دولت بی‌آبرویِ آمریکا شد.

روایت واشنگتن‌پست از وحشت نظامیان آمریکایی از حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد+تصاویر

یکی دیگر از «یوم‌الله‌»های هفته‌های اخیر یعنی پاسخ قدرتمندانه سپاه پاسداران به آمریکایی‌ها بود.

(ویدئو) لحظه حمله موشکی سپاه به پایگاه آمریکا

این واکنش قوی، یک ضربه مؤثر نظامی بود اما مهمتر از این ضربه نظامی، ضربه حیثیتی بود که به هیبت ابرقدرتی آمریکا وارد شد.

روایت سربازان آمریکایی از حمله موشکی سپاه (+عکس)

 روز درهم‌کوبیدن پایگاه آمریکایی با اصابت موشکهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیز یکی دیگر از «ایام‌الله» است.

این‌که ملتی با چنین قدرت و توان روحی به یک قدرت متکبر و زورگوی عالم سیلی بزند، نشان‌دهنده دست قدرت الهی است، پس این روز بزرگ نیز جزو« ایام‌الله» است.

این ضربه مستحکم حیثیتی با هیچ چیزی جبران نمی‌شود و افزایش تحریم‌ها که این روزها آمریکایی‌ها از آن حرف می‌زنند، آبروی ازدست‌رفته آنها را برنمی‌گرداند./پایان بیانات رهبرانقلاب درنمازجمعه.

توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:تبین سخنان مقام معظم رهبری با ارائه تصاویر 

همزمانی شلیک موشک ایرانی به پایگاه نظامی امریکابازمان تروزسردارسلیمانی

ساعت ۰۱:۲۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه ۱۸ دی۱۳۹۸(۴ساعت مانده به بخاکسپاری سپهبدشهیدحاج قاسم سلیمانی)امادقیقاًزمان بمباران وشهادت رساندن سرداران مقاومت.

این شلیک دفیقاً در همان دقایق شلیک موشکهای پهبادی وبالگردهای امریکا درکنارفرودگاه بغداد بوده که منجربه شهادت رسیدن ۲سردار قاسم سلیمانی+ابومهدی المهندس+۸همراه این۲بزگوار-جمعه(۱۳ دی ۱۳۹۸)بود.

امکانات وتجهیزات «عین الاسد»

نقشه -پایگاه نظامی عین الاسد

افزایش تحرکات مشکوک ارتش آمریکا در عراق

***

شماری از اعضای الحشد الشعبی در حمله به فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند

ماشین سردارسلیمانی وابومهدی مهندس

(تصاویر) محل شهادت سردار قاسم سلیمانی

ساعت یک بامداد جمعه(۱۳ دی ۱۳۹۸) دو خودرویی که در حال انتقال فرمانده سپاه قدس(سپهبدحاج قاسم سلیمانی) و آقای ابومهدی المهندس(رئیس حشدالشعبی عراق) از فرودگاه بغداد به سمت شهر بغداد بودند، مورد اصابت حملات موشکی نیروهای آمریکایی(بابلگرد وپهبادبمباران شد) قرار گرفتند و تمام سرنشینان آن که ۱۰ نفردر۲خودرو بودنددرمیان آتشبارجنایتکاران امریکایی سوختند.


بدن سپهسالار«اربااربا»شد

راز دست

سردارسلیمانی از سوریه با هواپیمایی متعلق به خطوط (اجنحه الشام) که ۱۱ شب در فرودگاه بغداد به زمین نشسته بود، ابومهدی مهندس به استقبال سردارسلیمانی به فرودگاه بغداد آمده بود.

روزنامه(واشنگتُن پُست) آمریکا درباره حملات موشکی به پایگاه عین‌الاسد می‌ نویسد: حجم خسارات وارده به تاسیسات و ساختمان‌های عین‌الاسد نشان می‌دهد دلیل بی‌تلفات بودن حمله موشکی ایران فقط «خوش‌شانسی» بوده است نه طراحی خاص این پایگاه.

در برخی نقاط پایگاه عین‌الاسد، درب ساختمان‌ها از شدت انفجار به داخل زمین فرو رفته بود و ساختمان‌های پیش‌ساخته نیز به یک «جسد فلزی غیرقابل شناسایی» تبدیل شده بودند.

روایت واشنگتن‌پست از وحشت نظامیان آمریکایی از حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد+تصاویر

در ادامه‌ی گزارش واشنگتن‌پست آمده است: رادارها اولین حمله موشکی بالستیک ایران را دقایقی قبل از ساعت ۱:۳۰ بامداد چهارشنبه تشخیص دادند و پس از آن، بلندگوهای پایگاه به سرعت شروع به پخش آژیر خطر کردند.

خورشید که طلوع کرد هنوز بسیاری از نیروهای نظامی آمریکا در پناهگاه بودند. برخی نیز از بیم حمله زمینی، تمام شب را در فضای آزاد سپری کرده بودند!

این روزنامه در پایان از قول یک سرهنگِ آمریکایی حاضر در پایگاه هوایی عین‌الاسد، زنده ماندن نظامیان آمریکایی در حمله موشکی ایران به این پایگاه را "معجزه" خوانده است. /منبع:۲۴ دی ۱۳۹۸باشگاه خبرنگاران.

***


موشک های ایران علاوه بر اقامتگاه اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا، توانستند سایت‌های حساس ارتش آمریکا را هم خراب کنند و به یک مجتمع نیروهای ویژه و دو آشیانه آسیب برسانند

خبرنگار سی‌ان‌ان روایت خود را از این پایگاه چنین شرح داده است:

 آکیم فرگوسن گروهبان آمریکایی به همراه تیم خود هنگامی که دریافتند ۶ موشک بالستیک ایرانی به سمت آنها می‌آید در پناهگاه مامن گرفته بودند.

دیواره بتنی که آنها را حفاظت می‌کرد تاب مقاومت چندانی در برابر پرتابه‌هایی (موشک‌هایی) که به سمت آنها می‌آمد نداشت.

«آکیم فرگوسن» این گروهبان بلند قامت ۶ فوتی(۱۸۲سانتی متر) درباره آن شب گفت: من آن شب اسلحه در دست و سر به پایین در پناهگاه موضع گرفته بودم. سپس سعی کردم در ذهنم همراه با دخترانم شعر بخوانم و فقط منتظر بمانم. امیدوار بودم هر بلایی که قرار است نازل شود، زودتر بیاید... من صد درصد آماده مرگ بودم.

حمله موشکی سپاه به پایگاه آمریکا

فرگوسن -پناهگاه

 سربازان آمریکایی مستقر در این پایگاه به سی‌ان‌ان گفتند نبود تلفات در آن شب حمله تقریبا به چیزی شبیه یک معجزه می‌ماند.

نگاهی دقیق‌تر به این پایگاه آمریکا آسیب‌پذیری آن را در برابر چنین حملاتی آشکار می‌کند. پرسنل نظامی مستقر در این پایگاه شب حمله ایران چند ساعت قبل هشدار حمله را دریافت کرده بودند و این مساله آنها را قادر کرده بود که در مکان‌های امنی مستقر شوند.

این پایگاه برای دفاع در برابر حمله موشکی بالستیک فاقد پدافندهای سطح به هوا بودند و بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین پایگاه آمریکا درعراق (عین الاسد) در برابر حملات موشکی بالستیک بی‌دفاع است. نیروهای آمریکا آن شب در برابر بارش موشک‌های ایران بی‌دفاع بودند.

در نتیجه برخورد موشک بالستیک ایرانی حفره ای تقریبا ۲ متر عمق و ۳ متر قطر ایجادشده است.

۱۰ فروند از ۱۱ فروند موشکی که ایران به این پایگاه شلیک کرد در مواضع آمریکایی این پایگاه نشست و ۱ فروند نیز در سمت نزدیک به مواضع عراقی‌ها فرود آمد.

تقریباً یک سوم این پایگاه توسط ایالات متحده کنترل می‌شود.

«موشک‌های ایرانی »که از سیستم‌های هدایت هواپی استفاده می‌کردند، علاوه بر اقامتگاه اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا، توانستند سایت‌های حساس ارتش آمریکا را هم خراب کنند و به یک مجتمع نیروهای ویژه و دو آشیانه آسیب برسانند.

در آن شب نیروهای معدودی از جمله نگهبانان برج کنترل و خلبانان (اوپراتورهای) هواپیماهای بدون سرنشین در بیرون پناهگاه بودند. آنها منتظر پاسخ‌دهی در برابر احتمال حمله زمینی همزمان با حمله موشکی ایران بودند؛ حمله‌ای که انجام نشد.

روایت سربازان آمریکایی از حمله موشکی سپاه (+عکس)

اولین موشک ایران ساعت ۱:۳۴ دقیقه بامداد (به وقت محلی) در پایگاه فرود آمد. موشک‌های بعدی به فاصله ۱۵ دقیقه از هم یک به یک به زمین نشستند. حمله موشکی تقریبا ۲ ساعت به طول انجامید. سربازان آمریکایی این ۲ ساعت را مملو از تعلیق، ترس و احساس بی‌دفاعی توصیف کردند.

سروان «پاتریک لیوینگستون» فرمانده نیروهای امنیتی هوایی ایالات متحده در این پایگاه با اشاره به حملات راکتی قبلی توسط گروه‌های شبه‌نظامی گفت: شما می‌توانید در این پایگاه در برابر (نیروهای شبه‌نظامی) دفاع کنید، اما نمی‌توانید در برابر چنین حملاتی (حمله موشکی بالستیک) دفاع کنید.. در حال حاضر، این پایگاه در برابر حملات موشک‌های بالستیک بی‌دفاع است.

سرهنگ دوم «تیسی کولمن» یکی از فرماندهان ارشد این پایگاه است که در شب حمله مسئولیت استقرار سربازان در پناهگاه‌ها را بر عهده داشته است. او می‌گوید پس از نزدیک به ۱ ساعت و نیم  از استقرار در پناهگاه با خودش گفته نکند حمله ای در کار نیست.

او می‌گوید: در حالی که در پناهگاه نشسته بودم با خودم فکر کردم که نکند الکی اینجا جمع شده ایم و حمله ای در کار نیست. ۱۰ دقیقه بعد از اینکه این‌ها را درون خودم مرور می‌کردم به یکباره صداهای انفجار مهیب(بوم بوم) شنیدم و با خودم گفتم این هم جواب تردیدهای من.

او افزود: موقع اصابت موشک‌ها زمین به شدت زیر پایمان می‌لرزید و صدای خیلی مهیبی می‌آمد. ما قشنگ موج انفجار را در پناهگاه احساس می‌کردیم و می‌دانستیم که انفجارها نزدیک ما هستند." این زن نظامی ارتش آمریکا در پناهگاه‌های زیر زمینی مستقر شده بود که میراث و ساخت دوران صدام حسین بوده است.

روایت سربازان آمریکایی از حمله موشکی سپاه (+عکس)

پناهگاه زیرزمینی

اما گروهبان دوم« فرگوسن» در پناهگاه‌هایی مستقر شده بود که آمریکایی‌ها ساخته بودند. فضاهایی کوچک که توسط ورقه‌های بتُنی پنج اینچی محکم با کیسه‌های شن ساخته شده است. او از شکاف لای دیوار مثل یک فیلم انفجارها را تماشا می‌کرد.

او می‌گوید: یک شکاف کوچک در کنار پناهگاه وجود داشت و ما شاهد تابش نور نارنجی بودیم پس از آن فهمیدیم که هر بار این نور را می‌بینیم، فقط چند ثانیه قبل از اصابت موشک به زمین است.

او افزود: نور- انفجار، نور – انفجارو.. همین طور ادامه داشت. نمی‌دانستیم کی قرار است تمام شود. نشسته بودیم تا تمام شود.

پس از انفجار اول چند نفر از تیم گروهبان فرگوسن برای ارزیابی میزان تلفات احتمالی به محوطه پایگاه رفتند. درهمین زمان بود که دومین موشک به فاصله ۱۵ دقیقه از انفجار اول به پایگاه اصابت کرد وعده‌ای در فضای آزاد گرفتار شدند.

پس از انفجار دوم گروهبان فرگوسن  نگران رفقایی شد  که در بیرون به دام افتاده‌اند. او گفت: بعد از انفجار موشک دوم، من نگران این افراد شدم. بنابراین رفتم و آنها را پیدا کردم و با خود به پناهگاه آوردم و بعد همه با منتظر ماندیم تا موشکباران تمام شود.

گروهبان فرگوسن گفت:ما خیلی خسته بودیم. این بدترین غلیان «آدرنالین‌»مان در تمام عمرمان بود.

هنگامی که حمله موشکی تمام شد و سربازان همه از پناهگاه‌ها بیرون آمدند، بسیاری از آنها برای ترمیم آسیب‌ها مشغول به کار شدند. آنها حس این لحظات خود را ترکیبی از راحتی و شوکه شدن توصیف می‌کنند.

سرهنگ کلمن گفت: پس از حمله گویی اوضاع عادی شده بود. همه از پناهگاه بیرون آمده و به چشم‌های هم زل زده بودند، انگار می‌خواستند بپرسند حالت خوب است؟

روایت سربازان آمریکایی از حمله موشکی سپاه (+عکس)

چند سرباز آمریکایی مستقر در این پایگاه به سی‌ان‌ان گفتند که این رویداد دیدگاه آنها را از جنگ افزار تغییر داده است.

یکی از آنها گفت: ارتش ایالات متحده به رغم اینکه با شیوه‌های پیشرفته می‌جنگند اما به ندرت جنگ افزارهای پیشرفته در اختیار نیروهایش قرار می‌دهد.

فرگوسن درباره واکنش سربازان آمریکایی موقع چنین حمله سنگینی گفت: به هم نگاه می‌کردیم و به این  فکر می‌کردیم چطورمی‌توانیم از این وضعیت خلاص شویم؟.. من آرزو نمی‌کنم کسی این سطح از ترس را تجربه کند. هیچ کس در جهان هرگز نباید مجبور باشد چنین حسی را  تجربه کند./۲۳ دی ۱۳۹۸عصرایران

***

 سرهنگ آمریکایی مستقر در پایگاه عین‌الاسد  :شبی بسیار سخت و بی‌نهایت ترسناک بود.

 شبکه سی‌ان‌ان فیلمی از گفت‌وگو با سرهنگ دوم « استیسی کُلمن » مستقر در پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در غرب بغداد منتشر کرده که به تشریح اوضاع آنها در زمان اصابت موشک‌های ایران به این پایگاه پرداخته است.

وی به این رسانه گفت: وقتی نخستین موشک‌ها اصابت کرد، حتی برای ما که داخل سنگرهای زیرزمینی بودیم، موج انفجار کاملا محسوس بود و لرزش و تکان‌های سنگر زیرزمینی به حدی بود که درب سنگر با شدت باز و بسته شد. به طور کامل حس کردیم که دست‌کم هفت فروند موشک در نزدیکی سنگر ما اصابت کرد که بی‌نهایت ترسناک بود.

خبرنگار این رسانه از این سرهنگ آمریکایی پرسید؛ آیا زنده ماندن شما شانسی بوده؟،

برای مواجهه با این گونه موارد آموزش دیده بودید یا اینکه از قبل به شما درباره حمله اطلاع داده شده بود؟
او پاسخ دادگفت: راستش باید بگویم که همه اینها در زنده ماندن سربازها نقش داشت و البته خدا به ما رحم کرد.
کمی پیش از حمله به ما گفته شد که ممکن است این پایگاه مورد اصابت موشک قرار گیرد اما کسی از وقوع آن مطمئن نبود بنابراین ما اقدامات احتیاطی را انجام دادیم و نیروها را از اقامتگاه‌هایشان در پایگاه خارج کردیم.

دیروز(شنبه ۲۱ دی۱۳۹۸) شبکه CNN آمریکا نخستین تصاویر ویدئویی را از پایگاه نظامی آمریکایی عین‌الاسد در عراق را پس از حملات موشکی روز چهارشنبه گذشته ایران پخش کرد.

خانم « آروا دامون » خبرنگار بین‌المللی CNN   باحضور در ویرانه‌های بجا مانده از آنچه زمانی یک پایگاه مجهز نیروهای آمریکا بود، فیلمی مستند از خرابی‌های گسترده ناشی از اصابت موشک‌های ایران را به تصویر کشید.

تصاویر کاملا حاکی از اصابت دقیق موشک‌ها به هدف است.
خبرنگار سی ان ان در گزارش خود گفت که تقریبا هیچ چیز از پایگاه باقی نمانده  است.