پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

روسیه "ماهواره‌های انگلیسی" را از روی سکوی پرتاب، پایین کشید

انگلیس به دلیل مخالفت مخالفت جنگ در اوکراین تحت‌فشار قرارگرفته بود تا پرتاب ماهواره‌ها را متوقف کند

روسیه «ماهواره‌های انگلیسی» را از روی سکوی پرتاب پایین آورد

روز جمعه ۴ مارس ۲۰۲۲(۱۳ اسفند ۱۴۰۰) روسیه یک «موشک سایوز »که حامل ۳۶ ماهواره اینترنتی «وان‌وب»(OneWeb) بود را از سکوی پرتاب در «بایکونور» قزاقستان پایین آورد.

این پایگاه فضایی به طور مشترک توسط نیروی هوایی روسیه و آژانس فضایی فدرال روسیه یا روسکاسموس(Roscosmos ) اداره می‌شود.

روز گذشته، روسیه موشک سایوز خود را که حامل ۳۶ ماهواره اینترنتی شرکت انگلیسی "وان وب" بود از روی سکوی پرتاب پایین آورد. اگرچه انتظار انجام چنین اقدامی می‌رفت اما تصاویر منتشر شده از آن دراماتیک است.

به گزارش اسپیس، در روز جمعه چهارم مارس، روسیه یک موشک سایوز که حامل ۳۶ ماهواره اینترنتی "وان‌وب"(OneWeb) بود را از سکوی پرتاب در بایکونور قزاقستان پایین آورد. این پایگاه فضایی به طور مشترک توسط نیروی هوایی روسیه و آژانس فضایی فدرال روسیه یا روسکاسموس اداره می‌شود.

سایوز ابتدا قرار بود در روز جمعه به فضا پرتاب شود اما ماموریت آن قربانی حمله روسیه به اوکراین شد.

دیمیتری راگوزین، مدیر راسکوموس در مصاحبه‌ای با تلویزیون روسیه ۲۴ گفت آژانس آن‌ها با شرکت وان وب و یکی از شرکای آن به نام آریان اسپیس تماس گرفته و از آن‌ها درخواست تضمین‌های قانونی و فراگیری کرده است که از ماهواره‌ها برای اهداف نظامی استفاده نخواهد شد.

«اگر تا ساعت ۲۱: ۳۰ روز ۴ مارس، تأیید قبول این ضمانت را دریافت نکنیم، موشک را از سکوی پرتاب پایین خواهیم آورد و ماهواره‌ها را به ساختمان‌های ساخت و آزمایش بر خواهیم گرداند.»

قرار بود ساعت پرتاب ۲۲: ۴۱ به‌وقت گرینویچ در روز جمعه (ساعت ۳: ۴۱ به‌وقت محلی) باشد.

آقای راگوزین ویدیویی در توییتر منتشر کرده است که در آن کارکنان پایگاه روی پرچم کشورهای انگلیس، آمریکا و ژاپن را می‌پوشانند.

شرط روسیه برای پرتاب ماهواره‌های "وان‌وب" تضمین عدم استفاده از آن‌ها برای مقاصد نظامی بود و آژانس فضایی روسیه همچنین از دولت بریتانیا خواست سهام خود را از این شرکت مستقر در لندن جدا کند.

این خواسته‌ها برآورده نشد و در روز چهارشنبه، (OneWeb)از کارمندان خود خواست تا بایکونور را ترک کنند و اعلام کرد که پرتاب ماهواره‌هایش از این پایگاه را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

روسیه ماهواره‌های انگلیسی را از روی سکوی پرتاب پایین آورد

«وان‌وب» (OneWeb)در حال ساخت مجموعه‌ای متشکل از ۶۴۸ ماهواره‌های اینترنتی در فضا است که تاکنون بیش از ۴۲۰ مورد از آن‌ها توسط موشک‌های سایوز ساخت روسیه به مدار ارسال شده‌اند. ماموریت‌های (OneWeb) از بایکونور، پایگاه فضایی وستوچنی(Vostochny) در خاور دور روسیه و پایگاه فضایی اروپا در کورو(Kourou)، گویان فرانسه انجام شده‌اند.

روسکاسموس پیش‌ از این همکاری در کورو را متوقف کرده بود و پرتاب سایوز را از این پایگاه پایان داده بود و کارمندانش را به روسیه بازگردانده بود. این آژانس همچنین اعلام کرده که فروش موتورهای موشک ساخت روسیه به شرکت‌های آمریکایی را متوقف می‌کند.

همانطور که مشخص است همکاری چندین دهه‌ای روسیه و غرب پس از حمله روسیه به اوکراین به طور قابل توجهی دچار آشفتگی شده است. مشخص نیست که در کوتاه مدت و بلندمدت چه اتفاقات دیگری رخ خواهد داد.

روسیه ماهواره‌های انگلیسی را از روی سکوی پرتاب پایین آورد

به نظر می‌رسد سایوز و ۳۶ ماهواره «OneWeb» که قرار بود به فضا پرتاب شوند به تاسیسات آزمایش در بایکونور منتقل شده‌اند. شرکت ارائه‌دهنده پرتاب اروپایی موسوم به «آریان‌اسپیس» که پرتاب «سایوز» را به حالت تعلیق درآورده بود اعلام کرده که قصد دارد نظارت دقیقی بر این سخت‌افزار متصل به زمین داشته باشد. نمایندگان این شرکت در روز جمعه در بیانیه‌ای گفتند: «آریان اسپیس» به همکاری خود با شرکا ادامه می‌دهد تا اطمینان حاصل کند که کالاها و وسایلی که اکنون در «بایکونور» هستند در شرایط مناسبی قرار دارند.

آن‌ها افزودند: «آریان‌اسپیس» در تماس نزدیک با مشتریان خود و مقامات فرانسوی و اروپایی است تا تمام عواقب این وضعیت را به بهترین شکل ارزیابی کند و گزینه‌های جایگزینی ارائه دهد.

بنا به گزارش تاس، آژانس خبری روسیه، آقای «دیمیتری روگوزین» (مدیر کل روسکوسموس) گفته است قرارداد شرکت وان وب به‌طور کامل پرداخت‌شده است و این مبلغ به آن‌ها بازگردانده نمی‌شود.

"ما تمام پول لازم برای ساخت لوازم پرتاب، سکو و خدمات ضروری برای پرتاب را دریافت کردیم. این مبلغ، به دلیل شرایط اضطراری که در نتیجه سیاست‌های خصمانه کشورهای غربی و تحریم‌هایی که علیه روسیه اعمال کرده‌اند ایجادشده، در روسیه باقی خواهد ماند."

حساب توییتر آژانس فضایی روسیه کمی بعد، از این هم پیش‌تر رفت و از دولت "کشور متخاصم" بریتانیا خواست سهامش را در این شرکت مستقر در لندن واگذار کند.

«وان وب» تنها به تعداد کمی پرتاب موشک برای تکمیل ماهواره‌های شبکه‌اش که شامل ۴۶۸ ماهواره است، نیاز دارد.

تمام این پرتاب‌ها برنامه‌ریزی‌شده‌اند و قرار است طی چند ماه آینده با موشک‌های سویوز ساخت روسیه و از پایگاه بایکونور به مدار فرستاده شوند.

شرکت وان وب با تعداد ماهواره‌های فعلی (۴۲۸ ماهواره)، می‌تواند اینترنت پهن باند کشورهایی که بالاتر از ۵۰ درجه شمالی قرارگرفته‌اند ازجمله مشتریان تجاری شرکت بی تی در بریتانیا را تأمین کند اما اگر بخواهد پوشش جهانی‌اش کامل شود به بقیه ماهواره‌ها نیاز خواهد داشت.

مناطق دیگری که پوشش دادن آن‌ها برای وان وب اهمیت دارد شامل بقیه کشورهای اروپایی، بیشتر آمریکا، آفریقا و آسیا می‌شود اما این مناطق بدون به سرانجام رسیدن پرتاب‌های باقی‌مانده تحت پوشش خدمات وان وب قرار نخواهند گرفت.

کسی نمی‌داند کار به کجا ختم خواهد شد.

قرارداد پرتاب‌های وان وب با شرکت آریان اسپیس است که دفتر مرکزی آن در فرانسه است. این شرکت فروشنده موشک‌های سویوز به جهان است.

شرکت «وان وب» بعدازآنکه از ورشکستگی بند ۱۱ با کمک خرید مجدد سهامش بیرون آمد، هزینه تمام پرتاب‌ها را به شرکت «آریان اسپیس» پیش‌پرداخت کرد.

مسئله دیگر سرانجام ۳۶ ماهواره سوار شده بر موشک سویوز در پایگاه «بایکونور» است. این ماهواره‌ها جز اموال شرکت وان وب محسوب می‌شوند.

این ماهواره‌ها در فلوریدا آمریکا ساخته‌شده‌اند و نگهداری از آن‌ها تحت کنترل‌های دقیق و سخت‌گیرانه‌ای مقررات نقل‌وانتقال بین‌المللی تسلیحات آمریکا (آی تی ای آر) قرار می‌گیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد