پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

رئیس جمهورافغانسنان"اشرف غنی" چگونه ازکشورفرارکرد؟

رئیس جمهورافغانستان«اشرف غنی»درروزفرارازکشور،یک نقشه کشید«حُقّه زد»،او به وزیردفاع گفت می آیم برای بازدیدآن وزارتخانه ات،همه تمرکزروی وزارت دفاع بود،گاردریاست جمهوری برای تدارک رفتندآنجا...خودش باهمدستی شاخه(حقانی)گروه طالبان به مقصدازبکستان(ترمذ) فرارکرد،شب بعدرفت امارات...

کلک دوم:افرادی از گارد ویژه ریاست جمهوری ،سعی کردندتا مانع خروج «غنی» و «حمدالله محب» (‌رئیس شورای امنیت ملی) از ساختمان« ارگ» به سمت هلیکوپتر شوند، امانیروهای امنیتی وفاداربه غنی، «کیسه‌های دلار» را به سمت این افراد پرتاب کردند تا آن‌ها مشغول جمع‌آوری پول شوند و فرصت کافی برای فرار رئیس جمهوری به‌دست بیاید.

فرار اشرف غنی(۲۴ مرداد ۱۴۰۰ ) پس از ملاقات یکی از اعضای ارشد کابینه افغانستان در کابل با یکی از اعضای برجسته گروه متحد با طالبان و القاعده صورت گرفت که به وی گفتند، دولت باید تسلیم شود.

 

هرچند چند روز قبل از ورود طالبان به کابل، دولت افغانستان در حال کار روی توافق با آمریکا برای واگذاری صلح آمیز قدرت به یک دولت فراگیر و« استعفای غنی »بود.

یک روز پس از ورود طالبان به کابل، «امرالله صالح» معاون رئیس جمهوری افغانستان از شمال به «دره پنجشیر» فرار کرد. همچنان که بسیاری دیگر در مدت کوتاهی هنگامی که تیراندازی در خارج از کاخ صورت گرفت، از ساختمان ریاست جمهوری فرار کردند.

سخنگوی طالبان: جنگ در افغانستان پایان یافت

طالبان برکاخ ریاست جمهوری

رئیس جمهورافغانسنان

طالبان برکاخ ریاست جمهوری،کُرسی ریاست.

طارق فرهادی، مشاور پیشین رییس‌جمهور افغانستان می‌گوید امریکا اشرف غنی را تنها گذاشته است. عکس: PAN Photo

طارق فرهادی (سمت چپ)

«طارق فرهادی» (سمت چپ)مشاور اشرف غنی، رئیس جمهوری سابق افغانستان به شبکه CNN گفت، «غنی» و همراهانش از سرعت پیشروی طالبان در کابل «مُتحیّر» ودستپاچه شدند به ویژه که اشرف غنی آماده ورود نظامیان نیروهای طالبان نبود و به همین دلیل تنها با لباس‌هایی که به تن داشت، فرار کرد.

تضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:مشاور غنی می گوید، او با عجله افغانستان را ترک کرد و به شهر«ترمذ »در استان «سرخان‌دریا»کشور«ازبکستان» رفت و یک شب را در آنجا ماند و بعد هم از آنجا به «امارات» رفت. تنهاچیزی که اشرف غنی با خود برد، «لباس‌هایش» بود.
 جمعی از رهبران طالبان با ورود به کاخ ریاست جمهوری افغانستان در کابل، کاخ را تحویل گرفتند و حضور در راس قدرت را در این کشور اعلام کردند.
آنها کاخ را از منشی و محافظ شخصی اشرف غنی رئیس جمهور سرنگون شده افغانستان تحویل گرفتند.

«اشرف غنی» رئیس جمهورافغانستان، روزیکشنبه۱۵اگوست ۲۰۲۱(۲۴مرداد ۱۴۰۰از طریق فرودگاه«کابُل» فرار کرد.

در پی تصرف کابل توسط طالبان، روزدوشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۰، شمار زیادی از مردم افغانستان​

آخرین تحولات افغانستان، خلا قدرت و اوضاع نابسامان کابل

 با رفتن به میدان هوایی،بسوی « فرودگاه کابل»هجوم بردندو به دنبال ترک این کشور هستند.

تلاش دردناک مردم افغانستان برای فرار + عکس

داخل هواپیمای باری ارتش امریکا در حین پرواز از فرودگاه کابل با ۶۴٠ مسافر

این هواپیما کابل را به مقصد قطر ترک کرد.

رادیوفردادنوشت:روز دوشنبه(۲۵ مرداد ۱۴۰۰) هزاران نفر از مردم افغانستان به امید خروج از کشور به فرودگاه کابل هجوم بردند و در پی هرج و مرجی که در این فرودگاه رخ داد، ارتش آمریکا تمام فعالیت‌ها در این فرودگاه را متوقف کرد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، دست‌کم پنج نفر در روز دوشنبه در ازدحام جمعیت برای سوار شدن به یکی از هواپیماها جان خود را از دست دادند.

این هواپیما پس از برخواستن از باند فرودگاه کابل، «به دلیل بروز مشکل در بسته شدن چرخ‌ها، اعلام حالت فوق العاده کرده است» اما پس از آنکه این هواپیما در فرودگاه دیگری فرود آمده مشخص شد که «بقایای جسد یک افغانستانی» که قصد فرار از کشور را داشته سبب بروز این مشکل شده است

هدف طالبان از ممنوعیت کشت خشخاش چه بود؟

​توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:خبرگزاری فرانسه ،آماردقیقی ازصنعت تریاک ارائه داده است،که این درآمددراختیارآمریکا ویا نیروهای حامی آمریکابوده است.​

کشت خشخاش در افغانستان از «حقیقت» تا «واقعیت»

 رئیس جمهورافغانستان«اشرف غنی»با همدستی «گروه حقانی» از کشور فرارکرد.

 ایندیپندنت،  صبح روز یکشنبه ۲۴ مردادنوشت: نزدیک به ۲۰۰ نفر از نیروهای گارد ویژه ریاست جمهوری افغانستان به ساختمان وزارت دفاع افغانستان آمدند تا مقدمات حضور رئیس جمهوری محمد اشرف غنی را برای بازدید فراهم کنند.کمی پیشتر، به ژنرال بسم‌الله محمدی، وزیر دفاع وقت، اطلاع داده بودند که رئیس جمهوری قصد بازدید از وزارتخانه و گفت‌وگو با وزیر را دارد. 

1000 هکتار از اراضی کشت خشخاش در افغانستان نابود شد/ سوءاستفاده دشمنان از ناامنی کشور همسایه ایران

شب پیش از آن، شنبه‌شب، در نشستی که در ارگ انجام گرفته بود، طبق توافقی که حاضران در مجلس از آن صحبت می کنند، با توجه به پیشروی طالبان و با توجه به آنکه طالبان حاضر به گفتگو با رئیس جمهورغنی نبودند، بزرگان و وزیران از رئیس جمهوری خواستند که وی کاری کند. اشرف غنی وعده داد که از مقام خود کناره‌گیری کند و هیاتی را برای مذاکره با طالبان برای تشکیل دولت انتقالی به قطر بفرستد. این پیام به طالبان فرستاده شد وطالبان منتظر سفر هیاتی از کابل به دوحه در روز دوشنبه بودند تا درباره تشکیل دولت جدید با دکتر عبدالله عبدالله و حامد کرزای مذاکره کنند.

نگرانی سازمان ملل از افزایش کشت خشخاش در  

اما روز یکشنبه اتفاق دیگری افتاد. یک نفر از میان اعضای گارد ویژه محافظان ریاست جمهوری، از «ارگ» با ژنرال بسم‌الله محمدی تماس گرفت و اطلاع داد که رئیس جمهوری در حدود ۱۵ دقیقه پیشتر از آن تماس، سوار بر هلیکوپتری به همراه نزدیکان خود از ارگ خارج شده است

برنامه «بازدید از وزارت دفاع»حُقّه‌ای بود که بخشی از گارد ریاست جمهوری را به ساختمان وزارت دفاع بفرستند و آن‌ها را مشغول کنند، و از سوی دیگر، شیر پیر پنجشیری، یعنی« ژنرال بسم‌الله محمدی» را که سالیان سال در رکاب« احمدشاه مسعود »مبارزه کرده و دنیا دیده بود، را نیز با برنامه بازدید مشغول نگاه دارند. 

رئیس جمهورافغانسنان

«بسم‌الله محمدی» می‌گوید: به محض رسیدن این پیام، از پنجره ساختمان وزارت دفاع سرک کشیدم تا داخل ارگ را نگاه کنم که دیدم در خیابان حایل بین وزارت دفاع و ارگ ریاست جمهوری، سیلی از خودروهای افراد مسلح در حال سرازیر شدن به داخل ارگ ریاست جمهوری است. ( بین ارگ و وزارت دفاع خیابان باریکی است. و هر دو ساختمان به یکدیگر مشرف هستند) 

«ژنرال بسم‌الله محمدی» تخمین می‌زند که بین ۵۰ تا ۶۰ خودرو را در حال حرکت به داخل ارگ ریاست جمهوری دیده است. 

گروهی که امروز می‌دانیم وابستگان «شاخه حقانی» طالبان هستند، در آن روز کنترل «ارگ» ریاست جمهوری را ظرف زمانی کوتاهی، کمتر از نیم ساعت پس از خروج اشرف غنی، به دست گرفتند. 

 ماجرای فرار اشرف غنی و تبانی وی با طالبان حقانی

چنین اقدامی و رسیدن گروه تروریستی حقانی با چنین سرعتی از بیرون شهر کابل، محال است. و به نظر می رسد که با هماهنگی کامل همدستان خود در ارگ، پیشاپیش در شهر موضع گرفته و پیش از آن که وزیر دفاع بتواند اقدامی انجام دهد و کنترل اوضاع و امنیت دفتر ریاست جمهوری را به‌دست گیرد، سریع خود را به ارگ رساندند. این اقدام برق‌آسا، به این گمانه‌زنی دامن می‌زند که در یک تبانی بین رئیس جمهوری و گروه حقانی، یا بهتر است بگویم پشتونهای هم‌قوم وی، یعنی غَلجایی‌ها، «محمد اشرف غنی احمدزی» ارگ را با برنامه ای از پیش تدوین شده تحویل آن‌ها داد و از کشور گریخت. حضور بلافاصله این افراد در ارگ، فرصت را از وزیر دفاع گرفت تا اقدامی علیه آنان انجام دهد و یا هدایت گارد ویژه در قصر ریاست جمهوری را بر عهده گیرد.  

رئیس جمهورافغانسنان

افرادی از گارد ویژه ریاست جمهوری به اطلاع بسم‌الله محمدی رساندند که زمانی که برخی از این نیروها کوشیدند مانع خروج «غنی» و «حمدالله محب» (‌رئیس شورای امنیت ملی) و سایرین از ساختمان ارگ به سمت هلیکوپتر شوند، نیروهای امنیتی مورد اعتماد غنی، کیسه‌های دلار را به سمت این افراد پرتاب کردند تا آن‌ها مشغول جمع‌آوری پول شوند و فرصت کافی برای گریز رئیس جمهوری به‌دست آید.

به این ترتیب و با تبانی و هماهنگی اشرف غنی و برخی از نزدیکان وی با گروه حقانی، نه تنها مردم افغانستان و جهانیان غافلگیر و شگفت‌زده شدند، بلکه گروه دیگری که عضو مذاکره‌کنندگان اصلی در دوحه بودند و به گمان خود به سمت قبضه حکومت و دولت پیش می‌رفتند، یعنی طالبانی با شاخه قومی «دُرانی»(قندهاری‌های) نزدیک به حامد کرزی، نیز مات و مبهوت شدند.

ملا حسن آخوند

شواهد بسیاری نشان می‌دهد که در چند سال آخر حکومت اشرف غنی، درگیری بین «غلجایی‌ها »و «درانی‌ها» تا چه اندازه علنی شده بود. درگیری کرزای و اشرف غنی، بخشی از این کشمکش شدید قومی بر سر به‌دست گرفتن قدرت بود و به‌رغم آن که غنی با حمایت کرزای به ریاست جمهوری رسیده بود،

گفتگوی اختصاصی|حامد کرزی: افغانستان خاک من است؛ پناهنده کشور دیگر نمی‌شوم/ طالبان کابینه‌اش را اصلاح کند/ تصور نمی‌کردیم همه‌چیز یکباره سقوط کند

«حامد کرزای »بعدها در صدد تخریب و برانداختن غنی بر آمد. طرح تشکیل دولت انتقالی به ریاست «حامد کرزای» نیز از درگیری قبایل قدرتمند پشتون در افغانستان نشات گرفته بود.

این دو قبیله قدرتمند، درانی و غلجایی، از دیرباز با یکدیگر رقابت داشته‌اند و تلاش آن‌ها برای به‌دست گرفتن قدرت، بخشی از تاریخ سیاسی افغانستان به شمار می‌رود. در تلاش برای پیدا کردن حامی قدرتمند، غلجایی‌ها به پاکستان نزدیک شدند که همسویی بیشتری با آنها دارد (‌عمران خان، نخست وزیر فعلی پاکستان، نیز غلجایی است)، و سیاستمدران درانی به قطر نزدیک شدند که با توجه به ثروتی که این کشور در اختیار دارد، این روزها در حلقه معاملات سیاسی، نقش‌آفرینی بسیاری در معادلات منطقه داشته است.

برچسب رهبرالقاعده

آنچه در کشمکش «غنی و کرزای» تا دیروز دو قبیله را به خود مشغول داشته بود، امروز بین فردی که خود را خلیفه می‌خواند « سراج‌الدین حقانی»، غلجانی و  «هبت‌الله»، دُرانی جریان دارد. در صورتی که «هبت‌الله »زنده باشد و در نهایت در مقابل دوربین‌های خبری حاضر شود، این رقابت شانه‌به‌شانه با شدت بیشتری ادامه می‌یابد. و اگر ثابت شود که او زنده نیست، ملابرادر (از قندهار) امیر خواهد شد.

کابل(پایتخت) در دست حقانی‌ها است. کادر سیاسی گروه حقانی، متشکل از تروریست‌هایی است که از زندان رها شده‌اند و از پشتیبانی پاکستان نیز برخوردارند. اکثر عملیات‌های تروریستی به دست این گروه انجام گرفته است و فرمان جنگ علیه آمریکا را نیز همین گروه «طالب حقانی» داده بود

در تشکیلات کنونی، سراج‌الدین حقاتی، از تروریست های شناخته شده، معاونت هبت‌الله را بر عهده دارد و سهل‌انگارانه است که بگوییم،آمریکا از سابقه شرارت و تروریستی این افراد مطلع نیست، یا نمی‌داند آن‌ها در کابل هستند.

«انس حقانی»بعدازفراراشرف غنی نوشت: دیگر مسئول طالبان نیز در توییتی نوشت:ما دوباره تاریخ را ساختیم. امشب اشغال ۲۰ ساله افغانستان توسط ایالات متحده و ناتو به پایان رسید. من بسیار خوشحالم زیرا پس از ۲۰ سال جهاد، فداکاری و سختی ، با افتخار شاهد این لحظات تاریخی هستم.

ادامه گزارش« ایندیپندنت»: بنابراین، می‌توان چنین گفت که رهبری گروه طالبان نیز به‌شدت دستخوش کشمکش‌های قومی و قبیله‌ای بین درانی‌ها و غلجایی‌ها است و همین تنش، می‌تواند گروه طالبان را با چالش‌ها و اختلاف‌های روزافزون روبه‌رو کند؛ به ویژه آن‌که هنوز سند و مدرک متقنی از زنده یا مرده بودن «ملا هبت‌الله»  نیز در دست نیست.

با توجه به این وضعیت، فارغ از ناآرامی‌ها و پس‌لرزه‌های شدید خروج شتابزده نیروهای آمریکایی از افغانستان و تهدیدهای امنیتی که متوجه ساکنان افغانستان و به‌خصوص مردم پنجشیر است، به نظر می‌رسد که تروریست‌های بزرگ کم کم خود را برای تکیه زدن بر قدرت مطلق در افغانستان آماده می‌کنند.

«سراج‌الدین حقانی» سعی دارد آرام آرام بر مسند «خلافت»، تکیه زند و قدرت را به صورت کامل از خاندان درانی به غلجایی منتقل کند. از همین روست که از مدتی پیش به این سو، هواداران سراج‌الدین حقانی از وی با عنوان «خلیفه» یاد می‌کنند تا مسیر او برای رسیدن به رهبری طالبان هموار شود. 

« ایندیپندنت»درپایان گزارش نوشت:گاه‌شمار وقایع دوهفته گذشته در افغانستان و فرار نابهنگام «اشرف غنی  احمد زی»، به ما می‌گوید که او قدرت را به قوم خود، یعنی پکتیایی‌های غلجایی، انتقال داد و دلیل استعفا ندادن وی نیز همین بود. او با تبانی با سران قوم خود، حرکتی تاریخی انجام داد و با خیانت به مردم و فریب دولت، زمینه را برای انتقال قدرت به قوم خود فراهم کرد.

آنانی که در ارگ ریاست جمهوری باقی مانده بودند ( اعضای گارد ریاست جمهوری)، می گویند از وحشت فقط آنقدر وقت یافتند که لباس‌های خود را تغییر دهند، سلاح‌ها را بر زمین بگذارند و بگریزند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:درگزارش  ایندیپندنت اصلاحات واضافات انجام داده ام.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد