سرنوشت کارخانه الکتریک رشت +صاحبان زمین ۱۲هکتاری
اسنادمالکیت ونقشه زمین شرکت الکتریک رشت را درادامه خواهیددید
همسران آقایان: غلامحسین کرباسچی(شهردارتهران)، عبدالله نوری(وزیرکشورخاتمی)، غلامرضا قُبه(معاون کرباسچی) و شریعتی دهقان (حزب مشارکت)خریدان(مالکان)شرکت الکتریک رشت در سال ۱۳۸۲، ۷۲ درصد از سهام یکی از بزرگترین کارخانههای تولیدی دولتی در رشت، باسابقه ۵۰ ساله و در وسعتی به میزان ۱۲هکتار، به بهانه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با۲ میلیارد تومان بهصورت اقساط ۱۳ ماهه صاحب صدهامیلیاردتومان شدند
این کارخانه ۱۲هکتاری به خانمها(خیرالنساء، فاطمه، گیتا و سوده ) فروخته شد.
خیرالنساء عسگریان (همسر غلامحسین کرباسچی)، فاطمه صدیقیان (همسر عبدالله نوری)، گیتا شاهنواز (همسر غلامرضا قبه )و سوده جبلی (دختر باجناق کرباسچی)
مصاحبه مدیریت سایت-پیراسته فر با بنگاهداری که اسنادزمین الکتریک دراختیارش بوده و۲معامله نافرجام داشته!
مساحت دقیق زمین فعلی الکتریک رشت :۸۳هزار مترمربع(۸هکتارو۳۰۰۰)
متراژ قابل معامله(فروش): ۵۵هزارمترمربع(۵هکتارو۵۰۰۰مترمترمربع )
قیمت هرمترمربع زمین :حدود۵میلیون تومان است
-کرباسچی ودوستان. اسنادتبرئه خریداران زمین
در حکم صادره از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت، دادگاه، مزایده را قانونی تشخیص داده است. بر اساس این سند خریداران سهام کل مبلغ مزایده را تسویه کرده بودند و اقداماتی که در جهت نوسازی و بازخرید پرسنل انجام شده، قانونی بوده است.
در بخش پایانی این دادنامه اشاره شده است این کارخانه قبل از خریداری به حالت نیمه تعطیل بوده است و پس از خریداری تلاشی برای رونق بخشیدن به آن انجام داده اند اما نتوانستند جلب مشتری کنند.
در نهایت دادگاه به تبرئه خریداران رای داده است.
از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳، ۲۸۰ واحد تولیدی گرفتار بحران مالی شده اند. این اتفاق به دلیل واگذاری ۲۵۰ واحد تولیدی بدون درنظر گرفتن صلاحیت های لازم و تنها با سیاسی کاری مسئولان در دوره های سازندگی و اصلاحات به جمعی از مدیران آن دوره ها بوده است،در صورتی که این واگذاری ها میبایست با تعیین شرایط خاص واگذاری ها مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی صورت میگرفت.
یکی از مهمترین این واگذاری ها به واگذاری کارخانه "رشت الکتریک" به همسر کرباسچی شهردار اسبق تهران مربوط است.
این کارخانه که تولید کننده کلید و پریز برق بوده و ۴ کارخانه در رشت، شهرک صنعتی، جاده سنگر و کنف باف داشته است، پس از واگذاری به بخش خصوصی در سال ۱۳۸۲، تعطیل شده است.
کارخانه الکتریک ایران در رشت متعلق به سازمان بازنشستگی کشوری بود که توسط سازمان صنایع ملی ایران به وکالت از آن سازمان در ۷ مهر ماه ۱۳۸۲ به ۴ خانم به نامهای «ج» فرزند غلامحسین، «ع» فرزند غلامعلی، «ش» فرزند هادی و «ص» فرزند مهدی به مبلغ ۱۸.۶ میلیارد ریال با اقساط ۵ ساله و با احتساب سود آن ۲۱ میلیارد و ۵۰۱ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال فروخته شد.
کارخانه رشت الکتریک با ۵۴۰ کارگر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کلید و پریز برق در کشور بود که در راستای اصل ۴۴ به بخش خصوصی و به ۴ نفر از همسران اعضای ارشد حزب کارگزاران و مسئولان دولت های قبل که البته هیچ سررشته ای در بخش صنعت نداشتند، واگذار شد.
دولتمردان اصلاحات؛کارخانه را به معادل ۱۸.۶ میلیارد ریال با اقساط ۵ ساله به صاحبان جدید فروختند تا گامی باشد درجهت کاهش تصدیگری دولت در اقتصاد،اما همین واگذاری جز تعطیلی این کارخانه حاصلی نداشت.
***
کد C22078
تلفن کارخانه: ۳۲۲۲۸۱۵ ـ ۳۲۲۱۰۰۶ ـ ۳۲۲۳۳۳۸(۰۱۳۱) تحت پوشش: سازمان صنایع ملی ایران
مدیریت سایت-پیراسته فر: شرکت الکتریک رشت درکشور نام آوازه داشت وبازارخوبی هم داشت،که آقایان لج کردن کارخانه را تعطیل ،کارگران را بیکاروبعدش تجهیزات مدرن کارخانه رافروختند(خرجکردخودراهم با این معامله درآوردند) کارخانه را هم باخاک یکسان کردند،چون زمینش دربهترین نقطه شهررشت قراردارد،بین۲خیابان رودباری و«خیابان ملت»لامپ سازی ،فعلاً هم جایگاه معتادان وحیوانات موذی شده/تصاویرگرفته شده۱۸دیماه ۱۳۹۵
دقت شود-برای اینکه این کارخانه نوساز،بعنوان مخروبه تلقی شود، وبتوانند به ساختمانهای تجاری تبدیل کنند وپاساژ بزنند،تمام ساختمان با همه اتاقها بابولدزرتخریب شده،آجرها وسنگ بلوکها ی تازه ومرغوب خودگویای این ادعاهستند
این واحدهای اداری شرکت الکتریک ازطرف خیابان رودباری می باشد
-اینجادیوارهای شرکت الکتریک مجاورخیابان رودباری هستند-طول این دیوارحدود۲۰۰متراست
تمام بین ۲(خیابان ملت) و«خیابان رودباری»زمینهای شرکت الکتریک است
زمین جوارخیابان ملت هم حدود۲۰۰مترمی باشد
فاصله این۲خیابان موازی حدود۱۷۰مترمی باشد،اگرچه شکل زمین ذورنقه ای می باشد
این دیوار شرکت الکتریک است درمجاورت بلوار آیت الله رودباری-از۴۰۰متری بلوارشهیدبهشتی تاقلب شهررشت-میدان دفاع مقدس
این خیابان بین پارک شهر-بلوارشهیدبهشتی"سه راه لامپ سازی"است
تکه هایی ازدیواربتونی "اتاق"شرکت الکتریک رشت بعداز۱۳سال اززمان تخریب
"علی نعمتی" نماینده کارگران "ایران الکتریک" رشت گفت: این تجمع برای روشن شدن وضعیت مطالبات کارگران تا فردا ادامه خواهد یافت و در صورت بی نتیجه بودن، کارگران پس از تعطیلات نیمه شعبان برای دریافت سنوات پرداخت نشده خود اقدام می کنند.
وی در رابطه با علت حضور کارگران در تهران می گوید: حدود ۷۰ روز پیش استانداری گیلان طی نامهای به ریاست جمهوری ضمن اشاره به ناتوانی بخش خصوصی در اداره کارخانه خواهان بازگرداندن دوباره این واحد به دولت شده بود که تا کنون پاسخی به این نامه داده نشده است.
بنا به اظهارات نعمتی از حدود یک هفته پیش کارگران ایران الکتریک طی نامه به استانداری و نماینده ولی فقیه در گیلان مدتی هفت روزه را برای پاسخگویی تعیین کرده بودند که به دلیل عدم پاسخگویی، به ناچار به تهران آمده اند.
این مقام کارگری با اشاره به اشتغال بیش از ۱۵۰۰ کارگر در دوران شکوفایی این کارخانه گفت: کارخانه ایران الکتریک رشت در سال ٨۱ به بخش خصوصی واگذار شد و کارفرمای جدید به بهانه انتقال کارخانه به خارج از حریم شهری با ۵۴۰ کارگر باقیمانده توافق کرد که از محل فروش زمین سابق کارخانه سنوات آنها را بپردازند که تا این زمان هنوز زمین کارخانه فروخته نشده و به دلیل اتمام بیمه بیکاری کارگران با کمک مالی افراد خیر و نهادهای خیریه زندگی میکنند.
"نعمتی" علت عدم فروش زمین کارخانه را بهانه کارفرمای جدید در خصوص رونق نداشتن وضعیت بازار زمین عنوان می کند و میگوید: جمعیت ۱۵۰ نفری امروز به نمایندگی از سوی ۵۴۰ کارگر ایران الکتریک با هزینه افراد خیر به تهران آمده اند و حتی اداره کار نیز حاضر به رسیدگی به پرونده کارگران نیست./شمال نیوز۱۴ شهریور ۱۳۸۵بنقل از(ایلنا)
***
صاحب(خریدار)الکتریک رشت کیست؟
در پی ادعای غلامحسین کرباسچی مبنی بر برابری سرمایه علیآبادی، سعیدلو و محصولی با کلیه اعضای دولت رئیس جمهور سابق، رئیس سازمان تربیت بدنی در پاسخ به سخنان غلامحسین کرباسچی گفت: آمادگی دارم تمامی سرمایه خود را تنها با حق السهم همسر آقای کرباسچی از کارخانه رشت الکتریک معاوضه کنم.
به گزارش پایگاه خبری مهر ورزش، گفته میشود در شرایطی که دولت به اصطلاح اصلاحات چوب حراج به بیت المال زده کارخانه رشت الکتریک با مساحت دهها هکتار و تمامی امکانات به صورت اقساطی و ثمن بخس به همسر غلامحسین کرباسچی و آقای قبه فروخته شد.
این در شرایطی بود که در ماههای اول پس از خرید با فروش ماشین آلات و تجهیزات آن پول خرید کارخانه تامین شد و علی رغم تعهد راه اندازی و مرمت و تجهیز کارخانه از سوی خریداران، آنان در پی فروش زمین بر آمدند، البته بدلیل کثرت دارائیها و امکانات آقای کرباسچی از داخل و خارج از کشور از قبیل کانادا امکان ذکر دارائیها برای ما مقدور نمیباشد.
به همین دلیل محمد علی آبادی شامگاه دیشب با انتقاد از غلامحسین کرباسچی در جمع خبرنگاران اعلام کرد:" کسانی که به مسوولان وقت دولت اتهام مالی زدند باید هر چه سریعتر به دنبال اسناد و مدارک محکمه پسند باشند چرا که در غیر این صورت باید در برابر قانون پاسخگویی اتهامات واهی خود باشند."
گفتنی است سازمان تربیت بدنی از غلامحسین کرباسچی و سایت سلام به دلیل انتشار مطالب غیر واقعی روز دوشنبه شکایت کردند.19خرداد88رجانیوز
حل مشکلات این کارگران در زمینه حقوق، دستمزد و مسائل مربوط به بازنشستگیشان بهصورت سریال ادامه دارد و در یک دور باطل بین «شورای تامین استان»، «مجلس» و «قوه قضاییه» قرار گرفته است.
نماینده رشت در مجلس از «فقدان اراده قوی در دولتها و قوه قضاییه» برای حل مشکلات قدیمی کارگران کارخانه الکتریک ایران انتقاد کرد.
«جبار کوچکینژاد» در این باره به خبرنگار ایلنا ۱۳۹۳/۰۶/۲۳گفت: کارخانه ایران الکتریک رشت تولیدکننده کلید و پریز برق بود که چهار کارخانه در رشت، شهرک صنعتی، جاده سنگر و کنفباف داشت اما در سال ۸۲ پس از واگذاری به بخش خصوصی تعطیل شد و از آن تاریخ تا به امروز ۵۴۰ کارگر این کارخانه مطالباتی در زمینه حقوق و دستمزد دارند و به دلیل مشکلات بیمهای بازنشستگیشان نیز به مشکل برخورده است.
نماینده رشت با اشاره به اینکه «شماری از این کارگران فوت شدهاند اما به حق و حقوق خود دست نیافتند»، ادامه داد:حل مشکلات این کارگران بهصورت «سریال» ادامه دارد و در یک دور باطل بین «شورای تامین استان»، «مجلس» و «قوه قضاییه» قرار گرفته است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به تجمعات اعتراضی پی در پی این کارگران گفت: مشکلات کارگران شرکت ایران الکتریک رشت از زمان دولت اصلاحات تاکنون حل نشده و همچنان به قوت خود باقی مانده است.
وی با بیان اینکه حل مشکلات کارگران ایران الکتریک به یک «مانور سیاسی انتخاباتی در رشت» نیز تبدیل شده است، خاطر نشان کرد: در مبارزات انتخاباتی دولتهای قبلی هر یک از نامزدها قول حل هر چه سریعتر مشکلات صنفی کارگران این کارخانه را داده بودند.
کوچکینژاد در ادامه این موضوع اظهار داشت:حتی احمدینژاد نیز در سفرهای استانی خود دستور صریح حل مشکل این کارگران را صادر کرده بود.
وی افزود: طبق دستور صریح وی، با «مهدی غضنفری» وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت وقت نیز مذاکراتی انجام شد اما به نتیجه قطعی نرسید.
نماینده رشت با بیان اینکه استاندار نیز از انتصاب «نماینده ویژه» برای پیگیری مشکلات صنفی کارگران خبر داده بود، گفت: اما در عمل میبینیم مشکلات این کارگران بیکار شده که در شرایط بسیار دشواری از تامین معاش خود و خانوادهاشان به سر میبرند، لاینحل باقیمانده است.
وی در خاتمه با اشاره به جایگاه نمایندگی خود و دیگر همکارانش گفت: من نیز در مجلس به مشکلات رسیدگی خواهم کرد امانمیتوانم قول قطعی در این زمینه بدهم؛ زیرا کلاف سردرگمی شده است که شاید هرگز باز نشود.
هاجر تحریری نیکصفت در گفتوگو با خبرنگار فارس85/12/21 در رشت با اشاره به آخرین وضعیت کارخانه ایران الکتریک رشت افزود: همه تلاش ما بر این اساس بود که مشکلات شرکت ایران الکترونیک رشت که با سابقه طولانی و داشتن قابلیت در امر صادرات در گذشته نه چندان دور یکی از کارخانههای موفق در استان بود با رعایت مصالح طرفین و تأکید ویژه برای حفظ این صنعت برای استان حل شود، ولی به رغم تمام تلاشها متأسفانه نماینده خریداران همکاری لازم را برای حل مشکلات از خود نشان نداد. وی اظهار داشت: مشکلات کارگران در طول این مدت به شدت افزایش یافته بود و به ناچار از طریق حقوقی پیگیری مشکلات شدیم و از آنجا که یکی از تعهدات اصلی خریداران در مبایعه نامه، فعال نگه داشتن این واحد صنعتی و اشتغال کارگران و کارکنان این واحد بود، ولی متاسفانه به دلیل عدم رعایت این موارد از سوی خریداران با اقاله موافقت شد. نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات در ادامه اظهار امیدواری کرد: هر چه سریعتر مطالبات کارگران پرداخت و در کنار آن تدبیری اتخاذ شود تا واگذاری شرکت در آینده به گونهای صورت بگیرد که هم تخصصی لازم برای مدیریت چنین مجموعهای در خریداران موجود باشد و هم ضمن سود آوری زمینه ایجاد اشتغال با توجه به گستره تولید و فعالیتهای متنوعی که چنین شرکتی میتواند داشته باشد فراهم شود. نیک صفت خاطر نشان کرد: بعد از سفر ریاست محترم جمهوری جلسهای با محوریت بررسی مشکلات کارگران شرکت ایران الکتریک رشت تشکیل شد و راهکارهای مختلف حل مشکلات و معضلات شرکت ایرانی الکتریک و کارگران این واحد که ماهها حقوق و دیون خود را دریافت نکردهاند بررسی شد. وی اضافه کرد: نظر به اینکه نماینده خریداران و نماینده کارگران بر سر میزان مطالبات به توافق نرسیدند با بررسی همه راهکارها و اخذ گزارش از دستگاههای ذیربط استان که به مرحوم کریمی رادی (وزیر اسبق دادگستری) ارائه شده بود یکی از راهکارها اقاله کرده بودند با توافق همه اقاله قطعی شد. نیک صفت در پایان گفت: درباره اینکه این کارخانه در اختیار سازمان بازنشستگی یا صنایع قرار گیرد قرار شد در آینده نزدیک با تشکیل جلسهای این موضوع مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمی عاجل اتخاذ شود
***
منبع:16آذر1382 سایت صنعت ومعدن وتجارتhttp://www.mimt.gov.ir/
***
حدود ۱۵۰ نفر از کارگران زن و مرد شرکت الکتریک ایران (رشت) با تجمع مقابل ساختمان اصلی وزارت صنایع و معادن خواستار رسیدگی دولت و مسئولان به مشکل خود شدند.
غلامعلی حقیقت جو نماینده کارگران گفت: این کارخانه که تولید کننده کلید و پریز برق بوده و ۴ کارخانه در رشت، شهرک صنعتی، جاده سنگر و کنف باف داشته است، پس از واگذاری به بخش خصوصی در سال ۸۲ تاکنون تعطیل شده اند.
این کارگر که نماینده کارگران معترض را نیز داشت، افزود:
کارخانه الکتریک ایران در رشت متعلق به سازمان بازنشستگی کشوری بود که توسط سازمان صنایع ملی ایران به وکالت از آن سازمان در ۷ مهر ماه ۱۳۸۲ به ۴ خانم به نام های «ج» فرزند غلامحسین/ «ع» فرزند غلامعلی/ «ش» فرزند هادی / «ص» فرزند مهدی- به مبلغ ۶/۱۸ میلیارد ریال که آنهم با اقساط ۵ ساله و با احتساب سود آن ۲۱ میلیارد و ۵۰۱ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال فروخته شد. حقیقت جو گفت: متاسفانه هیچ کدام از این چهار خانم هیچ سررشته ای از این صنعت نداشتند و کارخانه را به تعطیلی کشانده و کارگران را بیکار کردند.
این گارگر معترض گفت:
فقط ارزش زمین کارگاه و سیلوی کارخانه در خیابان رودبار رشت اکنون با تغییر کاربری از صنعتی به مسکونی به مبلغ ۵/۴۰ میلیارد ریال ارزش دارد(درسال85)
ولی مالکان جدید حق و حقوق ۵۴۰ کارگر اخراج شده را نمی پردازند.
این نماینده کارگران، کل طلب کارگران بیکار شده را ۵۵ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: کارگران پس از بازخریدی تا مدتی بیمه بیکاری می گرفتند، اما اکنون فقط ۲۴۰ نفر دارای حق بیمه بیکاری و ۳۰۰ نفر نیز بدون حق بیمه بیکاری به زندگی خود ادامه می دهند.
حقیقت جو گفت: انبار و سیلوهای خراب شده کارخانه در شهر رشت که ۷/۲ هکتار وسعت داشته، اکنون (شهریور1385)مترمربعی ۲۳۵ هزار تومان در قسمت مسکونی و در متری ۴۵۰ هزار تومان در بخش تجاری ارزش دارد که در مجموع ارزش زمین ۴ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان می باشد.
علی نعمتی دیگر نماینده کارگزاران متحصن در مقابل وزارت صنایع و معادن گفت: در پی اعتراض و تجمع های مکرر در نمازجمعه و مقابل استانداری گیلان، عبدالهی استاندار نامه ای به رئیس جمهور نوشته و خواستار رسیدگی به مشکل کارگران قبل از سفر ایشان به استان شدند که رئیس جمهور هم به طهماسبی وزیر صنایع و معادن و ایشان هم به معاون خود محسن شاطرزاده دستور رسیدگی داده اند.
نعمتی افزود: شاطرزاده معاون وزیر صنایع در پی نوشت نامه به اکبریه دستور داده است که پس از «تذکر شدید» به خریداران کارخانه ۱۰ روز از تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۸۴ مهلت داده است که اگر رسیدگی به وضع کارگران نشد، دستور بازپس گیری کارخانه را داده است ولی هنوز با گذشت ۳۵۵روز، هیچ اقدامی نشده است.
نعمتی گفت: در ماده ۸ قرارداد فروش یا واگذاری کارخانه به ۴ خانم خریدار آمده است که «خریداران حق تعطیلی شرکت را ندارند و مکلف هستند شرکت را به بهترین نحو ممکن در جهت افزایش تولید و بهره وری مناسب اداره نمایند» ولی با عدم نظارت دولت، خریداران هم سوء استفاده کرده و کارخانه را به تعطیلی کشاندند.
کارگران گفتند: به نمایندگان رشت در مجلس، مسئولان استان، وزیر صنایع، رئیس جمهور و رئیس مجلس هم نامه نوشته اند، ولی هنوز مشکل آنها به قوت خود باقی است./آفتاب بنقل ازفارس15شهریور85
در سال 1382، 72 درصد از سهام یکی از بزرگترین کارخانههای تولیدی دولتی در رشت، باسابقه 50 ساله و در وسعتی به میزان 12 هکتار، به بهانه اجرای اصل 44 قانون اساسی با مبلغی در حدود 2 میلیارد تومان بهصورت اقساط 13 ماهه، به خیرالنساء، فاطمه، گیتا و سوده (دختر باجناق کرباسچی) فروخته شد.
این افراد به ترتیب همسران آقایان؛ غلامحسین کرباسچی، عبدالله نوری، غلامرضا قبه و شریعتی دهقان هستند. این اقدام در حالی صورت گرفته است که برآورد اولیه از قیمت فروش کارخانه در زمان واگذاری بین 50 تا 90 میلیارد تومان بوده است که بهشرط نوسازی، ارتقای فنآوری، افزایش تولید، ابقای تولید و تداوم کار کارگران به سهامداران فوقالذکر فروخته شد.
توضیحات مدیرسایت -پیراسته فر:بهترین منابع اطلاعاتی یکی ازهمسایگان شرکت الکتریک آقای سیدعبدالله میرجلالی می باشد
آقای میرجلالی (متولد1333)که ازسال1364دراین محل ودرهمین خانه(پلاک25)منزل مسکونیش قراردار (البته یک مدتی منزل مسکونی دراجاره انجمن دیابت قرارداشت)دمی گویداین محل"شهرک سیدمصطفی خمینی بنام(زمین طیاره)معروف بوده که درسال 1360توسط سازمان زمین شهری به مردمی که فاقدمسکن بودند واگذارشد
زمین فروخته شده سالهای قبل به صاحب قنادی سهیل-سمت چپ
شرکت الکتریک رشت به مبلغ 14میلیاردتومان فروخته شد،از12هکتارزمین فروخته شده یک سومش "همانطورکه در2عکس بالاوپایین این متن مشاهده می کنید"فروخته شده درآن طرف بلوارقراردارند واین ساختمانهایی که در2تصویرمشاهده می کنیدازتکه جداشده وفروخته شده ملک شرکت الکتریک می باشد
درسال 1364 شهرداررشت آقای احمدرمضانپوربودومدیرعامل شرکت الکتریک آقای غدیری(دامادمرحوم آیت الله احسانبخش)بعدازکش وقوس ها مختلف،شهرداریک شب بولدزرشهرداری را می آورد،قسمتی ازدیواراین زمین را خراب می کندبرای بلوار که قسمتی اززمین درآن طرف بلوارقرارمی گیرند،این زمین شکل ذوزنقع بوده یک ضلعش که حالا ساختمان سازی شده درجهت خلاف زمین فعلی شرکت قرارمی گیرد
یعنی حدود4هکتاراززمین شرکت به بلوار ویا طرف دیگرقرارمی گیرد که با فروش همین قسمت و تجهیزات مدرن شرکت الکتریک معوقات کارگران پرداخت می شود ونیز پول خریدشرکت ازهمین معامله(فروش تجهیزات وماشین آلات وزمین جداشده)تأمین می شود
درنتیجه این زمین فعلی "موجود"برای خریداران مفت تمام می شودهشت هکتارزمین
***
احمدرمضانپور:درزمانی که من شهرداربودم چنین چیزی اتفاق نیفتاده
شنبه ۳۱تیر۱۳۹۶در مصاحبه ای با آقای رمضانپورداشتم،گفتند بعداز چندسال ازرفتنم ازشهرداری-هنگامیکه نماینده مجلس بودم الکتریک فروخته شد ومن یکی ازمخالفین این اقدام بودم ،چون موجب فروپاشی اشتغال پایدارشد وحتی درمجلس نطقی درحمایت ازکارگران شرکت الکتریک داشتم
واما عجیب این است که بااینکه احمدرمضانپورنماینده دوره پنجم وششم بوده "رشت"درمجلس شورای اسلامی بوده واز "حزب مشارکت" هم هست وآقای کرباسچی هم ازسران"مشارکت"است دراین مصاحبه می گویدهیچ خبری از شرکت الکتریک ندارم که چه کسی فروخت وچه کسانی خریدند وبلوارچگونه زده شد،کی خورد وکی برد!!
احمدرمضانپور نرگسی درسالهای (۱۳۶۳-۱۳۶۵) شهرداررشت بوده واز۱۲ خرداد ۱۳۷۵ الی ۷ خرداد ۱۳۸۳نماینده دوره پنجم وششم مجلس شورای اسلامی“رشت”بود
***
علت زنده شدن ماجرای الکتریک رشت؟
صاحبان الکتریک برای فروش زمین کارخانه به دلیل کاربری غیر مجاز و عدم امکان ثبت به مشکل برخورده و این افراد به دنبال مبادله آن با 60آپارتمان در جماران هستند.
غلامحسین کرباسچی با انتشار اسنادی قضایی نسبت به اتهام منتسب به همسرش در خصوص مالکیت کارخانه «رشت الکتریک» واکنش نشان داد.
طی روزهای اخیر برخی رسانه ها گزارشی از واگذاری کارخانه رشت الکتریک به همسران غلام حسین کرباسچی و عبدالله نوری در سال های 82 نوشتند که حواشی ای در پی داشت. به دنبال این اظهارات کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران با انتشار عکس هایی از اسناد مربوط به بازرسی و حکم قضایی این پرونده، نسبت به این اتهامات واکنش نشان داد.
بر اساس دادنامه ای که کرباسچی تصویر آن را منتشر کرده است؛ اتهام شش نفر -از جمله آقایان غلامرضا قبه، محمود علیزاده و خانمها گیتا شاهنوار، سوده جبلی و خیرالنسا جبلی- اخلال در نظام اقتصادی از طریق خرید سهام شرکت مذبور و عدم انجام فعالیت اقتصادی و تخریب بخشی از آن و بیکار شدن کارگران بوده است تا در مزایده ای موفق به خرید آن شوند.
اما در حکم صادره از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت، دادگاه، مزایده را قانونی تشخیص داده است. بر اساس این سند خریداران سهام کل مبلغ مزایده را تسویه کرده بودند و اقداماتی که در جهت نوسازی و بازخرید پرسنل انجام شده، قانونی بوده است.
در بخش پایانی این دادنامه اشاره شده است این کارخانه قبل از خریداری به حالت نیمه تعطیل بوده است و پس از خریداری تلاشی برای رونق بخشیدن به آن انجام داده اند اما نتوانستند جلب مشتری کنند.
کرباسچی کیست؟
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:غلامحسین کرباسچی ،متولد ۱۳۳۲ قم ،فرزندآیتالله محمدصادق کرباسچی تهرانی(متوفی خرداد۱۳۸۲) است که ازمعتمدین امام خمینی بود،خود،همین «کرباسچی ناقلا!»تحصیلات حوزوی دارد،طلبه حوزه علمیه (حقانی) قم بوده.
عضویت کمیته استقبال امام خمینی بود ومدتی دربیت امام فعالیت داشته ،مدتی درصداوسیما مسئولیت داشت، هنگامی که امام خمینی راهی قم شد، کرباسچی نیز از همراهان وی بود،یک مدتی هم نماینده امام درژاندارمری بود وبا معرفی مستقیم امام «استانداراصفهان»شد،از۱۳۶۱ تا ۱۳۶۸استانداربود ،درهمین زمان استانداری بود که آوردنش تهران«شهردار»شد۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷..
حجت الاسلام غلامحسین کرباسچی(روحانی سمت راست امام خمینی)۱۳۵۸
کرباسچی می گوید:یادم هست که امام خمینی زمانی حکمی به من دادند که رئیس عقیدتی در ژاندارمری باشم. لقبی که ایشان برای من در آن حکم نوشته بودند «حجتالاسلام» بود. من خدمت ایشان عرض کردم من لباس نمیپوشم و این لقب چندان سازگار نیست. بعد ایشان عنوان حکم را عوض کردند و به جای حجتالاسلام نوشتند «دانشمند محترم»؛ عنوانی که خود را لایق آن نمیدانستم.۱۵ دی ۱۳۹۵ایسنا
در آستانهٔ برگزاری انتخابات مجلس پنجم، وی به همراه عدهای دیگر از وزرا و معاونان آیت الله هاشمی رفسنجانی، حزب کارگزاران سازندگی را تاسیس کرد و در کنار جامعهٔ روحانیت مبارز تهران به ارائه لیست انتخاباتی پرداخت. پس از کناره گیری وزرای دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی از حزب کارگزاران ، غلامحسین کرباسچی عملاً بعنوان چهرهٔ اول حزب مطرح شد.
تأسیس مؤسسه همشهری و انتشار روزنامه همشهری و نشریات و ویژه نامههای وابسته به آن و راه اندازی فرهنگسراها و خانههای فرهنگ در تهران از اقدامات وی بود.
محاکمه کرباسچی-شهردارسابق تهران- دردادگاه
در سال ۱۳۷۷ در دومین سال دورهٔ اول ریاست جمهوری حجت الاسلام سید محمد خاتمی، کرباسچی که همراه حزب کارگزاران سازندگی از طرفداران کلیدی خاتمی در انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ بود، به همراه عدهٔ دیگری از معاونانش و شهرداران مناطق تهران توسط حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی به فرماندهی سردار نقدی دستگیر و بازجویی شد.
سردار نقدی چندی بعد در دادگاه نظامی به اتهام شکنجه شهرداران به ۸ ماه حبس قطعی محکوم شد . کرباسچی از سوی قاضی حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای به اتهام جرایم مالی محاکمه و به ۳ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از مشاغل دولتی و جزای نقدی محکوم شد. وی از جمله متهم به استفاده از امکانات شهرداری تهران در جهت حمایت از کاندیدای خاص در انتخابات هفتم ریاست جمهوری بود.
کرباسچی سرانجام پس از طی نزدیک دو سال حبس، از زندان آزاد شد. وی از آن زمان به فعالیتهای غیر دولتی مشغول است.
توضیح نگارنده -پیراسته فر:به این لینک مراجعه کنید:ماجرای الکتریک به کجاکشید؟
سلام،اقای رییسی حتمااین دزدان بیت المال،این چهرهایی که به اسم اسلام ،ابروی اسلام وایران ورهبری بردن به سزای اعمالشان خواهدرساندتاریخ گواه براینادعا خواهدبود،خدالعنت کندکسانی که باسرنوشت مردم وکارگران بدبخت بازی میکنن