چالش اصوالگرایان(حامیان قالیباف)باپایداری ها وموتلفه.
قالیباف «رئیس مجلس دوره یازدهم» واسامی کامل اعضای هیئت رئیسه رادرادامه خواهیددید واتفاقات وحواشی اولین جلسه وبعضی ازجلسات دیگر...
درادامه چگونگی انتخاب آقای دکترقالیباف به ریاست مجلس ..واکنش میرسلیم ..جبهه پایداری..ضرب المثل ژاپنی رئیس سِنی مجلس«تقوی» و تحلیل سلیمی نمین ازآینده مجلس راخواهیدخواند+بیوگرافی رئیس مجلس راباعکس(ازجبهه وسپاه تا فرماندهی سپاه،فرماندهی قرارگاه،فرماندهی نیروی هوایی،فرماندهی نیروی انتظامی،شهرداری تهران .مجمع تشخیص مصلحت نظام.
رأی قالیباف برای ریاست مجلس
لحظه اعلام آرای کاندیداهای ریاست مجلس شورای اسلامی
لحظه جلوس برکرسی قوه مقننه
واکنش رقیب قالیباف ،نسبته به انتخاب وزمان خوش وبش(بخ بخ)گفتن های نمایندگان به قالیباف
نشست علنی صبح پنجشنبه( ۸ خرداد ۱۳۹۹) مجلس شورای اسلامی با دستور کار انتخاب هیات رئیسه مجلس یازدهم برای سال اول آغاز شد.
محمدباقر قالیباف با ۲۳۰ رای از مجموع ۲۶۷ رای ماخوذه حائز اکثریت آرای وکلای ملت شد و برای سال نخست اجلاسیه یازدهم بر صندلی ریاست مجلس تکیه زد.
برای این سمت، علاوه بر قالیباف، فریدون عباسی و مصطفی آقامیرسلیم نیز کاندیدا شده بودند که عباسی ۱۷ و میرسلیم ۱۲ رای کسب کردند؛ ۸ رای نیز باطله اعلام شد.
فریدون عباسی-نماینده کازرون.
حجت الاسلام سید رضا تقوی رئیس سنی مجلس یازدهم دومین نطق خود را در این جلسه مطرح کرد و پیش از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه مجلس یازدهم، به کسانی که آرای لازم برای تصدی هیئت رئیسه مجلس را کسب میکنند، توصیههایی ارائه کرد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:دیدگاه یکی ازکاربران بیکار درروزانتخاب «کاپیتان قالیباف»:
خوش به حاله مامانش بالاخره پسرش رئیس مجلس شد. مامان من که منو هر دفه می بینه تو دلش می گه : این همه درس خوند،آخرش هیچی نشد،اما «مم باقر»رئیس شد!
گُربه رادمِ حِجله کشتند!
ضرب المثل «ژاپنی» رئیس مجلس «ایران»
دلنگرانی های رئیس سنی مجلس(آیت الله سید رضا تقوی رئیس سنی مجلس یازدهم) باضربالمثلی ژاپنی:
«به خاطر میخی نعلی افتاد، به خاطر نعلی اسبی افتاد ، به خاطر اسبی سواری افتاد ، به خاطر سواری جنگی شکست خورد و به خاطر شکستی یک مملکت نابود شد».
میخ اول را باید خوب کوبید
آیت الله تقوی توضیح داد: این ضربالمثل نشان میدهد که میخ اول را باید خوب کوبید و امروز هم در انتخاب هیئت رئیسه مجلس باید دقت کنیم.
توضیح نگارنده-پیراسته فر:ماجرای میخ محکم کوبیدن(چیزی شبیه گربه رادم حجله کشتن هم میشه گفت)
نعل زن میخ نعل های اسب را خوب نکوبید،سوار و اسبش در جنگ به ناگهان به زمین افتاد،ارتش سواره نظام شکت خورد،با دیدن شکست سواره نظام،نیروهای پیاده نیز ترسیدند و شکست خوردند،آن جنگ با شکست مواجه شد،نیروهای مهاجم آن منطقه را تصرف کردند،و پس از جنگ بود که کشورشان بدست نیروهای مهاجم افتاد وحکومت ساقط شد.
حاج آقاتقوی هم میخ رامحکم کوبیدتاامثال آقایان که سازهای مخالف می نواختندحواسشان باشد.
خداحافظی باصندلی شماره ۲۴۵
برای انتخاب ۶ نفر دبیری هیأت رئیسه،۱۸نفرکاندیداشدند:
سلمان اسحاقی(قائنات)، احمد امیرآبادی فراهانی( قم)، حسینعلی حاجی دلیگانی(شاهینشهر)، سیدکریم حسینزاده(اهواز)، سیدکاظم دلخوش(صومعهسرا)، سیدمحسن دهنوی (تهران)، سیدصادق طباطبایینژاد(اردستان)، سیدمهدی فرشادان(سنندج)، جبار کوچکینژاد (رشت)، محمد سیدی(زابل)، محمدرضا صباغیان(مهریز و بافق)، محمدرضا صفوی منتخب(رودسر)، روحالله متفکر(تبریز)، سمیه محمودی (شهررضا)، ابراهیم عزیزی (شیراز)، حسین محمدصالحی( فریدن)، سیدعلی موسوی(ملکان) و ناصر موسوی لارگانی (فلاورجان) برای دبیری هیأت رئیسه داوطلب شدند.
پس از مشخص شدن نتایج انتخابات کرسی ریاست مجلس برخی به صورت انفرادی و برخی به صورت جمع دو نفره به سمت صندلی ۲۴۵( محمد باقر قالیباف) رفته و ریاست وی بر مجلس یازدهم را تبریک گفتند.
پس از انتخاب محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس مجلس، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی منتخب مردم مشهد و علی نیکزاد منتخب مردم اردبیل گزینههای نهایی فراکسیون انقلاب اسلامی برای نایبرئیسی مجلس یازدهم و به عنوان کاندیدای تصدی نواب رئیس اجلاسیه نخست مجلس یازدهم شورای اسلامی داوطلب شدند.
پس از رأیگیری، امیرحسین قاضی زاده هاشمی با ۲۰۸ رأی و علی نیکزاد با ۱۹۶ رأی به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه موقت مجلس دهم انتخاب شدند.
حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی در تذکری گفت: ماده ۲۸ آییننامه داخلی مجلس میگوید که نمایندگان باید شأن مجلس را رعایت کنند، ما دیروز در فراکسیون اکثریت سه تا چهار ساعت جلسه داشتیم و خود شما و خیلی از نمایندگان هم بودید، تعهد اخلاقی این بود که کسانی که در فراکسیون اکثریت کاندیدا شدند و رای نیاوردند در صحن به خصوص در مورد ریاست و نواب رئیس مجلس کاندیدا نشوند.
آیت الله محمدرضا تقوی رئیس سنی مجلس گفت: فراکسیون با خودش است، ما متولی اداره مجلس هستیم، جلوی کسی را هم نگرفتند که کاندیدا شود، این اختیار با نمایندگان است. اگر افرادی به فراکسیون و مصوبات آن متعهد هستند خودشان میدانند، اما اینجا مجلس است و حق همه نمایندگان است.
سلیمینمین: رأی میرسلیم رسوایی سیاسی بود
تحلیلگر سیاسی اصولگرا میگوید:این موضوع بسیار اهمیت دارد که جریاناتی همچون موتلفه اسلامی بفهمند باید قالب را بشکنند و به نیروهای جوان اجازه دهند تا وارد میدان شوند.
اعضای هیئت رئیسه مجلس چه کسانی هستند؟
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:ترکیب کامل اعضای هیئترئیسه یازدهمین دوره مجلس به شرح زیر است:
ردیف | نام و نام خانوادگی | مسئولیت |
۱ | محمدباقر قالیباف | رئیس |
۲ | امیرحسین قاضیزادههاشمی | نایب رئیس اول |
۳ | علی نیکزادثمری | نایب رئیس دوم |
۴ | احمد امیرآبادی فراهانی | دبیر |
۵ | حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی | دبیر |
۶ | حسینعلی حاجی دلیگانی | دبیر |
۷ | محسن دهنوی | دبیر |
۸ | روح الله متفکر آزاد | دبیر |
۹ | علی کریمی فیروزجایی | دبیر |
۱۰ | حجت الاسلام علیرضا سلیمی | ناظر |
۱۱ | محسن پیرهادی | ناظر |
۱۲ | محمد حسین فرهنگی | ناظر |
هیئت رئیسه سال دوم مجلس شورای اسلامی۵ خرداد ۱۴۰۰
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:انتخابات مجلس برای تعیین رئیس ونواب/قالیباف ابقاشد
نشست انتخابات هیات رئیسه مجلس برای اجلاسیه دوم صبح امروزچهارشنبه(۵ خرداد ۱۴۰۰) با حضور ۲۴۲ نماینده مجلس آغاز شد.
برای تصدی پست ریاست مجلس فریدون عباسی دوانی نماینده کازرون و محمدباقر قالیباف نماینده مردم تهران کاندیدا شده بودند.
« محمدباقر قالیباف»با ۲۳۰ رأی نمایندگان مجلس «رئیس مجلس یازدهم »برای اجلاسیه دوم شد.
«علی نیکزاد ثمرین» با ۲۰۶ رای به عنوان «نایب رئیس اول» و« عبدالرضا مصری» با ۲۰۵ رای به عنوان «نایب رئیس دوم مجلس» انتخاب شدند(مصری جایگزین قاضیزاده هاشمی شد).
حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات با ۱۴۱ رای، سید نظام الدین موسوی نماینده تهران با ۱۵۶ رای و محسن پیرهادی نماینده تهران با ۱۸۹ رای نمایندگان مجلس به عنوان ناظرین مجلس یازدهم در اجلاسیه دوم انتخاب شدند.
روحالله متفکر آزاد با ۲۰۶ رای، سیدمحسن دهنوی با ۱۸۴،کریمی فیروزجایی با ۱۸۲ رای، جلال رشیدی با ۱۸۱، مجتبی یوسفی ۱۶۸ با رای، حسینعلی حاجی دلیگانی با ۱۶۸ رای به عنوان ۶ نفر اعضای دبیران انتخاب شدند
مهدی چمران ...کاپیتان قالیباف
خلبان قالیباف
قالیباف رئیس مجلس اولین نطق ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
اولین نطق رئیس مجلس ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
مجلس شورای اسلامی ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
اختلاف جبهه پایداری بااصولگرایان همچنان پایداراست.
مرتضی آقاتهرانی، صادق محصولی، محمد سلیمانی، فاطمه آلیا، نصرالله پژمانفر، ناصر سقایبیریا، قاسم روانبخش، امیرحسین قاضیزاده، میثم نیلی، میرهاشم موسوی، علی خضریان، علیرضا عسگریان، غلامحسین رضوانی، علی نادری، زهره لاجوردی، مجید متقیفر و مجید دوستعلی به عنوان اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری هستند.
توئیترسید مصطفی میرسلیم : «قرار نیست عدهای به جای نمایندگان گزینهای برای ریاست مجلس انتخاب کنند.
فعالیتهای توییتری منتخبین اصولگرای مجلس یازدهم نشان میدهد که اختلاف جدی میان جبهه پایداری و سایر اصولگرایان برای انتخاب رئیس مجلس وجود دارد.
الیاس نادران روز گذشته در توییتی نوشت که در جلسهای شرکت کرده که توسط حجت الاسلام نصرالله پژمان فر به آن دعوت شده
و محصولی آن را اداره میکرده است. در این جلسه او گفته است که راه اندازی یک جمع فقط با هدف « نه به قالیباف» عملی ضد وحدت است.
بعد از این توییت علی خضریان عضو جبهه پایداری و منتخب مردم تهران در پاسخ به نادران نوشت که جلسه وفاق به پیشنهاد جبهه پایداری شکل گرفت و جناب محصولی با عنوان قائم مقام جبهه تشریح بحث کردند و کار را به منتخبان سپردند. جناب نادران تعجب میکنم که موضوعی شفاف را وارونه جلوه میدهید؛ شأن شما و آقایان زاکانی، قاضی زاده، امیرآبادی و دیگر حاضرین در جلسه اجل از اداره شدن است.
سپس« مجتبی رضاخواه »یکی دیگر از منتخبین مجلس یازدهم در پاسخ به علی خضریان در توییتی نوشت: «جناب محصولی! با چه حقی در موضوع تعیین رئیس مجلس ورود کرده و اختلاف ایجاد کردید؟!
تعیین رئیس مجلس به افراد غیر از منتخبین ارتباطی ندارد ما جوانان منتخب خودمان بلدیم رئیس مجلس انتخاب کنیم و اجازه فتنه انگیزی و دخالت بیجا به پدرخواندهها نخواهیم داد.»
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:این دکترنادران دراکثرعکسها،طوری قرارمی گیرد که دست بریده اش نمایان نشود که بازحمت زیادچندتاعکس پیداکردم،سال۱۳۹۵عازم سامرابودیم که باآقای نادران همسفربودیم ،وقتی به پاپیون فرودگاه نجف رفتیم ،درانتظاراقدامات لازم برای خروج بودیم،آقای نادران رفت برای وضو،آنجابودکه دیدم یک دستش قبلاً به بهشت رفته است،ایکاش ازش درخواست گرفتن عکس می کردم،بااون وضعیت آستین بالا.
همچنین مصطفی میرسلیم، یکی دیگر از منتخبین مردم تهران و نامزد تصاحب کرسی ریاست مجلس در یک سخنرانی گفته بود که رئیس مجلس نباید چشم به ریاست جمهوری داشته باشد./۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ایسنا.
رئیس مجلس ورهبرانقلاب(قبل ازریاست قوه مقننه)
دومین کنگره سراسری جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی، صبح پنجشنبه( ۱۹ مهرماه ۹۷) در مجتمع فرهنگی عرفان تهران با حضور چهرههای سیاسی از جمله علیرضا زاکانی، مهدی چمران، حجتالاسلام صدیقی، محمّدنبی حبیبی،محمدباقرذوالقدر ..
عباس سلیمینمین در گفتگو با خبرآنلاین در تحلیل نتیجه اولین انتخابات هیئت رئیسه مجلس یازدهم، گفت: هرچند در انتخابات این مجلس در اسفندماه خیلی نتوانستیم در درون جریان اصولگرایی به یک وزن کشی برسیم
احمدینژاد خطرناک است
عباس سلیمینمین در گفتگو با خبرآنلاین در تحلیل نتیجه اولین انتخابات هیئت رئیسه مجلس یازدهم، گفت: هرچند در انتخابات این مجلس در اسفندماه خیلی نتوانستیم در درون جریان اصولگرایی به یک وزن کشی برسیم
اما در انتخابات ساختار داخلی مجلس این وزن کشی به گونه ای خود را نشان داد.
تندروهای اصولگرا سبد رأی اندکی دارند و فقط سروصدا می کنند
وی ادامه داد: برخلاف تحلیل هایی که جریان اصلاح طلب و جریان تندرو اصولگرا ارائه می دادند، نتیجه نشان داد که جریان تندرو اصولگرایی تعداد و سبد رای اندکی دارد، جریانی توخالی است که فقط سر و صدا می کند. از سویی جریان سنتی اصولگرا هم همان شرایط را دارد، این جریان فردی را کاندیدا کرده بود که از جهات مختلف قابل اعتنا نیست و حالا وزن سیاسی اش مشخص شد.
نیروهای جوان و پویا در جریان سنتی با مقاومت جدی روبرو می شوند
این تحلیلگر سیاسی اصولگرا تصریح کرد: این موضوع بسیار اهمیت دارد که جریاناتی همچون موتلفه اسلامی بفهمند باید قالب را بشکنند و به نیروهای جوان اجازه دهند تا وارد میدان شوند.
سلیمی نمین با انتقاد از سازوکار موجود در میان نیروهای سنتی و حزب موتلفه اسلامی، اظهار کرد: نیروهای فسیلشده و فرصتطلب به هیچ وجه قادر نخواهند بود سابقه درخشان این جریان را احیا کنند؛ متاسفانه سال هاست افرادی فرصت طلب در شورای مرکزی این جریان جا خوش کردند و به هیچ وجه فرصت عرض اندام به نیروهای جوان نمی دهند. هرچند نیروهای بسیار پویا و صادقی در این جریان وجود دارند اما با مقاومت جدی مواجه هستند.
نیکزاد هیچ قرابتی با احمدینژاد ندارد
وی خاطر نشان کرد: در عین حال با وجود تحلیل هایی که درباره فعالیت جریان آقای احمدی نژاد به خصوص توسط رسانه های اصلاح طلب ارائه می شد، دیدیم که آقای احمدی نژاد هیچ جایگاهی حتی در میان نیروهایی که سال ها با او کار کردند، ندارد. آقای نیکزاد هم که نائب رئیس مجلس شده هیچ قرابتی با آقای احمدی نژاد ندارد و هیچ کجا چنین چیزی را اعلام نکرده است.
احمدی نژاد برای کشور خطرناک است
این فعال سیاسی یادآور شد: تنها کسی که اعلام کرده بود ما همه نیروهای جبهه پایداری و متمایل به آقای احمدی نژاد را دور هم جمع خواهیم کرد، آقای فریدون عباسی بود و دیدیم که مجموع آنها ۱۷ نفر بیشتر نشد؛ اینها کسانی هستند که به شدت با آقای قالیباف موضع دارند اما این افراد انقدر فهم سیاسی ندارند که متوجه شوند آقای احمدی نژاد دارای چه خصوصیاتی است ، چقدر انسان خود محوری است و تا چه حد برای کشور زیان بار و خطرناک است، بیشتر از ۱۷ نفر هم نشدند.
سه جریان به دنبال تخریب قالیباف بودند
سلیمی نمین با بیان اینکه این وزنکشی ها بسیار قابل اهمیت است؛ تاکید کرد: از سویی وزن جریانسازیِ اصلاحات مشخص شد، اصلاحطلبان تلاش بسیار زیادی کردند تا آقای قالیباف را تخریب کنند؛ جریان آقای احمدی نژاد و پایداری ها هم چنین تلاشی داشتند اما دیدیم که نتیجه ای عائدشان نشد و فهم عمومی در مجموع نسبت به نیازهای جامعه و اینکه باید چه خطی را در مجلس دنبال کنند، قابل توجه است.
وی تاکید کرد: من فکر می کنم آنچه شاهدش بودیم نوعی وزنکشی در مورد جریانسازی ها و نوع گرایشها و جهتگیریهای اکثریت بود. من فکر می کنم اگر این موضوع مورد توجه قرار بگیرد، مجلس می تواند با یک انسجامی حرکت های تاثیرگذار خود را پیش ببرد و نیروهای تندرو، غیر اصولی، مخرب و منجمدشده تاثیری در سیاستگذاریها و جهتگیریهای کلان ندارند.
این تحلیلگر سیاسی اصولگرا افزود: هرچند نباید دهان آنها را بست و باید با دموکراسی رفتار کرد اما آنها هم نباید دچار توهم ناشی از جریان سازی شوند. بعضی از جریاناتِ درون اصولگرایی توسط نیروهای مخرب دچار توهم شده بودند اما نتیجه به دست آمده تا حدی این توهم را برطرف می کند.
سلیمی نمین در پاسخ به این پرسش که آیا افراد حاضر در مجلس می توانند هم افزایی داشته باشند یا خیر، اظهار کرد: بستگی به خودشان دارد. اینکه یک جریان در کل ۱۰ رای دارد و بعد از این شوک به این فهم سیاسی می رسد که با سایرین هم افزایی کند یا خیر، بستگی به خودشان دارد. هرچند من امیدوار نیستم کاندیدایی که حزب موتلفه معرفی کرده چنین روشی در مجلس یازدهم پیش بگیرد.
به حزب موتلفه و پایداری در مجلس خوشبین نیستم
وی ادامه داد: کاندیدای حزب موتلفه مدعی ریاست مجلس است اما نمی داند کدام رسانه با او تماس گرفته و با چه کسی صحبت می کند. ببینید ادعاها با واقعیت چقدر فاصله دارد. وزن این فرد در مجلس هم مشخص شده اما اگر این فهم را نداشته باشد که با چه شرایطی در مجلس حاضر شود و باید با سایرین تعامل سازنده داشته باشد، بستگی به خودشان دارد اما من درمورد ایشان و این حزب و همچنین جبهه پایداری خوشبین نیستم مگراینکه تغییرات لازم را از امروز آغاز کنند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: واقعیت این است که بعد از اینکه آقای میرسلیم با بی بی سی مصاحبه کرد توضیحی داد که ثابت شد ایشان از نظر فهم سیاسی فاجعه است. کارنامه ایشان در هیچ کجا مثبت نیست، چرا اصرار دارند چنین فردی در یک جایگاه رفیع قرار بگیرد؟ بنابراین موتلفه یا باید بپذیرد که سد ایجاد کرده در مقابل جوانان را بردارد یا اینکه با چنین رسوایی های سیاسی مواجه شود پس این بستگی به تصمیم خودشان دارد. چون آینده بسته به درسی است که آقایان از شرایط امروز می گیرند./شنبه، ۱۰ خرداد ۱۳۹۹خبرآنلاین
بهمن ۱۳۹۳مجلس شورای اسلامی-کاظمی،آقاتهرانی
انتخابات هیات رئیسه مجلس | قالیباف سکاندار مجلس شد/ قاضیزاده و نیکزاد نائب رئیس شدند
وکلای ملت در نشست علنی امروز خود، اعضای هیئت رئیسه مجلس یازدهم را به مدت یکسال انتخاب کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، دومین نشست علنی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز (پنجشنبه ۸ خردادماه ۹۹) به ریاست حجتالاسلام سید رضا تقوی رئیس سنی مجلس آغاز شد.
بر این اساس، روح الله نجابت دبیر هیات رییسه سنی اعلام کرد که برگزاری انتخاب هیأت رئیسه دائم مجلس یکی از دستورکارهای نشست امروز مجلس است.
با توجه به انتخاباتی که امروز در صحن مجلس برگزار شد، هیئت رئیسه پارلمان یازدهم برای یکسال به شرح زیر از سوی وکلای ملت انتخاب شدند:
ردیف | مسئولیت در مجلس | نام و نام خانوداگی | تعداد آرا |
۱ | رئیس مجلس یازدهم | محمدباقر قالیباف | ۲۳۰ |
۲ | نائب رئیس اول مجلس | امیرحسین قاضیزاده هاشمی | ۲۰۸ رای |
۳ | نائب رئیس دوم مجلس | علی نیکزاد | ۱۹۶ رای |
۴ | دبیری هیئت رئیسه | سیدناصر موسوی لارگانی | ۱۷۱ رای |
۵ | دبیری هیئت رئیسه | احمد امیرآبادی فراهانی | ۱۶۵ رای |
۶ | دبیری هیئت رئیسه | حسینعلی حاجی دلیگانی | ۱۴۹ رای |
7 | دبیری هیئت رئیسه | روحالله متفکر آزاد | ۱۴۸ رای |
۸ | دبیری هیئت رئیسه | علی کریمی | ۱۲۷ رای |
۹ | دبیری هیئت رئیسه | محسن دهنوی | ۱۱۹ رای |
۱۰ | ناظر هیئت رئیسه اجلاسیه اول | محمدحسین فرهنگی | ۱۶۷ رای |
۱۱ | ناظر هیئت رئیسه اجلاسیه اول | علیرضا سلیمی | ۱۲۹ رای |
۱۲ | ناظر هیئت رئیسه اجلاسیه اول | محسن پیرهادی | ۱۲۸ رای |
* حاجیبابایی دقیقه 90 انصراف داد
براساس این گزارش، پس از ورود مجلس به دستور کار جلسه علنی امروز با اعلام هیأت رئیسه، حمیدرضا حاجی بابایی منتخب مردم همدان در مجلس یازدهم از کاندیداتوری برای ریاست در اجلاسیه اول مجلس یازدهم انصراف داد.
*کاندیداهای ریاست مجلس اعلام شدند
سپس هیئت رئیسه سنی مجلس اسامی کاندیدای نهایی ریاست مجلس را قرائت کرد و بر این اساس محمدباقر قالیباف منتخب مردم تهران، فریدون عباسی منتخب مردم کازرون و سیدمصطفی آقامیرسلیم منتخب مردم تهران به عنوان کاندیدای ریاست مجلس برای اجلاسیه نخست مجلس یازدهم معرفی شدند.
*قالیباف رئیس مجلس شد
محمدباقر قالیباف با ۲۳۰ رای از مجموع 267 رای ماخوذه حائز اکثریت آرای وکلای ملت شد و برای سال نخست اجلاسیه یازدهم بر صندلی ریاست مجلس تکیه زد.
برای این سمت، علاوه بر قالیباف، فریدون عباسی و مصطفی آقامیرسلیم نیز کاندیدا شده بودند که عباسی 17 و میرسلیم 12 رای کسب کردند؛ 8 رای نیز باطله اعلام شد.
*نامزدهای نواب رئیسی مجلس یازدهم معرفی شدند
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی منتخب مردم مشهد و علی نیکزاد منتخب مردم اردبیل به عنوان کاندیدای نواب اول و دوم برای اجلاسیه اول مجلس یازدهم معرفی شدند.
همچنین هیأت رئیسه اعلام کرد که عبدالرضا مصری منتخب مردم کرمانشاه و سید محمدرضا میرتاجالدینی منتخب مردم تبریز از کاندیداتوری نواب رئیسی مجلس انصراف دادند.
*قاضیزاده هاشمی و نیکزاد نواب اول و دوم هیأت رئیسه مجلس یازدهم شدند
پس از انتخاب محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس اجلاسیه اول مجلس یازدهم با 230 رأی، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی منتخب مردم مشهد و علی نیکزاد منتخب مردم اردبیل برای نایبرئیسی مجلس یازدهم و به عنوان کاندیدای تصدی نواب رئیس اجلاسیه نخست مجلس یازدهم شورای اسلامی داوطلب شدند.
پس از رأیگیری، امیرحسین قاضی زاده هاشمی با 208 رأی و علی نیکزاد با 196 رأی از 274 رای ماخوذه به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه دائم مجلس یازدهم انتخاب شدند.
مجلس یازدهم پس از انتخاب نواب هیأت رئیسه اجلاسیه نخست مجلس یازدهم، انتخاب دبیران و کارپردازان (ناظران) هیأت رئیسه مجلس یازدهم برای سال اول را در دستور کار قرار میدهد.
*دبیران هیات رئیسه مجلس یازدهم انتخاب شدند
بر این اساس احمد امیرآبادی فراهانی، سید ناصر موسوی لارگانی، حسینعلی حاجی دلیگانی، محسن دهنوی، روح الله متفکر آزاد و علی کریمی فیروزجایی به عنوان دبیران هیأت رئیسه اجلاسیه نخست مجلس یازدهم مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
*فرهنگی، پیرهادی و سلیمی به عنوان ناظران هیات رئیسه مجلس برگزیده شدند
ناظران هیأت رئیسه برای سال اول مجلس یازدهم انتخاب شدند و بر این اساس محمد حسین فرهنگی، علیرضا سلیمی و محسن پیرهادی به عنوان کارپردازان هیأت رئیسه اجلاسیه نخست مجلس یازدهم مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
*اعضای هیات رییسه مجلس یازدهم سوگند یاد کردند
پس از اینکه اعضای کامل هیئت رئیسه مجلس انتخاب شدند در برابر قرآن سوگند یاد کردند که آئیننامه را اجرا و بیطرفی کامل را حفظ کنند.
متنی این سوگند به شرح زیر است:
من به عنوان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بیطرفی کامل بر انجام وظایف به کار گیرم و از هر گونه اقدام مخالف آئیننامه اجتناب نمایم.
***
احمدینژاد راتمام شده تلقی کنید
عباس سلیمی نمین میگوید احمدینژاد تمام شده است و تفکرات او حامیان زیادی ندارد، افرادی که اهل تفکر باشند و مبانی فکری داشته باشند از وی حمایتی نمیکنند مگر اینکه برخی از افرادی که تنها برخی از کارهای انجام شده برای آنها ملاک است.
به گزارش ایسنا، خبرآنلاین در ادامه نوشت: پایداریها همچنان یک چالش برای اصولگرایان هستند، آنچنان که عباس سلیمی نمین، تحلیلگر و فعال سیاسی اصولگرا و از منتقدان جدی رویهها و رفتارهای سیاسی اعضای این جبهه معتقد است «پایداری ها اهل تفکر نیستند.» او تاکید دارد شرایط در جریان اصولگرا به نحوی است که باید همه به سمت ائتلاف بروند و فرزندان سیاسی آیت الله مصباح هم باید این عقلانیت را از خود نشان دهند.
نگاه سلیمی نمین درباره ریاست مجلس هم جالب است، او میرسلیم را چهرهای میداند که در جایگاه ریاست مجلس نیست و مصباحی مقدم هم از نگاه او یک متخصص اقتصادی مورد قبل طیف راست و چپ است. او که از نزدیکان به شهردار اسبق تهران است، تاکید میکند شانس اصلی ریاست مجلس را قالیباف دارد.
****
آقای سلیمی نمین! در این دور از انتخابات مجلس، برخی از مدیران میانی و ارشد دولت آقای احمدینژاد هم ثبت نام کردهاند. از نگاه شما ممکن است چنین افرادی جدا از وابستگی برخی از آنها به جریان اصولگرا، به نوعی نماینده تفکرات احمدینژادی در مجلس آتی باشند؟
این افراد هیچیک نماینده جریان آقای احمدی نژاد نیستند چراکه او از قانون عبور کرده است.به نظر من آقای احمدی نژاد تمام شده است و تفکرات او حامیان زیادی ندارد، افرادی که اهل تفکر باشند و مبانی فکری داشته باشند از وی حمایتی نمیکنند مگر اینکه برخی از افرادی که تنها برخی از کارهای انجام شده برای آنها ملاک است.
مثلا طیف پایداری؟
بله پایداری ها خیلی اهل تفکر نیستند.
فکر میکنید کرسی ریاست مجلس آینده بازهم به اصولگرایان میرسد؟ چهرههای منتسب به طیف سنتی اصولگرا نظیر آقای میرسلیم و مصباحی مقدم، شانسی برای تکیه بر کرسی ریاست مجلس یازدهم دارند؟
آقای میرسلیم به هیچ وجه چنین جایگاهی ندارد. در گذشته نیز نتوانسته است آرا و حامیانی را برای خود جذب کند چنانچه که در انتخابات ریاستجمهوری پیشین نیز آرای بسیار اندکی را از سوی مردم دریافت کرد. او نمیتواند محوریتی ایجاد کند. آقای مصباحی مقدم اگرچه فردی تشکیلاتی نیست اما به لحاظ تخصصی شخصیت برجستهای دارد. او بهعنوان متخصص در عرصه برنامهریزی و مسائل مالی مجلس هم مورد قبول اصولگرایان است و هم طیفی از اصلاحطلبان.
پس با این تفاسیر در بین اصولگرایان شانس آقای قالیباف از دیگر چهرهها برای ریاست بر مجلس آتی بیشتر است؟
قطعا همینطور است.
براساس ملاکهایی که شما عنوان کردید، آیا آقای قالیباف مدیر هستند یا متخصص یا...
او یک مدیر اجرایی برجسته است. قالیباف میتواند نیازهای روز را تا حدی پاسخ مثبت دهد و یکی از مشکلات جدی دولت روحانی آن است که دولت وی تحرک لازم را ندارد و برخی از وزرا کاملا بیانگیزه هستند و برخی دیگر هم درگیر مسائل اقتصادی خود. شخصیتی مثل قالیباف در مجلس میتواند دولت را به تحرک وادار کند. یعنی دولت را در این مسیر قرار دهد. بنابراین حضور او کمک میکند که دغدغه جامعه تاحدی برطرف شود.
انتقاداتی که به عملکرد مالی زیرمجموعه آقای قالیباف در شهرداری مطرح است را نقطه ضعف وی نمیدانید؟
بله در شهرداری تهران به دلیل گستردگی این سازمان قطعا مسائلی وجود داشته است که کماکان هم وجود دارد. ضمن اینکه این مجموعه کارکردی هم ندارد و بیانگیزگی در آن موج میزند. در این مدت پس از ریاست آقای قالیباف، تاکنون یک پروژه جدی توسط شهرداری افتتاح نشده است. جریان اصلاح طلب حتی نتوانسته است یک مورد تخلف نسبت به آقای قالیباف را در جایی اعلام کند. در زمان آقای قالیباف در شهرداری تهران مشخص بود که هر پروژه قرار است در چه بازه زمانی به بهرهبرداری برسد و این امر نه قبل از او و نه بعد از او سابقه نداشته است. قطعا در زیرمجموعه او هم ضعفهایی وجود داشته است و وی نیز برای حل این مشکلات حتی پیشقدم نیز شد و پروندهای که در تعاونی مسکن مطرح شده بود را به قوه قضاییه ارجاع داد و حتی برخی از دوستان نزدیکان او هم محکوم شدند.
فکر می کنید قالیباف در همراه کردن پایداریها با لیست مشترک با شورای ائتلاف یا حتی طیف نزدیک به خود موفق شود؟ با توجه به نگاه مرددی که این طیف از اصولگرایان به او دارند؟
امیدوارم که این عقلانیت سیاسی در همه طیفهای اصولگرا تقویت شود چراکه بعضا این عقلانیت در برخی از این طیفها کمرنگ است و ما انتظار داریم تا این افراد منافع جامعه را بر منافع خود ترجیح دهند. پایداریها باید عقلانیت لازم را در این بحث از خود نشان دهند. آقای قالیباف هم دارای جایگاه و توان خوبی برای ایجاد انسجام در مجلس آتی است.
آقای سلیمی نمین! اصولگرایان در ماههای منتهی به انتخابات مجلس بارها از معرفی نیروهای جوان و زنان به عنوان کاندیدا و ضرورت تشکیل مجلسی پرتحرک سخن می گفتند، کاندیداهای اصولگرایان اما چندان این ایده را عملیاتی نکرد، آیا این افرادی که از طیف اصولگرا ثبت نام کردند میتوانند شور انتخاباتی ایجاد کنند و آرا را به سمت این جریان بکشانند؟
این بار جوانان زیادی ثبتنام کردند. سابقه نداشته است این میزان از جوانان با موقعیت در میان مردم ثبت نام کنند. از این جهت تغییری رخ داده است.
این افراد عیار سیاسی لازم را دارند؟
باید به آنها فرصت داد تا ببینیم چگونه عمل می کنند و میدانی را برای ارائه توانمندی خود در اختیار داشته باشند.
با توجه به اینکه این افراد عمدتا تشکیلاتی نیستند و ناشناخته هستند نگران نیستید که مجلس آتی به سوی فردگرایی یا پوپولیسم و تندروی متمایل شود؟
چند نفری که نیروهای تندی هستند، شانس خیلی کمی برای انتخاب شدن دارند، در مجموع شانس عناصر تندرو برای ورود به مجلس را پایین میدانم و جامعه تمایلی برای تقویت نیروهای تندرو ندارد./۲۷ آذر ۱۳۹۸ایسنا
***
فقط چند روز تا آغاز به کار مجلس یازدهم باقیمانده است، مجلسی که مدعیان زیادی برای کرسی ریاستش داشت و حالا تا اینجای کار 3 چهره شناخته شده در وسط میدان هستند؛ «قالیباف، حاجی بابایی و میرسلیم». مدعی اصلی اما همچنان قالیباف است آنچنان که عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا و از چهره های نزدیک به او معتقد است طیف زیادی از اصولگرایان قالیباف را گزینه مناسب ریاست می دانند.
او تاکید دارد رأی میرسلیم انگشت شمار است و حاجی بابایی هم جایگاهی برای ریاست مجلس ندارد. سلیمی نمین که با خبرآنلاین گفتگو می کرد به افشاگری ها و حملات اخیر آقاتهرانی نیز گریزی زد و با تاکید براینکه آقاتهرانی چهره سیاسی شناخته شده ای نیست، گفت: او نظرات پخته سیاسی ندارد و حتی کسی تمایلی به حضور او در سرلیستی لیست تهران نداشت.
مشروح گفتوگوی عباس سلیمینمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا با خبرگزاری خبرآنلاین را در ادامه بخوانید؛
********
آقای سلیمی نمین! بعد از جلسات اخیر اصولگرایان و کاهش تعداد کاندیداهای ریاست مجلس، بحث دوگانه قالیباف - حاجی بابایی دوباره پررنگ شده است، نگاه و تحلیل شما به جایگاه رای و توانایی چند کاندیدای باقیمانده چیست و شانس کدام را بیشتر می دانید؟
آقای حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش و نماینده مجلس بوده است و رزومه و کارنامه مشخصی دارد. از طرفی هم قطعا اصولگرایان خصوصا عناصر دارای نگاه وسیع، از ابتدای انتخابات توجه ویژه ای به آقای قالیباف داشتند. قطعا آقای قالیباف فردی است که می تواند در ارتباط با قوه مقننه منشاء اثر باشد و دارای کارنامه ای است که هر فرد منصف با هر گرایشی به کارآمدی او اذعان دارد.
تلاش احمدی نژاد برای تخریب قالیباف
به همین دلیل برخی افراد که نمی خواهند امور کشور در مسیر صحیح خود پیش برود، مثل آقای احمدی نژاد که نمی خواهد کارنامه و مدیریت اصولگرایان نمودی داشته باشد، در تلاش است با تکیه به کارنامه مجلس نهم که همه اصولگرایان برای آن تلاش کردهاند،آن کارنامه را به نام خودش ثبت کند. به همین دلیل میکوشد بیشترین تخریب را نسبت به آقای قالیباف داشته باشد.
تندروهای اصلاحطلب دنبال ایجاد بحران در کشورند
از طرفی نیروهای تندروی اصلاح طلب هم نمیخواهند امور کشور از راه توسعه پیش برود، بلکه می کوشند بحران ایجاد کنند. بنابراین هر دو گروه قصد دارند آقای قالیباف را تخریب کنند، ولی خوشبختانه نتوانستند چنین امری را محقق کنند. پس چنین رفتارهایی نشانگر این است که آقای قالیباف میتواند منشاء خیر بوده و اثرات مثبتی داشته باشد. دراین باره نه تنها من، بلکه همه نیروها و جریانات سیاسی که سلایق مختلف دارند؛ آقای قالیباف را به عنوان یک نیروی توانمند و عنصر شایسته میشناسند.
حاجی بابایی برای ریاست مجلس جایگاهی ندارد
نظرتان درباره کنارهگیری نیکزاد و شمسالدین حسینی از نامزدی ریاست مجلس به نفع حاجی بابایی چیست؟
این اقدام نشان می دهد آقای حاجی بابایی جایگاه جدی برای این کرسی ندارد و به دنبال تقویت جایگاه خود است. پس آنها با این کار سعی کرده اند جایگاه او را تقویت کنند. ولی اینکه تا چه حد قادر به تقویت جایگاه او شوند، بحث دیگری است.بنابراین طبیعی است کسانی که نمی خواهند قالیباف در جایگاهی قرار بگیرد که منشاء اثر باشد، ائتلافاتی بین آنها شکل بگیرد.
میرسلیم خیلی محل توجه نیست، آرای او به اندازه انگشتان یک دست است
شانس آقای میرسلیم را چقدر می دانید؟ خصوصا بعد از نشست و برخواست و زمزمه های ائتلافش با دو طیف دولتمردان احمدی نژاد و پایداری ها؟
اعلام کاندیداتوری آقای میرسلیم در صحن برای ریاست مجلس مسئله مهمی نیست و آقای میرسلیم خیلی محل توجه نیست.حالا آقای میرسلیم خودش را نامزد ریاست کند، شاید به تعداد انگشتان یک دست رای داشته باشد.
آقاتهرانی سیاستمدار شناخته شده و برجسته ای نیست
بعد از صحبت ها و افشاگری اخیر آقاتهرانی علیه قالیباف، به نظرتان ممکن است فضای تخریب و افشاگری بین نامزدهای ریاست مجلس شکل بگیرد؟ این فضای تخریبی چقدر می تواند آسیب زا باشد؟
آقای آقاتهرانی به عنوان یک سیاست مدار شناخته شده نیست. فردی است که از نظر سیاسی برجسته نیست و صحبت های او خیلی تاثیرگذار و تعیین کننده نخواهد بود. قبل از انتخابات درباره آقای قالیباف لیست اصولگرایان اتفاق نظر داشتند که در جایگاه برجسته ای قرار بگیرد. این حرف معنا داشت و امروز هم که کارنامه ها را بررسی می کنیم و منافع عموم را می سنجیم، به این نتیجه می رسیم که قالیباف چه مدنظر آقاتهرانی باشد یا نباشد، تاثیر خاصی ندارد و این نظر چیزی را عوض نمی کند.
در لیست ائتلاف کسی به سرلیستی آقاتهرانی در کنار قالیباف رای نداد
کمااینکه در لیست ائتلاف اصولگرایان، آقاتهرانی هم حضور داشت ولی هیچ کسی علاقمند نبود و دفاعی نکرد که ایشان هم در کنار آقای قالیباف سرلیست باشد و کسی به آن پیشنهاد رای نداد.بنابراین ضمن احترامی که برای ایشان قائل هستم، آقای آقاتهرانی خیلی نظرات سیاسی پختهای ندارند.
برای کرسی های نایب رئیسی مجلس هم رایزنی هایی شده است
به نظر می رسد رقابت اصلی در کرسی ریاست مجلس و ریاست کمیسیون های مهم است، حتی کاندیداهای ریاست که این روزها اسمشان مطرح بود وارد گود رقابت نایب رئسی مجلس هم نشده اند و ...
حتما علاقمندی هایی هم درباره کرسی های نواب رئیسی مجلس وجود دارد و قطعا در این باره هم بحث شده است. ولی مثل کرسی ریاست مجلس درباره آن خبررسانی نشده است.۴ خرداد ۱۳۹۹خبرآنلاین
***
عباس سلیمینمین، تحلیلگر سیاسی باور دارد که جلسه اخیر منتخبان مجلس متشکل از حامیان احمدینژاد و سیدمصطفی میرسلیم از اهمیت بالایی برخوردار نیست. او درباره دلیل نظر خود گفت: «بهنظر من جلسه اخیر آقای میرسلیم با برخی راهیافتگان مجلس یازدهم چندان اهمیتی ندارد زیرا اصلا افرادی که خود را برای ریاست مجلس مطرح میکنند، اندازه این پست نیستند؛ برای مثال آقای شمسالدین حسینی که اصلا سیاسی نیست و در دوره ریاستجمهوری آقای احمدینژاد مدتی وزیر اقتصاد بوده است یا آقای میرسلیم مقبولیتی برای ریاست مجلس ندارد. حالا اینکه قبل از تشکیل مجلس دور هم شدهاند و سعی میکنند محفلی تشکیل بدهند، چندان قابل اعتنا نیست و هنوز وضعیت تغییری نکرده و مشخص است که چه کسی شانس اول ریاست مجلس است. حتی حزب مؤتلفه در دادن بیاینه برای حمایت از آقای میرسلیم در انتخابات هیئترئیسه مردد است یا جوانان حزب موتلفه اصلا میرسلیم را قبول ندارند. او هیچ وقت به تعهدات خود پایبند نبوده است و همین موضوع از او یک شخصیت غیرقابل اتکاء ساخته است. آقای میرسلیم نهتنها در بین سیاسیها بلکه در میان مردم هم هیچ جایگاه و پایگاهی ندارد. آراء او در انتخابات ریاستجمهوری کمتر از آراء باطله بود و این نشان میدهد که مقبولیتی در سطح جامعه و سیاست ندارد. در انتخابات اخیر مجلس هم مؤتلفه سهمیهای از لیست اصولگرایان دریافت کرد و بر اساس آن سهمیه آقای میرسلیم توانست وارد مجلس شود. با ذکر چنین اوصافی اصلا اهمیتی ندارد که نشست او با یک جمعی را تحلیل کنیم یا بگوییم چه نتایجی در پی خواهد داشت».
سلیمینمین در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال دارد پایداری، احمدینژادیها و اصولگرایان سنتی مجلس بر ریاست میرسلیم توافق کنند تا قالیباف رئیس نشود، اظهار کرد: «اگر چنین که میگویید باشد، باید پختهتر عمل میکردند. آقای میرسلیم که نمیتواند آقای قالیباف را کنار بزند. او نمیتواند حلال هیچ مشکلی باشد. تردید نکنید که مخالفان آقای قالیباف اگر نیروی قوی و مهمی داشتند، حتما او را به میدان رقابت میآوردند نه آنکه با میرسلیم وارد شوند».
او درباره اینکه وضعیت محمدباقر قالیباف در انتخابات هیئترئیسه مجلس چگونه خواهد بود، گفت: «عقول و بزرگان اصولگرا و افرادی که وزن سیاسی بالایی دارند، معتقدند که آقای قالیباف شرایط مساعدی برای ریاست مجلس دارد؛ به همین دلیل علیرغم برخوردهای تند برخی اصولگرایان بزرگان جریان اصولگرایی بر صلاحیت و توانمندی آقای قالیباف تأکید دارند. از سوی دیگر آقای قالیباف با اصرار همین بزرگان سرلیست لیستی شد که در آن پایداری هم حضور داشت وگرنه محال بود بپذیرد که نامش در کنار پایداریها در یک لیست باشد. علاوه بر همه اینها آقای قالیباف همواره و به خصوص در ایام اخیر منطقی و حسابشده رفتار میکند و بیش از همه صلاحیت ریاستمجلس را دارد».
این فعال سیاسی در پایان در خصوص احتمال ادامه اختلاف طیفهای اصولگرایی در دوران مجلس یازدهم گفت: «اختلافها مقوله جدیدی نیست و از گذشته و خاصه در دوران آقای احمدینژاد به یاد داریم که او چهطور آقای قالیباف را تخریب میکرد و طبیعی است اکنون هم یاران سابق احمدینژاد که همان پایداریها باشند، هنوز رسوبات احمدینژاد درونشان هست و همچنان علیه آقای قالیباف میتازند. پایداریها علیرغم آنکه پذیرفتند که در لیست واحد اصولگرایی باشند و تعهد دادند، عهدشکنی کردند و در فضای مجازی گفتند که به قالیباف رأی ندهید. از چنین نیروهایی نمیتوان انتظار داشت که با شروع مجلس به اختلافات پایان دهند. آن سوی ماجرا هم آقای میرسلیم قرار دارد که بدعهدی او هم ثابت شده است و از یاد نمیبریم که او عهد کرده بود به نفع آقای رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری کنار برود اما در روزهای منتهی به اتنخابات گوشی خود را خاموش کرد تا کسی به او زنگ نزند و عهدش را به یادش نیندازد. آقای قالیباف که این طور نبوده است و هر وقت هر حرفی زده، پایش ایستاده و بازهم فراموش نمیکنیم او در شرایطی که رأی بالاتری نسبت به آقای رئیسی داشت به نفع او کنار کشید تا نشان دهد حب قدرت ندارد»./منبع:اعتماد۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹بنقل نامهنیوز
مروری برزندگی رئیس مجلس شورای اسلامی
رئیس مجلس شورای اسلامی درمیان والدین
محمد باقر قالیباف و همسرش زهرا سادات مشیر استخاره،
۳ فرزند به نام الیاس، اسحاق و مریم دارند.
خانم زهرا مشیر الاستخاره درمهر ۱۳۹۷رئیس دانشکده علوم انسانی واحد تهران شمال بود.
محمدباقرقالیباف ،فرزندحسین،متولد۱ شهریور ۱۳۴۰مشهد..تحصیلات:دکتری جغرافیا
محمد باقر قالیباف در ستاد انتخاباتی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی ۱۳۹۶
قالیباف درکابین هواپیما درحال فرماندهی هواپیما
قالیباف
محمد باقر قالیباف ۱۷ سالگی لباس سپاه پوشید.
پس از حضور در کردستان در سال ۱۳۵۸ و اعزام به جبهه جنوب در ماههای نخست شروع جنگ ایران و عراق، در ۲۲ سالگی به فرماندهی لشگر ۵ نصر خراسان منصوب شد.
از سال ۱۳۷۳ به فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا رسید.
سال۱۳۷۶ بعد به فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسدارن منصوب شد. در همین دوره فرمانده قالیباف با گذراندن دورههای آموزشی در ایران و فرانسه «خلبان قالیباف» شد.
پس از استعفای هدایت لطفیان،
سردارمحمدباقر قالیباف به فرماندهی نیروی انتظامی کشور منصوب شد.
سردار سرتیپ پاسدار خلبان محمدباقر قالیباف
با اطلاع از شایستگیهای شما در مدیریت کارآمد، و تعهد دینی و انقلابی، و تجربهی نظامی، و با توجه به اهتمام لازمی که از سوی مسؤولان کشور به مقولهای امنیت عمومی میشود، شما را به فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی منصوب میکنم./ ۷ تیر ۱۳۷۹
قالیباف فرمانده نیروی هوایی
دکترقالیباف ازشهریور ۱۳۸۴تا شهریور ۱۳۹۶ شهردارتهران بود.
آخرین سمتش (قبل ازریاست مجلس)عضومجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
لیست انتخاباتی حامیان قالیباف
لیست نهایی جبهه پایداری برای حوزه انتخابیه تهران به شرح زیر است:
۱. مرتضی آقاتهرانی - متخصص سیاستگذاری فرهنگی و استاد حوزه و دانشگاه
۲. سید محمود نبویان - متخصص حوزه سیاست خارجی و معاهدات بینالمللی و استاد حوزه و دانشگاه
۳. محمد سلیمانی - متخصص ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاد تمام دانشگاه علم و صنعت ایران
۴. وحید یامینپور - متخصص حوزه فرهنگ و رسانه و استاد دانشگاه
۵. رضا تقی پور انوری - متخصص ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدرس دانشگاه
۶. غلامحسین رضوانی - متخصص برنامهریزی و سیاستگذاری راهبردی و استاد دانشگاه امیرکبیر
۷. الیاس نادران - اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران
۸. سید نظامالدین موسوی - متخصص حوزه رسانه، مطبوعات و فضای مجازی و فعال سابق دانشجویی
۹. سید محمد جواد ابطحی - حقوقدان و مدرس دانشگاه
۱۰. رسول جلیلی - متخصص ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاد دانشگاه صنعتی شریف
۱۱. علی خضریان - متخصص رسانه و مسائل سیاسی و فعال سابق دانشجویی
۱۲. سید مهدی زریباف - اقتصاددان و استاد دانشگاه
۱۳. روح اله ایزدخواه - اقتصاددان و مدرس دانشگاه
۱۴. بیژن نوباوهوطن - متخصص رسانه و مسائل فرهنگی
۱۵. علی جعفری - حقوقدان و متخصص سیاست خارجی و فعال سابق دانشجویی
۱۶. فاطمه آلیا - متخصص حوزه زنان و مسائل فرهنگی و مدرس دانشگاه
۱۷. زهره سادات لاجوردی - متخصص حوزه زنان و مسائل فرهنگی و مدرس دانشگاه
۱۸. آسیه کلاته - متخصص حوزه برق و انرژی و استاد دانشگاه
۱۹. بتول نامجو - متخصص حوزه بهداشت و درمان
۲۰. زهرا ابوالحسنی - حوزه فناوری اطلاعات و استاد دانشگاه
۲۱. محمدصادق شهبازیراد - حقوقدان و فعال اجتماعی
۲۲. ابوالفضل عفتنژاد - متخصص مدیریت، برنامهریزی و سیاستگذاری عمومی و مدرس دانشگاه
۲۳. مهدی صرامی - متخصص حوزه رسانه، مطبوعات و فضای مجازی و فعال فرهنگی
۲۴. محمدحسین طاهری آکردی - متخصص حوزه رسانه و فضای مجازی و فعال فرهنگی
۲۵. محمدرضا باقرزاده اول - متخصص فقه و حقوق و علوم سیاسی و استاد حوزه و دانشگاه
۲۶. فیروز اصلانی - حقوقدان، متخصص علوم سیاسی و استاد دانشگاه تهران
۲۷. سعید کرمی - حقوقدان و استاد دانشگاه
۲۸ - احمد سلطانی شیخ علائی - متخصص حوزه تاریخ و سیاستگذاری فرهنگ و رسانه و مدرس دانشگاه
۲۹. مجتبی ابراهیمی - متخصص مدیریت راهبردی و سیاستگذاری فرهنگی و فعال سابق دانشجویی
۳۰. محمدحسن حسینزاده - حقوقدان، متخصص حقوق بینالملل و امنیت و استاد دانشگاه تهران
لیست قالیبافان