پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

بحران های استان خوزستان"استاندار"کرونا،ملخ،سیلاب،مشروبات الکلی۴تا

شریعتی(استاندارخوزستان):در حال حاضر در خوزستان با ۳(بحران): شیوع کروناویروس، بارندگی‌های پیش رو و هجوم ملخ‌ها مواجه هستیم.
مدیریت سایت-پیراسته فر:۲+۳ ،یعنی با۵بحران روبروست، یکی آماربالای مسمومیت ومرگ ناشی ازمصرف مشروبات الکلی است.ودیگری(بحران مدیریتی).
آمارمبتلایان کرونادراستان خوزستان : ۱۶۵ نفر (طی ۳هفته)
آمار مسمومیت ناشی ازمشروبات الکی :  ۵۹۴نفر(طی یک هفته)
آمارجان باختگان  ناشی ازابتلا به کرونا: حدود۲۰نفر
آمارجان باختگان ناشی ازمصرف مشروبات الکی :٤٨نفر
بیشتراین اتفاقات(مشروبات) در شهراهواز بوده است.
این آمار ،تا روزجمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۸می باشد.
امارتلفات(مسمومیت وجان باختگان،بنقل ازخبرگزاری فارس۲۳ اسفند ۱۳۹۸است.

***

استاندار خوزستان با اشاره به وجود سه مساله شیوع کروناویروس، پیش‌بینی بارندگی‌های پیاپی و هجوم ملخ به مزارع استان، بر لزوم مدیریت این شرایط تاکید کرد.

« غلامرضا شریعتی  »در حاشیه جلسه مدیریت بحران خوزستان که امروز (۲۴ اسفندماه) برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر در خوزستان با سه مساله شیوع کروناویروس، بارندگی‌های پیش رو و هجوم ملخ‌ها مواجه هستیم.

شریعتی: تعداد مبتلایان به کروناویروس روزانه در حال افزایش است.

ارتش برای کمک به سیل‌زدگان به طور کامل آماده است

استاندار خوزستان با اشاره به پیش‌بینی فعالیت سه سامانه بارشی پیاپی در دو هفته آینده، گفت: در در بالادست خوزستان و در خود استان خوزستان نیز بارندگی‌های خوبی خواهیم داشت. با توجه به پیش‌بینی سه بارش پشت سر هم در دو هفته آینده، باید مراقبت لازم انجام و بارندگی‌ها مدیریت شوند.

شریعتی ادامه داد: این بارش‌ها باید با نهایت دقت رصد شوند؛ فعلا طبق پیش‌بینی‌ها سامانه‌های بارشی قابل کنترل هستند اما احتمال کاهش و افزایش بارندگی وجود دارد که این موضوع می‌طلبد رصدها مرتبا انجام شوند تا آمادگی لازم را ایجاد کنیم.

استاندار خوزستان تصریح کرد: هجوم ملخ‌ها به مزارع خوزستان نیز کنترل شده است و با سم‌پاشی زیادی که انجام شده، مشکل خاصی در این خصوص ایجاد نشده است و امیدواریم با این روند پیش برویم تا این مسائل کنترل شوند./۲۴ اسفند ۱۳۹۸عصرایران

 «غلامرضا شریعتی» که ۳۰ خردادماه سال ۱۳۹۵ سکان هدایت استانداری خوزستان را به دست آورد و در دوره مدیریتی این استاندار وحشتناک‌ترین حوادث و بحران‌ها برای مردم خوزستان رقم خوردهاست.

 که شمارش آن‌ها هم ازدست‌رفته است نه‌تنها موقعیت و جایگاه خود را اندکی در خطر نمی‌بیند که حتی در این سال‌ها پا را از استانداری فراتر نهاده و برای تصدی سمت‌های بالاتر مثل وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان هلال‌احمر هم رایزنی کرده است.

پرداخت تسهیلات و کمک بلاعوض به آبزی‌پروران متضرر از سیلاب

نحوه مدیریت سیل خوزستان فاجعه‌آمیز بود و در سیل فروردین‌ماه آب‌های ویرانگر به هر روستایی اراده کردند، وارد شدند و خانه و لوازم زندگی مردم را از بین بردند ولی مدیرانی که این شرایط را رقم زدند باافتخار از آن یاد می‌کنند و در عجیب‌ترین مورد وزیر نیرو که مدیران تحت امرش در پیش‌بینی شرایط وقوع سیل عاجز بودند و سدها را برای چنین سیلی خالی نکرده بودند، چند روز قبل، سیل خوزستان را یک نمونه موفق و الگوی جهانی معرفی می‌کند.

آخرین وضعیت سیل در خوزستان

همین شعارها است که مردم را آزار می‌دهد و مدیرانی که با ناتوانی در مدیریت سیلاب خوزستان بدترین روزها را برای مردم رقم زدند، اکنون باافتخار از آن شرایط نام می‌برند در حالی تنها کاری که مدیران خوزستان برای مدیریت سیل فروردین‌ماه کردند نظاره‌گر ماندن در هجوم بی‌امان آب به زندگی مردم بود.

از سوی دیگر نماینده مردم دزفول در مجلس و نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه دولت هیچ اقدام جدی در خصوص بازسازی سیل بندهای استان خوزستان انجام نداده است، گفت: خوزستان هیچ آمادگی برای مقابله با سیل ندارد.

www.isna.ir

عباس پاپی زاده در رابطه با میزان آمادگی استان خوزستان در برابر وقوع سیلاب یا سیل گفت: استان خوزستان در سال‌های ۹۵ و ۹۸ به‌دلیل وقوع سیلاب آسیب جدی دید که بر اساس برآورد کارشناسان، وزارت نیرو به دلیل مدیریت ضعیف دو سد دز و کرخه، مقصر بوده است چراکه اداره هواشناسی بارها در خصوص بارندگی‌های سیل‌آسا هشدار داده بود اما وزارت نیرو سدها را برای پذیرش حجم آب جدید آماده نکرده بود.

عباس پاپی زاده

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقوع سیل خسارت‌های بسیاری به خانه‌ها و زیرساخت‌های استان خوزستان وارد کرد، ادامه داد: خسارت سیل در استان خوزستان با مناطق دیگر متفاوت است چراکه شیب زمین در این منطقه کم بوده و تخلیه سیل چندین ماه طول می‌کشد ازاین‌رو منطقه مدت‌های طولانی درگیر آب گرفتگی و مشکلات ناشی از آن است.

سایه «کرونا» بر مدیریت سیل در خوزستان

عباس پاپی زاده گفت: آب‌گرفتگی‌های ناشی از سیل در استان خوزستان باعث شده تمامی محصولات کشاورزی اعم از زراعی و باغی در آب قرارگرفته و به دلیل کمبود اکسیژن فاسد شوند. به همین دلیل خسارت‌های حوضه کشاورزی به‌صورت ۱۰۰ درصدی است. از طرفی آب‌گرفتگی‌های طولانی‌مدت موجب تجمع حشرات موذی و انتقال بیماری به‌ویژه بیماری‌های ویروسی به مردم منطقه شده است.

اکنون خوزستان هنوز در معرض سیل است و با وقوع یک باران شدید به‌خصوص در استان‌های بالادست مثل ایلام و لرستان، روستاهای مسیر رودخانه‌های دز و کرخه در معرض سیل قرار می‌گیرند و در این مدت که وزیر مدیریت سیل خوزستان را یک الگوی جهانی معرفی می‌کند، سیل بندها و دایک ها به حال خود رهاشده‌اند و در صورت وقوع سیل همان شرایط دوباره تکرار می‌شود چراکه در این مدت مسئولان دست روی دست گذاشته و به اندک کارهای ساده و احداث برخی سیل بندها بسنده کرده‌اند.

صف آب(دبه های آب)

۳۰ دی‌ماه امسال بود که مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان(ایزدجو) هشدار داد که در صورت نداشتن برنامه‌ریزی مناسب، شهرهای آبادان و خرمشهر با تنش آبی مواجه خواهند شد 

واما  همین مسئول، ۱۱ روز بعد :

ایزدجو:  احتمال وقوع سیل در حوضه آبی دز و کرخه دورازانتظارنیست

 یعنی مردم خوزستان باید با این دوگانگی‌ها برای همیشه زندگی کنند چون اصولاً هیچ برنامه مدون و حساب‌شده‌ای برای مهار این شرایط و رساندن خوزستان به شرایط عادی وجود ندارد./۲۱ بهمن ۱۳۹۸،‏خبرگزاری مهر

***

آب کرخه به دلیل باران های پیش رو و نیز سیلاب های سرازیر شده از بالادست با سرعت هر چه تمام‌تر در حال سرازیر شدن به سوی پایین دست همچون روستاهای شهرستان‌های دزفول، شوشتر، شوش، اهواز، دشت آزادگان، حمیدیه و سوسنگرد است و مدیریت بحران در حال تلاش برای مهار سیلابها و هدایت آن به سمت دریا و جلوگیری از آبگرفتگی تاسیسات در مسیر آب است.

از آن طرف هم در مقطع اهواز در حال تلاش برای مهار« پس زدگی فاضلاب» و نیز باز ماندن کامل جاده های بین شهرها همچون اهواز اندیمشک، اهواز آبادان و اهواز شوش هستند و تلاش برای اینکه به تاسیسات نفتی و برقی اطراف اهواز آسیبی وارد نشود.

به عنوان مثال گفته شده ورود آب به هورالعظیم مانع از فعالیت میدان نفتی در هور نشده و یا شکسته شدن سیل بند شیبان نگرانی برای ورود آب به شهر اهواز و نیروگاه رامین ایجاد نکرده و شرایط در حال کنترل شدن است.

به گفته مدیرکل مدیریت بحران خوزستان از زمان وقوع سیلاب تا روز گذشته(۱۹فروردین ۱۳۹۸) ۲۱۰ روستا در خوزستان به صورت کلی و جزئی تخلیه شده است و  ۷۸ روستا در سطح خوزستان دچار آبگرفتگی شده‌اند. ۴۸ اردوگاه جهت اسکان اهالی این روستاها در نظر گرفته شده و این اردوگاه‌ها در اهواز، باوی، شوشتر، الهایی، بستان، حمیدیه، شوش، دشت ازادگان، هویزه، شادگان، کارون برپا شده‌اند. هم‌چنین ۶۲ هزار واحد مسکونی در سیلاب دچار آسیب شده‌اند و ۵۱ هزار واحد مسکونی نیز در معرض خطر هستند.

کیامرث حاجی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس برآورد اولیه وقوع سیلاب اخیر در خوزستان تا این لحظه ۴۰ هزار میلیارد ریال خسارت به استان وارد کرده است؛ این خسارات در بخشهای کشاورزی، مسکن شهری و روستایی، عشایر، راه‌های ارتباطی، معابر شهری، برق، گاز، ماشین‌آلات و تاسیسات زیربنایی بوده است.

۴۰هزارمیلیاردخسارات سیل خوزستان

همه دستگاه‌ها برای کنترل مبادی ورودی خوزستان پای کار باشند

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مقابله با این سیلاب گفت: بازگشایی 13 انشعاب از خروجی‌های کرخه به سمت تالاب هورالعظیم به منظور تسریع در خروج سیلاب، احیاء کانال بحره در پایین‌دست اهواز به منظور انتقال بخشی از سیلاب به تالاب شادگان و کاهش سیلاب ورودی به دارخوین و خرمشهر، شناسایی 513 نقطه بحرانی و ترمیم و استحکام‌بخشی سیل‌بندها با کمک بخش‌های دولتی و خصوصی، پایداری آب غدیر و کانال پای پل و احیای کانال سلمان با توجه به کدورت رودخانه در هنگام سیلاب از جمله اقدامات مهم برای مقابله با این پدیده بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به وضعیت بارش و سدها در خوزستان بیان کرد: میانگین بارش از ابتدای سال آبی تاکنون حدود 500 میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته 275 درصد و نسبت به بلند مدت 70 درصد افزایش داشته است. همچنین میزان آورد سدهای خوزستان در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته 350 درصد و نسبت به بلند مدت 65 درصد افزایش داشته است.

وی مجموع کل ظرفیت سدها را 22 میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: در حال حاضر حدود 97 درصد مخازن این سدها  پر شده است./۲۰ فروردین ۱۳۹۸ایسنا

***

مقایسه ابتلا به ویروس کرونا ومسمومیت بامشروبات الکی درخوزستان.

مشروبات الکلی مصرف کردند که کرونانگیرند واما فاجعه ای مصیبت بارترازکرونا اتفاق افتاد

آمارمبتلایان کرونادراستان خوزستان : ۱۶۵ نفر (طی ۳هفته)

آمار مسمومیت ناشی ازمشروبات الکی :  ۵۹۴نفر(طی یک هفته)

غلبه نوع خفیف کووید ۱۹؛ شایعه یا واقعیت؟

آمارجان باختگان  ناشی ازابتلا به کرونا: حدود۲۰نفر

آمارجان باختگان ناشی ازمصرف مشروبات الکی :٤٨نفر

بیشتراین اتفاقات(مشروبات) در شهراهواز بوده است.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:این آمار ،تا روزجمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۸می باشد.

«دکتر علی احسان‌پور»سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ( جمعه ۱۶ اسفند۱۳۹۸):  آمار جان باختگان ناشی ابتلا به ویروس کرونا در استان خوزستان ۱۴ نفر می باشد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:باتوجه به این آمار ،احتمال داده می شود که درطی یک هفته حدود۶نفر برآمارجانباختگان افزوده شده باشد وبه ۲۰نفرنفررسیده باشد.

حالا قضاوت کنید:کروناخطرناکتراست،یاجهالت؟

این عده الکل را می خوردند که بدن راضدعفونی کند،ومانع ازابتلا به ویروس کروناشوند!

کامبیز سلطانی نژاد عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی و دبیر انجمن سم شناسی می گوید:افرادی که بر اثر مصرف خوراکی متانول دچار مسمومیت شدید شده اند، اذعان داشته اند به دلیل اینکه بیماری کووید ۱۹ با الکل از بین می‌رود به منظور پیشگیری و مقابله با این ویروس اقدام به مصرف خوراکی الکل کرده اند.

دبیر انجمن سم شناسی گفت:مصرف خوراکی الکل هیچ تاثیری در پیشگیری یا درمان کرونا ندارد، گفت: این تصور غلطی است که برخی در فضای مجازی منتشر کردند که مصرف الکل در پیشگیری از کرونا موثر است، الکل صنعتی یا متانول ترکیبات رنگی دارد و کاربرد پزشکی ندارد، متاسفانه برخی سودجویان برخی با اضافه کردن وایتکس رنگ آن را از بین بردند و برخی با مصرف این الکل‌های صنعتی جان خود را از دست دادند.

سازمان اورژانس کشور در هشداری اعلام کرد: متانول بسیار سمی بوده و هنگام تماس با پوست، جذب بدن شده و می‌تواند عوارضی همچون کوری، مشکلات کلیوی و حتی مرگ شود.

مردم هنگام خرید محلول ضدعفونی به برچسب مندرج بر روی محصول توجه و از مجاز بودن محلول جهت مصرف ضدعفونی اطمینان حاصل کنند.

دبیر انجمن سم شناسی(شادنیا) درباره اینکه گفته می شود راه تشخیص متانول و اتانول برای مصارف ضدعفونی رنگ شعله است، گفت: مردم فرآورده‌های الکلی را از منابع معتبر تامین کنند، اتانول رنگ شعله را آبی می کند اما در برخی فرآورده‌های تقلبی متانول و اتانول را ترکیب می‌کنند و اگر اتانول اندکی در ترکیب موجود باشد، رنگ شعله آبی می شود.

شادنیا با تاکید بر اینکه تشخیص فرق بین الکل ۷۰ درصد و متانول برای افراد عادی دشوار است، گفت: الکل اتیلیک و متانول هر دو بی رنگ هستند و به همین دلیل امکان تشخیص برای افراد عادی دشوار است. این الکل ۷۰ درصد است که برای ضدعفونی سطوح و دست توضیه می‌شود و متانول تاثیری در ضدعفونی و مقابله با ویروس کرونا ندارد.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان تهران بیان کرد: اتانول برای ضدعفونی سطوح خطری نداردِ چرا که به میزان کمی جذب می‌شود و مسمومیت ایجاد نمی‌کند.

ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم، دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت، سازمان غذا و دارو اعلام کرد: بر اساس مستندات علمی، مصرف خوراکی الکل اتیلیک (اتانول) و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.

فرق متانول با اتانول

الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت های شدید، کوری و مرگ همراه است.

بر خلاف اتانول که جذب پوستی از پوست سالم ندارد، میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوست های آسیب دیده بالا بوده و می تواند سبب بروز مسمومیت شود.

با توجه به خصوصیت سمی متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بین المللی، هیچ گونه توصیه ای مبنی بر استفاده از متانول جهت ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح (مانند: دستگیره در، میز کار، کف و...) وجود ندارد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آمارتلفات مسمومیت ناشی ازمشروبات الکلی از خبرگزاری فارس واطلاعات تخصصی ،مقایسه الکل متیلیک( متانول ) باالکل اتیلیک (اتانول) ازسایت باشگاه خبرنگاران است.

بحران در "خوزستان"کروناوملخ وسیل و الکل واستاندار

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد