به اولین پیاده روی اربعین بعدازسقوط صدام حسین پرداخیتم وپیاده روی شیخ بهایی وشاه عباس ..پادشهان آل بویه وصفوی..اولین پیان رهبرانقلاب بمناسبت پیاده روی اربعین...اولین شکوفههای عاشورایی در اربعین شکفته شد. اولین جوششهای چشمهی جوشان محبت حسینی - که شطّ همیشه جاری زیارت را در طول این قرنها به راه انداخته است - در اربعین پدید آمد.
دو میلیون ۲۳۱ هزار و ۱۹۲ نفر از زائران ایرانی برای سفر اربعین از کشورخارج شدند۱۳۹۶
از سال ۹۳ جمعیت زائران به ۲۰ میلیون نزدیک شد و سال ۹۴ جمعیت را ۲۲ میلیون نفر تخمین زدند. هرچند مقامات عراقی اعلام کردند جمعیت زائران اربعین در سال ۹۴ حدود ۲۶ میلیون نفر بوده است
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفت:هم اکنون هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در مرز مهران، ۲۵۰ دستگاه اتوبوس در شلمچه و ۱۵۰ دستگاه اتوبوس در مرز چزّابه آماده انتقال زائران به کشور هستند و به صورت منظم و مستمر، اتوبوس به تعداد مورد نیاز وارد استان های ایلام و خوزستان می،شود. همچنین تعدادی اتوبوس از کشور در داخل خاک عراق برای جابجایی زائران اختصاص داه شده است. البته حدود ۵۰ درصد وسایل حمل ونقل زائران هم وسایل شخصی بوده و حدود ۲۰۰ هزار دستگاه خودوری زائران در پارکینگها مستقر است
آقابابایی(کُت آبی) خاطرنشان کرد: در مجموع تعداد دو میلیون و ۳۵۲ هزار و ۳۰۹ روادید توسط سفارت، کنسولگریهای سه گانه عراق و دفاتر دوازده گانه موقت برای زائرین ایرانی و اتباع خارجی دارای اقامت معتبر در ایران صادر شده است. در مجموع تعداد دو میلیون ۲۳۱ هزار و ۱۹۲ نفر از زائران ایرانی برای سفر اربعین از کشورخارج شدند. همچنین ۲۱۰ هزار و ۲۶۸ نفر از اتباع غیرایرانی مقیم یا ترانزیت از مرزهای کشور برای سفر اربعین خارج شده اند. تا صبح امروز نیز ۹۳۰ هزار نفر از زائرین به کشور بازگشتهاند.
وی همچنین گفت که تا شب گذشته ۳۱ مورد فوتی در داخل عراق و ۱۹ مورد فوتی در داخل کشور به دلایل گوناگون طبیعی و حوادث به ثبت رسیده است.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:اظهارات دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی +مجید آقابابایی(مدیرکل امور مرزی وزارت کشور) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشوردر پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۶ایسنا
«مرزهای زمینی» مجاز برای زائرین اربعین
مرز مهران در استان ایلام، مرزهای شلمچه و چزابه در استان خوزستان
مرز خسروی در استان کرمانشاه قراربودآماده پذیرایی زائرین باشداما بعلت مسائل امنیتی بازنشد.
آن طرف مرز خسروی استان «دیاله» قرار دارد که زمانی مقر منافقین بوده و اکنون نیز پناهگاه نیروهای فراری داعش از دیگر مناطق عراق است
امارزائرین درسالهای قبل
در سال ۱۳۹۰ حدود ۴۸ هزارنفر از هموطنان برای ایام اربعین امدند
سال ۱۳۹۱ این عده ما حدود ۱۰۰ هزار نفر رسید
سال ۱۳۹۲ ناگهان با یک رشد ۱۰ برابری حدود ۹۰۰ هزار نفر شد
در سال ۱۳۹۳به بیش از ۱ میلیون ۵۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کرد.
در سال ۱۳۹۴ هم این عدد حدود ۲ میلیون نفر رسید.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق پیش بینی کرد امسال(۱۳۹۵) تعداد زائرین اربعین با یک رشد ۲۵ درصدی به حدود ۲.۵ میلیون زائر برسد.
دانایی فر با تاکید براینکه امکانات موجود در عراق هیچ وقت کفایت این همه زائر را نخواهد کرد اظهار داشت: کل ظرفیت هتل ها و امکانات رسمی اقامتی در کربلا کمتر از ۱۵ هزار نفر است علی رغم طی این همه سال ها افزایش هم پیدا کرده است که قبلا زیر 3 هزار نفر بوده و الان هم به ۱۵ هزار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه این تعداد هیچ تناسبی با تعداد زائرین ندارد خاطرنشان کرد: در ایام اربعین نه فقط زائرین ما بلکه زائرین عراقی هم در حجم بالای ۱۲ میلیون نفر قصد آمدند به کربلا را دارند و ناگهان جمعیتی قصد ورود دارد که تعداد آن بالای ۱۵ میلیون نفر است و می خواهد در یک دوره کمتر از ۱۰ روز در کربلا و اطراف آن اقامت کند. ضمن اینکه یک جمعیت حدود ۲ میلیونی در خود کربلا است و با این محاسبات باید ۱۷ میلیون نفر را در نظر گرفت.
۱۱ آبان ۱۳۹۵حسن دانایی فر-سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق مصاحبه باتسنیم
سال ۹۴ | یک میلیون و ۶۰۰ هزار زائر اربعین |
سال ۹۵ | ۲ میلیون و ۵۰ هزار زائر اربعین |
سال ۹۶ | ۲ میلیون و ۳۲۰ هزار زائر اربعین |
سال ۹۷ | ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر اربعین |
سال ۹۸ | بیش از ۳ میلیون زائر اربعین |
سال ۹۹ | ___ |
اربعین ۱۳۹۸
اربعین ۱۳۹۸
اربعین ۱۳۹۹
مرزهای مشترک(گذرگاه ها)ایران-عراق
در سال ۱۳۸۹ شاهد حضور ۴۰ هزار زائر، سال ۹۰ شاهد حضور ۸۰ هزار زائر و در سال ۹۱ شاهد حضور ۴۸۰ هزار
زائر بودیم.
همچنین در سال ۹۲ آمار زائرین اربعین به ۸۰۲ هزار زائر، سال ۹۳ آمار زائرین اربعین به یک میلیون و ۲۰۰ هزار زائر و سال ۹۴ به یک میلیون و ۷۰۰ زائر رسید.
دراربعین ١٤٣٨سال ۱۳۹۵ هم بر اساس آمار مسئولان و متولیان اربعین این آمار به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زائر افزایش پیدا کرد.
سال | تعداد زائرین ایرانی حاضر در اربعین | افزایش نسبت به سال قبل |
۸۹ | ۴۰ هزار نفر | آماری وجود ندارد |
۹۰ | ۸۰ هزار نفر | ۱۰۰ درصد |
۹۱ | ۴۸۰ هزار نفر | ۶۰۰ درصد |
۹۲ | ۸۰۲ هزار نفر | ۱۶۷ درصد |
۹۳ | یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر | ۱۵۰ درصد |
۹۴ | یک میلیون ۷۰۰ هزار نفر | ۱۴۲ درصد |
۹۵ | ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر | ۱۳۰ درصد |
قراربود اینگونه برنامه ریزی شود برای ترددزائرین اربعین
براساس آمایش استانى، تردد در مرزهاى مجاز زمینی بر اساس موقعیت و شرایط جغرافیائی استان ها نسبت به مرزهای زمینی مختلف، تقسیم بندی شده و بر این اساس،
مرزمهران- زائران استان هاى تهران، البرز، قزوین، قم، مرکزى، گیلان، مازندران، گلستان، لرستان، ایلام و همدان تردد کنند.
نقشه کشورعراق
مرزمهران
از مرز خسروى - زائران استان هاى آذربایجان شرقى، آذربایجان غربى، اردبیل، زنجان، کردستان و کرمانشاه وارد کشور عراق میشوند.
ازمرز چذابه- زائران استانهاى اصفهان، خوزستان، خراسان جنوبى ، فارس، کرمان، یزد، سمنان، تهران، خراسان رضوى، خراسان شمالى تردد میکنند.
ازمرزشلمچه- زائران استان هاى اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیارى، خراسان رضوى، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و تهران تردد داشته باشند.
ولی بابازنشدن مرزخسروی برنامه ها(محاسبات)بهم خورد
رکوردهای اربعینی زیادند و همگی حیرتانگیز؛ شورهای درون، شگفتیها آفریده در بیرون. از سال ۹۴ جمعیت زائران اربعین با وجود تهدیدهای امنیتی آنقدر بالا رفت که جهانیان به فکر مقایسه ابعاد متنوع این گردهمایی بهتآور با رکوردهای جهانی افتادند؛ اولاز همه معلوم شد پیادهروی اربعین از نظر جمعیت رکورد زده و عنوان شلوغترین گردهمایی سالانه جهان را به دست آورده است. بعد رکوردهای دیگر از راه رسیدند تا اربعین خاصترین و رکورددارترین گردهمایی جهان باشد.
بزرگترین گردهمایی سالانه جهان
از سال ۹۳ جمعیت زائران به ۲۰ میلیون نزدیک شد و سال ۹۴ جمعیت را ۲۲ میلیون نفر تخمین زدند.
مقامات عراقی اعلام کردند جمعیت زائران اربعین در سال ۹۴ حدود ۲۶ میلیون نفر بوده است.
از آن سال نیز مراسم پیادهروی اربعین هر بار با جمعیتی بیش از ۲۰ میلیون نفر برگزار میشود.
خبرآنلاین نوشت:تنها مراسم قابلمقایسه با اربعین از نظر جمعیت، مراسم «کوم میلا»ی هندیهاست که هر ۳ سال یکبار برگزار میشود. پیادهروی اربعین زائرانی از بیش از ۷۰ کشور جهان دارد که این هم خودش رکوردی است. جالب اینکه هرسال زائرانی از کشورهای سوئد، دانمارک، آمریکا، انگلستان، اتریش، فنلاند، آرژانتین، کلمبیا، روسیه و استرالیا نیز در پیادهروی اربعین حاضرند.
طولانیترین راهپیمایی جهان
رکورد طولانیترین راهپیمایی جهان متعلق به مراسم اربعین است. مسیرهای اصلی سفر زائران به کربلا بیش از ۶۴۰ کیلومتر طول دارند و عشق و همت و استقامت اربعینیها به برگزاری طولانیترین راهپیمایی جهان منجر شده است.
بزرگترین مراسم اطعام در دنیا
پیادهروی اربعین بزرگترین مراسم اطعام جهان است. حدود ۷۰۰ میلیون وعدهغذا شامل صبحانه و ناهار و شام و همچنین میان وعده بین زائران اربعین توزیع میشود که بخش عمده آن با هزینههای شخصی مردم عراق و روستاییان و کشاورزان مناطق اطراف کربلا و البته داوطلبانی در کشورهای همسایه طبخ میشود و به کمکهای دولتی و بینالمللی نیازمند نیست. این میزان وعده غذایی رایگان را مقایسه کنید با کمکهای غذایی که در حوادث بزرگ از سوی نهادهای بینالمللی فراهم میشود. برای مثال پس زلزله مرگبار هائیتی با کمکهای جهانی و همدلی بینالمللی درنهایت نیم میلیون وعده غذایی تحویل زلزلهزدگان شد. ارتش آمریکا هم که به دلایل سیاسی به تکاپو افتاده بود پس از دریافت بودجههای کلان دولتی و برنامهریزیهای فراوان بالاخره توانست طی ۵ ماه حدود ۵ میلیون وعدهغذا به زلزلهزدگان برساند.
بزرگترین نماز جماعت جهان
شلوغترین نماز جماعت جهان در روز اربعین و پیرامون حرمهای مطهر اباعبدالله (ع) و ابوالفضل العباس (ع) خوانده میشود؛ نماز عاشقان اهلبیت (ع) شلوغترین نماز جماعت دنیاست. این نماز با شکوه از صفوف نمازگزاران مسلمان از ۳۰ کشور تشکیل میشود و گاهی صفوف آن به کیلومترها آنطرفتر کشیده میشود.
بزرگترین مجمع کار داوطلبانه در دنیا
مسیرهای پیادهروی اربعین میزبان بزرگترین تجمع خدمات داوطلبانه و رایگان در دنیاست. در واقع در پیادهروی اربعین بیشترین میزان کار داوطلبانه در یک رویداد اتفاق میافتد. بنا به اعلام بیش از ۱۷ هزار موکب و مضیف در مسیرهای پیادهروی اربعین برای پذیرایی و اطعام زائران و ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و رفاهی بر پا میشود.
استان کربلا یک میلیون جمعیت داردومساحت آن ۵۳ کیلومترمربع می باشد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:فاصله مرزها تاکربلا
ازمرزمهران تا:
مهران تا کوت: 82 کیلومتر- مهران تا دیوانیه : 227کیلومتر - مهران تا حله : 238کیلومتر - مهران تا بغداد : 255 کیلومتر- مهران تا نجف : 303کیلومتر - مهران تا کربلا:279 کیلومتر- مهران تا کاظمین: 283کیلومتر - مهران تا سامراء : 444کیلومتر - مهران تا سید محمد: 409کیلومتر - مهران تا طفلان مسلم : 272کیلومتر.
ازمرز خسروی تا:
خسروی تا کوت : 341 کیلومتر- خسروی تا دیوانیه : 395 کیلومتر- خسروی تا حله : 305 کیلومتر- خسروی تا بغداد : 190 کیلومتر- خسروی تا نجف : 380 کیلومتر- خسروی تا خانقین : 10 کیلومتر- خسروی تا مقدادیه : 102 کیلومتر- خسروی تا بعقوبه : 130کیلومتر- خسروی تا کربلا: 315 کیلومتر - خسروی تا کاظمین : 203 کیلومتر- خسروی تا سامراء: 326 کیلومتر- خسروی تا سید محمد:291 کیلومتر- خسروی تا طفلان مسلم : 281 کیلومتر.
ازمرز شلمچه تا:
شلمچه تا بصره : 20 کیلومتر- شلمچه تا نجف 460 - شلمچه تا کربلاء 549 - نجف تا کربلا: 78 کیلومتر- نجف تا بغداد : 161 کیلومتر- نجف تا بصره : 467 کیلومتر- نجف تا حله : 61 - نجف تا رمادی :271 - نجف تا بعقوبه : 227- نجف تا دیوانیه : 75 - نجف تا کاظمین : 180کیلومتر - نجف تا سامراء: 287 کیلومتر- نجف تاسید محمد: 249 کیلومتر- نجف تا طفلان مسلم : 116 کیلومتر-شلمچه تا کاظمین مسیر 575 کیلومتر/مسیردیگر 621 کیلومتر است.
از«کربلا»تا:
کربلا تا بغداد : 108 کیلومتر- کربلا تاکوت :197 کیلومتر- کربلا تا حله :42 کیلومتر- کربلا تا رمادی : 218 کیلومتر- کربلا تا بعقوبه : 184 - کربلا تا دیوانیه :144 کیلومتر- کربلا تا بصره : 524 کیلومتر- کربلا تا کاظمین : 115 کیلومتر- کربلا تا سامراء: 220 کیلومتر- کربلا تا سید محمد:184 کیلومتر.
توضیح نگارنده-پیراسته فر:فاصله کربلاتا شهر مُسیّب(مدفن و زیارتگاه آن دو شهید نوجوان۲طفلان مسلم)۴۰کیلومتر است.
قبر«حر»در ۹ کیلومتری شهر کربلا در نزدیک منطقه«کمالیه» واقع شده است. حر بن یزید از یاران امام حسین(ع)، در روز عاشورا بودکه بعداز شهادت حر»قبیله اش(بنی تمیم) جنازه اورا را به خارج از میدان معرکه منتقل کردندودرآنجا- مکان فعلی - به خاک سپردند.
استان« کربلا» بامساحت۵۲,۸۵۶ کیلومترمربع دارد دارای یک میلیون نفرجمعیت دارد.
اربعین
زمان پیاده روی ۲۰ تا ۲۵ ساعت (بین۲تا۵روزبطول می انجامد)
استراحتگاه های مسیر(نجف-کربلا)
حسینیه های بین راه
دربین راه-طول مسیر«موکب»هاوحسینیه های زیادی وجوددارند(برای استراحت،خواب ،نمازو یذیرایی-تغذیه)
از نجف تا کربلا چهارده فرسخ است.
از عمود شماره ۱۳۹۰ شما وارد شهر کربلا می شوید.
نمایان شدن حرم
شماره ۱۴۵۲ آخرین عمودی است که به «حرم حضرت عباس» ختم میشود.
راهپیمایی اربعین
خروجی شهر نجف تا "کربلا"-جاده ای است که دربلواروسط این جاده، تیربرق های روشنایی بقطرلوله بخاری نصب است،این تیربرق ها از ۱ تا ۱۴۵۲ نشانهگذاری شده است، فاصله این تیرها (میلههای آهنی به قطرلوله بخاری) از یکدیگر ۵۰ متر است که شاخص بسیار خوبی برای زائران پیاده به شمار میرود.این تیربرق هارا"عمود"می گویند/فاصله اولین تیربرق"عمود" تاآخرین۸۰ کیلومترمی باشد
«خروجی نجف»اولین عمود(شماره۱)تاحرم امیرالمؤمنین ۱۷۰۰ مترفاصله داردو
تاریخچه پیاده روی اربعین
تاریخچه و اولین برنامه ویژه اربعین نیز در این روز به همین سال ( ۶۱ هجری قمری) و بازگشت اسرای کربلا به محل شهادت امام حسین (ع) و «زیارت جابر بن انصاری» از صحابه پیامبر (ص) در اولین چهلم شهدای کربلا باز می گردد و بعد از آن نیز امامان معصوم (ع) و شیعیان همه ساله برای زنده نگه داشتن این سنت همواره با برپایی عزاداری و مراسم مشابه تلاش های زیادی را برای احیای آن انجام داده است.
امام صادق(ع) ششمین پیشوای شیعیان جهان درباره ثواب زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده می فرماید : کسی که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمی که برمی دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو می فرماید و یک درجه مرتبهایش را بالا می برد، وقتی به زیارت رفت، حق تعالی دو فرشته را موکل او میفرماید که آنچه خیر از دهان او خارج میشود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند.
در دوران حکومت های شیعی مانند آل بویه و صفویه به سنت حسنه راهپیمایی با پای پیاده برای زیارت ائمه (ع) در عراق و امام رضا (ع) در ایران اهمیت و سعی در تبلیغ آن بین شیعیان شد.
شاه عباس صفوی و علمای بزرگ عصر وی همچون مرحوم شیخ بهایی، برای رواج فرهنگ زیارت در بین مردم، در سال ۱۰۰۹ هجری قمری از اصفهان عزم مشهد کرده و با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسیالرضا (ع) رفت.
بعدها سنت حسنه پیاده روی در روز اربعین از سوی علما و شخصیت های مذهبی مختلفی در طول تاریخ تا امروز تکرار شده است.
«آیت الله سید محمد باقر صدر»دریک برهه ای «پیادهروی به کربلا» را واجب اعلام کرده بود.
مراسم ترحیم حاج سیدمصطفی خمینی(مسجدهندی نجف)آیت الله محمدباقرصدردرکنارامام خمینی-آبان
علمای مشهوری که به پیاده روی اربعین اقدام کردند :
شیخ انصاری ، شیخ میرزا حسین نوری ، آیت الله سید محمود شاهرودی ، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و آیت الله ناصر مکارم شیرازی در زمان طلبگی و تحصیل در حوزه نجف تکرار شد و اکنون نیز شمار زیادی از شخصیت های دینی و مذهبی در راهپیمایی عظیم و میلیونی اربعین در بین جمعیت به چشم می خورند که همگی بر اساس احادیث ، سخنان و تاکید ائمه (ع) انجام می شود.
،۵۰ سال پیاده روی اربعین(نجف-کربلا)صورت نمی گرفت
مرحوم حجت الاسلام سید علی اکبر محتشمی در خاطرات خود در این خصوص میگوید:
«در میان مراجع تقلید، حضور آیت الله سید محمود شاهرودی، زبانزد همگان بود. معروف است که وی در این مراسم، نخست با پای پیاده از نجف خارج میشد و به سوی کربلا حرکت میکرد و سپس سایر آقایان، استادان و طلاب هم به دنبال وی به راه میافتادند و وقتی مراسم زیارت تمام میشد، بیشتر زائران از کربلا سوار وسیله نقلیه میشدند و به نجف بازمی گشتند؛ اما آیت الله شاهرودی در بازگشت هم پیاده به نجف بازمی گشت. معروف است که این مرجع بزرگ، چهل سفر با پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) مشرف شده است.».
توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:آیت الله شاهرودی دردر سال ۱۲۸۸شمسی ازمشهد به نجف عزیمت کرد و در درس خارج فقه واصول آخوند خراسانی حاضر شد و تا زمان درگذشت آخوند، یعنی یک سال و نیم نزد او درس خواند. سپس همراه با سید جمال الدین گلپایگانی و میرزا مهدی اصفهانی در درس میرزای نائینی حاضر و از شاگردان ویژه وی شدند.
پس از فوت میرزای نایینی و سید ابوالحسن اصفهانی(متوفی۱۳۲۵شمسی)، حواشی رساله اصفهانی را به عنوان رساله عملیه منتشر کرد مرجعیت او بعد از درگذشت آیتالله بروجردی (۱۰ فروردین ۱۳۴۰) فراگیرتر شد.
اگراولین راهپیمایی اربعین «آیت الله شاهرودی» درسال مرجعیت فراگیر(۱۳۴۰)بدانیم.
«ازرحلت محدث نوری(۱۲۸۱شمسی)،تا اولین راهپیمایی آیت الله شاهرودی» حدود۶۰ سال دروان فترت بوده است.
اگربراساس۴۰سفرپیاده(نجف-کربلا)داشته،هرسال ۲مرحله پیاده روی(عاشورا+اربعین) داشته باشد، ۲۰ اربعین به زیارت کربلا رفته،تافوتش(۱۳۵۳)،اولین پیاده روی اربعین درسال ۱۳۳۳ اتفاق افتاده که فاصله با«فوت محدث نوری» می شد۵۲ سال.
باتوجه به این آماروارقام ،آیت الله شاهرودی در ۱۴ شهریور ۱۳۵۳ فوت کردندمیتوان گفت، درخوشبینانه ترین حالات ،حداقل ۵۰ سال پیاده روی اربعین(نجف-کربلا)صورت نمی گرفته است.
نکته:نکته:رفتارهای ظالمانه رئیس جمهورعراق(صدام حسین)از«انتفاضه» شروع شد،که اولین خباثبش باحمله به کربلا وحرم حسین علیه السلام نمودارشد.
«انتفاضه شیعیان عراق»..رژیم صدام حسین به کربلا(حرم امام حسین)این قیام در سحرگاه یکشنبه١٦ شعبان ١٤١١ (۱۲ اسفند ۱۳۶۹)۳مارس۱۹۹۱شروع شد.
اگر مبنای جنایات(سختگیری های صدام )راازدستگیری واعدام علمای عراق قراردهیم که این سختگیری ها به «ممنوعیت پیاده روی اربعین منجرشده باشد»،(۱۳۶۲تا ۱۳۸۲)سقوط صدام بوده است،یعنی ازقبل از۱۳۶۲شمسی «پیاده روی اربعین»ممنوعیتی نداشته است.
البته اعدام خاندان حکیم (سید محمدحسین حکیم وسید عبدالصاحب و سید علاءالدین و دیگراعضای خانواده آیت الله حکیم )در ۷ شعبان ۱۴۰۳ برابر با ۳۰ اردیبهشت ۱۳۶۲ تیرباران شدند.
اولین راهپیمایی اربعین مردم عراق بعداز سقوط صدام حسین.به سبک امروزی
بر اساس بیانیه منتشر شده در وبسایت رسمی آستان مقدس حضرت عباس (ع)، تعداد زائرانی که کربلای معلی از روز هفتم صفر تا ساعت دوازده ظهر (به وقت محلی) روز بیستم ماه صفر (دیروز) پذیرای آنها بوده، مطابق با سامانه شمارنده الکترونیکی در پنج در ورودی اصلی (بغداد-کربلا/ نجف-کربلا/ بابل-کربلا/ حسینیه - کربلا (در دو مسیر) ) ۱۶,۳۲۷,۵۴۲، به حروف شانزده میلیون و سیصد و بیست و هفت هزار و پانصد و چهل دو زائر بوده است.
در بیانیه مذکور به آمار منتشر شده در سالهای گذشته در چند سال اخیر اشاره شده که این آمار از این قرار است:
۱. سال گذشته(۱۳۹۹)، به عدد ۱۴,۵۵۳,۳۰۸ زائر، به حروف چهارده میلیون و پانصد و پنجاه و سه هزار و سیصد و هشت زائر؛
۲. سال ۹۸، به عدد ۱۵,۲۲۹,۹۵۵ زائر، به حروف پانزده میلیون و دویست و بیست و نه هزار و نهصد و پنجاه و پنج زائر؛
۳. سال ۹۷، به عدد ۱۳,۸۷۴,۸۱۸، به حروف سیزده میلیون و هشتصد و هفتاد و چهار هزار و هشتصد و هجده زائر؛
۴. سال ۹۶، به عدد ۱۱,۲۱۰,۳۶۷، به حروف یازده میلیون و دویست و ده هزار و سیصد و شصت و هفت زائر.
«جاسم فتلاوی» معاون استاندار کربلا روز گذشته اعلام کرده بود که آمادگیها برای خدمترسانی به زوار اربعین زودهنگام آغاز شد و خدمات امنیتی، انتقال زوار، خدمات بهداشتی و غیره طبق برنامه پیش میرود.
از سوی دیگر، همزمان با دومین هفته اجرای طرح امنیتی و خدماتی سازمان الحشد الشعبی عراق در کربلای معلی، سرتیپ «علی الحمدانی» فرمانده عملیات «الفرات الاوسط» در سازمان «حشد الشعبی»، از مشارکت ۹۵۰۰ نیروی این سازمان در تامین امنیت مراسم اربعین حسینی (ع)، در این استان خبر داده بود./منبع:خبرگزاری فارس.
«پیاده روی اربعین» در شکل امروزی و میلیونی آن به زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ میلادی(۱۳۸۱شمسی) یعنی ۱۸ سال قبل باز می گردد،صفر۱۴۲۴(فروردین۱۳۸۲)
***
تصاویر هوایی از زائران اربعین در کربلا ٢٠ صفر ١٤٤٣:درایران دوشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ وامادرعراق،سه شنبه، ۶ مهر ۱۴۰۰است.
کربلا ٢٠ صفر ١٤٤٣
کربلا ٢٠ صفر ١٤٤٣،درایران دوشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ وامادرعراق،سه شنبه، ۶ مهر ۱۴۰۰
کربلا ٢٠ صفر ١٤٤٣،درایران دوشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ وامادرعراق،سه شنبه، ۶ مهر ۱۴۰۰
کربلا ٢٠ صفر ١٤٤٣،درایران دوشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ وامادرعراق،سه شنبه، ۶ مهر ۱۴۰۰
کربلا ٢٠ صفر ١٤٤٣،درایران دوشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ وامادرعراق،سه شنبه، ۶ مهر ۱۴۰۰
کربلا ٢٠ صفر ١٤٤٣،درایران دوشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ وامادرعراق،سه شنبه، ۶ مهر ۱۴۰۰
آیتالله سید علی خامنهای(۱۳۸۵)اربعین ١٤٢٧:اولین شکوفههای عاشورایی در اربعین شکفته شد. اولین جوششهای چشمهی جوشان محبت حسینی - که شطّ همیشه جاری زیارت را در طول این قرنها به راه انداخته است - در اربعین پدید آمد.
رهبرانقلاب درباره عشق به سروروسالارشهیدان وشرکت دراربعین رابه مغناطیس تسبیه کرده که دلهارابخودجذب می کند.
ادامه پیام آیتالله سید علی خامنهای:«مغناطیس پُرجاذبهی حسینی، اولین دلها را در اربعین به سوی خود جذب کرد» رفتن جابربنعبداللَّه و عطیّه به زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین، سرآغاز حرکت پُربرکتی بود که در طول قرنها تا امروز، پیوسته و پیدرپی این حرکت پُرشکوهتر، پُرجاذبهتر و پُرشورتر شده است و نام و یاد عاشورا را روزبهروز در دنیا زندهتر کرده است./پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب اول فرودین سال ۱۳۸۵
از«ازسقوط عراق تااعدام صدام »۳سال طول کشید.
چهارشنبه،۲۸ اسفند۱۳۸۱( ۱۹ مارس ۲۰۰۳): بمباران کاخ ریاست جمهوری عراق به وسیله هواپیماهای آمریکایی.
پنجشنبه،۲۹اسفند۱۳۸۱(۲۰ مارس۲۰۰۳): ورود نیروهای نظامی آمریکا و انگلیس از مرز کویت به عراق.
چهارشنبه،۲۰ فروردین۱۳۸۲(۹ آوریل۲۰۰۳): بیست روز پس از بمباران کاخ ریاست جمهوری عراق، بغداد توسط نیروهای آمریکایی اشغال شد و حکومت دیکتاتوری صـدام که فاقد پایگاه اجتماعی و حمایت مردمی بود؛ علیرغم وجود ارتش قوی، تقریبا بدون مقاومت جدی سقوط کرد و مجسمۀ صـدام در میدان مرکزی شهر به وسیله مردم به زیر کشیده شد.
در ساعت ۵:۳۴ بامداد به وقت بغداد (۶:۰۴ به وقت تهران) در ۲۹ اسفند ۱۳۸۱ (۲۰ مارس ۲۰۰۳) حملهٔ غافلگیرانه به عراق آغاز شد. پیش از شروع هیچ اعلان جنگی داده نشد.
بغداد(پایتخت) در ۲۰ فروردین ۱۳۸۲ (۹ آوریل ۲۰۰۳) اشغال شد که سقوط بغداد مساوی با پایان حاکمیت ۲۴ ساله حکومت صدام حسین بود
عراق باکمترین مقاومت سقوط کرد و «مجسمۀ صـدام »در میدان مرکزی شهر باکمک نیروهای مسلح امریکایی به وسیله مردم عراق به زیر کشیده شد.
دولت صدام در سال ۲۰۰۳ میلادی یعنی همان سالی که دستگیر شد، فروپاشید.
سه سال بعد ازدستگیری اعدام شد
صدام در ساعت ۸:۳۰ به وقت محلی روز ۲۲ آذر۱۳۸۲ (۱۳ دسامبر۲۰۰۳) در عملیاتی به نام «سپیدهدم سرخ» و در یک «چاله» در خانهای در روستای «الدور» نزدیک تکریت دستگیر شد
در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۰۶محکوم به اعدام شد و سرانجام در روزشنبه ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶ (۹ دی ۱۳۸۵)مصادف با عید قربان در بغداد به دار آویخته شد.
اولین راهپیمایی اربعین مردم عراق بعداز سقوط صدام حسین.به سبک امروزی
اولین راهپیمایی بعدازسقوط صدام حسین
راهپیمایی اربعین سالهای بعدازسقوط صدام
«پیاده روی اربعین» در شکل امروزی و میلیونی آن به زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ میلادی(۱۳۸۱شمسی) یعنی ۱۸ سال قبل باز می گردد،صفر۱۴۲۴(فروردین۱۳۸۲)
آیت الله سید محمدعلی قاضی طباطبایی اولین امام جمعه تبریز بعد از انقلاب و از مبارزان انقلاب در دوران پهلوی در این ارتباط معتقد است که راهپیمایی اربعین سنت و رفتار مداومِ شیعیان از زمان ائمه بوده و آنان در زمان بنی امیه و بنی عباس نیز به این حرکت پایبند بودهاند.