پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

نقش ایرانیان"بازسازی عتبات"شاه اسماعیل صفوی

​از«شاه اسماعیل صفوی» تاجلال مآب

نقش ایرانیان در طرح توسعه و بازسازی عتبات عالیات

ازاولین «مسئولین ستادبازسازی عتبات» رامی توان شاه اسماعیل صفوی دانست که به ۵ قرن پیش برمی گردد.

هم اکنون آثار و ابنیه بسیاری از دوره آل‌بویه، دیلمیان، صفوی، افشاری و قاجار در اعتاب مقدسه به جا مانده است که میراث ارزشمند از فرهنگ، هنر و معماری ایرانی اسلامی در آن سوی مرزهاست که باید در حفظ، مرمت و احیا آن کوشید.

توجه به سفرهای زیارتی در بین شاهان صفوی، به‌ویژه شهر مشهد مقدس و سپس عتبات عالیات رایج بوده و سفر با پای پیاده به سمت مشهد را هم شاه عباس صفوی باب می‌کند، اما «شاه اسماعیل صفوی» افتخار«خادمی» کربلا ونجف راداشته است.

نقش ایرانیان باستان در بازسازی عتبات چه بود؟

 نخستین سفر زیارتی شاهان صفوی را شاه اسماعیل اول در جریان لشکرکشی به خراسان انجام می‌دهد. در سال ۹۱۳ هجری قمری و در جریان حملات محمدخان شیبانی به خراسان و قتل و غارت قشون ازبک که تا کرمان کشیده شده بود، شاه اسماعیل با اعزام سفرا و نمایندگانی از خان ازبک خواست تا از مناطق متصرفاتی خارج شود، ولی وی با غرور تمام، پاسخ داد که خیال سفر حج دارد و از شاه اسماعیل خواست تا وفاداری و اطاعت خود را با تهیه زمینه میزبانی برای عبور از قلمرو صفوی نشان دهد.

«شاه اسماعیل صفوی» هم در جواب وی گفت: قصد زیارت مشهد مقدس و بارگاه امام رضا (ع) را دارد. این مسأله باعث جنگ خونین مذهبی بین طرفین شد که نتیجه آن شکست سنگین قوای ازبک و مرگ شیبک خان به دست قشون قزلباش بود. شاه اسماعیل پس از پیروزی در این نبرد، که بزرگ‌ترین پیروزی وی بود، برای زیارت مرقد مطهر ثامن‌الحجج علی‌بن‌موسی‏‌الرضا (ع) به مشهد رفت.

در سال ۹۱۴ ق، شاه اسماعیل پس از فتوحات نظامی خود در عراق عرب و تصرف بغداد، ابتدا به کربلا رفت و پس از ورود به شهر و زیارت حرم امام حسین (ع) تمام شب را در حرم بیدار بود و شخصاً در غبارروبی حرم شرکت کرد و پس از تقدیم هدایای گران‌قیمت و قندیل‌های طلا و دستور ساخت پوشش قبر از عاج طلا و دادن هدایا و نذورات به مجاوران و خادمان، عازم شهر نجف شد.

پس از رسیدن به نزدیکی شهر نجف، شاه اسماعیل از اسب فرود آمد و پای پیاده و سر برهنه به طرف حرم حضرت علی (ع) حرکت کرد و در زمان رسیدن به نجف، در حالی‌که علما و سادات به استقبال او می‌آمدند، پرچم حضرت علی (ع) را از آنان تحویل گرفت. او پس از گرفتن پرچم، «یا علی» گویان از بین مردم عبور کرد و مستقیم داخل حرم شد و اجازه ورود به هیچ‌کس نداد و به مدت ۸ ساعت به تنهایی داخل امیرالمؤمنین بود.

طی این مدت، قزلباشان می‌گفتند: به گوش خود شنیده‌اند که «مرشد کامل با امام علی  گفتگو می‌کند».

نقش سلسله صفویان در بازسازی عتبات چه بود؟

شاه اسماعیل پس از این زیارت طولانی و دادن هدایا و نذورات به خادمان و مجاوران حرم، به شهر «حلّه»(۴۵کیلومتری کربلا) رفت و طی همین مدت، گروهی از بیابان‌گردان عرب، که زوّار شیعه را غارت می‌کردند، سرکوب کرد و پس از ضبط ثروت هنگفت آنان، به نجف بازگشت.

شاه اسماعیل پس از این اقدامات و زیارت کربلا و نجف، به شهر کاظمین رفت. با توجه به اینکه سلسله نسب سیادت مورد ادعای صفویان به حضرت امام موسی کاظم (ع) می‌رسید، شاه اسماعیل پس از حضور در عراق، توجه ویژه‌ای به حرم مقدّس کاظمین داشت و دستور داد عمارت و گنبد باشکوهی برفراز این مزار مقدّس ساختند و نهر آبی را که تأمین‌کننده آب شیرین این مکان مقدّس بود، تعمیر و نوسازی کرد.

او پس از آنکه هدایا و نذورات زیادی به خادمان و مجاوران حرم کاظمین داد، به سمت سامرّا رفت و پس از زیارت حرم امام علی‌النقی (ع) و امام حسن عسکری (ع) و مدتی تفرّج و شکار در بغداد و اطراف دجله و فرات، به ایران بازگشت.

سفرهای زیارتی شاه اسماعیل اول به عتبات عالیات و مشهد مقدس، که در جریان لشکرکشی‌های وی به جنوب عراق و خراسان و با انگیزه‌های سیاسی نظامی انجام شده بود، در وهله اول موجب ایجاد ثبات، امنیت و آرامش در این مناطق به‌ویژه برای شیعیان شد. همچنین بازسازی و توسعه و عمران این اماکن مقدّس مذهبی در عهد شاه اسماعیل اول، آسایش و رفاه را برای ساکنان و زوّار این شهرهای مقدّس و وجهه مثبت مذهبی و تقویت مشروعیت و جایگاه حکومتی دولت نوپای صفوی را به دنبال داشت.

از سوی دیگر، اقدامات وی نه تنها موجب شد که رسم بسیار مهم زیارت، که تا آن زمان به دلیل تعصّب مذهبی مخالفان شیعه و ناامنی و جنگ‌های پی‌درپی در جنوب عراق بسیار کم‌رنگ شده بود، احیا و خیل جمعیت زائران به عتبات سرازیر شود، بلکه این اقدامات به عنوان آموزه سیاسی مذهبی حکومت صفوی مورد توجه شاهان این سلسله قرار گرفت و علاوه بر توجه به شهرهای مذهبی داخلی، مثل مشهد و قم، تا زمانی که جنوب عراق در تصرّف صفویان بود، شاهان صفوی با حضور در عراق و زیارت عتبات عالیات، شخصاً به امور زوّار و عمران و توسعه این اماکن مقدّس رسیدگی می‌کردند./۲۹ خرداد ۱۴۰۰،‏خبرگزاری مهر،حسین ایزدی عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم درباره نقش تاریخی ایرانیان در ساخت ابنیه عتبات در دوره شاه اسماعیل صفوی.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:اسماعیل میرزا، مشهور به شاه اسماعیل اول، پسر شیخ حیدر، سه‌شنبه ۲۵ رجب سال ۸۹۲ق (۴ مرداد ۸۶۶ش) در اردبیل متولد شد،در۹۳۰قمری پایان پادشاهیش مصادف باپایان عمرش بود(۲۳ سال پادشاهی)..مدفون درربقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی(حکومت۹۰۷-۹۳۰ق)


در دو شماره گزارش کیهان که در روزهای پنجم و ششم خردادماه جاری به چاپ رسید و به موضوع فعالیت های ایرانیان در ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهرهای نجف اشرف و کربلای معلی پرداختیم، تماس هایی از سوی بسیاری از مردم دوستدار اهل بیت عصمت و طهارت (ع)داشتیم مبنی بر اینکه در این گزارش ها که به نجف و کربلا پرداختید، چرا سامراء و کاظمین را از قلم انداختید؟


    ضمن اینکه گزارش های فوق در سایت روزنامه کیهان در ردیف پربیننده ترین مطالب آن روزها بود و در سایت ها و خبرگزاری های مختلف نیز انعکاس پیدا کرد. همین مسئله ما را بر آن داشت تا در ادامه سفرنامه عتبات عالیات و با وقفه ای کوتاه در چاپ این گزارش، به سامراء و کاظمین به عنوان دو شهر مهم و استراتژیک و راهبردی برای شیعیان جهان، خاصه مردم عراق، مقاومت مردم در برابر دشمن تکفیری و رشادت های مدافعان حرم و نقش محوری نیروهای مقاومت مردمی تحت عنوان «حشدالشعبی» و طرح توسعه حرم مطهر توسط عزیزان بازسازی عتبات بپردازیم.

«موسی اسماعیلی» رئیس ستادبازسازی بلد-سیدمحمدبن امام هادی
    یکی از مهم ترین دستور کارهای ستاد بازسازی عتبات عالیات کشورمان در سامراء آغاز طرح توسعه حرم امامین عسکریین(ع)در شعاع ۳۰۰متری است که به تازگی تفاهم نامه آن با دیوان وقف شیعی عراق امضاء شده است. همراه ما در این سفر باشید.
    
    از بلد تا سامراء
یکی از اعتاب مقدسه عراق حرم امامین عسکریین(ع) در سامراء واقع در شمال بغداد در استان صلاح الدین است.
 در سامراء مرقد مطهر دو امام شیعیان، امام هادی(ع) و امام عسکری(ع) وجود دارد. همچنین مرقد مطهر نرجس خاتون مادر گرانقدر امام زمان(عج) و حکیمه خاتون دختر گرامی امام جواد(ع) نیز در این مکان قرار دارد که مرقد نرجس خاتون در داخل ضریح و پشت سر و حکیمه خاتون در پایین پای امامین عسکریین مدفون است.
    استان صلاح الدین عراق واقع در هشتاد کیلومتری شمال بغداد یکی از کانون های مهم نبرد با داعش بود و به واسطه وجود حرم مطهر امامین عسکریین(ع)در مرکز شهر سامراء، در سال ۱۳۹۳ عملیات بسیار گسترده و پیچیده ای تحت عنوان «عملیات سامراء» علیه داعش صورت گرفت که به پاکسازی منطقه از لوث تکفیری ها انجامید و فرماندهی این عملیات نیز با حاج قاسم سلیمانی و تیم های مستشاری نیروهای سپاه قدس ایران بود.
    یکی از نیروهای حشدالشعبی عراق مستقر در شهر بلد در چهل کیلومتری جنوب سامراء در استان صلاح الدین که نمی خواهد نامش عنوان شود به گزارشگر کیهان می گوید:

در زمانی که این منطقه کم کم در سیطره داعش قرار گرفت ما در حرم مطهر آقا سیدمحمد(ع) عموی گرانقدر امام زمان(عج) حضور داشتیم و به همراه دیگر مدافعان حرم و خیلی از افراد ساکن در شهر بلد در آن آستان مقدس بودیم که ناگهان در محاصره کامل قرار گرفتیم

 این محاصره حدود یک سال و اندی طول کشید و در این مدت در تهیه آب و غذا و آذوقه به شدت در تنگنا بودیم، طوری که حتی تصورش هم سخت و دشوار است،

اما با آن همه حملات گسترده داعش و تکفیری ها که از هر نوع سلاح پیشرفته ای برخوردار بودند و تقریبا تمامی سلاح های آنان ساخت آمریکا و رژیم صهیونیستی و آلمان و دیگر کشورهای غربی بود، اما با عنایت خداوند متعال و دعای امامان معصوم (ع)، تکفیری ها نتوانستند به حرمین شریفین در بلد و سامراء تعرضی کنند و الحمدلله در طول مبارزه بی امان با داعش هیچ کدام از حرم های مطهر به دست تکفیری ها نیفتاد و این موضوع افتخار بزرگی برای شیعیان منطقه است و همه این رشادت ها را مدیون فرماندهی خوب مستشاران ایرانی و شخص حاج قاسم سلیمانی می دانیم.
    این نیروی حشدالشعبی در گفت وگوی با ما که در پشت بام حرم مطهر آقا سیدمحمد(ع) انجام شد، به درختانی در تقریبا دو سه کیلومتری حرم مطهر اشاره می کند و می گوید:

 دقیقا نیروهای داعش تا پشت آن درختان آمده بودند و کاملا ما را در محاصره داشتند و تمام تلاش آنها تصرف حرم مطهر این امام زاده بود اما ایستادگی مدافعان حرم اجازه نداد تکفیری ها به خواسته نامشروع خود برسند و در تمامی حملات خود ناکام بودند و مردم اینجا سالم ماندن حرم مطهر را عنایت خداوند و دعای امام زاده سیدمحمد(ع) می دانند.»

 سامراء حائل در میان نیروهای نظامی و امنیتی
    سامراء و حرم مطهر امامین عسکریین(ع) در میان سه نیروی امنیتی و نظامی عراق قرار گرفته است، این سه گروه متشکل است از ارتش عراق، نیروهای سریا السلام- نیروهای تحت امرمقتدا صدر- و نیروهای بسیج مردمی موسوم به «حشدالشعبی».
    در زمان عملیات بزرگ سامراء در سال ۱۳۹۳خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: فرماندهان شبه نظامی و مسئولان دولتی عراق می گویند یک فرمانده مقتدر ایرانی به عنوان تاکتیسین اصلی همراه با مشاوران خود، نبرد علیه تروریست ها را هدایت می کند.

حضور «سرلشکر قاسم سلیمانی» حیرت آور است. استراتژی مشاوران سلیمانی این است که شبه نظامیان و نیروهای ارتش عراق، حاشیه وسیع تری از سامراء را در اختیار درآورند تا خمپاره ها به حرم نرسد.

یک فرمانده عراقی می گوید ما بدون حضور ایرانیان و شبه نظامیان(نیروهای مردمی) سامراء را از دست داده بودیم.
    خبرگزاری آمریکایی اضافه کرد: وهاب الطایی، فرمانده ارشد «عصائب اهل الحق»، که یکی از چندین گروه شبه نظامی شیعه مورد حمایت ایران در عراق است،می گوید: «ما به این مشاوران ایرانی نیاز مبرم داریم. آنها در جنگ های چریکی شهری مهارت زیادی دارند در حالی که ما هیچ تجربه ای در آن نداریم.»

 یک مقام ارشد نظامی عراقی با تاکید بر آنکه تیم آمریکایی ها حتی زحمت حضور در میدان جنگ را هم به خود نداداند، می گوید: «ما تا به حال هیچ گونه کمک واقعی از آمریکایی ها ندیده ایم.»
    
    صحن سیده نرجس در حرم امامین عسکریین(ع)
    یکی از مهم ترین کارهای ایرانیان عاشق اهل بیت، ترمیم و بازسازی حرم امامین عسکریین(ع) و اجرای طرح توسعه حرم است که عزیزان بازسازی عتبات عالیات با همه ناامنی ها و با جان و دل و به طور شبانه روز به کار و تلاش مشغول اند.
     در این طرح، احداث صحن سیده نرجس(س) نیز پیش بینی شده است.
     در سال های اخیر با پاکسازی منطقه از داعش و برقراری امنیت، تعداد زائران حرم امامین عسکریین(ع) بیشتر شده است و بسیاری از افراد از کشورهای مختلف جهان به زیارت این مکان مقدس می آیند.
     ستاد بازسازی عتبات کشورمان نیز در سال های اخیر با اجرای دو طرح توسعه حرم مطهر امامین عسکریین(ع) و زیباسازی و طلاکاری این حرم در سامراء گامی به سوی افزایش مساحت و مرمت بناهای موجود در این حرم مطهر برداشته است.


 «حجت الاسلام علیرضا منجزی» از مسئولان فرهنگی ستاد بازسازی عتبات در سامراء به گزارشگر کیهان می گوید: «بعد از انفجار گنبد مطهر توسط تکفیری ها، ساخت و بازسازی حرم امامین عسکریین(ع) به ایرانیان سپرده شد و به لطف الهی در مدت کوتاهی این گنبد جدید آماده و نصب شد و همچنانکه می دانید گنبد حرم امامین عسکریین(ع) از بزرگ ترین گنبدهای طلای جهان و اعتاب مقدسه عراق است که هم از داخل و هم از بیرون طلاکاری شده و زیبایی خیره کننده ای دارد.»
    توفیقی بی بدیل دست داد تا گفت وگوی ما با آقای منجزی در کنار ضریح مطهر امامین عسکریین(ع) انجام شود.
     به اتفاق ایشان قدم زنان به داخل حیاط حرم می آییم و دقایقی در ایوان ورودی حرم مطهر می نشینیم و آقای منجزی از غربت این مکان مقدس سخن ها می گوید.
    در این هنگام یکی از کارگران مشغول به کار در این حرم مطهر با یک سینی چایی دمنوش و شیرینی حضرت مهدی(عج) وارد ایوان می شود. خوردن چای و شیرینی آن هم در صحن و سرای امامین عسکریین(ع) و بر در منزل امام عصر(عج) توفیقی است که باید شکرگزار آن بود.

 

در غروب دل انگیز سامراء و رفتن گروه گروه از کاروان های زائران، حرم مطهر تقریبا خالی از زائر می شود و فقط می ماند ما و خادمان و نیروهای محافظ حرم، و اینجاست که غربت غریبانه امامان معصوم(ع)در این مکان مقدس که منزل و محل تولد امام عصر(عج) هم هست بعینه مشهود است.
«حجت الاسلام منجزی» می گوید: «آینه کاری تمام ایوان ها حدود ۲۵۰۰ متر است که توسط هنرمندان شیرازی انجام شده است. در طرح توسعه حرم قرار است از دیوار خارجی حرم از هر طرف ۳۰۰ متر توسعه یابد. همچنین صحن سیده نرجس(س) در حال تکمیل و اجرایی شدن است.»
    ضریح مطهر حرمین عسکریین(ع) که پیش از این چوبی بود، اکنون ضریحی طلایی و زیبا و خیره کننده دارد. این ضریح نوروز سال 96 رونمایی شده است.
    در حرم امامین عسکریین همه کارها بر اساس عشق و علاقه وصف ناپذیر انجام می شود و کسی از روی اجبار به کاری گمارده نشده است و هر چه هست عشق به اهل بیت(ع) است و بس.
    عباس مددی، مسئول طلاکاری صحن حرم امامین عسکریین(ع) می گوید: «گنبد حرم در سامراء بزرگ ترین گنبد طلاکاری است که قریب بر ۲۵ هزار خشت طلا در آن بکار رفته و در مدت دو سال توسط ۲۴ هزار کارگر و هنرمند ایرانی ساخته شده است.»
    وی تصریح می کند: «سرداب امام زمان(عج) نیز توسط هنرمندان ایرانی در حال بازسازی و آینه کاری است که این بخش تا پایان تابستان امسال به اتمام می رسد.»
به گفته «آقای مددی» در هر بخش از حرم امامین عسکریین(ع) در های مختلف با سایزهای متنوع وجود دارد که چهار در بزرگ در ورودی، ۱۲ در کوچک در محوطه شبستان و ۱۴ در کوچک شامل ۱۲ در رواق ها و دو ورودی به گنبد و همچنین دو در داخل سرداب و دو در بیرون بخش مردانه و زنانه نیز در طرح توسعه پیش بینی شده که طلاکاری شده است.

ابو جعفر محمد بن علی الهادی النقی، مشهور به «سید محمد»سبع الدُجَیل

    
موسی اسماعیلی مسئول ستاد بازسازی عتبات شهر بلد می گوید:«ما در ابتدای حضور در عراق پس از سقوط رژیم بعث فعالیت بازسازی را آغاز کردیم. در آن دوران هرگز تصور نمی شد که ستاد عتبات عالیات بتواند با این گستردگی وارد عمل شود و در ابتدا به بهانه مرمت گنبد امیرمومنان علی(ع) و بارگاه اباعبدالله الحسین(ع) وارد عراق شدیم اما اوج حماسه و حضور ایرانیان در عراق پس از انفجار حرم امام هادی(ع) در سال های 84 و 86 بود.»


«مسئول ستادبازسازی بلد» با بیان اینکه دشمن با انفجار قصد داشت حرمین مبارکه و نورانی را نابود کند، تصریح می کند: «با تدابیر مقام معظم رهبری ستاد بازسازی در سامراء حضور یافت و حادثه انفجار حرم امام هادی(ع) به حماسه بازسازی تبدیل شد. در اقدام مذکور اوج هنر معماری اسلامی و حماسه توجه کمک های مردم ایران اسلامی با مدیریت مقام معظم رهبری به اماکن مقدس را مشاهده کردیم و امروزه تمام دنیا از این فعالیت مات و مبهوت شده است.»


«اسماعیلی »با اشاره به اینکه با اقدامات انجام شده خداوند قدرت خود را به نمایش گذاشت، می گوید: «خداوند نشان داد که اگر دشمنان بخواهند آسیبی به مرقد مطهر ائمه اطهار برسانند محبان و ارادتمندان فداکاری کرده و به آنها اجازه این کار را نمی دهند. ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال های مذکور در شرایطی وارد عمل شد که عراق در اوج ناامنی بود اما هیچ چیز مانع از حضور فرزندان ایران اسلامی برای بازسازی حرمین امامین عسکریین(ع) نشد./منبع:کیهان خردادوشهریور  ۱۳۹۷بااندکی اصلاحات***

روایتی از خنثی شدن حملات داعش در آستان-حرم- سیدمحمد(ع) سامرا

آستان سیدمحمد(ع) در سامرا یکی از مهم‌ترین زیارتگاه‌ها به شمار می‌رود که در مدت جنگ داعش چندین‌بار مورد حمله موشکی قرار گرفته اما گنبد و مناره‌های آن هیچ آسیبی ندیده است.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، آستان امامزاده سیدمحمد(ع) در شهر بلد و استان صلاح‌الدین حوالی سامرا در کشور عراق قرار دارد.

سید محمد(ع)، فرزند بزرگ امام هادی(ع) است که به سبب برخورداری از جایگاه والای روحی و اخلاقی، شیعیان و غیرشیعیان گمان می‌کردند امامت بعد از امام هادی(ع) به وی خواهد رسید، اما وفات سیدمحمد(ع) در زمان حیات پدرش، این گمان را برطرف کرد. جایگاه سیدمحمد(ع) برای مردم عراق همچون حضرت عباس(ع) است به طوری که ایشان را حضرت عباس(ع) دوم می‌نامند. 

 در سال ۱۳۱۱فمری(۱۲۷۲شمسی) به دستور آیت‌الله میرزا محمدحسن شیرازى ساختمان بقعه تجدید بنا و توسعه یافت، و نیم قرن بعد مرحوم حاج آقا محمد قمى فرزند آیت‌الله حاج آقا حسین طباطبایى قمى، ساختمان باشکوه و وسیعى با صحن و سرا و گنبدى بزرگ به پا ساخت که تاکنون پابرجا است و اکنون نیز ایرانیان توفیق دارند که طرح توسعه صحن و شبستان امامزاده را اجرایی کنند. 

در طول این مدت مرقد شریف امامزاده سیدمحمد(ع) منشأ کرامات فراوانى بوده، بیماران زیادى شفا یافته و گرفتاران و حاجت‌مندان فراوانى به برکت توسل به صاحب این قبر، حاجت روا شده‌اند.

این آرامگاه مورد احترام فراوان شیعیان به ویژه شیعیان عراق است که به دلیل حساسیت زیاد مسلمانان به این حرم، داعش همواره آن را مورد حمله خود قرار می‌داد به طوری که در جنگ با داعش در سال‌های 93 تا 95 چندین بار این آستان مورد حمله قرار گرفت.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«آیت الله حاج میرزا محمد حسن حسینی شیرازی»معروف به-میرزای بزرگ«میرزای شیرازی»متولد۱۵ جمادی‌الاول ۱۲۳۰(۳خرداد۱۱۹۴) پدرش میرزا محمود، از عالمان دین بود،میرزامحمدحسن در۱۸ سالگی ، ۱۲۴۸قمری(۱۲۱۱شمسی) زادگاهش- شیراز-را به قصدحوزه علمیه اصفهان ترک کرد و نزد علمای آن شهر به تحصیل علوم فقیه  پرداخت و بعداز۱۱سال،در سال۱۲۵۹قمری(۱۲۲۱شمسی) ،برای ادامه تحصیل وتهذیب،اصفهان رابه قصدِعتبات ،ترک کرد و درحوزه نجف نزداساتیدزمان،ازجمله «شیخ مرتضی انصاری» زانوی ادب زد.

پس از۳۲سال کسب فیض درحوزه نجف ،سال ۱۲۹۱قمری(۱۲۵۲شمسی) راهی  سامرا شد ودرآنجااقامت گزید و«حوزه علمیه سامرا»راپایه گذاری کردو به مدت«۲۱سال»به تدریس و تعلیم  وتهذیب دربیت امام زمان(عج)ودرحرم عسکریین به مجاهداتش ادامه داد، تا اینکه به سال ۱۳۱۲قمری(۱۲۷۳شمسی) درهمانجادرگذشت واما  در نجف به خاک سپرده شد./پایان.

موسی اسماعیلی مسئول ستاد بازسازی توسعه حرم سید محمد(ع) که سال‌ها مشغول خدمت‌رسانی در این مکان مقدس است، از کرامات امامزاده محمد(ع) در زمان جنگ با داعش چنین می‌گوید: در طول جنگ داعش، علی‌رغم برخی ناامنی‌ها تمامی نیروها برای طرح توسعه حرم سیدمحمد(ع) لحظه‌ای کار را متوقف نکردند و همواره در صدد توسعه و مرمت آن بودند و در این راه مشکلی نیز ایجاد نشد. 


«اسماعیلی» که  سابقه ۷سال ریاست ستادبازسازی سامرارادرپرونده اش دارد، در زمان جنگ داعش از نزدیک برخی اتفاقات را مشاهده کرده است، به تشریح خنثی شدن حمله داعش به این آستان مقدس پرداخته و می‌افزاید: حملات موشکی داعش به آستان سیدمحمد(ع) به طرز شگفت‌آوری خنثی می‌شدند به طوری که گاهی خمپاره‌ها خنثی می‌شد یا در صورت عملکرد هیچ‌گونه آسیبی به گنبد و گلدسته‌ها نتوانست بزند. در یکی از عملیات‌ها نیز چهار نارنجک به سمت آستان سیدمحمد(ع) و زائران این مکان مقدس پرتاب شد اما هیچ‌کدام از آن‌ها عمل نکرد و خنثی شدند.

یکی از نیروهای حشدالشعبی عراق نیز که در آستان سیدمحمد(ع) خدمت می‌کرد، با اشاره به زیارتنامه حضرت و وعده‌ای که در آن آمده است مبنی بر اینکه «شر دشمنان این حرم به خودشان بازمی‌گردد»، به حمله دیگری از داعشی‌ها به این آستان اشاره می‌کند و می‌گوید: «یک روز در حین کار مورد حمله داعش قرار گرفتیم که در این حمله، داعش قصد تخریب گلدسته‌های حرم را داشت، اما با کمال ناباوری خمپاره‌هایی که به سمت حرم شلیک می‌شد از کنار آن می‌گذشت و حتی یکی از خمپاره‌ها نزدیک گلدسته خودبه خود منفجر شد و هیچ آسیبی به گنبد و گلدسته‌ها وارد نشد».

همچنین عباس عبدعلی حسین تولیت امامزاده سید محمد(ع) نیز ارادت شیعیان به این امامزاده را مثال‌زدنی عنوان می‌کند و معتقد است که آرامش کنونی این آستان به خاطر خون شهدا و دعای امامزاده(ع) است.

در آخرین حمله داعش که سال 95 اتفاق افتاد بخش‌هایی از اطراف حرم تخریب شد که هم‌اکنون هنرمندان و مهندسان کشورمان در حال بازسازی و احداث بخش‌هایی برای توسعه آستان سیدمحمد(ع) هستند. امامزاده‌ای که نه تنها حوائج دنیوی را برآورده می‌کند بلکه محافظ زائران خود نیز است.

ستاد بازسازی عتبات نیز با توجه به ارادت مردم ایران به امامزاده سیدمحمد(ع) طرح توسعه آستان را در دستور کار قرار داده و فعالیت‌های متنوعی به منظور ایجاد فضایی مناسب برای زائران اجرایی می‌کند که توسعه 700 متری شبستان از جمله این اقدامات است که در نهایت قرار است آستان سیدمحمد(ع) به 12 هزار مترمربع توسعه پیدا کند.

به گزارش فارس، آستان سیدمحمد(ع) هر ساله میزبان خیل عظیمی از عاشقان اهل‌بیت(ع) است که قبل از سفر به سامرا به زیارت آستان سیدمحمد(ع) مشرف می‌شوند به طوری که روزانه 20 تا 40 هزار زائر به زیارت این امامزاده نائل می‌شوند./۱۳۹۷/۰۲/۲۸خبرگزاری فارس

مسئول ستاد بازسازی عتبات در حرم امامزاده سید محمد از افزایش ظرفیت پذیرش زائران اربعین در این حرم خبر داد

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به سامراء،« موسی  اسماعیلی»، مسئول ستاد بازسازی حرم سید محمد در سامرا در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت بازسازی این حرم سید محمد گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهر بلد برنامه های خوبی در این شهر و سامرا دارد. به طوری که کار بر روی هفتصد متر مربع با معماری اسلامی در دستور کار ما قرار دارد.

وی افزود: صحن حرم قریب به ۱۲هزار متر مربع دارد. ۱۱ در طلا در حال ساخت است و قرار است تا سه ماه آینده به این حرم انتقال یابد. احداث هتل در این مکان هم یکی دیگر از برنامه ها است.

وی با اشاره به موضوع اسکان زائران اربعین گفت: این موضوع هم یکی دیگر از برنامه های ستاد بازسازی عتبات در حرم سید محمد است.

وی با بیان اینکه اکنون امنیت در این شهر برقرار است، گفت: مردم بلد در سالهای مقابله با داعش مقاومت خوبی داشتند و از همین شهر سامان دهی می شدند و شهدای زیادی هم دارند.

مسئول ستاد بازسازی حرم سید محمد گفت: توسعه صحن و کاشی های اطراف ایوان ها را داریم که هنرمندان ایرانی مشغول به کار هستند. در طول این چند سال و حین حملات تروریستی علیرغم اینکه به ما اعلام کردند کارها را تعطیل کنید، کار تعطیل نشد و با علاقه کار توسعه و بازسازی حرم دنبال شد.

اسماعیلی تصریح کرد:از سال ۹۱اولین اقدام در شهر بلد از سوی ستاد بازسازی عتبات آغاز شد.

کار بر روی برخی بناها را از صفر شروع می کنیم و بخش هایی از حرم را هم تعمیر می کنیم.

وی افزود: مساحت بازسازی در بخش شبستان ها هزار و چهارصد متر است که قدیمی است و قرار است کار بازسازی انجام شود. هفتصد متر مربع هم فضای جدیدی است که به حرم اضافه شده است.

وی در خصوص میزان ظرفیت این حرم برای پذیرش زائران اربعین حسینی، گفت: ایام اربعین روزانه بالغ بر ۵۰۰هزار زائر داریم و معمولا عزیمت زوار اربعین از ۱۵ روز قبل از این ایام آغاز می‌شود. حتی در اوج سال ۹۳ که حملات داعش بود باز هم زوار اربعین زیاد بودند.

وی اظهار داشت: پیش بینی ما این است که آمار زائران اربعین ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند.

اسماعیلی از احیای هنر ایرانی در حرم امامزاده سید محمد خبر داد و گفت: احیای هنر کاشی کاری معرق که از جمله هنرهای در حال منسوخ شدن بود، در این حرم انجام شد. کاشی کاری معرق بسیار پیچیده بود و به همین دلیل نسل جوان علاقه ای به این هنر نداشتند./۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۵خبرگزاری مهر

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد