پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

زندگینامه آیت الله سیستانی+روابط باامام خمینی+ملاقات رئیس جمهور ایران باایشان

دیداررئیس جمهور ایران(حسن روحانی)بامرجعیت عراق (آیت الله سیستانی)

درادامه :دیدارهای دکترحسن روحانی را با آیت‌الله فیاض، آیت‌الله بشیرنجفی و آیت‌الله محمدسعید حکیم راخواهیدخواند وزندگینامه آیت الله سیستانی را...

سایت رسمی آیت‌الله سیستانی در این باره آورده است: قبل از ظهر امروز(چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷) آیت‌الله سیستانی با دکتر روحانی، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه وی دیدار کرد و رئیس جمهور ایران بخشی از نتایج مذاکراتش با مقامات عراقی و توافقاتی که در زمینه گسترش روابط دوستانه و حسن همجواری بین دو کشور محقق شد را به اطلاع وی رساند.

image.png

آیت الله سیستانی تاکید کرد که از هر گامی برای گسترش و تقویت روابط عراق با همسایگانش بر اساس منافع دو کشور و احترام به حاکمیت و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر، استقبال می‌کند.

نقش عراق و دوستان عراق(ایران) درشکست داعش 

آیت الله سیستانی در این دیدار همچنین به جنگ سرنوشت‌سازی که ملت عراق برای شکست داعش وارد آن شده‌اند اشاره کرد و از «جانفشانی‌های بزرگی که عراقی‌ها »در راه پیروزی بر این گروه تروریستی و بیرون راندنش از کل منطقه داشتند و از « نقش دوستان عراق » در تحقق این امر قدردانی کرد.

آیت الله سیستانی همچنین مبارزه با فساد و بهبود خدمات عمومی و انحصار سلاح در دست حکومت و سازمان‌های امنیتی را چالش امروز عراق خواند و ابراز امیدواری کرد که دولت عراق در این زمینه‌ها موفق باشد.

وی همچنین بر ضرورت در پیش گرفتن سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی براساس توازن و اعتدال و دور نگه‌داشتن ملت‌های منطقه از خسارت و دردهای بیشتر تاکید کرد./ ٦ رجب ١٤٤٠

سفردرروز روشن بود و۳روزه 

رئیس جمهوردرساعت ۱۳ روز دوشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ واردفرودگاه بغدادشد

استقبال رسمی رئیس جمهور عراق از روحانی

واین سفر ازقبل هم اطلاع رسانی شده بود(هم عراق می دانست وهم امریکا،هم دوستان مطلع بودن وهم دشمان،روزروشن وآفتابی واردفرودگاه شد)

استقبال رسمی رئیس جمهور عراق از روحانی

آقای روحانی ۳ روز درعراق بود،آشکارا به کاظمین وکربلا ونجف رفت ودیدارهای دیگری هم داشت،امنیت کامل برقراربود.

رئیس جمهوردرساعت ۲۱ چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷بغدادرا به مقصدتهران ترک کرد.

حضور روحانی در حرم امام علی(ع) به روایت تصویر

زندگینامه آیت الله سیستانی مرجع ۸۸ساله

سید علی سیستانی(فرزندسید محمد باقر) متولد ۹ ربیع الاول سال ۱۳۴۹قمری(۱۳ مرداد ۱۳۰۹شمسی)  شهر  مشهد متولد است، پدرش به میمنت نام جدش، ایشان را علی نام نهاد.

جد ایشان که از بزرگان علم و زهد بوده سید علی می‌باشد. خاندان ایشان که از سادات حسینی می‌باشند در عهد صفوی در اصفهان می‌زیستند.

آیت الله اشرفی شاهرودی خدمتگزار صادق دین اسلام بودند

وی در ۵ سالگی به تعلیم قرآن کریم پرداخت، سپس وارد مدرسه دار التعلیم دینی به منظور آموزش علوم دینی شد و در سال ۱۳۶۰سالگی  واردحوزه ی علمی شد.

وی برای ادامه تحصیل حوزوی در صفر ۱۳۶۸ق( ۱۳۲۷شمسی) ازمشهد به  قم مهاجرت کرد و از محضر  آیت‌الله بروجردی استفاده برد.

آیت الله سیستانی در صفر ۱۳۷۱ق(آبان۱۳۳۰شمسی) از قم به نجف اشرف مهاجرت کرد، که در روز اربعین حسینی وارد کربلا شد.

وی در سال ۱۳۸۰ق(۱۳۳۹شمسی) تصمیم  به مراجعت واقامت به  مشهد گرفت و اما اساتیدشان( آیات عظام خوئی و شیخ حسین حلی) باتأیید درجه اجتهاد ازوخواستند که درنجف بماند.

معظم له در سال ۱۳۸۱ق(۱۳۴۰شمسی) بعدازاقامت کوتاه درزادگاهش، به نجف بازگشت.

بـعـد از رحلت آیت‌اللّه خوئی، آیت اللّه سیستانی یکی از تشییع کنندگان جنازه آن مرحوم بودند و نماز میت را بر او گذاردند. پـس از آن، زمـام مرجعیت حوزه علمیه را بدست گرفتند و شروع به فرستادن اجازات، تقسیم و پخش حقوق و تدریس از روی منبر آیت اللّه خوئی  در مسجد (خضرا) کردند.

آیت‌اللّه سیستانی شهرت زیادی در عراق، کشورهای خلیج فارس، هند، آفریقا وپاکستان وافغانستان ،لبنان وبعضی دیگرکشورها دارد.

معظم له در سال ۱۳۸۱ق(۱۳۴۰شمسی) بعدازاقامت کوتاه درزادگاهش، به نجف بازگشت.

عراق تبدیل به جایگاهی برای آزار رساندن به دیگر کشورها نخواهد شد

بـعـد از رحلت آیت‌اللّه خوئی، آیت اللّه سیستانی یکی از تشییع کنندگان جنازه آن مرحوم بودند و نماز میت را بر او گذاردند. پـس از آن، زمـام مرجعیت حوزه علمیه را بدست گرفتند و شروع به فرستادن اجازات، تقسیم و پخش حقوق و تدریس از روی منبر آیت اللّه خوئی  در مسجد (خضرا) کردند.

آیت‌اللّه سیستانی شهرت زیادی در عراق، کشورهای خلیج فارس، هند، آفریقا وپاکستان وافغانستان و..  دارد.

خاطره حجت الاسلام دعایی(نماینده ولی فقیه درروزنامه اطلاعات) از رابطه صمیمی ایت الله سیستانی با امام خمینی وشهیدمطهری

سایت جماران نوشت: سید محمود دعایی اخیراً به نجف اشرف سفر کرده است و در ملاقاتی که با حضرت آیت الله العظمی سیستانی داشته، روایتی بدیع از رابطه گرم و صمیمیانه آیت الله سیستانی با امام را از زبان ایشان بازگو می‌کند. نوشته ذیل حاصل گفتگوی ما با حجت الاسلام و المسلمین دعایی است:

«من هر موقع که به نجف مشرف می‌شدم سعی می‌کردم محضر آیت الله العظمی سیستانی را درک کنم. من به ایشان ارادت و علاقه خاصی دارم. منش و روش ایشان، نقشی که ایشان در جهان تشیع و بلکه جهان اسلام دارند، نقش تعیین کننده‌ای که در پایداری نظام حاکم بر عراق دارند، نقش ایشان در پیشگیری از فروپاشی حکومت عراق و پیشگیری از نفوذ داعش و به هر حال، پیشگیری از هرنوع توطئه و فتنه‌ای که علیه کیان شیعه در می‌گرفت و می‌گیرد، نقش بسیار هوشمندانه و حیاتی است. اقل حق شناسی ما، به عنوان مسلمان شیعه ایرانی، سپاسمندی و نشان دادن درک این نقش‌آفرینی ممتاز یک مرجع بزرگ شیعه ایرانی است که مدت‌هاست پرتو نقش‌آفرینی و اثرگذاری‌اش در روندها و فرایندهای سیاسی و ایدئولوژیک، ابعاد منطقه‌ای و جهانی یافته است. ایشان بدون تردید یکی از نقش‌آفرینان کلان در محفوظ نگه داشتن عراق از شر آمریکا، داعش، وهابیون و بعثی‌هاست.

حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی می گوید:در این سفر هم مشتاقانه به محضر ایشان رفتم و همان سادگی و بی آلایشی سابق و همان محیط بسیار صمیمی و به دور از هر گونه تزیین و تشریفات را دیدم. آدم تصور می‌کند شخصیتی در موقعیت مرجعیت جهان تشیع باید دستگاه و دیوان و حاجب و دربان و سلسله مراتب و.... داشته باشد. اما این انسان بزرگ فارغ از همه این مسائل، در خانه محقر و بغایت ساده‌ای زندگی می‌کند و همانجا پذیرای مراجعان است؛ جهانی است بنشسته در گوشه‌ای...

ایشان در ملاقات‌هایشان در همان منزل روی یک موکت دوزانو می‌نشستند و اینک برای رعایت حال مهمانان اجازه داده‌اند که چهار پایه‌هایی در آن اتاق تعبیه شود. مشابه چهارپایه‌های چوبی که معمولاً در قهوه خانه‌های معمولی آن‌ها را مشاهده می‌کنیم. نه ظاهری دارد که بوی تشریفات دهد و نه ارزش مادی که شائبه اسراف و تبذیر بگیرد. ساده و تمیز و مهربانانه.

 دعایی:من در ملاقات سعی کردم دستشان را ببوسم و ایشان از بوسیدن دست امتناع داشتند و با تواضع اجازه ندادند. عرض ادب کردم به محضرشان و در دل مراتب ادب، حق شناسی و شکرگزاری خودم را به پیشگاه الهی بجا آوردم که این کوه عظیم علم و تقوی را لنگرگاه ثقل و ثبات عراق قرار داده است.

روایت سید محمود دعایی از رابطه نزدیک و صمیمانه آیت الله العظمی سیستانی با امام خمینی(س)

 در این سفر، حضرت آیت الله العظمی سیستانی با لطف و عنایت خاصی که نسبت به همه مستقبلین و علاقمندانشان داشتند، تفقدی به من داشتند و فرمودند که «من تا به حال سعی کرده‌ام مصاحبه‌های تو را بخوانم و خوانده‌ام؛ و نکته‌ای در مصاحبه‌های شما بوده و من می‌خواهم توضیح دهم که ذهن شما روشن شود.»

موضوع از این قرار بود که من در گذشته، در رابطه با سفر مرحوم شهید مطهری به عراق خاطره ای را نقل کرده بودم که ما برای مرحوم شهید مطهری در بیرونی منزل امام جلوسی گذاشته بودیم. نشستی برای ایشان بود که دوستانشان بیایند و با ایشان دیدار داشته باشند. زمان آن نشست را شبی تعیین کرده بودیم که امام به بیرونی تشریف نمی‌آوردند. معمولاً عصر جمعه امام به بیرونی تشریف نمی‌آوردند و معروف بود که آن شب را مطالعه درسی داشتند. ما از این فرصت استفاده کردیم و سعی کردیم جلسه‌ای ترتیب دهیم که آقای مطهری جلوسی داشته باشند و دوستانشان برای دیدار و ملاقات ایشان بیایند. تصادفاً، امام وقتی مطلع شدند که آقای مطهری آنجا نشست دارند، به احترام آقای مطهری و علاقه‌ای که به ایشان داشتند به بیرونی آمدند و از اول تا آخر در آن جلسه نشستند.

من در خاطراتم نقل کرده بودم که یکی از شاگردان حضرت آیت الله سیستانی که از یاران حضرت امام بود به اطلاع ایشان رسانده بود که آقای مطهری در آنجا جلوس دارند و ایشان سؤال کرده بودند که «آیا خود آقای خمینی هم می‌آیند و می‌نشینند؟» و آن شاگرد گفته بود «نه، امشب شبی است که ایشان معمولاً به بیرونی تشریف نمی‌آورند.»

آقای سیستانی هم برای ملاقات با آقای مطهری آمده بودند و ملاقات خوبی هم بود و رفتند. تلقی دوست ما این بود که آقای سیستانی گمان می‌کردند که امام نمی‌آیند و وقتی آمدند دیدند امام هستند فلذا ملاقات با امام به شکلی به ایشان تحمیل شد. در صورتی که آقای سیستانی هم نسبت به امام و هم نسبت به آقای مطهری علاقه ویژه‌ای داشتند و از این فرصتی که پیش آمده بوده طبیعتاً می‌توانستند شادمان باشند.

من در مصاحبه‌ای این داستان را از آن دوست نقل کرده بودم و در واقع روایت آن دوست را بازنشر داده بودم که انگار به بهانه ملاقات با آقای مطهری، ملاقات با امام به حضرت آیت الله سیستانی تحمیل شد وایشان، شاید در برابر یک عمل انجام شده قرار گرفتند.

 اما ایشان با بزرگواری بسیار، به من فرمودند که "آن ملاقات آقای مطهری را آقای احمدی شاهرودی به من اطلاع داد؛ به من گفت که آقای مطهری آمده‌اند و در بیرونی منزل آقای خمینی نشست دارند. وقتی ایشان گفت، من بدون توجه به اینکه آقای خمینی هستند یا نیستند به ملاقات ایشان رفتم".

همچنین حضرت آیت الله سیستانی تصریح داشتند «من نسبت به آیت الله آقای خمینی  علاقه دیرینه ای داشتم و متوالی و متعدد خدمت ایشان رسیده بودم و با ایشان ملاقات‌ها و مذاکراتی داشتم. حتی مواردی پیش می‌آمد که ضرورتی اقتضا می‌کرد پیامی را بین ایشان و آقای خویی منتقل کنیم من این خدمت را انجام می‌دادم و این نقش را ایفا می‌کردم و از علاقمندان دیرینه ایشان بودم. اینکه نقل شده اگر من می‌دانستم ایشان آنجا بوده‌اند نمی‌آمدم، قطعاً واقعیت ندارد و من دلم می‌خواهد که این ذهنیت را شما تصحیح کنید.»

 اینک از این فرصت استفاده می‌کنم و ضمن پوزش از پیشگاه بزرگوارانه ایشان، نظر قاطع ایشان نسبت به مرحوم امام را بیان می‌کنم و امیدوار هستم که خداوند سایه این عالم بزرگ را که با دقت و ریزبینی مسائل ریز و درشت جهان اسلام و عراق و ایران را زیر نظر دارند، بر سر همه شیعیان و ملت‌های مسلمان برقرار و پایدار بدارد.»

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آقای دعایی درزمان اقامت امام درعراق  یک برنامه ای در رادیوعراق رااداره  می کرد و اوائل انقلاب سفیرایران درعراق بود

علت انتخاب من به عنوان سفیر ایران در عراق به نگاه امام درباره حسن همجواری با همسایگان بازمی‌گشت. وقتی که مرحوم حاج احمد آقا آمد و این پیشنهاد امام را به من داد من به ایشان گفتم که مصلحت نمی‌دانم که سفیر شوم چراکه به هر حال من سابقه کار دیپلماتیک ندارم و یکسری آموزش‌هایی لازم دارد و من که طلبه‌ای بودم که هرچند در فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی بودم اما کار دیپلماتیک نکرده بودم و سابقه این کار را نداشتم و روحانی هم هستم. اگر از ناحیه ما به دلیل ناآشنایی با سیستم و اصول دیپلماتیک خطایی سر بزند دامن روحانیت را می‌گیرد و من ترجیح می‌دهم که سفیر نشوم.

* ایشان پیغام را خدمت امام بردند و امام در ابتدا نوعی تحسین کرده بودند که به هر حال پیشنهادی به کسی شده اما او به دلایلی که منطقی هم هست نمی‌پذیرد. به بیان دیگر این عدم پذیرش را امام حمل بر تقوا کردند منتها فرمودند که استدلال دیگری دارند.

امام فرمودند که در دوران اقامتشان در عراق فلانی یعنی من که واسطه ما با مسئولان امنیتی و سیاسی عراق بوده، اگر سفیر شود، نشان‌دهنده نوعی حسن‌نیت از طرف ما است.

یعنی ما می‌خواهیم به عراقی‌ها بگوییم که عنصری را اعزام می‌کنیم که او را شما به زیبایی می‌شناسید و از او سابقه ارتباطی دارید. به دلیل اهمیتی که برای این ارتباط داریم می‌خواهیم کسی انتخاب شود که این سوابق و صلاحیت را داشته باشد و من از ایشان می‌خواهم که پیشنهاد را بپذیرند.

* در ملاقاتی که با رییس‌جمهور وقت عراق، حسن البکر، داشتم او با یک صمیمت و صفایی با من برخورد کرد و تحسین کرد انتخاب من را. برای امام سلام و درود فرستاد و از برخی تعدی‌های مرزی که در آن ایام شده بود عذرخواهی کرد و توجیه کرد و گفت که طبیعتا وقتی هواپیمایی در مرز می‌خواهد برای شناسایی و کنترل عناصر ناراضی داخلی حرکتی کند ممکن است در یک حرکت چند کیلومتر آن‌طرف‌تر برود که این موضوع نباید تجاوز تلقی شود.

* کودتای حزبی در حزب بعث صورت گرفت، حسن البکر استعفا داد و صدام رسما رییس‌جمهور شد. او در نطق‌های تعیین‌کننده‌اش نسبت به ایران موضع گرفت و عمده فعالیت‌هایی که داشتن تحریک اعراب منطقه و هموطنان خوزستانی ما و حتی کُردهای ایرانی ما بود. من اعتراضاتی را به این ادعاها و مطالبی که در روزنامه‌های‌شان بود با مراجعه به وزارت خارجه ابلاغ می‌کردم. آنها هم متقابلا اعتراضاتی داشتند نسبت به آنچه یا در روزنامه‌های ما مطرح می‌شد یا آنکه مسئولان سیاسی ما عرضه می‌کردند.

* در یک مقطع جدی که من ملاقاتی با وزیر خارجه‌شان داشتم، گفتم که شما می‌دانید که من علاوه بر اینکه نماینده دیپلماتیک هستم و از طرف وزارت خارجه به عنوان سفیر انتخاب شده‌ام سوابق نزدیکی و آشنایی با رهبر انقلاب را هم دارم. خب شما چه مشکلی دارید و چرا مطرح نمی‌کنید؟ در ملاقات بعد که من پذیرفته شدم پیامی از طرف صدام به من داده شد و پیام جالبی بود. صدام پیشنهاد داده بود که من به ایران بیایم و رأساً از امام خمینی نماینده‌ای را درخواست کنم که تام‌الاختیار بیاید و در عراق با صدام حسین مذاکره کند..که امام نپذیرفت،/۶ مهر ۱۳۹۴ایسنا

 دیدار «یان کوبیچ»، فرستاده ویژه سازمان ملل  باآیت الله سیستانی

بر اساس بیانیه‌ای که امروز  (پنجشنبه۸ آذر ۱۳۹۷) بعد از این دیدار منتشر شده است، آیت‌الله سیستانی در این دیدار گفت: «دولت جدید [عراق] مأموریت بزرگی دارد و ایشان منتظرند آثار موفقیت این دولت به ویژه در زمینه مبارزه با فساد، ایجاد فرصت‌های شغلی برای بیکاران، بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ، بازگرداندن آوارگان به مناطق خود به شیوه مناسب و تأمین خدمات ضروری به شهروندان عراقی را ببینند».

مرجعیت عالی شیعیان عراق همچنین طی این دیدار، بر ضرورت این نکته تأکید کردند که همکاری ائتلاف‌های سیاسی در پارلمان عراق با دولت این کشور  گام‌های واقعی در راستای بهبود اوضاع این کشور بوده است.

آیت‌الله سید علی سیستانی همچنین بر اهمیت حاکمیت عراق و عدم دخالت دیگران در امور داخلی این کشور تأکید کردند.

فرستاده ویژه سازمان ملل به عراق بعد از ظهر پنجشنبه (هشتم آذر ۱۳۹۷) به همراه هیأتی وارد نجف اشرف شد و قرار است با «مقتدی الصدر»، رهبر جریان الصدر عراق نیز دیدار و گفت‌وگو کند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:سفر و به  سه روزه پاپ به عراق :این سفر از روز جمعه۵مارس۲۰۲۱( ۱۵ اسفند ۱۳۹۹) آغاز شد.

این اولین سفر خارجی پاپ از زمان شیوع  ویروس کرونا است

پاپ فرانسیس با رهبر معظم شیعیان عراق ، آیت الله العظمی علی  سیستانی در دفتر خود در شهر قدیمی نجف دیدار کرد.

در بیانیه دفتر آیت الله سیستانی درباره این دیدار که حدود یک ساعت به طول انجامید، آمده است:« آیت الله سیستانی بر اهمیت زندگی در امنیت و صلح شهروندان مسیحی به عنوان بخشی از جامعه عراق تاکید کرد... وی همچنین بر اهمیت نقش رهبران جهانی در متوقف ساختن رنج ها  تاکید کرد

درپی  استعفای پاپ بندیکت شانزدهم،« پاپ فرانسیس» به رهبری کاتولیکهای جهان برگزیده شد.

 پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیک های جهان در روزشنبه ۱۶فوریه ۲۰۱۳ (۲۸ بهمن ۱۳۹۱) استعفا داد.

دیدار شیخ عیسی قاسم عالم مجاهد بحرینی با آیت الله سیستانی

دیدار شیخ عیسی قاسم با آیت‌الله سیستانی در نجف اشرف

دیدار«آیت‌الله عیسی قاسم» رهبر شیعیان بحرین با «آیت‌الله سید علی سیستانی» مرجع عالی قدر شیعیان عراق در شهرنجف .

مدیریت سایت-پیراسته فر:سید علی خمینی کوچکترین فرزند مرحوم حاج سید احمد خمینی وحجت‌الاسلام سیدعلی خمینی،

آخرین فرزند مرحوم سیداحمد خمینی،  با دختر حجت‌الاسلام والمسلمین شهرستانی داماد و مسوول دفتر آیت‌الله سیستانی در ایران وصلت کرده است.(دامادِ داماد آیت الله سیستانی)

حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی-فرزندکوچک سیداحمدآقا خمینی- با دختر حجت‌الاسلام شهرستانی(داماد و مسوول دفتر آیت‌الله سیستانی در ایران) وصلت کرده است./خرداد ۱۳۸۷/پایان توضیح نگارنده.

منزل حجت الاسلام سیدعلی خمینی-نجف

امام خمینی ازبین نوه ها علاقه عجیبی به«علی» داشت،پدرش احمدآقانقل می کرد:

 روزی داخل اتاق شدم،دیدم علی روی دوش امام سوارشده ،این تعلق تاحدی بوده که درآخرهای عمرامام خمینی،وقتیکه ایشان عازم بیمارستان برای بستری شدن بود،خانواده سعی کردند،علی درمعرض دیدامام قرارنگیرد مردم ایران او را «علی کوچولوی امام خمینی»نامیدند.

 تصویر پیاده روی برادران خمینی (حسن- علی و یاسر) در جنگل های گیلان در ادامه آورده می شود.  ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵

سه برادر–سیدحسن-سیدیاسر-سیدعلی

محل سکونت امام خمینی - در جنوب شهر قدیم نجف، در بخش غربی شارع الرسول و در نزدیکی کتابخانه امیرالمؤمنین ومقبره علامه امینی قراردارد.

گفتنی است رئیس جمهور کشورمان در آخرین روز سفر خود در عراق، میهمان مردم شهر نجف بود و پس از زیارت حرم مطهر امیرالمومنین(ع) با تعدادی از مراجع عظام تقلید و علمای این شهر دیدار کرد.

مهمترین  دیدار«ملاقات باآیت الله سیستانی»بود

دیدارنماینده آیت الله سیستانی از-نجف-حرم امیرالمؤمنین علی علیه السلام.

حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی (نجف) استقبال سید نزار هاشم حبل المتین تولیت آستان مقدس علوی ،عدنان الزرفی استاندار نجف/۲۵ فروردین ۱۳۹۴

رهاوردهای سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق با حضور حسن روحانی در بیت حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی در نجف اشرف و دیدار و گفت‌وگوی او با این مرجع عالیقدر تکمیل شد. این دیدار که صبح دیروز پس از تشرف حسن روحانی به حرم مطهر امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در نجف اشرف برگزار شد، یکی از پربازتاب‌ترین و جلب توجه کننده‌ترین ملاقات‌هایی بود که در سفر سه روزه روحانی به عراق رقم خورد.

لحظات ورود رئیس جمهور به بیت آیت الله سیستانی

این اولین ملاقات آیت الله سیستانی با ریئس جمهور ایران بود

مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی باآیت الله سیستانی ملاقات داشت ولی درمقام «رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام»بود.

این نخستین بار بود که مرجع صاحب نفوذ شیعیان عراق در بیت خود میزبان یک رئیس جمهوری ایران شد. آخرین دیدار آیت‌الله سیستانی با یک فرد صاحب مقام از ایران اردیبهشت  ۱۳۹۲ و در جریان سفر مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عراق انجام شده بود.دیدار صمیمانه روحانی با حضرت آیت‌الله العظمی سید علی سیستانی در حالی انجام شد که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری و ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد او را همراهی می‌کردند.

آیت‌الله سیستانی از جمله مراجعی است که اگر چه به عنوان یک مرجع سنتی و بی تمایل به ایفای نقش در امور سیاسی روزمره معرفی شده  و گفته شده که به دلایل امنیتی به ندرت از خانه خود خارج می‌شود، اما از درون بیت خود با بیشترین نفوذ ممکن در میان مردم عراق توانسته است این کشور را در بزنگاه‌های تاریخی رهبری کند. چنان که بعد از حمله داعش به عراق و سقوط موصل درسال ۲۰۱۴، آیت‌الله سیستانی با اعلام فتوای جهاد کفایی از شهروندان عراقی خواست برای حفظ کشور به یاری نیروهای مسلح این کشور بشتابند و همین فتوا زمینه‌ساز تشکیل نیروهای حشدالشعبی عراق شد. این مرجع شیعه همچنین  پس از بحران در روابط دولت مرکزی عراق و منطقه کردستان این کشور با دعوت از هر دو طرف به گفت‌وگو  برای حل مشکلات فیمابین نقش قابل توجهی در کمک به حل بحران داشت.

ویدئویی از لحظه خروج حسن روحانی از بیت آیت الله سیستانی

لحظات خروج رئیس جمهورایران ازبیت آیت الله سیستانی

به این ترتیب نفوذ و تأثیرگذاری آیت‌الله سیستانی در کشوری که نخست وزیرش به عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی از میان سیاستمداران اهل تشیع انتخاب می‌شوند، از جمله دلایلی است که دیدار روز گذشته رئیس جمهوری ایران با او را به یکی از دستاوردهای مهم سفر روحانی به عراق تبدیل می‌کند. سفری که با هدف تقویت رابطه راهبردی ایران و عراق در حوزه‌های  سیاسی، اقتصادی و امنیتی و در برابر تلاش‌های امریکا برای مجبور کردن دولت عراق به کاهش روابط با ایران انجام شد و با توجه به محتوای مذاکرات انجام شده و بیانیه مشترک پایانی نشان داد که در دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده مؤثر بوده است و در نقطه اوج خود به توافق دو کشور برای پایبندی به  قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر و اجرای آن تأکید داشت.
با چنین رویکردی دیدار رئیس جمهوری ایران با مرجع صاحب نفوذی که بارها به مخالفت با سیاست‌های مداخله‌جویانه امریکا در عراق و در روابط تهران و بغداد برخاسته و خواستار حفظ توازن و تعادل در روابط خارجی عراق  شده است همچون تضمینی برای تقویت  مناسبات سازنده  دو کشور عمل می‌کند.به گزارش شفقنا، آیت‌الله العظمی سیستانی در این دیدار از هرگونه اقدامی در راستای تقویت روابط عراق با همسایگان خود، بر اساس منافع طرفین و احترام به حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی آنها استقبال کرد.
او با اشاره به جنگ سرنوشت ساز ملت عراق برای شکست تجاوز داعش، جانفشانی‌های بزرگ مردم قهرمان عراق بر پیروزی بر این گروه تروریستی و دور ساختن خطر آن از کل منطقه و همچنین نقش دوستان در تحقق این مسأله را یادآور شده و مورد تمجید قرار دادند. مرجع عالی قدر شیعیان در پایان سخنان بر لزوم این مسأله تأکید کرد که سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در این منطقه حساس متعادل و متوازن باشد تا ملت‌های آن را از خسران و مصائب بیشتر مصون بمانند. رئیس جمهوری اسلامی کشورمان نیز  در این دیدار نتایج مذاکرات خود با مسئولان عراقی و آنچه در چارچوب تقویت روابط دوستی و حسن همجواری میان دو کشور به دست آمده را تشریح کرد.

دیداررئیس جمهور بادیگر مراجع تقلید نجف 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در شهر نجف با تنی چند از دیگر مراجع عظام تقلید نیز دیدار کرد:

آیت‌الله فیاض، آیت‌الله بشیرنجفی و آیت‌الله محمدسعید حکیم از جمله مراجعی بودند که رئیس جمهور کشورمان با آنها دیدار کرد.

آیت‌الله فیاض در دیدار روحانی  گفت: جمهوری اسلامی ایران پرچمدار حکومت شیعه است و چشم همه شیعیان جهان به ایران است. رئیس جمهور نیز در این دیدار تأکید کرد که همه دولت‌ها می‌دانند جمهوری اسلامی ایران از حقوق حقه همه مسلمانان و بویژه شیعیان حمایت و پشتیبانی می‌کند. روحانی همچنین به مذاکرات خود با مقام‌های عراقی اشاره کرد و اظهار داشت: مباحث و موارد مورد علاقه دو طرف در این مذاکرات در فضایی دوستانه و برادرانه مطرح و دستاوردهای خوبی در راستای منافع دو ملت حاصل شد.

آیت الله شیخ «بشیر نجفی»فرزندآیت الله نجفی، از مراجع تقلید نجف اشرف ،اصالتاً هندی تبار است.

رئیس‌جمهور در دیدار آیت‌الله بشیرنجفی: صدور روادید رایگان می‌شود
آیت‌الله العظمی بشیر نجفی نیز در  دیدار با رئیس جمهوری کشورمان با بیان اینکه تشکیل حکومت اسلامی واقعی در ایران توفیقی بزرگ در دنیا است، گفت: «ایران صدای شیعه و مسلمانان واقعی است و ‌ا‌ن‌شاءالله خداوند به مسئولان جمهوری اسلامی ایران توفیق دهد که عزت اسلام را در دنیا افزون کنند.»

حسن روحانی در این دیدار با اشاره به روابط خوب و روبه توسعه ایران و عراق در زمینه‌های گوناگون و توافقات مثبت دو کشور در راستای گسترش بیش از پیش مناسبات فی مابین اظهار داشت: خوشبختانه امروز مسئولان ایرانی و عراقی اراده جدی برای توسعه همکاری‌ها و روابط تهران-بغداد دارند.رئیس جمهور تلاش و همکاری برای حل و فصل مسائل و مشکلات پیش روی دو کشور و منطقه گفت: خوشبختانه اکنون شرایط برای همکاری و تعامل بیش از پیش میان ایران و عراق و نقش‌آفرینی بیشتر دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از هر زمان دیگری فراهم‌تر است.

آیت الله محمدسعیدحکیم «نوه دختری سیدمحسن حکیم»

سید محمدسعید طباطبایی حکیم، در سال ۱۳۵۴ق، برابر با ۱۳۱۴ش، در شهر نجف به دنیا آمد. پدرش سید محمدعلی از استادان سطوح عالی حوزه علمیهٔ نجف و مادرش دختر سید محسن حکیم بود.

اسفند ۱۳۹۴

آیت‌الله سید محمدسعید حکیم نیز در دیدار رئیس جمهوری ایران با آرزوی توفیق برای دکتر روحانی و همه مسئولان ایرانی در انجام وظایف خود، تأکید کرد: «مسئولان ایران و عراق باید به واسطه دیدگاه‌های مشترک در زمینه‌های گوناگون، در راستای مصلحت دو ملت تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کنند.» او با اشاره به تحولات منطقه، جهان اسلام و تشیع و توطئه‌های دشمنان برای ایجاد فاصله میان دولت‌ها و ملت‌های مسلمان منطقه، بر ضرورت تقویت وحدت و انسجام در برابر نقشه‌های دشمنان تأکید کرد. روحانی همچنین عصر دیروز مسجد کوفه و حرم های مطهر واقع در این مسجد را زیارت کرد. رئیس جمهوری سپس از نجف عازم تهران شد.

ملاقات  رئیس جمهور باسید علی خمینی و محتشمی پور

حسن روحانی در بدو ورود به نجف با حضور در حرم حضرت علی(ع)، مرقد مطهر و نورانی آن حضرت را زیارت و پس از اقامه نماز در این بارگاه نورانی، در فضایی معنوی زیارتنامه امیرالمؤمنین(ع) و ادعیه متبرکه را قرائت کرد. رئیس جمهوری همچنین با حضور در صحن و شبستان حضرت زهرا(س) و بازدید از آن در جریان روند اقدامات انجام شده توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات در مسیر اجرای طرح‌های توسعه حرم‌های مطهر ائمه معصومین(ع) در عراق قرار گرفت.رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین در بیت امام خمینی(ره) در نجف اشرف که یادآور خاطرات روزهای زندگی پر مشقت امام راحل در دوران تبعید ایشان به این شهر بود حضور یافت و در دفتر یادبود آن نوشت: «تشرف به بیت امام راحل برایم یادآور خاطرات سال 1346 است که در نجف مشرف بودم. مهاجرت، ساده زیستی، علم و عرفان امام در کنار مردم شناسی و جهان بینی دقیق توانست بزرگ‌ترین انقلاب قرن را به ثمر برساند.»

در جریان این بازدید حجت‌الاسلام والمسلمین علی اکبر محتشمی پور و حجت‌الاسلام علی خمینی یادگار امام  نیز که مدتی است در نجف اشرف مجاور حرم امیرالمؤمنین شده‌اند، حضور داشتند. گفتنی است که دو خاندان اهل روحانیت سیستانی و خمینی به سبب وصلت نواده امام با صبیه آیت‌الله شهرستانی نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران و داماد او به یکدیگر پیوند خورده‌اند.   مهر ماه سال جاری بود که خبر رسید سید علی خمینی برای دو هدف درس دادن و درس خواندن در محفل درس آیات عظما حکیم و سیستانی به نجف هجرت کرد. محل استقرار او در نجف همان بیت امام است که از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام بازسازی شده و توسعه پیدا کرده است. سید علی علاوه بر تحصیلات حوزوی، در رشته فلسفه دین از پردیس فارابی در قم هم مدرک ارشد خود را دریافت کرده است و اساتید حوزه تلمذ او در نجف را سبب هم افزایی دو حوزه نجف اشرف و قم ارزیابی کردند.

DSC_0070

ازچپ:حامد الخفاف،رییس دفتر  آیت الله  سیستانی،ایت الله سیدجوادشهرستانی

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:درخبرروزنامه ایران، وتاریخ ایرانی ،اصلاحات واضافاتی انجام گرفته شده است.

آیت‌الله محمداسحاق فیاض (متولد ۱۳۰۹ش -افغانستان) ازمرجع تقلید حوزه علمیه نجف می باشد.

ازدیگر برنامه های رئیس جمهور ،بازدیداقدامات ستادبازسازی درنجف بود:

بازدیدرئیس جمهور ازصحن حضرت زهرا(س) چهارشنبه، ۲۲ اسفند ۱۳۹۷-حسن پلارک-سمت چپ حسن روحانی

البته ستادبازسازی عتبات درکشورعراق ازسال ۱۳۸۲ باسفر مهندس حسن پلارک  تشکیل شد که تمرکز اولیه روی حرم مطهرامیرالمؤمنین علیه السلام -نجف-بود

۲۲هکتار صحن فاطمه زهرا

مشخصات فنی طرح توسعه حرم علوی : صحن فاطمه زهرا(س)

زیربنا ۲۲۰۸۳۰متر مربع (در زمینی به طول ۴۰۰ متر و عرض ۱۵۰)

شامل:

۱- قسمت زیارتی به مساحت ۱۰۹۰۰۰ متر مربع

۲- قسمت عمومی به مساحت کل ۹۷۹۵۰ متر مربع با کاربری:

موزهبه مساحت ۱۷۹۰۰ متر مربع

کتابخانه : به مساحت ۱۶۳۰۰ متر مربع

بخش اداری  :به مساحت ۲۲۵۵۰ متر مربع

مهمانسرا و رستوران حرم : به مساحت ۲۳۴۰۰ متر مربع

سرویس های بهداشتی و وضوخانه : به مساحت ۶۸۰۰ متر مربع

 پارکینگ :  به مساحت ۱۱۰۰۰ متر مربع

۳-فضاهای جانبی به مساحت۱۳۸۸۰ متر مربع شامل:

حاج قاسم گفت یک برنامه ۲۰ساله برای بازسازی عتبات در نظر بگیرید

ساختمان تاسیسات موتورخانه‌های مرکزی:  به مساحت ۲۷۸۰ متر مربع 

قدمگاه امام زین العابدین (ع) : به مساحت ۳۲۰۰ متر مربع

تونل زیر گذر: به مساحت ۳۹۰۰ متر مربع و رواق‌های اطراف مجموعه به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع.

خاکبرداری تاغمق ۱۷متری زمین انجام می گیرد

صحن حضرت زهرا (س) شامل: موزه، کتابخانه، مهمانسرا و رستوران، شبستان و ساختمان اداری و فرهنگی باشد که در طراحی و معماری این صحن، به ویژه شبستان آن (با ظرفیت پذیرش ۱۰۰ هزار زائر)، از هنر و معماری اصیل ایرانی بهره گرفته خواهد شد.

آیت‌الله محمدی گلپایگانی1.jpg

این پروژه از سال ۱۳۸۹ توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران و با مشارکت مهندسان و هنرمندان ایرانی، پس از امضاء دیوان وقف شیعی عراق، وزارت بلدیه و تولیت حرم حضرت امیرالمومنین (ع) آغاز شد.

دیدارهاشمی رفسنجانی با علمای عراق

توضیح نگارنده-پیراسته فر:آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس ‌مجمع تشخیص مصلحت نظام ،درسفربه عراق ،روزپنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۸۷، با آیت الله سیستانی،

 آیت الله بشیر نجفی، آیت الله محمدسعید حکیم و سیدصدر الدین قبانچی امام جمعه نجف اشرف دیدار کردند.

تاریخ ایرانی (اردیبهشت ۱۳۹۲ )جزئیات  دیدارهاشمی رفسنجانی را باآیت الله سیستانی اینگونه می نویسد:آقای هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام(۱۴ اسفند ۱۳۸۷) در سفری عازم کشور عراق شد. آقای هاشمی در این سفر با رئیس جمهور عراق و آیت الله سیستانی دیدار کرد.

روزنامه جمهوری اسلامی که گفته می شود مواضع نزدیکی به« رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام» دارد، پس از این سفر، اقدام به انتشار جزئیات آن در چندین گزارش جداگانه کرد.

در شانزدهمین گزارشی که از سفر آقای هاشمی در «روزنامه-جمهوری اسلامی- مسیح مهاجری» منتشر شد، به دیدار او با آیت الله سیستانی اشاره شده که در آن این مرجع تقلید شیعیان درباره لزوم تبعیت آقای هاشمی از رهبر معظم انقلاب اسلامی نکاتی را بیان کرده اند.

در این گزارش که با عنوان "با هاشمی رفسنجانی در حیاط خلوت سردار قادسیه" و در ۹ خرداد ماه امسال (۱۳۹۲)منتشر شده، عنوان شده است که در ابتدای دیدار، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام  از عملکرد آیت الله سیستانی در عراق تشکر می کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: "آیت الله سیستانی به رسم همه علما که خودشان را هیچ کاره می دانند و به قول معروف شکسته نفسی می کنند در جواب گفتند : همه کارهای عراق دست شماست شما باید ائتلاف را حفظ کنید من که کاره ای نیستم و اینجا چیزی دست من نیست اختیاردار من نیستم .

آقای هاشمی رفسنجانی گفتند : بله شما قانونا اختیاری ندارید ولی نفوذتان زیاد است و می توانید کارهای فوق قانون انجام بدهید و مردم عراق و مسئولین هم از شما اطاعت می کنند.

پیدا بود که آیت الله قصد ندارند به این بحث تن بدهند و میخواهند موضوع را عوض کنند. لذا در جواب گفتند: شما اگر خودتان در ایران متحد باشید همه مشکلات حل خواهد شد.

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۱۹ خرداد ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶: رییس حفاظت و اطلاعات ارتش گزارش بررسى موضوع فوت فرزند آقاى روحانى را داد / معتقد است که خودکشى بوده؛ فکر مى‌کنند روحانى سوءظن به ساحفاجا دارد

آقای هاشمی رفسنجانی گفتند : ما اختلاف نداریم . من و رهبری با هم خیلی خوب هستیم و هیچ مشکلی نداریم. البته گاهی اختلاف نظرهائی پیش می آید ولی هر جا نتوانیم حل کنیم من کوتاه می آیم و از ایشان تبعیت می کنم .

آیت الله سیستانی گفتند : بله خبر دارم که شما گفته اید نظر ایشان برایتان حجت است و تبعیت می کنید ولی مصاحبه آقای زیباکلام باشما را که خواندم دیدم شما با هم اختلاف زیادی دارید. این کتاب برای من مهم بود و من آنرا دو بار خواندم .

آقای هاشمی رفسنجانی گفتند : اینها مهم نیست چون مباحث فکری است . آنچه مهم است اینست که در عمل ما متحد عمل می کنیم و به نظر رهبری عمل می شود.

این بحث هرچه ادامه پیدا کرد آیت الله قانع نشدند و حدود نیمساعت به همین مطالب گذشت تا اینکه آقای افشار مسئول تشریفات از همه حضار خواست دو آیت الله را تنها بگذارند تا صحبت ها را بطور خصوصی ادامه دهند.

خبرگزاری ایسنا (۲۱خرداد ۱۳۹۳)اینطورمی نویسد:«اگر دست افراطیون را از تریبون‌های‌مان کوتاه کنیم و حکومت خودش را از این مسایل جدا کند ما با کسی دعوا نداریم. مگر شیعه‌هراسی از کجا شروع شد؟ مگر شیعه‌هراسی از کجا شروع شد و شدت گرفت؟ چرا در این هفت - هشت سال اخیر - دوران احمدی‌نژاد - اینقدر شدت گرفت؟ چرا تابه حال شیعیان چنین مشکلاتی را نداشتند.

هاشمی و سیستانی

آیت‌الله سیستانی به من گفتند شما در آنجا کارهایی می‌کنید که تاوان آن را مقلدین ما در کشورهای عربی می‌دهند و شیعیان ما تحت فشارند. بله ما هم افراطی شیعه داریم و هم افراطی سنی. کشورهای اهل سنت افراطی‌های خود را مهار کنند و ما هم افراطی‌ها را مهار می‌کنیم.

آقا هم همین حرف را زدند. ایشان در جمع ما خبرگان گفتند افراطی‌های شیعه و سنی مقصر این اختلافات‌اند.این کارهایی که این جور می‌کنند به نام ولایت و حرف‌های عجیب‌ و غریبی که می‌زنند عید‌الزهرا و امثال اینها خوب معلوم است که اهانت است.

خدا در قرآن به مسلمانان گفته: شما به بت‌ها بد نگوئید چون اگر بگوئید نتیجه آن می‌شود که آنها به خدا بد می‌گویند و آن وقت گمراه‌تر می‌شوند. ما اصل‌مان روشن است مبانی‌مان روشن است مشکلات عمده کشور زیر سر افراطی‌های شیعه و سنی است، طالبان و القاعده نمونه‌های بیرون هستند و ما هم از اینجا چیزهایی داریم.»

ضمناً آیت الله سیستانی درخواست ملاقات «احمدی نژاد،رئیس جمهوروقت»رانپذیرفت.

رئیس جمهوروقت در۱۲ اسفند ۱۳۸۶واردعراق شدو۳روزدرعراق بود(محموداحمدی نژادازسال  ۱۳۸۶الی۱۲ بهار ۱۳۹۲رئیس جمهورایران بود)

همه تبعید”اخراج“های امام خمینی

چهارده۱۴سال ۳ماه دوری ازوطن/۲+ماه زندان۸ماه حصر

یازده ماه ترکیه+۱۳سال عراق+۴ماه فرانسه

سیزده ۱۳آبان۱۳۴۳–تیعیدامام خمینی به ترکیه

۱۳سال اقامت درنجف

۱۳مهر۱۳۴۴تبعیدازترکیه به عراق-نجف

۱۲مهر۱۳۵۷تبعید-اخراج-ازنجف به کویت

کویت اجازه حضوربه خاکش رانداد،بناچارامام چندساعت بعدبه عراق(بصره)برگشت وروزبعد۱۳مهر۵۷ازطریق فرودگاه بغدادبه «فرانسه»منتقل شد.

۱۴مهر۱۳۵۷وارد«پاریس»شد.

نوفل لوشاتو و کانون خبری

۲روزبعد(۱۶مهر)به حومه پاریس(نوفل لوشاتو)منتقل شد.

۱۲بهمن۱۳۵۷واردکشورایران شد.

ده۱۰روز(دهه فجر)هنوزتفاله های شاه(بختیار)حکومت متزلزلی داشتند.

۲۲بهمن حکومت شاه به زانودرآمد وحکومت بدست عاشقان خمینی درآمد.پیروزی انقلاب

ساعت۲۲:۲۳ شنبه ۱۳خرداد۱۳۶۸(٢٨ شوال ١۴٠٩)روح خدا به خدا پیوست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد