پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

باغچه سراکجاست؟کریمه"آق‌مسجد" توسط مسلمانان ساخته شده

​اماکن مذهبی«کریمه»مساجدوکلیسا» و کاخ ورونسف(آلوپکا)کریمه وکاخ ورونسف وکاخ باخیسارای( کاخ خان)....حاجی عبدالرحیم بیک-منگلی گیرای کیست؟

«سیمفروپل» مرکز شبه جزیره«کریمه» ازنام«آق‌مسجد» (مسجد سفید)گرفته شدکه مسلمانان مقیم روس ساختند.

«سیمفروپل»  با نام «آق‌مسجد» در میان تاتارها شناخته می‌شوددر قرن پانزدهم میلادی توسط «منگلی گیرای»(اولین خان حاکم منطقه) از خان‌های تاتار به صورت یک قلعه با نام «کالگای» ساخته شد. نیم قرن بعد(سال ۱۵۰۸ میلادی) ،یکی ازمسلمانان متمول منطقه «حاجی عبدالرحمن بیگ»فرزند «علی بیگ»،مسجدی در آن منطقه بناکرد.
دوره سلطنت خانات کریمه از سال ۱۴۴۱ تا ۱۷۸۳ بود. این شبه جزیره از سال ۱۴۷۸ تحت تابعیت امپراتوری عثمانی درآمد.

در سال ۱۷۷۴ در پی جنگ بین روسیه و عثمانی، جمهوری« خانات کریمه» به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شد.


«آق‌مسجد» در سال ۱۷۸۳ و پس از تصرف خان های کریمه، توسط امپراتوری روسیه به «سیمفروپل» تغییرنام داده شد.

 پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی در  دسامبر ۱۹۹۱( ۰۴ دی ۱۳۷۰) ولایت کریمه نیز به عنوان «جمهوری خودمختار کریمه»، نام گرفت

شهر«سیمفروپل»درسال ۱۳۸۰ حدود ۳۴۰ هزارنفرجمعیت داشت که در دوران باستان به عنوان شهری سکایی و با نام «سکائیه» معروف شد.


سیمفروپل یا آق‌مسجد در اواخر قرن پانزدهم میلادی توسط «منگلی گیرای خان اول» از خان‌های تاتار به صورت یک قلعه با نام «کالگای» ساخته شد. ۶۰ سال بعد یعنی در سال ۱۵۰۸ میلادی، یک مسجد بزرگ از سوی «عبدالرحمن بیگ پسر علی بیگ» در این منطقه ساخته شد. از آن به بعد این منطقه تبدیل به شهر شد و نام خود را از همین مسجد گرفت و به «آق‌مسجد» معروف شد.

گزارش مرداد ۱۳۹۹ :مسجد کلیسای جامع در پایتخت کریمه به نام شخصیت عمومی تاتار کریمه، اولین مفتی کریمه،« نعمان چلبیدجیخان» نامگذاری خواهد شد.

ساخت آن چند سالی است که ادامه دارد، اکنون کارها در مرحله تکمیل است. نقاشی داخلی و کارهای سنگ مرمر توسط متخصصان ترک اهل قیصری که روی تزئین بزرگترین مسجد« چاملیجا» استانبول کار می کردند، انجام می شود. به غیر از مسجد، ساختمان های اداری و مهمان در این قلمرو وجود دارد.


مسجد اصلی جمعه در پایتخت کریمه - کبیر جامی.

امام(پیشنماز)« کبیر جامی»(مسجدجامع) نیازی رمضانوف به کمیته مسلمانان کریمه اطلاع داد. به گفته وی، طی چهار سال گذشته تعداد اهالی کبیر جامی ۲۵ درصد افزایش یافته است که بیشتر آنها را جوانان تشکیل می دهند. علاقه به اسلام در کریمه در حال افزایش است.

 امام  جماعت مسجدخاطر نشان کرد: در بین اهل محله «طُلاب» زیادی وجود دارد. وی همچنین بر افزایش میزان کمک ها که طی چهار سال گذشته دو برابر شده است، تاکید کرد. توجه: کبیر جامی- یک مسجد جمعه در پایتخت کریمه - سیمفروپل است.

این مسجد که «مُصلی جمعه» است و محل کمیته مسلمانان کریمه است. این یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های سیمفروپل است که توسط «حاجی عبدالرحیم بیک» در سال ۱۵۰۸میلادی(۸۸۷شمسی )در زمین اهدایی«منگلی گیرای خان اول» ساخته شد. کتیبه موجود بر روی مسجد گواه این امر است. اعتقاد بر این است که شهر «آقمسیت»(Aqmescit) سیمفروپل کنونی که به روسی به "مسجد سفید" ترجمه شده است نیز نام خود را از این مسجد گرفته است.

کریمه..... رودخانه‌های آلما، کاچا و سالگیرا 

شهر کریمه« بالاکلاوا»  در۳ کیلومتری  شهر سواستوپول

 شهر سواستوپول که یک قلعه مستحکم نظامی داشت که متعلق به خان این منطقه بود.

مسجدباغچه سرا

شهر باغچه سرای در شبه جزیره کریمه در کشور اوکراین و در ۱۰ کیلومتری «سیمفروپل»( پایتخت کریمه) واقع شده‌است.

«مسجد باغچه سرای» در محل کاخ خان در شهر «باغچه سرای»واقع شده است.

در «باخچیسرای»(باغچه سرا) کریمه، اختلاف بین روسیه و اوکراین و بخشی از «کاخ باخیسارای»است.

این مسجد یکی از بزرگترین مساجد کریمه و از اولین ساختمانهای کاخ خان است. این مسجد در سال ۱۵۳۲ توسط مالک  خان منطقه«گیرای»ساخته شد.
این مسجد متشکل از یک نمازخانه و ۳ راهرو است که با یک سقف لگن دار ، یک محوطه کوچک و رواقها رو به شرق و غرب. دو مناره ۸ ضلعی متقارن از طریق رواق ها بلند می شوند. ارتفاع آنها ۲۸ متر است و دارای کلاهک های مخروطی و فینال. گنبدی و۲ کیوسکی به شکل مربع به گوشه شمال شرقی مسجد متصل است. اعتقاد بر این است که الف مدرسه خان ساخته شده است.

«ارسلان گیرای» در سال ۱۷۵۰ برای پیوستن به دیوار شرقی استفاده می شد.

«درب اصلی این مسجد » رو به شمال وارد می شود. در داخل ،بالکن به سه دیوار از چهار دیوار متصل شده است که بخشی از آن برای اقامتگاه خان منطقه جدا شده است.
در سال ۱۷۳۶ مسجد در اثر آتش سوزی آسیب دید و بعداً در زمان «خان سلامتا گیرای» مرمت شد.

«کاخ باخچی سرای» خان منطقه در مرکز شهر قدیمی در دره «رودخانه چوروک سو »قرار دارد. بنیانگذار سلسله، «حاجی گیرا» (گیرای)،

 در اواسط قرن پانزدهم، پایتخت را از شهر کریمه (کریمه قدیم) به کیرک-ار (چوفوت-کاله) منتقل کرد و به دنبال استقلال از گروه هورد طلایی بود. ساخت پایتخت توسط پسرش منگلی گیرئی (۱۴۶۷-۱۵۱۵میلادی) آغاز شد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:در «کریمه» بیش از ۳۰۰ هزار «مسلمان» تاتار زندگی می‌کنند.

مسلمانان اوکراین

خبرگزاری ابنا(۱۷ فروردین ۱۳۹۳)۲۰۱۴نوشت: «شیخ راویل عین‌الدین» رییس شورای مفتیان روسیه طی مدت سه روز حضور در خاک کریمه، با «امیرعلی آبلایف» رییس اداره دینی مسلمانان کریمه و مدیر مجلس تاتارهای کریمه مذاکره کرد.

تاجران مسلمان، اسلام را به اوکراین آورده اند

وی در مسجد اصلی شهر سیمفِراپول به نام« کبیر جامی» سخنرانی کرده و از قبرستان تاتارهای کریمه بازدید نمود. وی همچنین با ده ها تن از مردم اعم از پیر و جوان دیدار داشت.

«راویل عین‌الدین» می‌گوید: من به مفتی کریمه گفتم که در مدت ۲۳ سال زندگی در خاک اوکراین، چه بهره‌ای نصیبتان شد؟ آیا از شما اعاده حیثیت شد؟ خیر. در روسیه از تمام مردمی که پس از جنگ جهانی دوم از کشور اخراج شدند اعاده حیثیت شد و تمام حقوق آنها را بازگرداندند، از آنان رفع اتهام شد.

در کریمه بیش از ۳۰۰ هزار مسلمان تاتار زندگی می‌کنند. راویل عین الدین می‌گوید: ما بلافاصله به آنها گفتیم: آمده‌ایم تا به صحبت‌هایتان گوش کنیم و بدانیم که نگرانی شما از چیست.

«راویل عین الدین» رئیس شورای مسلمانان روسیه 

مفتی روسیه سخنان «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور این کشور را یادآور شد که روز ۱۸ مارس۲۰۱۴(۲۷ اسفند ۱۳۹۲) در شورای فدراسیون بیان کرده است. پوتین در آن روز گفت: زمانی نسبت به تاتارهای کریمه بی‌انصافی و بی‌عدالتی شده است. باید تصمیمات سیاسی و قانونی اتخاذ کرد تا پروسه اعاده حیثیت از مردم تاتار – کریمه انجام بگیرد. تصمیماتی برای اعاده حقوق آنها و بازگرداندن نام نیک به آنها اتخاذ می‌شود.

 مسلمانان اوکراین

به گفته« راویل عین‌الدین»هر صحبتی راجع به آینده تاتارهای کریمه خواه ناخواه یادآور حوادث غم انگیز سال‌های ۷۰ است. در ماه مه ۱۹۴۴ (اردیبهشت ۱۳۲۳) بلافاصله پس از آزادی کریمه از اشغال فاشیست‌ها، تاتارهای کریمه بنا به منطق استالین متهم به همدستی با دشمن شده و ظرف سه روز همه آنها را روانه آسیای مرکزی کردند.

مسلمانان شبه‌ جزیره کریمه رفراندوم خودمختاری برگزاری می‌کنند

لازم به ذکر است که «تاتارهای کریمه» تنها مردمی نبودند که چنین سرنوشتی داشتند. در سال‌های حکومت استالین ۱۵ قوم از اتحاد جماهیر شوروی تحت ظلم قرار گرفتند. 

روسیه در خاک خود اشتباهات مرتکب شده توسط اتحاد جماهیر شوروی را اصلاح کرده است.

امروز اداره دینی مسلمانان کریمه ۳۵۰ جامعه اسلامی را در زیر پرچم خود دارد. بیش از ۲۰۰ مسجد در شبه جزیره کریمه است. اما مشکلی وجود دارد، نیمی از این مساجد زیر نظر امامانی هستند که فاقد تحصیلات دینی می‌باشند./پایان.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:مراکزمذهبی خودمختارکریمه(اوکراین):
مسجدکبیر جامع، پایتخت کریمه- سیمفروپل-آقمسیت مرداد ۱۳۹۹ 
مسجد کلیسای جامع(cathedral mosqu)

کاخ باخیسارای کریمه،اوکراین
صومعه اوسپنسکی مقدس مردان در باغچه سرای کریمه

کلیسای رستاخیز مسیح، در فاروس شبه جزیره کریمه
مسجد خان بزرگ در محوطه پارک  خانسرای کریمه
کلیسای آلکساندر نفسکی در یالتا

مسجد باغچه سرای  در محل کاخ خان در شهر  باغچه سرای،کریمه
کاخ باخیسارای و یا کاخ خان درکریمه..... رودخانه‌های آلما، کاچا و سالگیرا 
شهر کریمه بالاکلاوا  در۳ کیلومتری  شهر سواستوپول
 شهر سواستوپول که یک قلعه مستحکم نظامی داشت که متعلق به خان این منطقه بود
کاخ باخیسارای و یا کاخ خان که در قرن ۱۶ ساخته شده است و یکی از شناخته شده ترین کاخ های مسلمانان است.
کاخ ورونسف در آلوپکا
کاخ ورونسف در آلوپکا (کریمه)اوکراین
شهرکریمه،کاخ ورونسف- آلوپکا
شهرآلوپکا-کریمه،در۱۷کیلومتری جنوب غربی شهر یالتا

کریمه"آق‌مسجد"سیمفروپل

باغچه سرا"آق‌مسجد"سیمفروپل

مساجدکریمه"کلیسا"سیمفروپل"مسلمانان درکریمه"مساجد

کاخ باخیسارای" یا کاخ خان"کریمه اوکراین

باخیسارای"باغچه سرای"مسلمانان کریمه

مسجدجامع کریمه"مسجدکبیرجامی"سیمفروپل

«رفعت چوباروف»رهبرتاتارها و رئیس مجلس تاتارها در کریمه
تسنیم (۰۹ فروردین ۱۳۹۳نوشت): رهبر مسلمانان تاتار شبه جزیره کریمه امروز (شنبه) پیشنهاد کرد ۳۰۰ هزار اقلیت مسلمان این شبه جزیره که اخیرا از اوکراین جدا شده و به روسیه پیوسته است خواهان خودمختاری شوند.

به گزارش رویترز؛ «رفعت چوباروف» رهبر تاتارهای کریمه، طی سخنانی در حضور بیش از 200 نماینده شورای تارتارهای کریمه، اعلام کرد: "در زندگی هر ملتی زمان‌هایی بوجود می‌آید که  باید تصمیماتی اتخاذ شود که آینده آن ملت را تعیین خواهد کرد."


«رفعت چورباروف» در ادامه افزود: "من درخواست دارم تصویب شود... [که] فرآیند سیاسی و حقوقی برای ایجاد یک منطقه خودمختار قومی و ارضی تاتارها در سرزمین‌های تاریخی آنها در کریمه آغاز شود." 

وی در پیام خود اشاره‌ای نکرد که آیا می‌خواهد این منطقه خودمختار جزوی از روسیه باشد یا اوکراین. 
«تاتارهای کریمه در باغچه‌سرای» پایتخت تاریخی خود، نشست شورا را برگزار کردند تا درباره رفراندومی برای تعیین سرنوشت خود تصمیم‌گیری کنند. 
تاتارهای کریمه رفراندوم کریمه را که غرب و سازمان ملل آن را غیرقانونی خوانده‌اند تحریم‌کرده بودند. 
«چورباروف» پیشتر در گفتگو با رسانه‌ها گفته بود: "هیچ کس از تاتارهای کریمه نپرسید که می‌خواهند تحت چه شرایطی زندگی کنند." 
تاتارها جزو بومیانی ترک‌زبان شبه‌جزیه کریمه هستند که در سال ۱۹۴۴ (۱۳۲۲شمسی)به دستور جوزف استالین و به اتهام همکاری با ارتش آلمان نازی به صورت دسته‌جمعی به آسیای مرکزی تبعید شدند اما طی دو دهه اخیر شروع به بازگشت به موطن اصلی خود کرده‌اند. 
بسیاری از تاتارهای کریمه به دلیل سختی‌هایی که در دوران شوروی سابق دیده‌اند با پیوستن دوباره به دولت مسکو به شدت مخالف هستند. 
تاتارها پس از استقلال اوکراین در سال ۱۹۹۱میلادی( ۰۴ دی ۱۳۷۰) وفاداری خود را به دولت «کی یف »اعلام کرده‌ و از آن زمان از فرهنگ خود را احیاء کنند.


تاتارهای کریمه برای تصمیم‌گیری در باره خودمختاری در این شبه‌جزیره به پای صندوق‌های رای می‌روند. تقریبا همزمان رئیس جمهور روسیه وعده داد که به وضعیت اقتصادی این اقلیت قومی توجه بیشتری نشان دهد.
دویچه وله( ، ۱۲ فروردین ۱۳۹۳)نوشت:شامگاه سه‌شنبه (یکم آوریل / ۱۲ فروردین) رفعت چوباروف، رئیس مجلس تاتارهای شبه جزیره کریمه اعلام کرد که تاتارها روز ۱۵ آوریل در مورد خودمختاری در شبه‌جزیره‌ی وابسته به روسیه تصمیم‌خواهند گرفت. او گفت: «ما برای این منظور به پشتیبانی سازمان‌های بین‌المللی نیازمندیم».
چوباروف همه‌پرسی ۱۶ مارس را که به پیوستن کریمه به روسیه انجامید به رسمیت نمی‌شناسد. او پیشتر ضمن بیان اینکه «تاتارهای کریمه نمی‌خواهند زیر کنترل روسیه باشند» گفته بود: «حکومتی که در کریمه منسوب شده، عروسک خیمه شب بازی روسیه است».
حدود۳۰۰ هزار تن از دو میلیون ساکنان شبه‌جزیره کریمه وابسته به اقلیت تاتار هستند. تا پیش از جنگ جهانی دوم اکثریت سکنه کریمه را تارتارها تشکیل می‌دادند. در جریان جنگ جهانی دوم استالین بخش عمده تارتارهای کریمه را به اتهام همکاری با نازی‌ها به آسیای میانه تبعید کرد و ترکیب جمعیتی این شبه‌جزیره را به نفع روس‌ها تغییر داد.

«مصطفی جمیلف» رهبر مذهبی تاتارهای کریمه چند روز پیش در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفته بود، در هفته‌های اخیر پنج هزار تاتار کریمه را ترک کرده‌اند.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی ،تولیت آستان قدس رضوی ورستم مینیخانوف رئیس‌جمهور تاتارستان۳۱ فروردین ۱۳۹۶

 روز سه‌شنبه (یکم آوریل) ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دیدار با «رستم مین‌خانوف» رئیس جمهوری تاتارستان که یکی از ۲۱ جمهوری خود مختار روسیه است، اذعان داشت که تاتارها قربانیان استالین، دیکتاتور پیشین اتحاد جماهیر شوروی بوده‌اند و این واقعیت باید به رسمیت شناخته شود. او در این دیدار که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد گفت، در رابطه با جنایاتی که بر تاتارها رفته باید شفاف‌سازی شود. رئیس جمهور روسیه در عین حال وعده داد که به تاتارهای کریمه کمک مالی خواهد کرد.

اگر دولت روسیه سرکوب و کوچ اجباری تاتارها توسط استالین را به رسمیت بشناسد، موظف به پرداخت خسارت خواهد بود.
مصطفی عبدالجمیل قیریم اوغلو رئیس مجلس تاتارهای کریمه، از سال ۱۳۷۷ عضو پارلمان اوکراین

دیدارمولود چاووش‌اوغلو بامصطفی عبدالجمیل کریم‌اوغلو، رهبر تاتارهای کریمه و امینه جبار، معاون وزیر امور خارجه و رستم عمراف، نماینده مجلس اوکراین، اواخرآذر ۱۳۹۹
آناتولی(جمعه  ۲۸ آذر ۱۳۹۹ )نوشت:«مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در حساب توئیتر خود اعلام کرد که وی در سفر به اکراین با «مصطفی عبدالجمیل کریم‌اوغلو» رهبر تاتارهای کریمه و نماینده مجلس اوکراین دیدار کرده‌است.
وی همچنین با خانم «امینه جبار» معاون وزیر امور خارجه و رستم عمراف، نماینده مجلس اوکراین دیدار و گفت‌وگو کرد.
چاووش‌اوغلو تاکید کرد: "الحاق غیرقانونی کریمه را نخواهیم شناخت. ترکیه همیشه در کنار برادران ترک تاتار کریمه است".

«مصطفی عبدالجمیل قیریم اوغلو« رئیس مجلس تاتارهای کریمه، از سال ۱۳۷۷ عضو پارلمان اوکراین هم هست.
صدای آمریکا(۱۳ اسفند ۱۳۹۲)نوشت:مصطفی عبدالجمیل قیریم اوغلو رئیس مجلس تاتارهای کریمه گفت:اقلیت مسلمان تاتار، که در طول تاریخ ساکن شبه جزیره کریمه بودند، در زمان استالین به اتهام همکاری با نازی ها به آسیای میانه رانده شدند. آنها پس از استقلال اوکراین در سال ۱۳۷۰ به موطن اصلی شان بازگشتند؛ ولی اینک یک بار دیگر نگرانند که از خانه شان رانده شوند.
در نگاه اول، روستای فونتانی-۵ با تنها ۵۰۰ نفر سکنه در شبه جزیره کریمه، منطقه ای بسیار آرام نظر می رسد.
اما ظاهر آرام روستا را که پس بزنید، وحشت را در چشمان تاتارهای فونتانی-۵ می توانید ببینید.
نیروهای روسیه تنها چند کیلومتر آن سوتر، در خیابان های سیمفروپل، پایتخت منطقه نیمه خودمختار کریمه مستقر شده اند؛ و این شایعه در هوا موج می زند که حمله ای علیه تاتارها در حال شکل گیری است.

«مدثرکفودار» ۵۵ ساله یکی از تاتارهای ساکن روستا دست یک نوه اش را در دست دارد، و در حالی که شش نوه دیگرش در حیاط خانه دوطبقه سنگی شان در حال بازی اند، می گوید:«دلمان می خواهد در صلح وصفا زندگی کنیم. اما نیروهای روس وارد قلمرو ما– قلمرو اوکراین – شده اند. پرسه زدن مردان اسلحه به دست در دور و اطراف همه ما را به وحشت انداخته. آنها هیچ حرفی نمی زنند. نمی گویند که هستند، ولی معلوم است که اوکراینی نیستند، آنها روس هستند.»
مدثر در ازبکستان به دنیا آمده و سال ۲۰۰۰ (۱۳۷۹) به کریمه، که آن را موطن اصلی اش می داند، برگشته است. پدر و مادرش که حالا ۹۳ و ۸۵ ساله هستند، سال ۱۹۴۴ (۱۳۲۳) به دستور استالین از کریمه رانده شده بودند. هنگامی که مدثر به اینجا بازگشت، سنگ روی سنگ گذاشت تا خانه پدری را از نو بسازد، و حالا می ترسد که آن را از دست بدهد.

مسلمانان اوکراین

قوم تاتار تقریباً ۱۲% جمعیت دو میلیونی کریمه را تشکیل می دهند. بیشتر تاتارها در زمان رهبری ژوزف استالین بر اتحاد شوروی در سال های جنگ جهانی دوم، متهم به همکاری با نازی ها شدند و به آسیای مرکزی رانده شدند. تنها پس از فروپاشی شوروی و استقلال اوکراین در سال ۱۹۹۱ بود که این قوم توانستند به سرزمین آبا و اجدادی خود بازگردند.

و تاتارها برخلاف اکثریت ساکنان کریمه از تظاهرات میدان استقلال کیف که منجر به سرنگونی «ویکتور یانوکوویچ» رئیس جمهوری روسگرای اوکراین شد، پشتیبانی کردند. تاتارها همچنین هوادار سفت و سخت استقلال اوکراین، ادامه حاکمیت اوکراین بر شبه جزیره کریمه، و حرکت اوکراین به سمت پیوستن به اتحادیه اروپا هستند.و تاتارها برخلاف اکثریت ساکنان کریمه از تظاهرات میدان استقلال کیف که منجر به سرنگونی ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری روسگرای اوکراین شد، پشتیبانی کردند. تاتارها همچنین هوادار سفت و سخت استقلال اوکراین، ادامه حاکمیت اوکراین بر شبه جزیره کریمه، و حرکت اوکراین به سمت پیوستن به اتحادیه اروپا هستند.
حال، حضور ارتش روسیه در این تصویر، بسیاری از آن بیم دارند که شبه جزیره کریمه به دامان روسیه بیافتد. اما ترس از ارتش روسیه تنها نگرانی تاتارهایی مثل« مدثر کفودار» نیست.
شایعه حمله
در بیش از دو دهه ای که از استقلال اوکراین می گذرد، تاتارهای کریمه در کنار اقوام روس که نزدیک به ۶۰% جمعیت شبه جزیره را تشکیل می دهند، زندگی چندان راحتی نداشته اند. آقای «مدثرکفودار» می پرسد:
«از دست ما چه کاری برمی آید؟ ما مردم صلح طلبی هستیم. برای هیچ موقعیتی آمادگی نداریم. چه کار می توانیم بکنیم؟»
او می گوید چند شب پیش مردان ناشناسی به خانه یکی از تاتارهای کریمه هجوم بردند و پدر و پسر را به شدت مضروب کردند. آنها الآن در بیمارستان هستند. می گویند مردان ناشناس قرار است به تاتارهای دیگر هم حمله کنند.
رهبران مدنی تاتارها در سیمفروپل، پایتخت شبه جزیره نیمه خودمختار کریمه هم بیمناک و عصبی اند. نمایندگان مجلس تاتارهای کریمه روز اول مارس با نگرانی درباره اوضاع رایزنی می کردند.
«علی خزمی» یکی از نمایندگان مجلس می گوید گویا آقای پوتین فرمان اشغال شبه جزیره را صادر کرده، «و دارد نیروهایش را به شرق هم می فرستد. فقط می توانم یک چیز بگویم: اینجا خاک روسیه نیست؛ سرزمین تاتارهای کریمه است.»
در حالی که خیابان های سیمفروپل زیر پای کازاک ها و دیگر گروه های روسگرا و شعار «روسیه، روسیه!» می لرزد، تاتارهای کریمه کار زیادی برای دفاع از خود نمی توانند بکنند – بیشترین کاری که کرده اند این است که هر شب بیست نفری از اهالی فونتانی-۵ دور ده کشیک می کشند. به گفته آقای کفودار، آنها اسلحه هم ندارند و فقط می خواهند به مهاجمان احتمالی بگویند که افرادی مسالمت جو هستند: «ما تاتارها اهل کریمه ایم. اینجا زندگی می کنیم. قصد کار بدی نداریم و حتی صدایمان هم در نمی آید.»
قوم کازاک قومی جنگاور و اسلاوتبارند که از زمان تزارهای روسیه ساکن جلگه رود دن در جنوب غرب آن کشور بوده اند – این بخش هم اکنون کشور مستقل اوکراین است. رمان معروف دن آرام نوشته میخائیل شولوخف به گوشه هایی از زندگی این قوم در جریان انقلاب کبیر روسیه و جنگ جهانی اول اشاره دارد.

همه پرسی دوم ۱۲ فروردین ۱۳۹۳

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»کریمه، آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف» جوانان عاشق اهل بیت در«شبه جزیره کریمه» آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین ، عاشقان اهل بیت در«شبه جزیره کریمه» آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ 


محرم

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین«شبه جزیره کریمه» آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴

جوانان عاشق اهل بیت در«شبه جزیره کریمه» آبان ۱۳۹۴ 

محرم  ۱۴۳۷درشهر«خارکیف»اوکراین، آبان ۱۳۹۴ 

جوانان عاشق اهل بیت در«شبه جزیره کریمه» آبان ۱۳۹۴ 

نظرات 1 + ارسال نظر
آتیلا یکشنبه 10 دی 1402 ساعت 05:35

تاتارها ترک هستند، و بیشتر ازین که طرفداره اکراین یا روسیه باشند طرفداره ترکیه و اتهاده سرزمین توران هستند، که البته با توجه به جمعیت کم شان نسبت به روس تبارها بعید است.....

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد