پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

دیدارعبدالله واشرف غنی با«جوبایدن"آیاطالبان عوض شده؟

​دیداررئیس جمهورافغانستان با رئیس جمهورامریکا ورهبران مجلس سنا

ورژن جدید«طالبان» درافغانسان ،سربریدن وکشتاردستجمعی حذف،فقط بارعب ووحشت،شهررااشغال می کنند.

عبدالله واشرف غنی بارئیس جمهورامریکا ورهبران ۲حزب دمکرات وجمهوری خواه دیدارکردند..درادامه ببینید.

مشرق نوشت:«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان می‌گوید :ما توانسته ایم بر ۸۳ درصد خاک افغانستان حاکم شویم.

برخی از کارشناسان حوزه آسیای میانه معتقدند حرکت رو به‌پیش طالبان به معنای بن‌بست مذاکرات صلح در دوحه است. هم‌زمان با این اتفاقات، «اشرف غنی» و «عبدالله عبدالله» به واشنگتن سفر کردند. سفری که هیچ‌یک از مقامات رسمی و حتی غیررسمی کاخ سفید به استقبال دو رئیس‌جمهور «اشرف غنی و عبدالله» که هم‌زمان به آمریکا رفته بودند، نیامدند و حتی ماشینی برای آن‌ها فرستاده نشده بود و آن‌ها ناچار شدند با ماشین سفارت افغانستان به اقامتگاه خود بروند. آن‌ها رفته بودند تا درباره وضعیت افغانستان با «جو بایدن» و قانون‌گذاران آمریکایی در کاخ سفید و کنگره گفتگو کنند. بسیاری این سفر را تلاش برای بقا دولت مرکزی افغانستان توسط آمریکایی‌ها در لحظه آخر تصور می‌کنند.

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با «مشرق» پیشروی طالبان در خاک افغانستان را نشانه‌ای از پایان کار دولت ائتلافی در کابل دانسته و می‌گوید: «طالبان به‌راحتی می‌تواند شهرهای بزرگ افغانستان در شمال را تصرف کند؛ اما آن‌ها برخلاف گذشته به‌جای تلاش برای تشکیل امارت اسلامی به دنبال ایجاد دولت وحدت ملی هستند».

ملازهی معتقد است که طالبان ازلحاظ سیاسی تغییر کرده و می‌تواند با طوایف افغان دیالوگ مشترک برقرار کند. استراتژی طالبان در افغانستان برخلاف دهه نود حکومت با اسلحه نیست؛ آن‌ها می‌خواهند با تعامل یک دولت وحدت ملی را ایجاد کنند.

طالبان عوض شده است و به دنبال جنگ قومیتی و مذهبی نیست/ آن‌ها بدون شلیک گلوله شهر به شهر پیش می‌رود/ مردم افغانستان حرف طالبان را می‌فهمند

مصاحبه پیرمحمد ملازهی تحلیل‌گر ارشد شبه‌قاره پیرامون طالبان و نقش آن در آینده افغانستان را می‌خوانید:

طالبان به لحاظ نظامی توان تصرف بر کل افغانستان را دارد

»ملازهی»با تشریح نقشه منطقه‌ای افغانستان و مناطق متصل شده به طالبان گفت: واقعیت آن است که طالبان ازلحاظ نظامی می‌تواند در کمتر از چند ماه کل افغانستان را به تصرف خود درآورد؛ زیرا دولت حاکم پشتیبانی آمریکایی‌ها و ناتو را ازدست‌داده است، اما طالبان در حال حاضر با یک محاسبه سیاسی حداقل در کوتاه‌مدت به دنبال چنین اقدامی نیست.

«طالبان »به دنبال آن است که با تصرف سرزمین‌های بیشتر حداکثر فشار را بر دولت مرکزی وارد کرده و شرایطی را فراهم آورد که این دولت افغانستان کنار برود.

ملازهی ادامه داد:طالبان تمایل دارد دولت موقتی تشکیل شود و قانون اساسی تغییر کرده و با کمک« لویی جرگه» ساختار سیاسی افغانستان را تغییر کند،

این گروه(طالبان) پس از توافق دوحه به این نتیجه رسید که تنها از طریق قهرآمیز(زوراسلحه) می‌تواند به قدرت بازگردد، لذا استراتژی خود را بر اقدامات نظامی و سیاسی به‌صورت هم‌زمان متمرکز کرده است.

طالبان چرا«کابُل»رااشغال نمی کنند؟

طالبان معتقد است که اگر کابل را از طریق نظامی تصرف کند؛ نیروهای امنیتی و نظامی قومی فعلی (مانند تاجیک‌ها؛ ازبک‌ها و هزاره‌ها) به مناطق مادری خود بازگشته و یک جنگ تمام‌عیار قومی و مذهبی راه افتاده و مشکلات طالبان بیشتر می‌شود.

از سویی اگر جنگ قومی در افغانستان شکل بگیرد احتمال آنکه نیروهای بین‌المللی نیز وارد آن معرکه شوند بیشتر است، لذا طالبان در کنار اقدام نظامی؛ راه‌حل‌های سیاسی را نیز روی میز قرار داده است.

طالبان عوض شده است و به دنبال جنگ قومیتی و مذهبی نیست/ آن‌ها بدون شلیک گلوله شهر به شهر پیش می‌رود/ مردم افغانستان حرف طالبان را می‌فهمند

طالبان به دنبال جنگ قومی نیست

 ملازهی با اشاره به‌احتمال وقوع جنگ داخلی در افغانستان گفـت: اگر جنگ داخلی در افغانستان شکل بگیرد پای نیروهایی چون عربستان و امارات نیز به خاک افغانستان دوباره بازشده و از آن‌سو چین و روسیه نیز از نیروهای جبهه شمال حمایت خواهند کرد.

چقدرساده اندیشی!شهرهارابدون شلیک گلوله ،تصرف می کنیم!

کارشناس و تحلیلگر مسائل شبه قاره می گوید:ازاین‌رو دکترین امنیتی طالبان فتح شهر به شهر بدون شلیک گلوله است. طالبان به‌خوبی می‌داند که اگر جنگ قومیتی در افغانستان روی دهد این کشور از درون تجزیه می‌شود.

ملازهی می گوید:لذا آن‌ها(طالبان) مناطق عشایری؛ جاده‌ها و روستاها را تصرف کرده و با تحت‌فشار قرار دادن دولت می‌خواهند «اشرف غنی »در ضعیف‌ترین حالت ممکن قرارگرفته و به «دولت موقت »تن دهد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:کدام عقل سلیم این نظریه «ملازهی» رامی پذیرد(تصرف شهرهابدون شلیک یک گلوله)،روش طالبان،خیلی شباهت به روش داعش دارد،آن سالی که آمدندعراق(نیمه خرد۱۳۹۳)من عراق بودم،آنها فقط درسامراوبلد،باگلوله وخمپاره تخریب کردند،خرابگی هابوجودآوردند واماوقتی توانستند«رُعب »وحشت دردلهاایجادکنند،درشهرهای دیگر،هرجاکه واردمی شدند،اهالی آن مناطق بدون مقاومت تسلیم می شدند،آنهاوقتی «موصل»راتصرف کردند،بدون کُشتارواردشدند،۳سال دراین شهرماندند،پایتخت داعش بود،این مناطق را مثل طالبان گرفتند،ومردم هم همکاری کردند(ازترس)،کارگزاران حکومت داعش ازاهالی این مناطق بود،چون زهرچشم گرفته بودند ومردم می دانستندکه اگرمقاومت ومخالفتی کنند،باشلاق واعدام مواجه می شوند.

حالا اگرطالبان راست می گوید،چرابا تسلیحات سنگین واردمی شود،تواسلحه آماده شلیک داشته باشید،خُب مردم ویا نیروهای نظامی دولت ازترس جانشان،عقب نشینی می کنند،درهمین ماجرای تصرف شهرها،حتی تانکهای دولتی رابه غنیمت گرفتند،نظامیان افغان هم می دانستندکه بایک گروهی خطرناکی ،طرفیم که اگرمقاومت کنیم،به آغوش مرگ پریده اند...بنظرمی رسدکه «مشرق» هم دردام طالبان گرفتارشده ونوع ادبیات «ملازهی »به کارشناسان امنیتی طالبان شبیه تراست تاکارشناس شبه قاره!..

به این عکسها وگزارش دقت کنید:نوع حمله وتهاجم شبیه «داعش»(باورژن جدید)،حتی نوع پوشش.

پدررا طالبان کشتند،پسرراداعش
پدرشوهرم از قربانیان جنگ‌های نابرابر طالبان در افغانستان بود. حاج‌محمد پدر همسرم درسال ۱۳۷۳در حالی که جمشید چهار سال بیشتر نداشت به شهادت رسید. 
۲۱سال بعد

جمشید(همسرم) در ۱۱ تیر ماه سال ۱۳۹۶ در تدمر سوریه بر اثر اصابت ترکش به سر و قلبش توسط داعش به شهادت رسید
مصاجبه ایسنا با همسر شهید جمشید زائرشاه/افغانی مقیم مشهد۱۲ تیر ۱۴۰۰

«عبدالمنیر رحیمی» سخنگوی پلیس ولایت سمنگان در شمال افغانستان در جمع خبرنگاران اعلام کرد: شبه‌نظامیان طالبان حمله مسلحانه‌ای را به شهرستان «فیروز نخچیر» آغاز کرده اند.در پی این حمله، نیروهای امنیتی به سوی مرکز شهر عقب‌نشینی کردند و به زودی برای بازپس‌گیری شهر عملیاتی آغاز خواهد شد.

از سوی دیگر بنا به اعلام مقامات امنیتی ولایت بلخ، شبه‌نظامیان طالبان کنترل شهر مرزی «کلدر» را به دست گرفتند.

براساس این گزارش، نیروهای امنیتی مستقر در کلدر به سوی منطقه حیرتان در میانه گذرگاه مرزی افغانستان- ازبکستان عقب‌نشینی کردند./خبرگزاری مهر(۱۰ تیر ۱۴۰۰)بنقل از خبرگزاری آوا. 

۳۰ خرداد ۱۴۰۰گروه طالبان طی ۲۴ ساعت اخیر مرکز شهرستان چهاربولک ولایت بلخ و ۵ شهرستان ولایت تخار در افغانستان را تصرف کرد.

 عبدالله مسرور معاون شورای ولایتی بلخ افغانستان اعلام کرد که شبه نظامیان طالبان مرکز شهرستان چهاربولک این ولایت را تصرف کردند.

ولایت بلخ در شمال افغانستان یکی از ولایت‌های نسبتاً امن افغانستان است که فرماندهی سپاه ۲۰۹ شاهین نیز در این ولایت واقع شده است.

بر اساس اعلام این رسانه، گروه طالبان پس از حمله مسلحانه به شهرستان چهاربولک این ولایت، کنترل آن را به دست گرفت.

از سوی دیگر میراحمد قسیم، عضو شورای ولایتی تخار در شمال شرق افغانستان امروز اعلام کرد که طالبان طی ۲۴ ساعت گذشته کنترل ۵ شهرستان از جمله ینگی‌قلعه، نمک‌آب، چال، بنگی و هزار سموچ این ولایت را نیز به دست گرفته است./بنقل از خبرگزاری آوا

گروه طالبان روز چهارشنبه دوم تیرماه  شیرخان بندر، گذرگاه مرزی اصلی میان افغانستان و تاجیکستان، را به طور کامل به تصرف خود درآورد.رادیوفردا.

آنوقت آقای زهی طوری تجلیل می کندکه انگارنیروهای طالبان می رونددرشهرقدم می زنند ومردم خودشان راتسلیم می کنند،نه اسلجه ای درکاراست نه تیری شلیک می شود!پایان توضیحات مدیریت سایت.

پیشنهادروزنامه حزب جمهوری:مدافعان طالبان چندماهی باانهامحشورشوند،بعدحرف بزنند.

روزنامه حمهوری اسلامی نوشت: قصه «طالبان» دارد به جاهای عجیبی می‌رسد. سابقه و «لاحقه فکری و رفتاری» این جریان برای همه آشکار است. «قالبِ شخصیتی طالبان»، خُشک و انعطاف ناپذیر است.

خراسانی‌های ما و سیستانی‌های استان همسایه هم به یاد دارند روزهایی که در هول و هراس این جماعت، شب می‌شد. اما این روزها برخی جماعت رسانه‌چی که خود را "عالمِ کلِ خفیات" می‌دانند، قلم به تطهیر این جماعتِ طهارت‌ناپذیر بر صفحه سفید کاغذ می‌برند و حرافانِ سبک کلام و تریبون‌دار هم گوی سبقت را از همه می‌ربایند!

فکر می‌کنند حافظه مردم هم مثل خودشان این قدر کوتاه‌مدت است. شاید هم می‌خواهند ذائقه مردم را به سمت ذائقه تغییر یافته خود بکشانند. یک شاید دیگر؛ شاید واقعا هم طالبان تغییر ذات و صفات داده‌اند و دنیا بی‌خبر است!.

برای به در آوردن عالم و آدم از بی‌خبری، پیشنهاد می‌شود همین مدافعان امروزین طالبان را بفرستیم مدتی میان طالبان نشست و برخاست و زندگی کنند و از مهر برادران خویش توشه برگیرند و بعد به تشریح روزگارشان قلم بزنند و سخن بگویند. این می‌تواند به همه ما کمک کند برای رسیدن به شناخت تازه از طالبانی که متمدن شده‌اند. حتی برای طفلان دبستان و پیرزنان و پیرمردان روستای ما هم کمک شایانی خواهد بود!/۱۳ تیر ۱۴۰۰.

ادامه مصاحبه مشرق باملازهی:طالبان با سه جبهه باید تفاهم کندطالبان با سه جبهه باید تفاهم کند

کارشناس ارشد حوزه آسیای میانه در ادامه با اشاره به وضعیت سخت مردم افغانستان در دوران حاکمیت دولت‌های وابسته به آمریکا گفت: هر کشوی که به دنبال معامله خارجی باشد؛ قربانی می‌شود؛ افغانستان متأسفانه خودش را در چنین فضایی قرارداد. تا به امروز در افغانستان همه چشمشان به بیرون است که آمریکایی‌ها، روس‌ها یا پاکستانی‌ها چه می‌کنند؛ طالبانی می‌توان این وضعیت را ترمیم کند.

طالبان باید گروه‌ها؛ قومیت‌ها، احزاب و NGO ها  را به وحدت نظر برساند. از سوی دیگر باید همسایگان افغانستان مانند ایران و چین و آسیای مرکزی کار کند (کشورهایی که امنیت مرزی‌شان به ثبات در افغانستان بستگی دارد). از سوی دیگر باید با قدرت‌های بین‌المللی نیز تفاهم کند. اگر این سه جریان بین‌المللی، منطقه‌ای و درونی افغانستان به یک جمع‌بندی مشترک برسند؛ آنگاه ممکن است شرایطی مانند دوران ظاهر شاه بر افغانستان به‌واسطه طالبان ایجاد شود و ثبات نسبی ایجاد شود. در این مرحله با ایجاد یک ابتکار عمل جدید، ساختار شکست‌خورده قدرت تغییر کرده و توزیع قدرت نوینی در افغانستان ایجاد شود. ۴ قوم اصلی به میزانی از اختیار عمل برخوردار شده و تا حدی در قدرت مرکزی نیز سهیم باشند.

طالبان عوض شده است و به دنبال جنگ قومیتی و مذهبی نیست/ آن‌ها بدون شلیک گلوله شهر به شهر پیش می‌رود/ مردم افغانستان حرف طالبان را می‌فهمند

طالبان عوض‌شده است

ملازهی با تحلیل شخصیتی طالبان در سپهر سیاسی افغانستان گفت:  نشانه‌هایی وجود دارد که طالبان ازلحاظ سیاسی نسبت به قبل تغییر کرده است؛ البته آن‌ها ازلحاظ ایدئولوژیکی خیلی تغییر نکرده‌اند؛ آن‌ها خودشان را «مسلمان ناب» می‌دانند اما مواضع سیاسی طالبان تغییر کرده و گروه‌های قومی(مانند شیعیان) را پذیرفته است؛ البته ممکن است ازلحاظ ایدئولوژیکی اختلافاتی وجود داشته باشد؛ اما ازنظر سیاسی به شیعیان سهم خواهد داد.

آمریکا و داعش منافع مشترک در افغانستان دارند

وی در پایان تاکید کرد: واقعیت آن است که جامعه افغانستان همچنان سنتی است و حرف طالبان را نسبت به سایر نیروها بهتر می‌فهمد. طالبان به‌مرور حتی می‌تواند سازوکارهای دموکراتیک مانند انتخابات را نیز پذیرفته و به‌نوعی یک حکومت نرمال شود. طالبان قطعا متعهد می شود که پس از خروج  آمریکایی‌ها از افغانستان این کشور پایگاه نیروهای رادیکال نمی‌شود./ ۱۰ تیر ۱۴۰۰ مشرق.

توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:اینکه رسانه های ما ناشیانه نوشته اندکه هیچکس درامریکا، رهبران افغانستان راتحویل نگرفتند به این اخبار دقت کنند.

دیداررئیس جمهورافغانستان بارئیس جمهورامریکاو بارهبران احزاب دمکرات وجمهوری خواه

«محمد اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان در مجلس سنای آمریکا

«اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان روز،چهارشنبه، ۲ تیر ۱۴۰۰ در نخستین ساعات سفرش به واشنگتن در مجلس سنای ایالات متحده آمریکا با چارلز شومر و میج مکانل روسای احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه این کشور دیدار کرد.

در این دیدار امرالله صالح، معاون نخست رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه نیز حضور داشتند.

پس از این ملاقات، سناتور میچ مکان اعلامیه‌ای منتشر کرده و ابراز امیدواری کرده که اداره رئیس جمهور جو بایدن روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را به تعویق بیندازد و در این مورد به نگرانی‌های ابراز شده توجه کند.

«اشرف غنی» را در این سفر امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی، محمد حنیف اتمر وزیر خارجه، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی، وحید عمر ، رئیس اداره ارتباطات عامه و استراتیژیک ریاست جمهوری، عبدالمتین بیگ، حبیبه سرابی و فاطمه گیلانی از اعضای تیم مذاکره کننده افغانستان و شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، همراهی می‌کنند./۳ تیر ۱۴۰۰ BBC

دیدار غنی و عبدالله با جوبایدن ،شنبه ۵ تیر ۱۴۰۰

همزمان با سفر اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان به واشنگتن برای دیدار با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نیروهای طالبان  همچنان در ولسوالی‌های(ولایات) مختلف افغانستان یکه‌تازی می‌کنند.

در شرایطی که با آغاز خروج سربازان آمریکایی پس از ۲۰ سال جنگ در افغانستان، نیروهای دولتی کابل برای مجبورند به تنهایی در برابر پیشروی طالبان مقاومت کنند، بایدن روز جمعه در جریان دیدار با اشرف غنی و عبدالله عبدالله در کاخ سفید، از افغان‌ها دعوت کرد تا خودشان برای آینده کشورشان تصمیم بگیرند.

«جوبایدن »رئیس جمهورامریکادر کنار اشرف غنی و عبدالله در دفتر بیضی کاخ سفید نشسته بود، دو میهمان خود را را «دو دوست قدیمی» خواند و گفت که حمایت آمریکا از افغانستان پایان ندارد و با وجود خروج ارتش از این کشور، ادامه خواهد یافت. وی گفت: «افغان‌ها باید خودشان درباره آینده خود و آنچه که می‌خواهند، تصمیم بگیرند

غنی در این دیدار گفت که نیروهای امنیتی افغانستان روز جمعه شش ولسوالی را از طالبان بازپس گرفته‌اند. وی گفت که به تصمیم بایدن احترام می‌گذارد و تأکید کرد که همکاری بین آمریکا و افغانستان در مرحله جدیدی قرار دارد. وی گفت: «ما مصمم هستیم که همچنان با یکدیگر اتحاد و انسجام داشته باشیم.»

«اشرف غنی» پس از این جلسه به خبرنگاران گفت که تصمیم آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از افغانستان یک تصمیم مستقل است و این وظیفه کابُل است که مدیریت پیامدهای این اقدام را به عهده بگیرد.

غنی گفت: «بایدن» به روشنی گفته است که سفارت آمریکا در کابل به کار خود و نیز به کمک‌های امنیتی خود به دولت افغانستان ادامه خواهد داد.

پیش از دیدار دو رئیس جمهوری، جو بایدن گفته بود که ۵۰ هزار نفر از شهروندان افغانستان را که در طول جنگ به آمریکا کمک کرده‌اند به همراه خانواده‌هایشان در ایالات متحده خواهد پذیرفت.

مترجمان و سایر افرادی که به آمریکا و نیروهای ناتو در جریان جنگ ۲۰ ساله آمریکا کمک کرده‌اند، بیم آن دارند که هدف آزار و حمله تلافی‌جویانه طالبان قرار بگیرند.

«عبدالله» پس از دیداربارئیس جمهورامریکا در مصاحبه‌ای با رویترز گفت که گفتگوهای داخلی بین افغانی برای یافتن راه حل سیاسی برای اختلافات متوقف نمی شود مگر آن که خود شورشیان از مذاکرات خارج شوند.

عبدالله گفت: «من فکر می‌کنم ما نباید در را ببندیم، مگر این که خود طالبان درها را کامل ببندند. ما نمی‌توانیم به رغم نبود پیشرفت یا به رغم آنچه در زمین درگیری‌ها اتفاق می‌افتد، به گفتگوها نه بگوییم.»

بایدن از کنگره خواسته است که یک طرح کمک امنیتی ۳.۳ میلیارد دلاری برای افغانستان در سال آینده را تصویب کند و گفته است که قصد دارد ۳ میلیون دُز واکسن کرونا نیز برای کمک به کارزار واکسیناسیون به کابل بفرستد.

سفر غنی و عبدالله در حالی صورت می‌گیرد که روند صلح متوقف شده و در افغانستان خشونت‌ها در جریان است. نیروهای امنیتی افغانستان برای مهار پیشروی طالبان و خطر حمله آنان به مراکز چندین ولایت در حال نبرد با آنها هستند.

خبرگزاری رویترز به نقل از برخی منابع در دولت آمریکا می‌گوید که اوضاع در افغانستان وخیم است و از غنی خواسته شده تا در حالی که نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا هنوز در این کشور هستند، اقدامات بیشتری را در جهت افزایش فشار بر شورشیان انجام دهد./منبع یورونیوز.

دو مقام آمریکایی روز جمعه دو ژوئیه ۲۰۲۱(۱۱ تیر) گفتند:

پس از نزدیک به ۲۰ سال ارتش آمریکا پایگاه هوایی« بگرام» را که مرکز جنگ آمریکا با طالبان و نیروهای القاعده بود، ترک کرد.

این میدان هوایی به‌طور کامل به نیروهای امنیت ملی و دفاعی افغانستان تحویل داده شد. یک مقام آمریکایی نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که تمام نیروهای آمریکا و ناتو پایگاه هوایی بگرام را ترک کرده‌اند. وی تاکید کرد که خروج تمام نیروهای خارجی حاضر در افغانستان قریب الوقوع است.

«روح‌الله احمدزی» سخنگوی وزارت دفاع افغانستان اطمینان داد که مقامات محلی «کاملا آماده» تحویل گرفتن این پایگاه هستند.

البته امریکا(پنتاگون) نزدیک به ۶۰۰ نیرو را در افغانستان نگه می دارد تا از سفارت آمریکا در کابل محافظت کنند.

این «عقب‌نشینی» روشن‌ترین نشانه از خروج آخرین نفرات از نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان ماه‌ها قبل از ۱۱ سپتامبر است، تاریخی که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای خروج تمام نیروهای آمریکایی در نظر گرفته است.

آمریکا در دهه ۱۹۵۰ پایگاه بگرام را با هدف مقابله با شوروی سابق ساخت.بیشتر نیروهای ناتو نیز این هفته بی سروصدا افغانستان را ترک کردند.

نگارنده-پیراسته فر:برای اطلاعات تکمیلی ازاقدامات طالبان درافغانستان به این لینک مراجعه کنید:

طالبان تغییر کرده‌یا «داعشی هامتمدن شدند؟                                     

برای آشنایی با تفکرطالبان به این لیک مراجعه کنید:

سفرهیئت سیاسی گروه"طالبان"ایران                                     

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد