اجازه دسترسی به دوربین سایت«تسا»را ندادند،ماراتفتیش بدنی کردند.
اولین مصاحبه «مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی» بعدازرفتن ازایران.
سفربه ایران موفقیت آمیزنبود...مذاکرات بی نتیجه بود.
چهارشنبه، ۳ آذر ۱۴۰۰«رافائل گروسی» در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات محمد اسلامی( رئیس سازمان انرژی اتمی ایران) مبنی بر اعتراف آژانس بر عدم انحراف برنامه هستهای ایران گفت: من چنین حرفی نزدم! ما درباره چنین چیزی بحث و گفتوگویی نداشتیم. فکر میکنم به گزارشهای پیشین آژانس اشاره کردهاند که گفته بودم هیچ انحرافی در برنامه هستهای ایران صورت نگرفته است اما ما دیروز درباره این مسئله بحثی صورت نداشتم.
«بازرسی بدنی» از بازرسان آژانس درایران
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی در ارتباط با برخی گزارشها درباره بازرسی بدنی ارعاب آمیز در ایران از بازرسان آژانس گفت: امیدواریم که چنین چیزی تکرارنشود ، هرگونه اقدام امنیتی باید با توافقات بین آژانس و تمامی کشورها سازگار باشد».
عدم دسترسی آژانس به دوربین های مراکزهسته ای ایران
«گروسی »در خصوص محدود شدن دسترسی آژانس به اطلاعات و فعالیتهای هستهای ایران توضیح داد: واضح است که با طولانی شدن عدم دسترسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تأسیسات ایران و عدم اطلاع از تداوم فعالیتهای عملیاتی ایران به خودی خود موجب میشود که من نتوانم اطلاعاتی را درباره آن چه در ایران در حال رخ دادن است، ارائه کنم.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی :مسائلی راکه در نظر داشتم در تهران درباره آنها مذاکره کنم.، حل نشده و هنوز این مشکلات با ایران به قوت خود باقی است.
گروسی :به تعامل با ایران ناامیدنیستم برای رسیدگی به موضوعات باقیمانده ادامه میدهیم.
گزارش به شورای حُکّام
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ادامه گفت: باید گزارشهایی را درباره وضعیت موجود در ایران به شورای حکام ارائه دهم و در عین حال تعامل و ارتباط با ایران را ادامه میدهم تا بتوانیم به این موضوع رسیدگی کنیم این ضروری است که این موضوعات را خیلی سریع حل کنیم. هر اندازه لازم باشد با مقامهای ایران برای حل این مسائل تعامل میکنیم.
دوبین های سایت تسا
گروسی در پاسخی در مورد دسترسی آژانس به کارگاه تولید قطعات سانتریفیوژ «تسا» در کرج گفت اگر این عدم نظارت آژانس طولانی شد دیگر این سازمان قادر نخواهد بود که تایید کند چه اتفاقاتی آنجا میافتد.
این کارگاه در ماه ژوئن( ۲ تیر ۱۴۰۰) هدف خرابکاری قرار گرفت که در آن حمله یکی از ۴دوربین آژانس بینالمللی انرژی اتمی نابود شد.
ایران وسیلهای که اطلاعات ذخیره شده آن دوربین را دارد پس نداده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته که از ایران خواسته است تا مکان آن را بیابد و توضیح دهد.
در ماه سپتامبر(شهریو)، قدرت های غربی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که ۳۵ عضو دارد پس از موافقت تهران با طولانی شدن نظارت آژانس بر برخی فعالیت های هستهای، طرحها برای صدور قطعنامهای علیه ایران اجتناب کردند.
اما آنها (آژانس)همچنان خواستار اقدام ایران در مورد ۲ موضوع اصلی هستند.(توضیح آثار اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلام نشده و اجازه دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کارگاه تولید قطعات سانتریفیوژ «تسا» در کرج) برای جایگزینی دوربینهای نظارتی آژانس در آنجا که در یک عملیات خرابکارانه آسیب دیدند.
گروسی در مورد اقدام احتمالی شورای حکام آژانس در خصوص صدور بیانیه درباره ایران گفت: من وظیفه دارم که به شورای حکام اطلاع دهم که چه اتفاقی آنجا افتاده و صدور بیانیه در مورد ایران به شورای حکام بستگی دارد.
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود با وزیر خارجه ایران در این مورد موافقت داشت که «فقدان تماس داریم» و اینکه آنها باید به آژانس کمک کنند که مسائل باقیمانده حل شود.
تفاوت امیرعبداللهیان باظریف
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران، را یک دیپلمات برجسته است اما مواضع او بسیار متفاوت از وزیر خارجه پیشین ایران، «محمد جواد ظریف» است.
گروسی گفت: رویکرد تازه «دولت ایران» بر نحوه کار آژانس تاثیر نمی گذارد اما مشخص است اختلافاتی وجود دارد.
قرار است شورای حکام روز چهارشنبه ۲۴ نوامبر(۳ آذر ۱۴۰۰) تشکیل جلسه دهد و به نوشته رویترز دیپلماتها میگویند که از ترس اختلال در مذاکرات هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی، هیچ اقدامی علیه ایران انجام نخواهد شد.
صدای آمریکا(VOA) نوشت:رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، میگوید مذاکرات روز سه شنبه او با مقامات ایرانی در تهران به رغم «تلاشهای بسیار» به نتیجه مشخص نرسید، اما از این که با ایران به درک متقابلی برسد «ناامید» نمیشود.
او روز چهارشنبه (۳ آذر ۱۴۰۰)در یک کنفرانس خبری گفت مسائلی که در نظر داشت در تهران درباره آنها مذاکره کند، حل نشده و هنوز این مشکلات با ایران به قوت خود باقی است.
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که او میخواهد تواناییهایی آژانس را برای راستیآزمایی فعالیتهای هستهای ایران برقرار کند.
وی افزود در زمینه نظارت بر فعالیتهای هستهای و همچنین در زمینه مسئله «پادمانی»چندین موضوع حل نشده با ایران وجود دارد. او گفت برای ایران ممکن نبود که با ما توافق کند.
رافائل گروسی در پاسخ به سوال خبرنگار پرستیوی، متعلق به جمهوری اسلامی، مبنی بر «متناقض» بودن لحن بیانیه امروز آقای گروسی با اظهارات دیروزش درباره مذاکرات، است گفت که گفتوگوها با ایران «سازنده» بود اما «ما نتوانستیم به توافق برسیم.»
آقای گروسی گفت «ما باید» با ایران به توافق برسیم.
رافائل گروسی گفت تلاش خود را درباره ایران متوقف نمیکند زیرا مسائل حل نشده «بسیار مهم» هستند. رئیس آژانس تاکید کرد که مذاکرات در روز سه شنبه به توافق نرسید ولی به تلاش خود ادامه میدهد.
او گفت دیدارش با مقامات دولت رئیسی یک نکته «مثبت» بود و لازم بود چنین دیداری صورت بگیرد و به آنها توضیح دهد که چه انتظاراتی از آنها دارد و آنها چه انتظاراتی از او دارند و ارزش این دیدار زیاد بود.
گروسی درباره رفتار با بازرسان آژانس که مورد بررسی های ارعاب آمیز در ایران قرار گرفتند، پاسخ داد که این مسئله را نیز مطرح کرد و امیدوار است که دیگر تکرار نشود. او گفت هرگونه اقدام امنیتی و رفتار با بازرسان باید مطابق با توافق میان همه کشورها و آژانس باشد.
گروسی در پاسخی در مورد دسترسی آژانس به کارگاه تولید قطعات سانتریفیوژ «تسا» در کرج گفت اگر این عدم نظارت آژانس طولانی شد دیگر این سازمان قادر نخواهد بود که تایید کند چه اتفاقاتی آنجا میافتد.
این کارگاه در ماه ژوئن هدف خرابکاری قرار گرفت که در آن حمله یکی از چهار دوربین آژانس بینالمللی انرژی اتمی نابود شد. ایران وسیلهای که اطلاعات ذخیره شده آن دوربین را دارد پس نداده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته که از ایران خواسته است تا مکان آن را بیابد و توضیح دهد.
در ماه سپتامبر، قدرت های غربی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که ۳۵ عضو دارد پس از موافقت تهران با طولانی شدن نظارت آژانس بر برخی فعالیت های هستهای، طرحها برای صدور قطعنامهای علیه ایران را کنار گذاشتند.
اما آنها همچنان خواستار اقدام ایران در مورد دو موضوع اصلی هستند. نخست، توضیح آثار اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلام نشده و دوم، اجازه دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کارگاه تولید قطعات سانتریفیوژ «تسا» در کرج برای جایگزینی دوربینهای نظارتی آژانس در آنجا که در یک عملیات خرابکارانه آسیب دیدند.
گروسی در مورد اقدام احتمالی شورای حکام آژانس در خصوص صدور بیانیه درباره ایران گفت که او وظیفه دارد که به شورای حکام اطلاع دهد که چه اتفاقی آنجا افتاده و صدور بیانیه در مورد ایران به شورای حکام بستگی دارد.
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود با وزیر خارجه ایران در این مورد موافقت داشت که «فقدان تماس داریم» و اینکه آنها باید به آژانس کمک کنند که مسائل باقیمانده حل شود.
او همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، را یک «دیپلمات برجسته» خواند اما گفت مواضع او بسیار متفاوت از وزیر خارجه پیشین ایران، محمد جواد ظریف است.
گروسی گفت رویکرد تازه دولت ایران بر نحوه کار آژانس تاثیر نمی گذارد اما مشخص است اختلافاتی وجود دارد.
قرار است شورای حکام روز چهارشنبه ۲۴ نوامبر تشکیل جلسه دهد و به نوشته رویترز دیپلماتها میگویند که از ترس آسیب رساندن به مذاکرات هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی، هیچ اقدامی علیه ایران انجام نخواهد شد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:ماجرای «سایت تسا»
تاسیسات »تسا» در کرج در ساعت ۲ و ۵ دقیقه بامداد چهارشنبه ۲ تیر ۱۴۰۰(۲۳ژوئن ۲۰۲۱) موردحمله پهپادهای مهاج قرارگرفت.
خبرگزاری مهر: «بامداد امروز یک ریزپرنده (کوآدکوپتر) قصد حمله خرابکارانه به یک مجموعه سازمان انرژی اتمی در اطراف تهران را داشت، اما موفق به انجام عملیات نشد و در نهایت ساقط گردید.»
...با توجه به تمهیدات پیشبینی شده در خصوص حفاظت از اماکن متعلق به سازمان انرژی اتمی، اقدام بامداد امروز پیش از آن که صدمهای به ساختمان وارد کند، خنثی شد و خرابکاران در پیگیری برنامه خود با شکست روبهرو شدند.
روزنامه جروزالم پُست(اورشلیم پُست ): حمله به تاسیسات تولید سانتریفیوژ در کرج خسارات سنگینی برجای گذاشته است.
تصویری که اسرائیل از تاسیسات تولید سانتریفیوژ در کرج (قبل و بعد از حمله) منتشر کرد.
گزارش مدیرکل آژانس یه شورای حکام:واکنش تروئیکای اروپایی
«ما از ایران میخواهیم فوراً دسترسیهای آژانس به دوربین «تسا»را فراهم کند.»
فرانسه، آلمان و انگلیس به عنوان سه کشور طرف توافق هستهای با ایران شامگاه چهارشنبه بیانیه مشترکی منتشر کردند.
سه کشور در بند نخست این بیانیه ۱۶ بندی از «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بابت گزارش جدیدترین گزارش خود درباره ایران تشکر کردهاند.
تروئیکای اروپایی(فرانسه، آلمان و انگلیس) در ادامه از آنچه به گفته آنها «تنشزایی هستهای نظاممند ایران» خوانده شده ابراز نگرانی کرده و مدعی شدهاند اقدام ایران در ارتقای توانمندیهای هستهای جامعه بینالمللی را در معرض خطرات جدی قرار میدهد.
آنها ادعا کردهاند غنیسازی ۲۰ و ۶۰ درصدی اورانیوم توسط ایران توجیه غیرنظامی ندارد و برای یک کشور غیردارنده سلاحهای هستهای امری بیسابقه محسوب میشود.
سه کشور اروپایی در بندی دیگر از آنچه به ادعای آنها کاهش همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی خوانده شده نیز ابراز نگرانی کرده و مدعی شدهاند این باعث کاهش توانایی آژانس برای نظارت بر برنامه هستهای ایران شده است.
تروئیکای اروپایی ادعا کردهاند: «اکنون ۹ ماه است که ایران تمامی اقدامات شفافسازی و راستیآزمایی مورد توافق ذیل برجام و پروتکل الحاقی را به حالت تعلیق درآورده است.»
در بخشی از بیانیه آمده است: «این واقعیت که ایران این توافق را به صورت کامل اجرا نکرده به شدت نگرانکننده است و آمادگی ایران برای رفتار بر اساس حسن نیت را زیر سوال میبرد.»
آنها تصریح کردهاند: «ما از ایران میخواهیم فوراً دسترسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کرج را بازگرداند.»
برای اطلاعات بیشترازسفرگروسی به ایران وازتوافقی که درایران نکردند ولی حالا مجبوربه انجامش شدند! به این لینک مراجعه کنید: