پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

زمستان وتابستان  دراسترالیا...برزیل..برخلاف ایران

تفاوت فصول سال درقاره ها

زمستان وتابستان  دراسترالیا...برزیل..برخلاف ایران

فصول۴گانه استرالیا
فصل تابستان(از ماه دسامبر(آذر) شروع میشود و تا ماه فوریه-بهمن)
فصل پاییز(مارس(اسفند) ، آوریل و مه-اردیبهشت )
فصل زمستان(ماه های ژوئن(نیمه خرداد، ژوئیه و اوت(نیمه مرداد) روز های سرد و آفتابی و شب های سرد و یخبندان )
فصل بهار( سپتامبر(شهریور) ، اکتبر و نوامبر-آبان)

موقعیت جغرافیایی استرالیا

کشور استرالیا با مساحت  ۷,۶۸۶,۸۵۰ کیلومترمربع  به عنوان ششمین کشور پهناور جهان از نظر وسعت است. جمعیت این کشور  ۲۵ میلیون که ۴ جمعیت آن را مهاجرین تشکیل داده اند.

استرالیا دارای ۶ ایالت (State) و ۲ قلمرو اصلی و بزرگ (Teritory) می باشد
شهر «کانبرا»با جمعیت ۴۰۰ هزار نفر پایتخت استرالیا،قلمرو مرکزی این کشوراست.
بزرگ ترین ایالت استرالیااز لحاظ وسعت«استرالیای غربی» می باشدبا ۲.۵ میلیون نفر جمعیت پایتخت آن شهر پرت است که  ۱.۸میلیون نفر جمعیت دارد.

ایالت «نیو ساز ولز»  قدیمی ترین ایالت استرالیا می باشدبا با ۷.۵ میلیون نفر، مرکز آن شهر سیدنی با ۴.۸ میلیون نفر جمعیت می باشد که یکی از زیبا ترین شهر های دنیا به حساب می آید.

ایالت «کویینزلند» با ۴.۵ میلیون نفر جمعیت ،مرکز آن شهر «بریزبن» با ۲.۱ میلیون نفر جمعیت می باشد.

ایالت«تاسمانیا»با نیم میلیون جمعیت ،شبیه  عصر یخبندان است ، پایتخت آن«هوبارت»است با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت.

ایالت «استرالیای جنوبی» با ۱.۷ میلیون جمعیت خشک ترین ایالت ( ۶۰ درصدکویر)؛پایتخت آن «آدلاید» با ۱.۲ میلیون نفر جمعیت.
«استرالیای شمالی« با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت ، مرکز آن شهر داروین با ۱۳۰ هزار نفرجمعیت،جزء«قلمرو»استرالیامحسوب می شود.

ایالت «ویکتوریا» کوچکترین ایالت استرالیا از لحاظ وسعت می باشد، جمعیت این ایالت ۵.۹ میلیون نفر ،ملبورن پایتخت آن می باشد با  ۴.۲ میلیون نفرجمعیت.

فصول۴گانه استرالیا
فصل تابستان(از ماه دسامبر(آذر) شروع میشود و تا ماه فوریه-بهمن)
فصل پاییز(مارس(اسفند) ، آوریل و مه-اردیبهشت )
فصل زمستان(ماه های ژوئن(نیمه خرداد، ژوئیه و اوت(نیمه مرداد) روز های سرد و آفتابی و شب های سرد و یخبندان )
فصل بهار( سپتامبر(شهریور) ، اکتبر و نوامبر-آبان)


ساکنان نیمکره جنوبی« آمریکای جنوبی» زمستان وتابستانشان با ایران متفاوت است

تابستان ایرانی/ زمستان برزیلی

 در حالیکه ایران در نیمکره شمالی فصل گرم «تابستان» را مشاهده می‌کنیم در «نیمکر جنوبی» زمستان است.

زمین درمحور گردش خود به صورت سالانه از دو نقطه اعتدال و دو نقطه انقلابی عبور می کند در مدت انقلاب ها که به آن انقلاب تابستانه و زمستانه می‌گویند که در زمان انقلاب تابستانی شاهد افزایش طول روزها و کوتاه شدن شب‌ها هستیم.
امروز(۵ تیر ۱۳۹۳) چهار روز است که از زمان رسیدن خورشید به نقطه انقلاب تابستانی می‌گذرد و ما عملا چهار روز است که وارد تابستان شدیم،‌ این در حالی است که در نیمکره جنوبی زمستان آغاز می‌شود و ساکنان برزیل و کشورهای آمریکای جنوبی در حال حاضر زمستان را تجربه می‌کنند.
بنابراین اگر خیلی علاقه مند به زمستان و بازی های زمستانی هستید با سفر به کشورهای نیمکره جنوبی به ویژه استرالیا زمستان را تجربه کرده و از جذابیت‌های آن لذت ببرید، اما اگر راهی برزیل هستید بدانید که این شهر به علت نزدیکی به خط استوا، زمستان آن سرد نبوده و مانند نواحی جنوبی ایران است.
در برابر نقطه انقلاب تابستانی، انقلاب زمستانی قرار دارد که در نهایت شب های بلند در انتظار اهالی نیمکره شمالی و برعکس آن روزهای بلند برای ساکنان نیمکره جنوبی است.
برخی بر این تصورند که علت اصلی گرم و سرد شدن فصول به علت نزدیکی و یا دوری زمین به خورشید است، در حالیکه این نظریه زمانی درست است که در زمان فرارسیدن تابستان تمام اهالی زمین تابستان را تجربه کنند،‌ اما علت اصلی این پدیده بیشتر مربوط به دو نیمکره زمین است در واقع باید در نوشته های خود ذکر کنیم که منظور ما از نزدیک شدن زمین به خورشید در کدام نیمکره است.
مثلا زمانیکه صحبت از تابستان نیمکره جنوبی می‌کنیم باید این را اضافه کنیم که این نیمکره زمین به خورشید نزدیکتر شده است
به عبارت دیگر شاید صحیح‌تر باشد که بگوییم در روزگار ما، وقتی نوبت تابستان نیم‌کره‌ی جنوبی زمین می‌رسد، زمین به خورشید نزدیک‌تر می‌شود.

مثلاً امسال زمین در روز ۱۵ تیر به دورترین فاصله از خورشید خواهد رسید و در این حالت ۱۵۲۰۹۲۴۲۵ کیلومتر از خورشید فاصله گرفت. در حالی‌که در ۱۳ دی در نزدیک‌ترین فاصله از خورشید قرار گرفت و در این زمان فاصله‌اش به ۱۴۷۰۹۸۱۶۱ کیلومتری از خورشید رسید.
«در مقابل انقلاب تابستانی و زمستانه»، «اعتدال بهاری و پاییزی» قرار دارد، اعتدال بهاری از اول فروردین آغاز شده که از آن زمان به بعد به تدریج طول روزها بلندتر از شب‌ها خواهد شد و در نهایت اعتدال پاییزی که برعکس اعتدال بهاری طول شب ها به تدریج بلندتر از روزها می‌شود تا به شب یلدا برسیم
 «زمین» ما به علت مایل بودن محور چرخش خود در «تابستان »نیمکره‌های شمالی از «خورشید» دورتر و در «زمستان» نیمکره شمالی به خورشید نزدیکتر است.
بنابراین علت پیدایش فصل به علت مجور چرخش زمین که حدود ۲۳.۵ است شده است بنابراین همانطور که زمین در حال گردش به محور خود است به دور خورشید نیز می‌چرخد اما به دلیل محور چرخش مایلی که در آن وچود دارد تغییرات زاویه ای در میزان تابش خورشید به سطح زمین رخ می دهد که این امر عامل مهمی در ایجاد فصل های مختلف سال است
کج بودن(مایل) این محور عامل مهمی در ایجاد فصل ها است که طبق محاسبات دقیق ریاضی ایجاد شده است در حالیکه اگر محور چرخش زمین صاف بود فصل ها تشکیل نشده و مسیر حیات دچار تحولی شگرف می‌شد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«اعتدالین» چیست؟

جفت طوسی

«خواجه نصیرالدین طوسی »محاسبات دقیقی برای« اعتدالین سالانه» انجام داده و آلات نجومی خلاقانه‌ای را ابداع کرده است که از این جمله می‌توان به اسطرلاب اشاره کرد.

«اعتدالین» چیست؟

در هر سال ۲ اعتدال (بهاری و پاییزی) رُخ می دهد ،در زمان اعتدال پاییزی در نیمکره شمالی، ساکنان نیمکره جنوبی زمین در آستانه فصل بهار قرار می‌گیرند.

فرارسیدن لحظه اعتدال بهاری و سال نو

دو اعتدال(بهاری و پاییزی) که محل تلاقی دو مدار گردش خورشید به دور زمین و دایره استوای سماوی است و دو انقلاب تابستانی و انقلاب زمستانی که به نظر می رسد خورشید در بیشترین ارتفاع نسبت به استوای سماوی قرار گرفته است

دایره (آبی )استوای سماوی و دایره (زرد) مسیر حرکت خورشید(دائرةالبروج) ،نقطه تلاقی این ۲دائره، اعتدال بهاری یا اعتدال پائیزی راشکل می دهند.

«اعتدالین»به لحظه‌ای گفته می‌شود که خورشید از دید ناظر زمینی از صفحه استوای سماوی می‌گذرد که این پدیده در هر سال شمسی دوبار رخ می دهد یکی آغاز فروردین «اعتدال بهاری شمالی»  و دیگری «اعتدال پاییزی جنوبی» تقریباً اول مهر ماه رخ می دهد.

برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید:

خواجه نصیرالدین طوسی "رصدخانه مراغه"بنیان نهاد                                     

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد