پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

اسنادمذاکره وین"باقری"تغییرکرد

​چرااسنادی که ادعامی شدمنطقی است راتغییردادند؟

۲سندی که باقری می گفت«مستدل ومنطقی است» را باطل کردند.

مذاکرات باید به نقطه‌ای برسد که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ مشکلی فروخته شود و پول آن هم به صورت ارزی به حساب‌های بانکی ایران واریز شود

وزیر امور خارجه «امیرعبداللهیان» در آستانه دور هشتم مذاکرات برجامی وین: سندی که در ۶ دور مذاکرات در دولت گذشته(روحانی) حاصل شده بودرا کنار گذاشتیم و متن جدیدی نوشته‌ایم./دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰

« میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین درباره فضاسازی های اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه زمان در مذاکرات وین در حال از دست رفتن است و رایزنی ها باید هرچه زودتر به نتیجه برسد" گفت: این احساس فوریت کمی اغراق آمیز است. بله، فوریت وجود دارد اما اجازه دهید کمی محتاط باشیم. بیایید ضرب الاجل های مصنوعی و ساختگی تعیین نکنیم.

وین / هشتمین دور

« میخائیل اولیانوف» که با نشریه «فارین پالیسی» مصاحبه می کرد، افزود: نمی توانم حصول توافق (در مذاکرات وین) را تضمین کنم اما شانس دستیابی به آن بسیار، بسیار زیاد است. من در این مرحله نسبتاً خوشبین هستم و هیچ دلیل عینی برای شک و تردید نمی بینم.

 اورانیوم غنی شده ایران«کلاهک»ندارد/بی خطراست!

«اولیانوف»گفت : من بر این باورم که شانس حصول توافق بسیار بالا است، چراکه پیش نیاز اصلی موفقیت (مذاکرات) وجود دارد. تمامی کشورها، همه شرکت کنندگان، از جمله ایران و آمریکا به دنبال« احیای توافق برجام» هستند.
 اورانیوم غنی شده ایران«فاقدکلاهک»است.

نماینده روسیه در مذاکرات وین در پاسخ به برخی ادعاها مبنی بر وقت کشی ایران در مذاکرات به منظور توسعه برنامه هسته ای اش خاطر نشان کرد: اکنون زمان تهدید ایران به اعمال فشار بیشتر نیست. حتی اگر ایرانی ها حجم قابل توجهی مواد هسته ای تولید کنند، خب چه می شود. این مواد بدون کلاهک قابل استفاده نیست و ایران نیز چنین کلاهکی ندارد.

اولیانوف در بخش دیگری از این مصاحبه با ادعای این که روسیه و چین، ایران را متقاعد کردند که برخی خواسته هایش را کنار بگذارد، ازجمله اینکه مذاکرات تنها روی موضوع تحریم ها متمرکز باشد، نه مسائل هسته ای افزود: در نهایت نیز مذاکره کنندگان پذیرفتند که رایزنی ها را بر مبنای پیش نویسی که در شش دور مذاکره قبلی به دست آمده بود، آغاز کنند.

مسکو: هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد

«دمیتری پولیانسکی »معاون نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در بخشی از یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا با این که موانع و درخواست‌ها درباره برجام هر روزه بیشتر می‌شود موافق است یا نه و آیا احتمال توافق در سال میلادی جاری وجود دارد یا نه، گفت: من قویا باور دارم می‌توانیم برجام را احیا کنیم. امسال سال سختی داشتیم. اول که منتظر دولت بایدن بودیم. روندی طولانی به مدت پنج ماه بود. بعد هم که در ایران انتخابات شد و تیم جدیدی[برای مذاکره] در ایران شکل گرفت.

پولیانسکی ادامه داد: حالا تیم ایران به آن‌جا[وین] بازگشته است و زمان مذاکراتی هدفمند و اساسی فرارسیده. تا جایی که من اطلاع دارم، مذاکرات ادامه دارد. تا آن‌جا که یادم می‌آید، روز دوشنبه دور هشتم مذاکرات برجامی شروع شد. ما یک تیم خیلی خوب و حرفه‌ای در وین داریم که دوست خوبم میخائیل اولیانوف سرپرستی آن را بر عهده دارد. من به مهارت‌های دیپلماتیک آن‌ها اطمینان دارم و با وجود این که می‌دانم کار و مسیر آسانی نیست، بسیار خوش‌بینم. من فکر می‌کنم ما تمامی شرایط لازم برای موفقیتی را داریم که زمان زیادی منتظرش بوده‌ایم، موقعیتی که می‌توانیم در آن اعلام کنیم برجام به مسیر اصلی‌اش بازگشته و می‌تواند به پایان دادن به تنش‌ها در منطقه کمک کند.

این دیپلمات روسی در پاسخ به این که درخواست‌ها در مذاکرات رو به افزایش است و آیا می‌توان در مدتی کوتاه از موانعی این چنینی رد شد یا نه، گفت: کار ما به عنوان دیپلمات این است که درخواست‌هایی را مطرح کرده و آن‌ها را [با درخواست‌ها و شرایط دیگر] تطبیق دهیم و بعد به تفاهمی مشخص برسیم و مصالحه کنیم. به همین دلیل است که هیچ چیز غیرمعمولی درباره بیان درخواست‌ها از سوی طرفین در مذاکرات وجود ندارد. مذاکره برای همین است. بنابراین، من مطمئنم همکارانم در وین، نه تنها همکاران روس‌ من، بلکه بقیه هم به خوبی اوضاع را تحت کنترل دارند و نمی‌گذارند از دستشان خارج شود.

فرانسه، آلمان و انگلیس نیز روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که پیشرفت‌های فنی در دور پیشین مذاکرات حاصل شده است و طرفین موظف هستند که تمرکز کامل‌شان را به مسائل برجسته علی‌الخصوص (تهدیدات) هسته‌ای و تحریم‌ها معطوف کنند.

مقامات «تروئیکای اروپایی»(فرانسه، آلمان و انگلیس) در عین حال مدعی شدند که تنها "چند هفته‌" برای رسیدن به توافق باقی مانده است اما "ضرب‌الاجل ساختگی" برای مذاکرات تعیین نمی‌کنند.

کشورهای اروپایی طرف برجام در ادامه خاطر نشان کردند: مذاکرات ضروری است و تیم‌های‌مان فوری و با حسن نیت جهت حصول توافق کار می‌کنند.

مذاکرات رئیس تیم مذاکرات ایران با معاونِ دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا

هشتمین دور از «مذاکرات رفع تحریم» عصر روز دوشنبه، ۶ دیماه با برگزاری نشست کمیسیون مشترک به ریاست «علی باقری کنی» مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و «انریکه مورا »معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا آغاز شد. در این نشست که با شرکت هیأت‌های ایران، گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا در «هتل کوبورگ» برگزار شد، روند مذاکرات مورد ارزیابی قرار گرفته و در خصوص نحوه ادامه گفت‌وگوها بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت.

دیدار علی باقری و انریکه مورا در هتل کوبورگ وین

مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در این نشست با اشاره به پیشرفت‌های صورت‌گرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین‌های عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستی‌آزمایی این اقدامات تأکید و تصریح کرد که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفت‌وگوها آمادگی کامل دارد.

وزیر امور خارجه ایران در آستانه دور هشتم مذاکرات احیای برجام : سند مشترکی که در ۶ دور گفت‌وگوهایی که در دولت پیشین (روحانی) حاصل شده بود کنار گذاشته ایم و به متن جدیدی دست یافته‌ایم.

حسین امیرعبداللهیان، روز دوشنبه ۲۷ دسامبر( ۶ دی ۱۴۰۰) درمصاحبه با خبرنگاران ضمن اشاره به این موضوع تاکید کردمذاکرات باید به نقطه‌ای برسد که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ مشکلی فروخته شود و پول آن هم به صورت ارزی به حساب‌های بانکی ایران واریز شود.

اشاره وزیر امور خارجه ایران به درخواست‌های تهران تفاوت بسیاری دارد با آنچه که مقام‌های ایرانی در هفته‌های اخیر در خصوص انتظارات تهران از نتیجه مذاکرات به زبان می‌آوردند.

 امیرعبداللهیان در ادامه اظهارات خود می‌گوید:«امروز ما به سند مشترک و قابل قبولی دست یافته‌ایم که آن‌را اسناد یکم و پانزدهم دسامبر( ۱۰ آذر  و۲۴ آذر ۱۴۰۰) می‌خوانیم. هم در موضوع هسته‌ای و هم بحث تحریم‌ها دیگر سند ژوئن ۲۰۲۱( خرداد ۱۴۰۰) مطرح نیست و آن‌را کنار گذاشته‌ایم و به سند جدید و مشترکی رسیده‌ایم

«حسین امیرعبداللهیان» در ادامه با اشاره به اینکه مذاکرات از روز دوشنبه۲۷دسامبر(۶ دی ۱۴۰۰) آغاز می‌شود، افزود: «از امروز مذاکرات ما حول این سند مشترک آغاز می‌شود. از جمله موضوعات در دستورکار در مذاکرات جاری ما بحث تضمین و راستی‌آزمایی است. باید در ذیل این واژه‌ها و موضوعات به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به صورت ارزی در حساب های بانکی ایران وارد شود و ما از همه مزایای اقتصادی که در برجام پیش‌بینی شده بتوانیم استفاده کنیم

یورونیوزنوشت:این در حالیست که پیشتر مقام‌های ایرانی بر لزوم «رفع تمام تحریم‌های وضع شده در دولت ترامپ» تاکید می‌کردند( تحریم‌های غیربرجامی و چه موارد دیگری که به بهانه‌هایی چون برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای و حتی موارد حقوق بشری علیه ایران وضع شده بود)

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:وزیرخارجه متوجه شده که ۲ سندی که باقری(فاکتورگونه)ارائه داده،محصول تیم قبلی(ظریف)بوده! ومجبورشدندآنهاراکناربگذارند(۲سندارائه شده+یکی هم درنزدرئیس تیم مذاکره برجامی وین(باقری)مانده بود.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:همه تحریم هابایدلغو شود برجامی وغیربرجامی.

مدیرمسئول کیهان(۲۴ آذر ۱۴۰۰) نوشت:اگر قرار است لغو تحریم‌ها فقط شامل «تحریم‌های برجامی» باشد و تحریم‌های(غیربرجامیبه بهانه‌های واهی و خصمانه دیگر نظیر حقوق بشر و تروریسم و صنایع موشکی و حضور در منطقه و امثال آن باقی بمانند، «مذاکرات وین چه سودی دارد! »و با چه انگیزه‌ای صورت پذیرفته و قابل توجیه است؟!و

بسیاری از تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه‌های غیر‌هسته‌ای وضع شده است. آمریکا در دوران اوباما ۵۰۰ نهاد را به بهانه‌های مختلف تحریم کرد و در دوره ‌ترامپ این تحریم‌ها دو برابر شد. و بایدن هم، که دولت آقای روحانی انتخاب او را به فال نیک گرفته بود! تحریم‌های جدیدی بر تحریم‌های قبلی افزود! و در مجموع تحریم‌های آیسا، سیسادا، ویزا، کاتسا و ... که عمدتاً در دوران اوباما وضع شده‌اند از جمله آنهاست.
شریعتمداری  ضمن تمجیدازسازوکارهای تیم هسته دولت رئیسی نوشت:ضمن تاکید بر لغو همه تحریم‌ها، باید در پی خنثی کردن تحریم‌ها بودو فاکتور تحریم‌هاباید بسته شود./پایان.

چک برجام بایدنقدشود

گزارش امیرعبداللهیان از مذاکرات وین به کمیسیون امنیت ملی ارائه شد

یک روز بعدازجلسه مشترک کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با وزیر خارجه(حسین امیرعبداللهیان) و معاونان ایشان،

حجت الاسلام مجتبی ذوالنور در حاشیه جلسه علنی روزچهارشنبه(۱۷ آذر ۱۴۰۰)  در جمع خبرنگاران بیان کرد: 

ورای اسلامی تصریح کرد: پیش‌بینی ما این است که اگر طرف مقابل و به ویژه آمریکایی‌ها اراده داشته باشند،مذاکرات به نتیجه خواهد رسید چرا که اراده جمهوری اسلامی ایران این است که مذاکرات به نفع مردم شکل گرفته و برجام احیاء شود. این‌که می‌گویم برجام احیاء شود یعنی ما هیچ مذاکره‌ای با آنها نداریم بلکه بحث ما نقد کردن چک جمهوری اسلامی در برجام است.

ذوالنور: با دست پُر به مذاکرات رفتیم/ چک برجام باید نقد شود

ذوالنور در ادامه تاکید کرد: برجام با رفع تحریم‌ها باید اجرایی شود ما هیچ چیزی خارج از برجام را طرح نکرده و از سوی طرف‌ها نیز نخواهیم پذیرفت. طرف‌های برجامی اگر صداقت به خرج دهند باید از این موضع جمهوری اسلامی استقبال کنند. نماینده قم گفت:این‌که جمهوری اسلامی با یک هیات پروپیمان بالای ۳۰ نفره که در همه سطوح کارشناس و همراه داشته است در وین حاضر شده، نشانگر اراده جمهوری اسلامی ایران در احیای برجام است. اگر قرار نبود که برجام را احیاء کنیم نیازی به هیاتی با این طول و عرض نبود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با دست پر به مذاکرات رفته و همین‌که طرف مقابل بعد از شنیدن نظر جمهوری اسلامی ایران می‌گویند باید برویم و با پایتخت‌های خود مشورت کنیم دلیلی بر حضور ایران با دست پر می‌باشد. ایران با اراده قوی برای رفع تحریم‌ها ورود کرده است و محکم در مسیر خود ادامه می‌دهد. در گذشته تنها یک اراده وجود داشت که برجام به هر قیمتی پذیرفته شود و این‌که شش ماه بعد چه اتفاقی می‌افتد اصلا مهم نبود بلکه می‌خواستند برجام را به نام خود احیاء کنند و به ضررهای آن نیز توجه نداشتند کما این‌که اگر در آن دوره توسط دولت قبل برجام احیاء می‌شد ۵۱۷ تحریم همچنان باقی می‌ماند و این یعنی پذیرش و نهادینه کردن تحریم از سوی دولت ما. طبیعتا زمانی که آنها یک اراده داشتند یک نفر هم حضور می‌یافت کافی بود اما امروز که کار علمی و تخصصی صورت گرفته و اراده دولت احیای منافع ملت می‌باشد طبیعتا باید به شکل دیگری ظاهر شد.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنور(رئیس کمسیون وقت مجلس)درپایان گفت:من برجام را در صحن مجلس دهم آتش زدم و به این کارم نیز افتخار می‌کنم واما امروز نیز برجام باید احیاء شود چرا که ما هرچه که داشتیم دادیم و یک چک از آنها گرفتیم. برای تحقق حقوق ملت ایران این چک باید نقد شود و همه تحریم‌ها کنار رود./ایسنا.


باقری: از لغو همه تحریم‌ها عقب‌نشینی نمی‌کنیم

کیهان(۱۴ آذر ۱۴۰۰ )نوشت:«علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین در گفت‌وگو با خبرگزاری «آنسا» ایتالیا با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از درخواست‌های خود در مسیر احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ عقب نخواهد نشست،
طبق گزارش این رسانه ‌ایتالیایی، وی در اظهاراتی در هواپیما هنگام بازگشت از مذاکرات پنج روزه وین، تأکید کرد که پیشنهادات ایران منطقی و مستند است.
در ادامه این گزارش در‌ اشاره به دو سند ارائه شده از سوی ایران یکی درباره رفع تحریم‌ها و دیگری درباره موضوعات هسته‌ای، ذکر شده که براساس آنچه باقری توضیح داد، مورد اول باید به وضوح اولویت داشته باشد.
مذاکره‌کننده ارشد تهران گفت: حتی دولت جو بایدن هم معتقد است که خروج ایالات متحده از توافق (به تصمیم سلف او، دونالد ‌ترامپ) اقدامی غیرقانونی بوده است. بنابراین برعهده آنهاست که اولین گام برای احیای توافق را بردارند. در مورد اروپایی‌ها نیز، آنها هم به تعهدات خود برای جبران اقدام آمریکا احترام نگذاشتند.
باقری با رد انتقادات غرب از پیشنهاداتی که در وین از سوی ایران مطرح شد، گفت: «این پیشنهادات منطقی و مستدل هستند و می‌توانند به‌عنوان مبنایی برای مذاکره مورد استفاده قرار گیرند. طرف‌ها می‌توانند پیش‌نویس‌های خود را ارائه کنند، اما ما انتظار داریم که پاسخ منطقی به پیشنهادات ایران بدهند.
طبق گزارش خبرگزاری ایتالیایی، وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات باور دارد و حتی درباره نتایج احتمالی خوشبین است، افزود: اما رفتار غیرسازنده گذشته سایر امضاکنندگان توافق و نقض مکرر تعهدات از سوی آن‌ها، ما را ملزم می‌کند که خوش‌باور نباشیم.
با این حال، باید دید که از دور بعدی مذاکرات که باید در روزهای آینده انجام شود، چه نتیجه‌ای بیرون می‌آید.
پیشنهادهای ایران
به طرف‌های برجامی چه بود؟
مقام‌های آمریکایی بارها در مناسبات مختلف با شانه خالی کردن از بار مسئولیت واشنگتن در قبال تعهداتی که باید برای بازگشت به برجام ایفا کند، توپ را به زمین ایران انداخته‌اند و مدام از گزینه‌های جایگزین برای روزی که مذاکرات وین شکست بخورد، صحبت به میان می‌آورند.
ایران در این مذاکرات برنامه‌های خود را در قالب دو متن پیشنهادی، یکی با موضوع لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی و دیگری با موضوع هسته‌ای به طرف مقابل ارائه کرد. این پیشنهادها مبنایی برای مذاکره است و طرف مقابل باید پاسخ مستند به پیشنهادهای تیم ایران ارائه کند.
با این وجود، منتظر خواهیم ماند تا ببینیم در دور بعدی مذاکرات، که در ظرف چند روز آینده برگزار خواهد شد، چه نتیجه‌ای حاصل خواهد شد.
مذاکره‌کننده ارشد ایران پیش از این در گفت‌و‌گو با الجزیره هم تأکید کرد که پیش‌نویس پیشنهادهایی که طرف ایرانی با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه آمریکا به گروه ۱+۴ داده، به‌گونه‌ای است که طرف مقابل نمی‌تواند این پیشنهادها را رد کند.
به گفته باقری، ایران در صورت پذیرش دو پیشنهاد قبلی که روز قبل به طرف مذاکره‌کننده ارائه شده است، پیشنهاد سوم را نیز ارائه خواهد داد.
با ارائه پیشنهادات تهران که حاکی از ابتکار عمل در وین است اکنون همه‌چیز به رفتار طرف‌های مقابل بستگی دارد و اگر طرف‌های اروپایی به‌طور کامل به تعهداتشان عمل کنند و طرف آمریکایی به این توافق بازگردد، توافق احیا می‌شود.
با این حال واکنش غربی‌ها به این دور از گفت‌و‌گوها مأیوس‌کننده بوده است و نشان می‌دهد که تصور نداشتند ایران با دست پر در مذاکرات حضور داشته باشد. دور اول مذاکرات هسته‌ای در دولت سیزدهم در حالی روز جمعه گذشته در وین پایان یافت که تیم ایران پیشنهادهای مشخصی به طرف‌های توافق اعلام کرده و انتظار می‌رود سایر طرف‌ها با رویکردی واقع بینانه این بسته‌ها و پیشنهادات را بررسی کرده و پاسخ منطقی به این پیشنهادات ارائه کنند.
ایران پیشنهاداتی عملگرایانه روی میز گذاشت.

هفتمین دورمذاکرات«احیای برجام»که اولین دورمذاکرات تیم مذاکره دولت رئیسی بود رادراین لینک ببینید:

چکش کاری مذاکرات"برجام"وین

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد