پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

تلفات عراقی ها"جنگ ایران"ژنرال نزارالخزرجی

ناگفته های«جنگ ایران-عراق»اززبان افسرارشدعراقی

۱۲۵ هزارنظامی عراقی درجنگ ۸ ساله باایران کشته شدند،فقط درعملیات فاو ۵۳ هزار سرباز عراقی کشته شدند درعملیات فتح المبین ۲۵هزار کشته و ۱۷ هزار اسیرشدند و۳۵۰ میلیارددلارهزینه جنگ باایران شد،درطول حمله آمریکا به عراق که منجربه سقوط صدام شد(ازسال ۲۰۰۳تا  ۲۰۰۶)درطول ۳ سال ۱۵۱هزار غیر نظامی  کشته  شدند.

«صدام حسین» بعداز شکست درخرمشهر ،دستوراعدام ۱۰ فرمانده راداد ودرشکست عملیات فتح المبین وفاو نیزعداه ای ازفرماندهان جنگ اعدام شدند.

تلفات عراقی هادرجنگ باایران 

خاطرات رئیس ستاد ارتش عراق در زمان جنگ ایران و عراق

مصاحبه با رئیس ستاد .. عراق .. نزار الخزرجی الحراب العراقیه الایرانی: موزکرات مقتل (جنگ عراق و ایران ۱۹۸۰-۱۹۸۸: خاطرات یک مبارز)، نوشته: نزار الخزرجی، ACRPS: دوحه، ۲۰۱۴میلادی. ۶۳۸ ص. مرکز عربی برای تحقیقات و مطالعات سیاسی (ACRPS) به تازگی خاطرات ژنرال نزار الخزرجی، رئیس سابق ستاد کل ارتش عراق را که نقش مهمی در هشت سال جنگ ایران و عراق ایفا کرده است، منتشر کرده است. بر اساس بیانیه مطبوعاتی ACRPS، جنگ عراق و ایران:

خاطرات یک افسرارشدعراق ، نقش یکی از برجسته ترین افسران نظامی معاصر عراق را در درگیری که همچنان منطقه را شکل می دهد، ثبت می کند.

«خاطرات نزار الخزرجی» در مجموع ۶۳۸ صفحه، اولین سابقه حضور یک افسر ارشد عراقی در جنگ ایران و عراق است که علنی شده است.

پس از مقدمه‌ای توسط محقق ACRPS و افسر سابق نیروی دریایی عراق،« دکتر عبدالوهاب القصاب» این کتاب به زندگی اولیه و تربیت خزرجی در خانواده‌ای نظامی در موصل می‌پردازد و سپس با پوشش حرفه نظامی او که از سال ۱۹۷۳ آغاز شد، ادامه می‌یابد. 

«ژنرال الخزرجی» تمام دوران جنگ را با جزئیات دقیق پوشش می دهد، از آغاز آن در سپتامبر ۱۹۸۰(شهریور ۱۳۵۹) و پایان یافتن با آتش بس در اوت ۱۹۸۸(مرداد ۱۳۶۷).

توضیح نگارنده(پیراسته فر)در فاصله بین پذیرش قطعنامه ۵۹۸ تا اجرای آتش‌بس( از ۲۷ تیر تا ۲۹ مرداد ۱۳۶۷) نشست‌هایی در نیویورک بین نمایندگان ایران و عراق از طریق سازمان ملل و به‌طور غیرمستقیم برگزار شد که منجربه قطعنامه دیگری به شماره ۶۱۹ در ۱۸ مرداد ۱۳۶۷شدکه  به‌موجب این قطعنامه ناظران نظامی سازمان ملل با عنوان «نیروهای یونیماگ» متشکل از حدود ۳۵۰ نفر نیروی کلاه آبی از ۲۴ کشور و ملیت مختلف به فرماندهی «ژنرال الوکویویچ» اهل یوگسلاوی در اطراف مرزهای کشورهای ایران و عراق مستقر گردیدند.

آتش بس بین ۲ کشور(ایران وعراق)

 با اجرای مذاکرات سه‌جانبه ایران و عراق و سازمان ملل، نیروهای دو طرف به مرزهای دو کشور بازگشتند و تحت نظارت ناظران سازمان ملل، آتش‌بس بین دو کشور از ساعت ۶:۳۰ صبح روز شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ برابر با ۲۰اگوست ۱۹۸۸ در جبهه‌ها برقرار شد.

اینگونه جنگ بین ایران-عراق پایان یافت

 در سال ۱۳۶۷ ارتش عراق پس از دو سال تسلط بر این جزیره موفق شد «شبه جزیره الفاو» در استان بصره در جنوب این کشور را از چنگ نیروهای ایرانی بازپس گیرد.

عملیات نظامی ارتش عراق در «الفاو» قبل از طلوع آفتاب در ۲۷ فروردین ۱۳۶۷ شامل ۳ مرحله بود که طی آن نیروهای عراقی توانستند در مدت حدود ۳۵ ساعت کل شبه جزیره الفاو را آزاد کنند و خسارات سنگینی به ارتش ایران وارد کنند. .

ایرانی‌ها «الفاو» را در ۲۲ بهمن ۱۳۶۴ در یکی از سخت‌ترین و شدیدترین نبردهای دو کشور به تصرف خود درآوردند، زیرا بیش از دو سال طول کشید تا عراق با سقوط هزاران سرباز از هر دو، آن را بازسازی کند. طرفین

سربازان ایرانی تسلط بر منطقه ای در جنوب عراق را جشن گرفتند (آرشیو فرانسه)

سقوط فاو

شهر الفاو در استان بصره به عنوان یک منطقه ساحلی (شبه جزیره) شناخته می شود و مرکز اداری ناحیه الفاو را نشان می دهد. این شهر در جنوب شرقی استان بصره قرار دارد و نمایانگر جنوبی‌ترین نقطه عراق و مشرف به خلیج عربی و در کرانه‌های شط العرب است. این شهر تا مرکز بصره ۹۰ کیلومتر فاصله دارد.

«سپهبد نزار الخزرجی» رئیس سابق ستاد ارتش عراق، در کتاب خود (جنگ عراق و ایران ۱۹۸۰-۱۹۸۸ خاطرات یک رزمنده)، سرزمین الفاو را نرم، باتلاقی و دارای سطح آب زیرزمینی بالا نواحی مجاور شط العرب، جایی که نخلستان ها بر روی نواری طولانی گسترش یافته اند که عرض آن بین یک تا دو کیلومتر است.

به گفته «مجید القیسی» مدیر سازمان الفاو، کنترل الفاو توسط ایران یکی از شدیدترین رویدادهایی است که عراقی ها را در طول جنگ بین دو کشور تحت تاثیر قرار داد، زیرا رهبری نظامی عراق مورد ترفند نیروهای ایرانی قرار گرفت. برنامه امنیت و دفاع در مرکز سیاست گذاری مطالعات بین المللی و استراتژیک.

«سپهبد نزار الخزرجی» رئیس سابق ستاد ارتش عراق در کتاب خود (جنگ ایران و عراق ۱۹۸۰-۱۹۸۸، خاطرات رزمنده) سرزمین الفاو را نرم و گل آلود و دارای سطح آب زیرزمینی بالا توصیف می کند. وقتی باران می‌بارد، مانند باتلاق می‌شود و بخش‌های زیادی از آن در آب کم‌عمق غرق می‌شود، به‌جز نواحی همجوار «شط‌العرب»، جایی که نخلستان‌ها در نواری طولانی به عرض یک تا دو کیلومتر کشیده شده‌اند. .

یکی از عملیات های  هم برای عراق درجنگ باایران ، عملیات «والفجر ۸» بود که در شبه جزیره «فاو» انجام شد.

57407561.jpg

عملیات «والفجر ۸ » فاو

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:عملیات« والفجر ۸ » فاو شامگاه یکشنبه ، ۲۰ بهمن ۱۳۶۴ سه هزار رزمنده غواص بارمز(یا فاطمه الزهرا)  پا به(رود اروندرود) می‌گذارند.

تلفات دشمن:۹۰ هزار کشته یا زخمی و۲ هزار و ۳۶۵  اسیر.

انهدام ۳۹ هواپیما، ۵ هلی‌کوپتر، ۵۴۰ تانک و نفربر، ۷۵ قبضه توپ، ۵ دستگاه ماشین‌آلات مهندسی

عملیات والفجر۸، خروش اروند برای تصرف فاو

غنایم:۵۰ دستگاه تانک و نفربر، ۱۴۰  قبضه توپ، ۳۰ دستگاه ماشین‌آلات مهندسی و ۱۸۰ دستگاه خودرو.

یک سرباز ایرانی در اردوگاهی در اهواز، حدود ۱۰۰ کیلومتری شمال آبادان، مراقب اسرای عراقی است. سربازان عراقی در حمله دو هفته ای کربلای ۵ اسیر شدند ۰۲ بهمن ۱۳۶۵ 

تصاویری دیده نشده از اسارت سربازان عراقی در ایران

اسیران عراقی درکربلای ۵  اردوگاه اهواز ۰۲ بهمن ۱۳۶۵ 


«کاظم القیسی» که قبل از سال ۲۰۰۳ به عنوان افسر با درجه سرلشکری ​​کار می کرد - می افزاید که ایران در دو حوزه بسیج شده است، اولی در بخش قرآن، شرق بصره که «المخاد» است و دیگری به سمت الفاو. که اطلاعات نظامی عراق آن را هدف واقعی ایران معرفی کرده بود.

«سپهبد نزار الخزرجی» در کتاب خود می‌بیند که تصرف و حفظ «الفاو» با هدف منزوی کردن عراق از خلیج عربی و ایجاد پایگاه اصلی برای ایران برای آغاز حملات خود در شمال برای تصرف شهر بصره و میادین نفتی بود. منطقه جنوب و همچنین منزوی کردن عراق و قطع ارتباطات آن با کویت.

و در مورد چگونگی تصرف الفاو توسط ایرانی ها، «القیسی» در شهادتی اختصاصی به الجزیره نت تایید می کند که توانسته اند یک پل نظامی در خاک ایران بسازند و سپس آن را با خودروها و قایق های نظامی به سمت شط العرب بکشانند. و از آن برای عبور عابران پیاده و خودروها به سمت الفاو استفاده کرد، در زمانی که نیروهای عراقی مستقر در محل در آن زمان کم بودند و از نظر نظامی قادر به پاسخگویی به این حمله نبودند.

وی خاطرنشان کرد: این «پل نیمه شناور» بوده و برای نیروی هوایی عراق نامحسوس بوده است.

در مورد فرمانده سپاه دوم پاسداران جمهوری عراق، «سپهبد رعد الحمدانی» وی در کتاب «پیش از آنکه تاریخ ما را ترک کند» اشاره می کند که پس از یک ماه پیش بینی نظامی، ساعت ۲۲ روز نهم ۲۲ بهمن ۱۳۶۵، ایرانیان از منطقه «کیش البصری» در شمال حتی بندر فاو در جنوب که تعداد نیروهای مهاجم در آن حدود ۵۰ هزار سرباز ایرانی تخمین زده می شد، حمله گسترده ای را آغاز کردند.

به گفته «سپهبد رعد الحمدانی»، علیرغم تمام اتفاقات، فرماندهی عالی ارتش عراق فکر می کرد که حمله به الفاو تنها یک فریب است، که در نهایت منجر به سقوط مقر لشکر ۲۶ ارتش عراق در شب ۱۲  -۱۳ فوریه شد. که در منطقه «المملحه» الفاو مستقر بود.

الجحیشی: سربازان عراقی برای بازیابی الفاو (الجزیره) به ۱۵ ماه آموزش نیاز داشتند.

در مورد کارشناس نظامی و افسر ارتش سابق عراق، «مؤید سالم الجحیشی» وی به نوبه خود خاطرنشان می کند که ایران از این اعتقاد عراق که نیروهای ایرانی قصد هجوم به مرکز عراق، به عنوان پایتخت، بغداد را دارند، استفاده کرده است. ، حدود ۱۴۰ کیلومتر از مرز عراق و ایران، از محور استان واسط به نام عراقی در بدره و جسن شروع می شد.

وی می افزاید: عراق معتقد بود که فائو از نظر جغرافیایی به ایرانی ها اجازه هدف قرار دادن آن را به دلیل جدایی طبیعی که شط العرب نشان می دهد و همچنین فائو در خط نبرد بین دو طرف در سال های قبل نبوده است، نمی دهد. به شغل آن

وی در شهادت خود که الخزرجی در کتاب خود به آن اشاره کرده است، می‌گوید: «فاو اینگونه از دست رفت و گرچه فریب یک اصل جنگی است، اما فریبکاری که نیروهای ما در فائو روبه‌رو شدند، بسیار سنگین بود. در سطح بین‌المللی اجرا شد و اطلاعات و نقشه‌های اطلاعاتی آمریکا به بیرون درز کرده بود، اما می‌توان این فریب بزرگ را در صورتی که ذهن دستگاه‌های اطلاعاتی و عملیاتی در ستاد کل از اعتقادات پیش‌فرض رها شود، خنثی کرد.»

یادبود کشته شدگان نبرد الفاو حکایت از کشته شدن حدود ۵۳ هزار سرباز عراقی دارد (الجزیره)

«فاو» نقطه عطف جنگ ایران و عراق

در همین حال الحمدانی در کتاب خود خاطرنشان می کند که «فاو نقطه عطف جنگ ایران و عراق را زمانی تشکیل داد که به دست ایران افتاد و در عملیات رمضان در ۲۷ فروردین ۱۳۶۷ آزاد شد».

وی می افزاید: رهبری عراق تا ۵ روز پس از آغاز عملیات جاروسازی شهر توسط ایرانی ها، متقاعد نشده بود که حمله به الفاو هدف اصلی ایرانی ها باشد و تا ۲۲ بهمن ۱۳۶۵ حدود ۱۵۰۰ سرباز عراقی اسیر شده بودند.

به گفته الحمدانی، چند ماه پس از سقوط الفاو، چندین تلاش از سوی ارتش عراق و گارد جمهوری برای بازپس گیری کنترل الفاو انجام شد، اما به گفته الحمدانی، آنها موفق نشدند. نیروهای عراقی آسیب دیدند.

تسلط ایرانیان بر الفاو بیش از دو سال به طول انجامید و نیروهای عراقی تا ۲۷ فروردین ۱۳۶۷ در عملیاتی به نام «رمضان مبارک» توسط عراقی ها به عنوان بازسازی الفاو نتوانستند الفاو را پس بگیرند. -فاو مصادف با آغاز ماه مبارک بود.

«مؤید سالم الجحیشی»، افسر سابق ارتش عراق که در نبرد بازپس گیری الفاو شرکت داشت، می گوید که اولین طراح این نبرد، رئیس ستاد ارتش عراق، سپهبد نزار الخزرجی بود که آموزش را آغاز کرد. گارد جمهوری خواه بیش از یک سال قبل از آزادی، به ویژه در ژوئیه ۱۹۸۶(تیر ۱۳۶۵).

الجحیشی به الجزیره نت ادامه می دهد که الخزرجی تیپ ۲۶ را برای قورباغه های انسانی ایجاد کرد و برای ایجاد یک زمین شبیه سازی محیط فائو کار کرد، سپس گارد جمهوری خواه منطقه ای شور (منطقه شور) مشابه فائو ایجاد کرد و آب را به آن پمپاژ کرد. آن را در شبیه سازی جزر و مد، جایی که نگهبانان ۱۵ ماه قبل از شروع نبرد آموزش دیدند.

در نتیجه این آمادگی، الجحیشی تاکید می کند که عملیات آزادسازی الفاو تنها ۳۶ ساعت طول کشید و در این مدت عراق از روش فریب برای نیروهای ایرانی استفاده کرد، زیرا نقشه فریب عراق شامل اعزام واحدهای نظامی بزرگ استتار شده به منطقه بود. شمال کشور در محور مرز عراق و ایران در استان سلیمانیه برای فریب ایرانی ها که نزدیک هستند حمله را از این محور انجام دهید.

در نتیجه، ایرانی‌ها در زمانی که نیروهای عراقی عملیات خود را برای بازگرداندن الفاو آغاز کردند، نیروهای خود را در بخش شمالی بسیج کردند و خاطرنشان کردند که تعداد عراقی‌هایی که در جریان بازسازی الفاو سقوط کرده‌اند تنها حدود ۱۰۰ سرباز بوده است و تعدادی نیز آنها نتیجه بمباران نادرست عراق بود.

القیسی: عراق در نبرد برای بازپس گیری الفاو (الجزیره) از یک طرح توپخانه بسیار دقیق و بی سابقه استفاده کرد.

مجازات زمین

«سرلشکر مجید القیسی» نیز به نوبه خود، عملیات بازگرداندن عراق به فاو را «تنبیه زمین» خواند، زیرا عراق از یک طرح توپخانه بسیار دقیق و بی سابقه استفاده کرد که شامل پرتاب ده ها هزار پرتابه به سمت آن بود. . یا موشک یا گلوله خمپاره که همان نقشه ای است که بعدها برای بازپس گیری جزیره مجنون در جنوب عراق استفاده شد.

«مؤید سالم الجحیشی»: نبرد برای احیای(بازپس گیری) الفاو آغاز پایان جنگ ایران و عراق بود. از سال ۱۹۸۶، عراق شروع به واردات تسلیحات پیشرفته از تانک ها و نفربرهای زرهی کرد و تمامی حملات ایران به عراق پس از اشغال الفاو کنترل آن بود.

الجحیشی:در نتیجه بازپس گیری الفاو، عراق توانست از پیروزی در الفاو به لحاظ روانی و نظامی بهره برداری کند و برای خلاصی از تمام سرزمین های دیگر عراق که تحت کنترل ایران بود، مانند جاسم شتافت. منطقه رودخانه، جزیره مجنون و سپس حلبچه در سلیمانیه (شمال).

«سپهبد رعد الحمدانی» در کتاب خود نوشت:که فداکاری‌های عراقی بین سقوط الفاو و بازپس گیری آن، تنها در الفاو حدود ۵۳ هزار کشته برجای گذاشت.

عراق ۳ ماه قبل ازآغاز جنگ درتدارک تهاج به ایران بود(به نیابت از آمریکا وکشورهای منطقه)

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:چندفرازازمصاحبه «سپهبد نزار عبدالکریم الخزرجی»(الفریق نزار الخزرجی)دراینجامی آورم:

«ژنرال الخزرجی» نوشت: ۳ ماه قبل ازآغاز رسمی جنگ ،تصمیم به جنگ با ایران گرفته شد، «عدنان خیرالله» وزیر دفاع وقت عراق، یک سلسله جلسات مستقیم با «فرمانده سپاه یکم عراق»(محمدالفتحی) و دستیاران ارشد وی و ارتش برگزار کرد تا در مورد کاستی  جنگ بحث و گفتگو کندکه من هم یکی از فرماندهانی بودم که درآن جلسه دعوت شدم.

 

«سپهبد محمد فتحی امین» فرماندهی سپاه یکم و همچنین فرماندهی سپاه دوم را در سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۲ بر عهده داشت گرفت و به عنوان دستیار رئیس ستاد کل ارتش ، مولف کتابهای نظامی بسیاری است و همچنین کتابها و کتابهای خود را ترجمه کرده است. ریاست انکشاف جنگ او در دانشگاه البکر برای مطالعات نظامی سخنرانی می کرد و مشاور اتحادیه کشورهای عربی در امور نظامی نیز بود.

آیا رئیس جمهور(صدام حسین)از جبهه دیدن می کرد؟

مقرها را می دید و خواستار رفتن به خط مقدم می شد، فرماندهان اصرار داشتند که او به مناطق واقعا خطرناک نرود.

آیاصدام با تو در جبهه دیدار کرد؟

بارها پیش من آمد،درشرق خانقین که بودم دو بار پیش من آمد، و از من خواست که به خط مقدم برود، که من او را به بخش های پشت جبهه رساندم و بعد به او گفتم که این جا خط مقدم است، برای این که اگر او کشته می شد مسئولیت آن به گردن من می افتاد.

آیا صدام فرماندهان نظامی ای را هم اعدام کرد؟

بله به دلیل این که می گفت نتوانسته اند به مسئولیت خود به شکل مطلوب عمل کنند، نه به دلیل خیانت یا نامردی، مثلا بعد از سقوط محمره(خرمشهر) فرمانده سپاه و فرماندهان لشگر را اعدام کرد از جمله «ژنرال صلاح القاضی» فرمانده لشگر سوم، گفته می شود او با صدام و فرماندهان به دلیل دخالت هایشان در کارش و چگونگی اداره سناریوی درگیریها بحث و جدل کرد، که باعث تحمیل خسارت های سنگینی به لشگر شد، مثل چنین بحث و جدل هایی نوعی عبور از حدود و خط قرمزها محسوب می شد.

اعطای مدال شجاعت به «سپهبد نزار عبدالکریم الخزرجی» توسط صدام حسین

واکنش عراق به آتش بس ؟

آن را جشن گرفتیم و بسیار شادمانی کردیم.

آیا صدام شخصا از خمینی متنفر بود؟

«سپهبد نزار عبدالکریم الخزرجی»:قطعا، و معتقدم که این احساس دو جانبه بود. مزاج دو طرف هر کدام نقیض یکدیگر بود. باید به یاد بیاوریم که (امام) خمینی در عراق بود و بعد او را از عراق دور کردند. به موجب توافق الجزایر میان صدام و شاه ایران در ۱۹۷۵ هر دو کشور تعهد دادند که از مخالفان حکومت های یکدیگر حمایت نکنند. در حالی که ]امام[ خمینی بیانیه و نوار علیه شاه از داخل عراق صادر و منتشر می کرد. مقامات هیئتی را نزد او فرستادند و برای او پایبندی های معاهده ۱۹۷۵ را تشریح کردند و از او خواستند یا به تعهدات پایبند باشد یا عراق را ترک کنددرغیراینصورت ضربه بزرگی می دید.

* تو رئیس ستاد ارتش عراق بودی، تلفات ارتش عراق چقدر بود؟

سپهبد نزار الخزرجی: ارتش عراق حدود ۱۲۵ هزار شهید داشت، به علاوۀ ۸۰ هزار اسیر و مفقود.

عراقی هادرجنگ بعد از شرایط سختی که در  سال ۱۹۸۳ در فاو و در سال ۱۹۸۵ در نبردهای شرق العماره و نبرد‌ «دِروی بزرگ»(عملیات کربلای ۵)در منطقۀ سپاه یکم با آن مواجه شدیم، این احتمال وجود داشت که جبهۀ عراق از هم فروبپاشد.

اگر جنگ چند سال دیگر هم ادامه پیدا می کرد...

​پل برمر(حاکم آمریکایی) درعراق

اگرآتش بس اتفاق نمی افتاد، به اعتقاد من عراق دیگر نمی توانست به جنگ ادامه دهد، برای این که درآمدهایمان(بودجه عراق) ته کشیده بودند و بدهی های سنگینی بر دوشمان افتاده بود،،درآمدعراق درآغازجنگ باایران ۴۳ میلیارددلاربود وامادرپایان ۸ سال جنگ ۷ میلیاردلاربدیهی هایمان شده بود،خیلی ازکشورهابماقول مساعدت داده بودکه اگربتوانی جلوی انقلاب ایران رابگیری ما همه جوره حمایتتان می کنیم واما درنیمه راه ماراتنهاگذاشتند.

خسارت های انسانی مان(عراق) نیز نسبت به جمعیت بسیار زیاد بود، علاوه بر آن خطوط نفت هم بسته شده بودند. در حالی که ایرانی ها از لحاظ تعداد از ما بیشتر هستند و راه های مواصلاتی آنها و صادرات نفتشان باز بود، در آن موقع ایران با تعداد کمی از نیروهای سپاه پاسداران خود می جنگید.

نگارنده(پیراسته فر)ژنرال خزرجی دریکی ازمصاحبه هایش درباره علت حمله عراق به کویت گفت:هنگامیکه عراق درگیرجنگ بود واستخراج نفتمان کاهش پیداکرده بود،همسایه مان کویت چون زمینهایش پائین دست ترازعراق بود،به استخراج نفت مشغول بود،حتی به سهم عراق هم دسترسی پیداکرده بئد ومضافاً ازنظرمالی حمایتش راقطع کرده بود که صدام ازاین موضوع عصبانی بود که نقشه گوشمالی امیرکویت رااجراکرد که به مشکل برخوردیم...

سرلشکرالخزرجی درموردهزینه کرد عراق درجنگ باایران گفت:عراق دراین جنگ ۳۵۰ میلیارددلارهزینه کردکه کشورهای عربی فقط ۴۰ میلیاردکمک کردند.

رئیس ستادکل ارتش صدام درمورداعزام نیروهای نظامی خارجی به عراق(درجنگ باایران)گفت:اردن سربازانش رافرستاد که ما توانستیم ازآن نظامیان یک تیپ تشکیل بدهیم.

فرماندهانی که به دستور صدام حسین اعدام شدند..«سرلشکر صلاح القادی»فرمانده سپاه سوم،  «سرتیپ جواد اسعد الشیطنه»فرمانده لشکر سوم زرهی، و «سرهنگ محسن عبدالجلیل»فرمانده تیپ ۱۲ زرهی عراق ۱۰ خرداد ۱۳۶۱ 

این۳فرمانده جنگ +۷نفردیگر درپی شکست درعملیات فتح المبین  وازدست دادن خرمشهر،اعدام شدند که عراقی ها آن راعملیات فتح المبین را«نبرد شوش» وخرمشهر را«المُحَمَّره» می گویند.۱۰ خرداد ۱۳۶۱ 

«سرلشکر صلاح القادی»فرمانده سپاه سوم،  «سرتیپ جواد اسعد الشیطنه»فرمانده لشکر سوم زرهی، و «سرهنگ محسن عبدالجلیل»فرمانده تیپ ۱۲ زرهی عراق  احضار شدند. و در یک دادگاه سریع صحرایی محاکمه و به دلیل بی‌توجهی به اوضاع و مدیریت جنگ و صدور حکم اعدام محکوم شدند و درجا اعدام شدند.

رئیس پلیس امیت اربیل می گوید: ده تا قبر حفرکردیم برای دفن فرماندهان معدوم جنگ

من در استان اربیل زندگی می کردم و در آن زمان در درجه سرگرد و در سمت مدیر پلیس شهرک اربیل (مرکز استانداری اربیل) بودم و سرهنگ رئیس پلیس استان (عزیز حسن الحدیثی) تلفنی بود. خطی که مرا صدا زد و به من دستور داد که سریعاً به فرمانداری در ساختمان استانداری بیایم.

به محض رسیدن به مقصد و ورود به استانداری، همه مسئولان استانداری را در آنجا (استاندار، دبیر حزب بعث اربیل، رئیس پلیس، رئیس امنیت، فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده نیروی انتظامی و فرماندهی کل قوا و...) دیدم. سپاه پنجم) و آنها رئیس و اعضای کمیته امنیتی استانداری هستند.
من از دفتر بیرون آمدم و از جزئیات این موضوع اطلاعی ندارم و با خودم تعجب می کنم ... قبر را کجا حفر کنم؟ این قبر برای کیست؟ وضعیت مسئولان و وضعیتی که در آن حضور داشتند اجازه نداد از آنها در مورد سؤالاتی که در ذهن داشتم توضیح دهم، در هر صورت با فکر کردن به موضوع رفتم و در این مدت کوتاه به فکر چگونگی کندن قبر افتادم. دوره و کجا... راه حلی اندیشیدم و تصمیم گرفتم آن را اجرا کنم، همان طور که حرکت کردم، بلافاصله به محل سکونت مدیر شهرداری اربیل رفتم و به او گفتم که استاندار مرا فرستاده است که بگویم باید قبر در داخل حفر شود.
شهرداگفت : ده تا قبر آماده شود.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آمارتلفات عراق درجنگ باایران:

سپهبد نزار الخزرجی: ارتش عراق درجنگ باایرانیان حدود ۱۲۵ هزار کشته داشت، به علاوۀ ۸۰ هزار اسیر و مفقود.

اما «یاسین المعموری»رئیس جمعیت هلال احمر عراق اعلام کرد جنگ هشت ساله ای که عراق علیه ایران داشت بیش از دو میلیون کشته و زخمی برای دولت بعث به همراه داشت.

در این جنگ تعداد یک میلیون مجروح  و یک میلیون کشته عراقی به جای مانده است و زیرساخت های عمرانی و تاسیساتی و صنعتی عراق ویران شد./ مهر ۱۳۹۱خبرگزاری مهر.

توضیح نگارنده(پیراسته فر)بنظرمی رسدکه آقای «المعموری»همه مردگان عراقی دراین ۸ سال رالحاظ کرده وبهترین مدرک همان رئیس ستادارتش عراق باشد(۱۲۵ هزارکشته نظامی عراق )

آمارکشته غیرنظامی عراق درطول ۳ سال حمله آمریکا به عراق 

سایت رادیوآمریکا(دیماه۱۳۸۶)نوشت:سازمان بهداشت جهانی با انتشار گزارشی اعلام کرد طی سه سال نخست حمله نظامی به عراق ۱۵۱هزار غیر نظامی بر اثر خشونت ها جان باخته اند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، این آمار در طرح هایی مشترک با دولت عراق، و با مراجعه به منازل بیش از ۱۰هزار عراقی به دست آمده است.

کارشناسان، این طرح را بزرگ ترین و علمی ترین طرح در باره شمار تلفات عراقیان از زمان آغاز جنگ دانسته اند.

آمار سازمان بهداشت جهانی از آمار ۶۰۰هزار قربانی، که اخیرا در یک گزارش ذکر شده بود، فاصله ای بسیار دارد؛ اما ضمنا از برخی گزارش ها نیز بالاتر است.

گزارش سازمان بهداشت جهانی تنها به دوره زمانی مارس ۲۰۰۳ (آغاز حمله نیروهای ائتلاف به عراق) تا ژوئن ۲۰۰۶ می پردازد.

این آمار با آماری که وزیر بهداشت عراق در اواخر سال ۲۰۰۶ ارائه کرد مطابقت دارد.

وزیر عراقی اعلام کرده بود که روزی ۱۰۰ جنازه به بیمارستان ها و گورستان ها منتقل می شود.

آمار شهدای ایرانی دوران دفاع مقدس:۱۹۲۹۳۸نفر

۱۵۵۰۸۱نفرشهید در درگیری مستقیم با دشمن(جبهه ها)
۱۶۱۵۴نفرشهید در حملات دشمن به شهرها
۱۱۸۱۴ نفرشهید در حوادث متفرقه
۹۸۸۹ نفر شهید، سایر موارد.

مجموع شهدای جنگ :۱۹۲۹۳۸نفر

سردارعلامپور:کشور ایران۳۶ میلیون نفر جمعیت داشت و کشور عراق ۱۶ میلیون نفر. بعد عراق با جمعیت ۱۶ میلیونی، ۳ میلیون نفردر جنگ حضورداشتند. درست است که حکومت عراق آنهارابه زور آورده ولی به هر حال مشارکت داشتند.

آخرین نبرد یا «وزن کشی» پایان جنگ

​سرداراحمدغلامپور(نفروسط)درکنارسردارمحسن رضایی

 «سردار احمد غلامپور»(فرمانده قرارگاه کربلا درزمان جنگ )۱۱ مهر ۱۳۹۴مصاحبه بافارس .

سردار احمد غلامپور بعد از پذیرش قطعنامه جزء معدود فرماندهانی بود که در جنوب و جبهه باقی ماند.

در سال ۱۳۶۹ با دستور فرماندهی کل سپاه به تهران آمد و مسئولیت عملیات سپاه را بر عهده گرفت و از آن پس مسئولیت خود را در تهران و مرکزیت سپاه آغاز کرد.

پس از ۲، ۳ سال، بنابر خواست خودش به دانشکده فرماندهی و ستاد رفت و حدود ۱۳ سال هم در این دانشکده، به تدریس پرداخت./خبرگزاری فارس.

فرمانده کل جنگ ( هاشمی رفسنجانی):مجموع شهدا از ابتدای قیام در سال ۱۳۴۰ به بعد تا دوران جنگ و بعد از آن و بمباران و همه حواشی آن به ۲۰۰ هزار نفر شهید نمی‌رسد که بیشتر آن‌ها در بمباران و قبل از انقلاب شهید شدند.

کادر و سرباز سپاه پاسداران ۳۹۹۳۷ نفر درجنگ حضورداشتند.
کادر و سرباز ارتش جمهوری اسلامی ۴۶۰۵۴ نفر درجنگ حضورداشتند.
کادر و سرباز نیروی انتظامی ۸۵۹۸ نفر درجنگ حضورداشتند.

مجموع  رزمندگان  غیربسیجی : ۹۴۵۸۹ نفر

کل شرکت کنندگان در جنگ ۸۹۴۵۸۹ نفر درطول ۸ سال دفاع مقدس

درخواست نماینده تهران از هیئت رئیسه برای مقابله با قانون‌شکنی خودروهای مجلس

آماربسیجی ها شرکت کننده درجنگ هشت ساله چقدربوده است؟

۸۰۰۰۰۰ نفر

سردارعلامپور: اگر برخی اسناد می‌گویند ۹۰۰ یا یک میلیون نفر به این خاطر است که بعضی­‌ها دو، سه بار آمدند جبهه و دو سه بار محاسبه شده­ اند.

نظرات 2 + ارسال نظر
حسن کریمی صدیق یکشنبه 12 شهریور 1402 ساعت 14:25

بیشترین افراد در جنگ بسیج بود و تلفات و جراحت هم بسیج بود اکثریت آنها داوطلب و مزایای کادر نظامی نگرفتند مثل بنیاد شهید وجانباز و....مثل من هزاران نفر هستند ما برای وطن رفتیم و از اعراب متنفر هستیم.

ایرج سه‌شنبه 6 دی 1401 ساعت 03:30

کاش برای برگردان بخش‌های عربی از یک متخصص کمک می‌گرفتید چون برگردان زبانهای خارجی بوسیله‌ی نرم افزارها دقیق نیست. ضمنا وقتی نمیخواید یک ویرایش ساده و چند دقیقه ای انجام بدید مجبور نیستید این متن‌ها رو درج کنید. اشتباهات ترجمه به کنار چرا بجای خلیج فارس از یک اسم ساختگی استفاده کرده اید؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد