پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

آشنایی باکشورکانادا "اتاوا"نقشه فارسی کانادا

آشنایی باکشورکانادا 

«کانادا »دومین کشور بزرگ جهان ۹٫۹۸۴٫۶۴۰ کیلومتر مربع وسعت و حدود ۳۸ میلیون نفرجمعیت دارد، دارای ۱۰ استان است،«اتاوا»پایتخت کشورکانادامی باشد.

«آلبرتا»(Alberta) یکی از استان‌های غربی کانادا و چهارمین استان پرجمعیت این کشور است. مرکز این استان ادمونتون (Edmonton) است.
«انتاریو» (Ontario) در شرق کانادا واقع است . مرکز این استان تورنتو است و پایتخت کانادا، اتاوا، نیز در این استان قرار دارد.{asset.title}

«بریتیش کلمبیا» (British Columbia) غربی‌ترین استان کانادا است. شهر ویکتوریا مرکز این استان است و بزرگ‌ترین و معروف‌ترین شهر آن «ونکوور» است که بیشترین مهاجرین کانادا در این استان زندگی می کنند.

«نقشه فارسی کانادا»

«جزیره پرنس ادوارد»(Prince Edward Island) با مرکزیت شارلوت تاون از استان‌های کانادا است. این استان که از چندین جزیره تشکیل شده است جزو استان‌های کوچک و کم‌جمعیت کشور محسوب می‌شود.

«سَسکاچوان» (Saskatchewan) از استان‌های غربی کانادا و جزو منطقه جغرافیایی مرغزار (Prairies) است. مرکز این استان رجاینا و معروف‌ترین و بزرگ‌ترین شهر آن سَسکِتون است. 

«کِبِک»(Québec) بزرگ‌ترین استان کانادا است و تنها استانی است که زبان رسمی آن زبان فرانسوی است. کبک از لحاظ جمعیتی دومین استان محسوب می‌شود.

 مرکز استان کبک شهر کبک است و بزرگ‌ترین شهر آن مونترال است.

«منیتوبا» (Manitoba)، پنجمین استان پرجمعیت کانادا، از استان‌های مرکزی است و مرکز آن وینیپگ است. این استان جزو سه استان منطقه جغرافیایی مرغزار (Prairies) محسوب می‌شود. جمعیت زیادی از بومیان کانادا (سرخپوست‌ها) در این استان ساکن هستند.
«نووا اسکوشیا» (Nova Scotia) در ساحل جنوب شرقی کشور کانادا واقع است. مرکز این استان شهر هلیفکس است که از مراکز مهم اقتصادی است. این استان جزو چهار استان اولی است که به کنفدراسیون کانادا پیوست.

«نیوبرانزویک» (New Brunswick) استانی واقع در منطقه اطلس است. 85% زمین‌های این استان پوشیده از جنگل است. این استان متشکل از چندین جزیره کوچک ساحلی نیز است. مرکز این استان فردریکتون و بزرگ‌ترین شهر آن «سنت جان »است.

«جزیره نیوفاندلند ومنطقه لابرادور» (Newfoundland and Labrador) شرقی‌ترین استان کانادا است و با اقیانوس اطلس مرز ساحلی دارد. این استان متشکل از «جزیره نیوفاندلند» و منطقه لابرادور است. مرکز این استان شهر «سنت جانز » است و بیشتر جمعیت آنجا اصالت بریتانیایی دارند.

کشورکانادا

منطقه «آتلانتیک» یا اطلس (Atlantic): ازمجوعه استانهای پرنس ادوارد آیلند، نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا و نیوفاندلند و لابرادور تشکیل شده است.
«کانادای مرکزی» (Central Canada): از مجموعه استانهای« انتاریو» و «کبک» تشکیل شده است. این منطقه پرجمعیت ترین منطقه در کشور کانادا است. مجموعا بیش از 75 درصد از کل محصولات کانادا درکانادای مرکزی تولید می شود.

«منطقه فلات» یا چمنزار (Prairies): از مجموعه استانهای «مانیتوبا»، «ساسکاچوان» و «آلبرتا» تشکیل شده است. بیشتر زمینهای این منطقه مسطح و حاصلخیز می باشند و برای کشاورزی ایده آل هستند. این منطقه از کوههای راکی آغاز شده و در غرب آلبرتا به پایان میرسد. 

«سواحل غربی» (West Coast): شامل استان «بریتیش کلمبیا» است که به داشتن دامنه ها و جنگل های بسار زیبا مشهور است. منابع طبیعی این استان از قبیل چوب و ماهیگیری برای اقتصاد کشور بسیار مهم می باشد. میوه کاری و توریسم از دیگر فعالیتهای مهم این استان می باشد.

«منطقه شمالی» (North): این منطقه از مجموعه سه قلمروی کانادا یعنی «نورت‌وست تریتوریز» (ناحیه شمال غربی)، «نوناووت» و «یوکان» تشکیل شده است. این منطقه یک سوم از زمینهای کانادا را تشکیل می دهد. از منابع مهم این منطقه می توان به نفت، گاز طبیعی، طلا، روی و سرب اشاره کرد.

ایرانیان درکانادا

 تعداد ۱۶۳٬۲۹۰ نفر  ایرانی تبار در کانادا زندگی می‌کنند که۸۳٬۴۹۵ نفر مرد و ۷۹٬۸۰۰ نفر زن هستند

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:ازکل جمعیت ایرانیان کانادایی،بیش از ۷۰٬۰۰۰ تن نفر ساکن استان« انتاریو » هستند که عمدتاً در شمال شهر تورنتو (یورک شمالی و تپه ریچموند) سکونت دارند. دو نماینده از حوزه‌های ریچموند هیل و ویلودیل (هر دو منطقه در استان انتاریو)،  ایرانی‌هایی بودند که به «پارلمان سطح فدرال» یک ایرانی  بود که، به پارلمان در سطح استانیِ،  راه پیداکرده است.

«کبک»کانادا 

«کبک» استانی در قسمت شرقی - مرکزی کانادا واقع شده است. کبک بزرگترین استان کانادا از نظر مساحت و دومین بخش بزرگ اداری بعد از نوناووت است. این استان از غرب با انتاریو، خلیج جیمز و خلیج هادسون، از شمال با تنگه هادسون و خلیج انگاوا، خلیج سنت لارنس و از شرق با استان‌های نیوبرانزویک و نیوفاندلند و لابرادور همسایه است.

کبک همچنین با نیویورک، ورمونت ، نیوهمپشایر و ماین مرز مشترک دارد و با نوا اسکوشیا، جزیره پرنس ادوارد و نوناووت مرزهای دریایی دارد. کبک با بیش از ۵۰۰ هزار دریاچه و رودخانه، یکی از بزرگ‌ترین منابع آب شیرین در جهان را دارا است.

آشنایی با استان های کانادا

کانادا دومین کشور بزرگ جهان ۹٫۹۸۴٫۶۴۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و دارای ۱۰ استان است. آشنایی با استان های کانادا برای مهاجرت به این کشور جزئی از ملزومات است.

۱- آلبرتا (Alberta)
جمعیت استان البرتا : ۴٬۴۳۶٬۲۵۸ میلیون
پایتخت البرتا : ادمونتون
مساحت البرتا: ۶۶۱٬۸۴۸ کیلومتر مرب
استان «البرتا» در غرب این سرزمین بزرگ، میان دو استان ساسکچوان و بریتیش کلمبیا، قرار دارد.

این استان با ۶۶۱٬۸۴۸ کیلومتر مربع مساحت، حدود چهار میلیون و چهارصد و چهل هزار نفر جمعیت دارد. پایتخت استان آلبرتا بعدازپایتخت، «کلگری» یکی از شهرهای بزرگ این استان است.

اقتصاد این استان از سه بخش مهم، نفت، کشاورزی و گردشگری تشکیل شده است. از جاذبه های گردشگری این استان کافی است به دو پارک ملی، بنف (Banff National Park) و جاسپر (Jasper National Park) در حاشیه کوه‌های راکی اشاره کنیم.

۲- انتاریو (Ontario)

ستان انتاریو در شرق کانادا و در بین استان‌های کبک و منیتوبا قرار دارد. همچنین این شهر مرکز مالی و محل معاملات بورس در کشور کاناداست.

Ottawa Downtown in the Summer

این استان از بابت جمعیت و فعالیت اقتصادی بزرگترین و قوی‌ ترین استان کانادا و مرکز آن تورنتو است و «اتاوا »(پایتخت کانادا) نیز در استان قرار دارد. مساحت انتاریو حدودا ۱٬۰۷۶٬۳۹۵ کیلومتر مربع و تقریبا ۹۴٪ جمعیت انتاریو در قسمت جنوبی این استان مشهور به انتاریو جنوبی قرار دارند. انتاریو فعال ترین ایالت در زمینه تولید است و حدودا ۵۲۲٪ از کل تولید ارسالی کانادا از این استان شکل می گیرد.

۳- بریتیش کلمبیا (British Columbia)
این استان در کنار اقیانوس آرام قرار دارد و غربی‌ ترین استان کاناداست. بریتیش کلمبیا با داشتن 6 پارک ملی معروف که از مناطق طبیعی و دیدنی اینجاست و تقریبا به ۴ میلیون نفر در این استان زندگی می کنن و بسیاری از ساکنین این استان در منطقه لوئر مین‌لند ساکن هستند. مساحت این استان بسیار زیاده تقریبا اندازه جمع مساحت فرانسه، آلمان و هلند است. ویکتوریا مرکز این استان است که در جزیره ونکوور قرار دارد.

پرجمعیت‌ترین شهر استان ونکوور می باشد و این شهر با داشتن حدود ۲/۲۲ میلیون نفر جمعیت در جایگاه سومین شهر پر جمعیت کانادا قرار گرفته است. بیشتر چینی های کانادا در این شهر زندگی می کنند. 

۴- پرینس ادوارد آیلند (Prince Edward Island)
این استان از چند جزیره و جزیره های به همین اسم که در نزدیکی نیوبرانزوئیک و نواسکوشیا و کبک قرار گرفته و نسبت به بقیه استانهای کانادا دارای جمعیت و مساحت کمتری بوده که جزیره اصلی رتبه ۱۰۴ جزیره بزرگ دنیا و ۲۳۳ جزیره کوچک دارد که تقریبا ۶۸۵/۵ کیلومتر مربع مساحت دارد.

۵- ساسکاچوان (Saskatchewan)
استان ساسکاچوان  در کنار منیتوبا از سمت شرق و آلبرتا از سمت غربی قرار گرفته این استان یکی از پر آفتاب ترین استانهای کانادا با میانگین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ ساعت تابش آفتاب در سال شده و جمعیت این استان )۷۲ ملتی) تقریباً۱,۰۰۰,۰۰۰ نفره و مرکز این استان رجینا و بزرگترین شهر این استان ساسکتون نام دارد. 

۶- کبک (Quebec)

Quebec City skyline and St Lawrence River in autumn

 کبک بزرگترین استان کانادا با جمعیتی بالغ بر ۷,۶۰۰,۰۰۰ نفر ،مرکز آن شهر «کبک سیتی» و بزرگ‌ترین شهر آن مونترال است.

۷- منیتوبا (Manitoba)
منیتوبا یکی از سه استان سرسبز در قلب کاناداست که از جمعیتی حدود ۱٫۲ میلیون نفر تشکیل شده است. بزرگترین شهر این استان وینیپگ با جمعیتی حدود۷۰۶,۹۰۰ نفره و بعد از آن براندون دومین شهر بزرگ استان منیتوباست.

۸- نوا اسکوشیا (Nova Scotia)
این استان با ۱ میلیون جمعیت یکی از چهار استان آتلانتیک کاناداست و در شرق ساحل شرقی کانادا قرار دارد. این استان ۳۸۰۰ جزیره ساحلی دارد به علاوه خاک اصلی خود این استان. هالیفکس مرکز سیاسی و بزرگترین شهر این استان نام دارد. این استان نیز یکی از بندرهای اصلی دریایی کانادا و محل دسترسی به اقیانوس اطلس و قدیمیترین قوم سیاه پوست در کانادا در این استان زندگی می کنند. 

۹- نیوبرانزوئیک (New Brunswick)
این استان با جمعیتی حدود ۷۶۰,۰۰۰ نفر یکی از چهار استان آتلانتیک کاناداست

۱۰- نیوفاندلند و لابرادور (Newfoundland and Labrador)
این استان در حدود ۱۷۷,۰۰۰ نفر جمعیت دارد و در شمال شرق آمریکای شمالی واقع شده و با اقیانوس اطلس مرز ساحلی دارد

تفاوت قلمرو با استانهای کانادا 

«استان‌ها» قدرت و اختیارات خود را از مصوبه قانون اساسی کانادا (۱۸۶۷) (قانون اساسی کنفدراسیون کانادا) دریافت می‌کنند اما «قلمروها« اختیارات و قدرت خود را از پارلمان کانادا دریافت می‌کنند.

کانادا دارای سه قلمرو است که عبارتند از:

۱- قلمروهای شمال غرب (Northwest Territories) که با حروف اختصاری NWT نشان داده می‌شود. این قلمرو پرجمعیت‌ترین قلمرو کانادا محسوب می‌شود و مرکز آن شهر یلونایف است. بزرگ‌ترین دریاچه کانادا (Great Lake) در این قلمرو واقع است.
۲- نوناووت (Nunavut) بزرگ‌ترین و جدیدترین قلمروی کانادا است که در سال ۱۹۹۹ از قلمروهای شمال غرب جدا می‌شود. مرکز آن ایکالویت است. این منطقه بخش زیادی از شمال کانادا را شامل می‌شود.
۳- یوکان (Yukon) غربی‌ترین و کوچک‌ترین و کم‌جمعیت‌ترین قلمرو کاناداست. این قلمرو تنها شامل یک شهر است و آن شهر وایت هورس است که مرکز این قلمرو محسوب می‌شود. یوکان در سال ۱۸۹۸ از قلمروهای شمال غرب جدا شده و قلمروی مستقل می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد