اسنودن کیست؟ویکی لیکس چیست؟
وسرانجام«آسانژویکی لیکس» درانگلیس بازداشت شد۲۲ فروردین ۱۳۹۸
جولین آسانژ کیست؟
چلسی منینگ یا «برادلی منینگ» کیست؟
ادوارد جوزف اسنودن متولد ۲۱ ژوئن ۱۹۸۳ میلادی(۳۱ خرداد ۱۳۶۲) کارولینای شمالی آمریکا .
وی دانشجوی رشته کامپیوتر در کالج آروندل مریلند بود که موفق به اتمام دوره تحصیلش نشد. در سال ۲۰۰۷(۱۳۸۶شمسی) وارد ارتش آمریکا شد ودر جنگ عراق نیزشرکت داشت وامابعلت مجروح شدن ازناحیه هر دو از رزم معاف شد وبه کارهای دفتری گماشته شد،وی درابتدابه عنوان نگهبان یکی از ساختمانهای محرمانه متعلق به سازمان امنیت ملی در دانشگاه مریلند، وارد سیستم اطلاعاتی-امنیتی ایالات متحده شد. بعلت توانمندی دراین مسئولیت وکسب رضایت بالادستی ها، بعد به بخش امنیت IT سازمان سیا منتقل شد.
اسنودن پس از آن با پوشش دیپلماتیک به ژنو رفت و مسئولیت نگهداری و حفظ شبکههای رایانهای سازمان سیا در این کشور شد. وی در سال ۲۰۰۹ سیا را ترک کرد و به یکی از مجموعههای متعلق به سازمان امنیت ملی آمریکا در پایگاه نظامی این کشور در ژاپن منتقل شد. وی به مدت سه ماه نیز مدیر سیستمهای رایانهای در پایگاه سازمان امنیت ملی در هاوایی مشغول به کار بود
اسنودن برنامه افشاگری خود را از ابتدای سال ۲۰۱۳ میلادی(بهمن ۱۳۹۱) و با برقراری ارتباط با یک فیلمساز و دو خبرنگار روزنامههای گاردین و واشنگتن پست آغاز کرد. وی از طریق پستالکترونیک و با زبانی رمزنگاری شده با نام مستعار با این خبرنگاران در تماس بود وبه آنهاهشدارهای لازم را ازبخطرافتادن جانشان توسط نیروهای امنیتی آمریکا داده بود.
اسنودن در ماه می (خرداد۱۳۹۲)به بهانه درمان بیماری از محل خدمت خود در هاوایی مرخص شده و بدون برجای گذاشتن ردپایی از خود، به هنگکنگ میرود. دو هفته بعد و در ۶ ژوئن۲۰۱۳(۱۶ خرداد ۱۳۹۲) نیروهای امنیتی که تازه به اتفاقات رخ داده پی برده بودند وارد خانه اسنودن میشوند اما اثری از وی پیدا نمیکنند. اسنودن همان روز اطلاعات دریافتی از برنامه جاسوسی پریزم را از طریق واشنگتنپست و گاردین افشا میکند.
سه روز بعد اسنودن هویت خود را آشکار میکند و از ایسلند درخواست پناهندگی میکند اما سفیر این کشور در چین تاکید میکند که کشورش نمیتواند با درخواست اسنودن موافقت کند. وکیل اسنودن تلاش برای دریافت پناهندگی را آغاز میکند و در همین حال وزیر امنیت هنگکنگ به اسنودن توصیه میکند که هنگکنگ را ترک کند درغیراینصورتذ به آمریکا مسترد خواهد شد.
روسیه بمحض اطلاع چراغ سبز به این مغضوب امریکانشان می دهد!، دیمیتری پسکوف، رایزن رسانهای پوتین اعلام کرد روسیه درصورت دریافت درخواست پناهندگی از سوی اسنودن تمایل دارد درباره آن مذاکره کند.
اسنودن از هنگکنگ به روسیه و فرودگاه مسکو رفت اما به دلیل باطل شدن مدارکش از سوی دولت آمریکا اجازه ورود به خاک این کشور به وی داده نشد. یک ماه و نیم اقامت اسنودن در فرودگاه مسکو سوژه رسانههای جهان بود و وکیل وی تلاش میکرد از یکی از ۲۱کشوری که درخواست پناهندگی داده بود، پناهندگی بگیرد.
اسنودن از کشورهای بولیوی، ونزوئلا و اکوادور با درخواست وی موافقت کردند اما اسنودن مهرهای نبود که روسیه از آن چشم پوشی کند.
«اسنودن »عامل چالش ۲ابرقدرت شد
نمایندگان کنگره آمریکا نیز به شدت از اقدام روسیه خشمگین شدهاند و از دولت خواستهاند به این اقدام واکنش شدید نشان دهد. جان مککین سناتور جمهوریخواه از دولت خواسته است روابطش با روسیه را مورد بازبینی اساسی قرار دهد و از ناتو نیز خواسته تا به پیشروی و استقرار سامانههای موشکی در شرق اروپا ادامه دهد.
ویکی لیکس چیست؟
ویکیلیکس (WikiLeaks) سازمانی بینالمللی است که به ارسال و افشای اسناد از سوی منابع ناشناس میپردازد. وبگاه ویکیلیکس که در سال ۲۰۰۶ افتتاح شد، توسط انتشارات سانشاین اداره میشود.در طول یکسال از آغاز فعالیت، وبگاه ادعا کرد که بیش از ۱.۲ میلیون مدرک و سند در اختیار دارد.این سازمان بنابه گفته خودش، توسط مخالفهایی از چین همراه با روزنامهنگارها، ریاضیدانهایی از ایالات متحدهٔ آمریکا، تایوان، اروپا، استرالیا و آفریقای جنوبی پایهگذاری شدهاست.گاردین، جولین آسانژ که یک فعال اینترنتی استرالیایی است را به عنوان رئیس آن خواندهاست.
ویکیلیکس تاکنون چندین جایزه برندهشدهاست که شامل جایزه ۲۰۰۸ رسانههای جدید از طرف مجله اکونومیست میباشد.در ژوئن ۲۰۰۹، ویکیلیکس و جولین آسانژ جایزه رسانههای بریتانیا را از عفو بینالملل در ردهٔ رسانههای نو برای نشر سال ۲۰۰۶ «کنیا: گریهٔ خون – قتلهای قضایی اضافی و ناپدیدشدنها» که گزارشی از سوی کمیسیون ملی حقوق بشر کنیا در مورد کشتارهای پلیس در کنیا بود، بهدست آورد.در ماه مه ۲۰۱۰، نیویورک دیلی نیوز، ویکیلیکس را در فهرست «وبگاههایی که میتوانند کاملاً اخبار دنیا را تغییر دهند» در رتبهٔ اول قرار داد.
در آوریل ۲۰۱۰، ویکیلیکس ویدئویی را از حادثهٔ حملات هوایی ۲۰۰۷ عراق منتشر کرد که در آن افراد غیرنظامی عراقی و خبرنگاران توسط نیروهای آمریکایی کشته میشوند.
در ژوئیه همان سال، ویکیلیکس اسناد محرمانه جنگ افغانستان را که حاوی بیش از ۷۶،۹۰۰ سند در مورد جنگ افغانستان بود را منتشر کرد.در ماه اکتبر، گروه ویکیلیکس بستهای حاوی ۴۰۰،۰۰۰ سند محرمانهٔ دیگر که گفته میشد مربوط به جنگ عراق میباشد را با هماهنگی با چندین انتشارات بزرگ، منتشر کرد. در نوامبر ۲۰۱۰، ویکیلیکس به پخش اسناد سری و محرمانه سیاستهای خارجی ایالات متحدهٔ آمریکا در قالب افشای اسناد دیپلماتیک ایالات متحده آغاز کرد.
ویکیلیکس به صورت اصلی و در آغاز همانند هر وبگاه ویکی دیگر با قابلیت ویرایش برای خوانندگان آن پدید آمد، اما بعد از آن بیشتر به صورت یک وبگاه انتشاراتی درآمد و نه اجازه ویرایش نه نظریه را به کاربران میدهد. این وبگاه بعد از حملههای محرومسازی از سرویس و ردکردن آیاسپیها، نامهای دامنه متفاوتی را در سرورهای مختلف اختیار کرد. این نامها به صفحهای مشخص در سروری مجزا تغییر مسیر داده میشوند.
آقای اسنودن اسنادخودرادر«ویکی لیکس»منتشرمی کندو«جولیان آسانژ» بنیانگذار وب سایت ویکیلیکس است.
جولین آسانژ کیست؟جولین آسانژ (Julian Paul Assange) متولد ۳ ژوئیه ۱۹۷۱(۱۲ تیر ۱۳۵۰)
آسانژ در تانزویل کوئینزلند، استرالیا به دنیا آمد وبیشتر جوانی خود را در مگنتیک آیلند گذراند. پدرجولین « جان شیپتون» و مادرش «کریستین دختر وارن هوکینز اسکاتلندی» رئیس دانشکدۀ نورثرن ریورز بود. وقتی جولیان یکساله بود، کریستین با کارگردان تاتئر برت آسانژ ازدواج کرد و نام فامیل او را روی پسرش گذاشت. برت و کریستین آسانژ یک تئاتر سیار را میگرداندند. ناپدری جولیان،
پدر اول- واقعیاش- جولیان را پسری بسیار باهوش توصیف میکرد. «همیشه پشت توسریخوردهها میایستاد… همیشه از اینکه عدهای برضد عدهای دیگر دارودسته راه میانداختند بسیار خشمگین میشد.” آسانژ گفته: ”مردمان توانا و بخشنده قربانی نمیآفرینند؛ قربانیان را نیرو میبخشند.» او میگوید شخصیتی جنگجوست و شاید زیاد در نیرو بخشیدن خوب نباشد، اماراه دیگری برای نیرو بخشیدن به قربانیان وجود دارد که مهار کسانی است که قربانی میآفرینند.
در ۱۳۵۸ مادرش دوباره ازدواج میکند و همسر تازهاش موسیقیدانی بود که به باور جولیان به گروه عصر نو به نام انجمن سنتینیکرتان پارک تعلق داشت که آموزگار یوگا آن هامیلتون یایرن آن را رهبری میکرد. آنها دارای یک پسر شدند، اما دو سال بعد کارشان به جدایی رسید و بر سر نگهداری از فرزند مشکل پیدا کردند و مادر آسانژ به مدت ۵ سال پیوسته از دست پدر بچه فرار میکرد. تا پیش از ۱۴ سالگی آسانژ ۳۰ بار شهر عوض کرد و به مدارس زیادی رفت از جمله دبستان گولمنگار و گاه در خانه به او درس داده میشد. آسانژ در گفتگویی با هانس اوریچ اُبریست گفته که او در ۵۰ شهر متفاوت زندگی کرده و به ۳۷ مدرسه رفتهاست.
« آسانژ»ناشر، روزنامهنگار، برنامهریز کامپیوتر و یکی از بنیانگذاران سایت ویکیلیکس و سردبیر آن است.وی در جوانی پیش از آنکه برنامهریز کامپیوتر شود هکر بود. او در کشورهای زندگی کرده است.
آسانژ چندین جایزه برنده شده و نامزد چند جایزه شدهاست. از جمله جایزههایی که برنده شدهاست، جایزۀ رسانه عفو بینالملل برای انتشار کشتارهای غیرقانونی در کنیا و برگزیدۀ خوانندگان برای شخصیت سال ۱۳۸۹ مجلهٔ تایمز بودهاست.
آسانژ در فوریه ۱۳۹۰ در دادگاه انگیس برای بازپس فرستاده شدن به سوئد برای پاسخگویی به پرسوجو در بارۀ اتهام جنسی حاضر شد. او گفت که نسبتهایی که به او داده شده بیپایه است و به قید ضمانت آزادشد. در ۱۹ ژوئن ۲۰۱۲(۳۰ خرداد ۱۳۹۱) به سفارت اکوادور در لندن پناهندهشد،درخواست پناهندگی کرد و۲ماه بعد(۱۶ اوت) بادرخواستش موافقت شد.
***
مصاحبه اشپیگل آنلاین باجولین آسانژ
آقای آسانژ، وقتی در حین مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ویکی لیکس ایمیل ها و مدارک حزب دموکرات را منتشر کرد، دونالد ترامپ گفت: «من عاشق ویکی لیکس ام». اما در ماه آوریل، مایک پمپئو، رئیس سیا، این سازمان را «یک سرویس اطلاعاتی متخاصم غیردولتی» خواند. آیا دولت ایالات متحده پیگرد ویکی لیکس را آغاز کرده است؟
مردم وقتی ویکی لیکس را دوست دارند که فساد مخالفان شان را افشا می کند و وقتی فساد یا رفتار خطرناک خودشان را برملا می کند مخالف ویکی لیکس می شوند. ما هم بی کفایتی بی اندازه خطرناک سازمان سیا را فاش کردیم و هم برنامه گسترده آنها را برای هک و گروهی از هکرها که در کنسولگری ایالات متحده در فرانکفورت مستقر شده اند. حالا، پمپئو، رئیس سیا، حمله متقابل را آغاز کرده است.
او گفت که «این»، منظور ویکی لیکس، «دیگر به پایان رسیده است». این حرف تهدیدکننده تر به نظر می آید.
به نظرم اینکه او تصمیم گرفت ویکی لیکس را موضوع اصلی اولین سخنرانی اش در مقام رئیس سازمان سیا قرار دهد خیلی مهم است. به خصوص وقتی این را بگذاریم کنار بیانیه دادستان کل آمریکا که دستگیری مرا یک اولویت می خواند.
هیئت منصفه ویرجینیا به غیر از شما از کدام یک از اعضای ویکی لیکس تحقیق می کند؟
تا جایی که من می دانم، هئیت منصفه در حال تحقیق از روزنامه نگاران ویکی لیکس سارا هریسون، جوزف فارل و کریستین هرفنسون است. از من و جاکوب اپلباوم، یکی از حامیان ویکی لیکس، هم تحقیق می کند. مقامات ایالات متحده اخیرا گفتند که در حال تعقیب کارمندان ویکی لیکس هم هستند.
چلسی منینگ، سرباز سابق ایالات متحده و مهم ترین منبع ویکی لیکس، روز چهارشنبه در پی عفو باراک اوباما بعد از هفت سال از زندان نظامی آزاد شد. آیا او جزئیات همکاری احتمالی با ویکی لیکس را فاش کرد؟
اول اینکه، آزادی او پیروزی شگفت انگیزی بود که ما و بسیاری دیگر سخت برایش تلاش کرده بودیم. ما به این آزادی افتخار می کنیم، هرچند باید به او غرامت و خسارت پرداخت می شد نه اینکه صرفا از سوی باراک اوباما عفو شود. یادتان هست که خوان مندز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه، اعلام کرد منینگ تحت رفتارهای بی رحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز بوده است. او در محاکمه اش اظهار کرد با یکی از اعضای ویکی لیکس در ارتباط بوده و برخلاف ادعای پمپئو، رئیس سیا، ویکی لیکس به او دستور نداده است.
اخیرا، شما هدف انتقادهای شدیدی از سوی شمار زیادی از منتقدان و روزنامه نگارانی قرار گرفته اید که ویکی لیکس را با پروپاگاندا و دروغ پراکنی روسی در ارتباط می دانند.
همه اینها من درآوردی است. بعد از اینکه هیلاری کلینتون در انتخابات پیروز نشد، او و جان پودستا، مدیر کمپین انتخاباتی اش، تصمیم گرفتند این باخت را به گردن جیمز کومی، رئیس اف بی آی، روسیه و ویکی لیکس بیندازند.
اعتبار ویکی لیکس به غیرحزبی بودن و نداشتن دستورکار سیاسی پنهانی است.
اعتبار ویکی لیکس نزد مردم به سابقه ما در اثبات درستی اسنادی است که منتشر می کنیم.
در طول ١٠ سال ما بیش از ١٠ میلیون اسناد منتشر کرده ایم. کسی نتوانسته ثابت کند حتی یکی از آنها جعلی است. البته که هر منبعی منافع خود را دارد. این قانون بنیادی روزنامه نگاری است.
آیا منابع اخبارتان را می شناسید؟
معمولا برای سنجش اصالت اطلاعات مان شناخت بسیار دقیقی داریم. در برخی موارد، این بدان معناست که ما درباره یک منبع تحقیق و شناختمان را از آن بیشتر می کنیم.
اگر دولت ایالات متحده می توانست ثابت کند مدارکی را که ویکی لیکس از سازمان سیا منتشر کرده روسیه فرستاده است، به اعتبار ویکی لیکس به شدت آسیب می رسید، این طور فکر نمی کنید؟
این یک فانتزی رسانه ای است. موضع رسمی ایالات متحده، همان طور که باراک اوباما در آخرین کنفرانس مطبوعاتی اش در مقام رئیس جمهور بیان کرد، این است که هیچ گونه مدرکی دال بر تبانی ویکی لیکس و روسیه وجود ندارد. مقامات آمریکایی گفته اند که به باور آنها اسناد سازمان سیا نه از سوی حزبی دولتی بلکه از یک پیمانکار خصوصی آمریکایی«اسنودن» به دست آمده است.
اما شما نمی توانید انکار کنید که ویکی لیکس بعد از انتشار اسناد هیلاری کلینتون و کمپین اش بخش زیادی از محبوبیت خود را از دست داد.
شما چه می گویید؟ اگر ما سخنرانی هیلاری کلینتون را در جمع بانکداران گلدمن ساکس منتشر نمی کردیم او می توانست پیروز شود؟ یا اینکه ما باید به نفع یک نامزد اطلاعات را سانسور می کردیم؟ ویکی لیکس هرگز این کار را نمی کند،با این حال به نظر می رسد سرویس های مخفی بیش ازپیش تلاش می کنند در نتیجه انتخابات کشورهای دیگر تاثیر بگذارند،ممکن است این طور باشد.
اگر این سرویس های مخفی از ویکی لیکس به عنوان سلاحی مفید بهره ببرند، آن وقت شما نمی توانید فقط لم بدهید و بگویید: «ممکن است این طور باشد.»
سرویس های مخفی هر روز خیلی چیزها را در رسانه ها قرار می دهند. و اگر ویکی لیکس به لحاظ لجستیکی قادر به انتشار اسنادی قبل از یک انتخابات باشد ما این کار را می کنیم-و این دقیقا همان چیزی هم هست که مردم انتظار دارند.
برای شما مهم نیست که ویکی لیکس بر نتیجه انتخابات ها تاثیر بگذارد؟
کارکنان-همکاران-« ویکی لیکس» یاسلیقه ها ودیدگاه های سیاسی مختلف هستند. ما نمی توانیم اصول آشکار مان و تعهداتمان را در قبال عموم مردم زیرپا بگذاریم.
و طبق این اصول شما باید اسناد معتبر را هرچه سریع تر منتشر کنید، صرف نظر از اینکه به سود یا زیان کیست؟
این سیاست فعلی ماست، ممکن است تحت شرایط غیرعادی تغییر کند.
چه نوع شرایطی؟
مثلا اگر ما در آستانه جنگی هسته ای باشیم و انتشار اسناد ویکی لیکس بتواند به بدفهمی و سوء برداشت منجر شود، در آن صورت به تاخیرانداختن انتشار معقول است.
شما انتشار اسنادی را که به کلینتون آسیب می رساند به تاخیر نینداختید.
ما به خاطر خوشایند کسی کار نمی کنیم. ویکی لیکس اسناد سازمان های قدرتمند را منتشر می کند. ویکی لیکس همیشه سرتق بوده و سرتق باقی خواهد ماند.
برای مردمی که ویکی لیکس را مسئول انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده می دانند چه حرفی برای گفتن دارید؟
ویکی لیکس تاکتیک های کثیف ستاد انتخاباتی کلینتون را افشا کرد. برخی رای دهندگان آن را پذیرفتند. آنها آزاد بودند که چنین انتخابی کنند. این حق آنهاست. این دموکراسی است.
هیلاری کلینتون، در مقام وزیر امور خارجه، به دنبال اقدام علیه ویکی لیکس بود. آیا انتشار اسناد حزب دموکرات به نوعی انتقام گیری از این حزب نبود؟
این دیگر حرفهای چرت وپرت سواحل شرق ایالات متحده است. دلیل اینکه ویکی لیکس اصول خود را دنبال می کند این است که یکی مشکلی دارد؟ نه! اما قدری طنز تاریخی پشت آن وجود دارد. کلینتون در زندانی کردن یکی از منابع خبری ما«چلسی منینگ» دست داشت. ظاهرا عدالت طبیعی تا حدی وجود دارد و دست طبیعت انتقامش را می گیرد.
شما از شکست هیلاری احساس رضایت می کنید؟
صدای خنده(جولین آسانژ)
دارید می خندیدید!؟.
در سطح شخصی احتمالا می توانم به خوبی با او کنار بیایم. او فرد کاریزماتیکی است. تا حدی سختکوش هم هست، مثل خودم، قدری هم بی دست و پا، مثل خودم. با این حال، یک خطی باید کشیده شود. او تصمیم گرفت کشور لیبی را از بین ببرد. در نتیجه به بحران پناهندگان اروپا دامن زد. ما تعداد زیادی از ایمیل های او را منتشر کردیم درباره چگونگی برملاشدن این داستان. ظاهرا از این اسناد نتیجه ای نمی شود گرفت جز حکم به اینکه او جنایتکار جنگی است.
آیا ما به سمت دوره ای پیش می رویم که هر حزبی با هکرهای بهتر برنده انتخابات خواهد بود؟
نه لزوما. اگر به افشای اطلاعات مکرون نگاهی بیندازیم به روشنی در می یابیم که اسناد خیلی دیرتر از این منتشر شدند که بتوانند تاثیری در انتخابات داشته باشند. در این اسناد یک داده فاحش است، جایی به فردی اشاره می کند که پیمانکار سرویس امنیت فدرال روسیه است؛ ولی واقعا چرا روسیه باید از این طریق نشان دهد پشت این قضیه است. این یک بازی ذهنی ابلهانه است... .
بیانیه اولیه شرح ماموریت ویکی لیکس در سال ٢٠٠٦ می گفت: «اهداف اولیه ما رژیم های به شدت سرکوبگر چین، روسیه و اوراسیای مرکزی هستند.» اما سازمان شما درباره این کشورها اطلاعاتی زیادی به ما نداده است.
کاملا غلط است. این تصور اشتباه نتیجه خودبینی غرب و ایالات متحده است. وقتی ما به زبان هایی غیر از انگلیسی مطلبی را منتشر می کنیم، در نیویورک به آن توجهی نمی کنند.
اما خبرهای دست اول شما، مثل اسناد جنگ افغانستان و عراق، ایمیل های کلینتون یا اسناد اخیر سیا، همگی ایالات متحده را هدف قرار می دهند.
به این دلیل که ایالات متحده یک امپراتوری با ٧٠٠ پایگاه نظامی در سراسر جهان است. روکردن دست آمریکا به نفع کل دنیاست. وقتی ما دومیلیون و٣٠٠ سند درباره سوریه، از جمله ایمیل های بشار اسد را افشا کردیم، خبر دست اول به حساب نمی آمد.
وقتی روسیه کریمه(اوکراین) را به خاک خود الحاق کرد، شما در توییتر خود نوشتید که ایالات متحده با سیستم نظارتی گسترده اش همه جهان را به خود الحاق کرده است. این عاقلانه است که یک جرم را با جرم دیگر توجیه کنید؟
بی خیال. این دیگر یک جور نقل قول گزینشی -تقطیع-از مواضع من است که مختص روزنامه نگارهاست. من منتقد اقدام روسیه در اوکراین بودم. در سطحی استراتژیک فاجعه بود، هم برای اوکراین و هم برای روسیه.
اگر این شانس را داشتید که با افشاکردن اسنادی ولادیمیر پوتین را سرنگون کنید، آیا این کار را می کردید؟
ما برای سرنگون کردن کسی افشاگری نمی کنیم. اگر اسناد معتبر باشند، منتشرشان خواهیم کرد. سانسور را نمی پذیریم. به اعتقاد ما لازمه منصف و عادل بودن تمدن بشری، آزادی اطلاعات است.
فکر نمی کنید برای شفافیت باید محدودیت هایی هم وجود داشته باشد؟
این مسئله ویکی لیکس نیست. این مسئله جامعه است. هر سازمانی وظیفه خودش را دارد. وظیفه پلیس شکست دادن مافیاست. وظیفه رسانه اطلاع رسانی.وظیفه ذاتی ما رساندن حقایق به مردم است،نه سانسور.
احتمال نمی دهیدکه این خطر وجود داشته باشد که منبعی ناشناس از ویکی لیکس استفاده ابزاری کند؟
برخی از رسانه ای برای توجیه عدم موفقیت و عملکرد ضعیفشان چنین شایعاتی راه انداخته اند. در حالیکه بسیاری از روزنامه ها و مجلات از نحوه کار ویکی لیکس الگو برداشته اند و می خواهند اسنادی را به صورت ناشناس ارائه کنند. ویکی لیکس قاطعانه تر از هر رسانه دیگری اسناد را منتشر می کند. ویکی لیکس به خاطر تعهدش به ارزش ها و مقاوم بودن در دفاع از منابعش موفق است. همین نکته منابع را جذب ما می کند.
حمله سایبری جهانی با بدافزار «واناکرای» چیست؟
آژانس امنیت ملی آمریکا، ان اس ای، انباری غول آسا از سلاح های دیجیتال ساخت، اما در سال ٢٠١٣ کنترل آن را از دست داد. با این حال ان اس ای این موضوع را به مایکروسافت و دیگر شرکت ها اطلاع نداد تا آنها بتوانند برنامه های خود را با آن تطبیق دهند...
فکر می کنید اتفاق های بدتر از این در راهند؟
سوال های مهم تری بپرسید!مثلاً آیا آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان سیا این واقعیت را پنهان کرده اند که کنترل بسیاری از سلاح های سایبری خود را از دست داده اند؟
یا آیا آنها به باراک اوباما و دولت او این موضوع را اطلاع داده بودند؟
بعد از افشاگری های ادوارد اسنودن، دولت ایالات متحده قول داد که دیگر این نرم افزارهای آسیب پذیر را ذخیره نکنداما ازطرف دیگر،به شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات اطلاع داد که این نرم افزارهای آسیب پذیر را درست کنند!. این نشان دهنده دروغگویی وفریب آنها است.
سوال مهم دیگر که بایدمی کردید!: آژانس امنیت ملی آمریکا به خاطر آسیب های حمله سایبری واناکری به سراسر جهان چه مسئولیتی را تقبل می کند؟
ترجمه مصاحبه:روزنامه شرق ۷ خرداد ۱۳۹۶بااندکی اصلاحات وافزودن تصاویر توسط نگارنده
«چلسی منینگ» یا «برادلی منینگ» کیست؟
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:یکی ازمنابع مهم ویکی لیکس«چلسی منینگ»است ،وی به اندازه اسنودن اسناددارد.منینگ در سال ۲۰۱۳ به جرم افشای مکاتبات دیپلماتیک و گزارشهای نظامی ارتش به ۳۵ سال حبس محکوم شد. او پس از صدور آن حکم، تغییر جنسیت داد، پیش از تغییر جنسیت با نام برادلی منینگ شناخته میشد.
«چلسی (برادلی) منینگ»کاندیدای انتخابات مجلس سنا شد!
«چلسی (برادلی) منینگ» عامل یکی از بزرگترین موارد درز اسناد محرمانه آمریکا، قصد دارد از ایالت مریلند به مجلس سنای ایالات متحده راه پیدا کند.
رسانههای آمریکا خبر دادند که منینگ برای شرکت در انتخابات درون حزبی دموکراتها در مریلند به عنوان کاندیدا ثبتنام کرده تا سناتور «بن کاردین» را به چالش بکشد.
سناتور کاردین عضو ارشد دموکرات در کمیته روابط خارجه سنا - در سال ۲۰۱۲ میلادی به این مجلس راه پیدا کرد. او در مرحله مبارزات درون حزبی حدود ۷۵ درصد آراء را کسب کرده بود.
آقای (برادلی منینگ) بعدازتغییرجنسیت شدخانم« چلسی منینگ »
چلسی منینگ -بعدازتغییرجنسیت-پس از آزادی در مه ۲۰۱۷ ساکن ایالت مریلند شده است.
باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا در ژانویه سال میلادی گذشته و تنها چند روز پیش از ترک کاخ سفید با عفو چلسی منینگ موافقت کرد. به این ترتیب، منینگ پس از طی ۷ سال از مجموع ۳۵ سال محکومیت زندان، آزاد شد.
منینگ در زمان درز آن اسناد در سال ۲۰۱۰ به ویکی لیکس به عنوان تحلیلگر اطلاعاتی ارتش آمریکا در عراق خدمت میکرد./دیماه ۱۳۹۶(ژانویه ۲۰۱۸)بی بی سی
«جولیان آسانژ» (بنیانگذار سایت افشاگر ویکی لیکس) بازداشت شده است.
پلیس انگلیس در این باره ادعا کرد: پس از خروج «جولیان آسانژ» از سفارت اکوادور در لندن، وی بازداشت شده است.
سایت افشاگر ویکی لیکس نیز در این خصوص نوشت: اکوادور به صورت غیرقانونی و بر خلاف قوانین بین المللی به لغو پناهندگی سیاسی وی مبادرت کرد و این امر باعث بازداشت وی شده است.
گفتنی است، بنیانگذار سایت افشاگر ویکی لیکس دوشنبه ۷ آبان سال ۹۷ اعلام کرده بود: اکوادور به دنبال پایان دادن به پناهندگی سیاسی و تحویل من به آمریکا است. اکوادور میخواهد پناهندگی سیاسی من را لغو کرده و زمینه تحویل من به واشنگتن را فراهم سازد.
این در حالی است که بیش از ۶ سال پس از پناهندگی «جولیان آسانژ» بنیانگذار سایت افشاگر ویکی لیکس و اقامت وی در ساختمان سفارت اکوادور در انگلیس، چندی پیش برخی رسانهها از احتمال استرداد وی به آمریکا یا انگلیس خبر داده بودند./خبرگزاری مهر ۲۲ فروردین ۱۳۹۸به نقل از اسپوتنیک