حملات موشکی ترکیه به «اربیل» عراق
درپی حملات هوایی وموشکی ترکیه به مقر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)دراربیل عراق
عراق ازترکیه به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد.
نماینده عراق در سازمان ملل شکایت رسمی را علیه ترکیه به شورای امنیت ارائه کرد و از تمام نیروهای ترکیه خواست از خاک عراق خارج شوند.
به گزارش شبکه رووداو، «محمد حسین بحرالعلوم» نماینده عراق در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره اوضاع عراق گفت: از اکنون به بعد دیگر حملات حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) نمیتواند بهانهای برای ماندن نیروهای ترکیه در خاک عراق باشد.
۱۸ آوریل ارتش ترکیه از آغاز عملیات نظامی جدیدی علیه نیروهای پ.ک.ک خبر داد.
بحرالعلوم در این نشست شکایت رسمی را علیه ترکیه به شورای امنیت ارائه کرد.
وی تأکید کرد: حملات موشکی که اربیل را هدف قرار داد خسارتهای بزرگی داشت.
بحرالعلوم گفت: طرفهای سیاسی عراقی به تلاشها برای رسیدن به توافق و راهکارهایی برای پایان بن بست سیاسی و تلاش برای تشکیل دولت جدید ادامه میدهند. ما از شورای امنیت به دلیل همبستگی و حمایت مستمر از عراق در مقابله با خطر تروریسم قدردانی میکنیم. نیروهای عراقی آوریل حمله گستردهای را برای تعقیب نیروهای داعش آغاز کردند.
بحرالعلوم گفت: عراق به آزادی عراقیهای بازداشتی در «اردوگاه الهول» در سوریه پایبند است. نزدیک به ۱۹۰۰ تن از تروریستها و ۵۵۰ خانواده که بیشترشان زن و کودک بودند بازگردانده شدند.
۱۴وزیر (کابینه عادل عبدالمهدی) از: محمد الحکیم وزیر خارجه، فؤاد حسین وزیر امور مالی، ثامر عباس الغضبان وزیر نفت، نعیم الربیعی وزیر ارتباطات، بنکین ریکانی وزیر مسکن و بازسازی، محمد هاشم وزیر تجارت، صالح الحسنی وزیر کشاورزی، أحمد ریاض العبیدی وزیر ورزش و جوانان، علاء عبد الصاحب العلوانی وزیر بهداشت، عبدالله الجوبری وزیر صنعت، باسم الربیعی وزیر کار، لؤی الخطیب وزیر برق، جمال العادلی وزیر منابع آبی وعبد الله لعیبی وزیر حمل و نقل.
نماینده عراق بر پایبندی کشورش به ادامه همکاری با جامعه بین المللی، مبارزه با تروریسم و عدم استفاده از اراضی کشورش برای تسویه حساب و تحقق اهداف سیاسی به بهانه مبارزه با تروریسم تأکید کرد.
وی گفت: تلاشهای دولت با هماهنگی جامعه جهانی در بازگرداندن ثبات به مناطق آزاد شده و اجرای پروژههای زیرساخت و بهداشت، برق، جادهها، پلها و بازگشت تعداد زیادی از آوارگان به مناطقشان و بستن پادگانها نقش دارد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«حزب کارگران کردستان» درعراق هستند؟
در این عکس (۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲) گروهی از مبارزان کرد مسلح حزب کارگران کردستان (PKK) وارد شمال عراق در منطقه هرور، شمال شرقی دهوک، شمال غربی بغداد، عراق می شوند.
رهبر حزب کارگران کردستان (پکک) عبدالله اوجالان برروی پرچم.
ترکیه در برابر تهدیدهای عراق سر خم نمیکند و این نیروها در حال حاضر نمیتوانند عراق را ترک کنند.
اردوغان:توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:عراق ۶ونیم سال قبل نیزچنین شکایتی کرده بود
رادیوآمریکا(۲۱ آذر۱۳۹۴) نوشت:عراق در شکایت نامهاش نسبت به عواقب وضعیت ایجاد شده در مرز شمالی خود با ترکیه «هشدار فزاینده» دادهاست.
«محمد علی الحکیم» نماینده عراق در سازمان ملل، جمعه ۲۰ آذر شکایت کشورش را به «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در این سازمان ملل داد؛ آمریکا در ماه دسامبر ریاست نوبتی شورای امنیت را در دست دارد.
خانم«سامانتا پاور» گفت آمریکا از دولتهای عراق و ترکیه قاطعانه میطلبد که برای برونرفت از این «وضعیت دشوار» به گفتوگو روی آورند.
رئیس نوبتی شورای امنیت تأکید کرد که حضور هر نیروی خارجی در کشور دیگر باید با تأیید دولت آن کشور باشد.
اما به گزارش خبرگزاری رویترز، سفیر عراق در سازمان ملل گفتهاست که راهکارهای دیپلماتیک برای حل این بحران کارساز نبودهاست.
شکایت عراق علیه ترکیه در پایان مهلت ۴۸ ساعته بغداد به آنکارا برای بیرون بردن نیروهای ترکیه از شمال عراق به شورای امنیت ارائه شد.
«حیدر العبادی»نخست وزیر-وقت- عراق، هفته گذشته بارها ترکیه را به رعایت حریم ارضی عراق فرا خوانده بود.
العبادی روز جمعه نیز با گفتن این که باب گفتوگو را نبسته ولی نسبت به نقض حاکمیت کشور و «ورود نیروهای زرهی ترکیه به خاکمان» سکوت نمیکنیم، از وزارت خارجه دولت خود خواست رسماً از ترکیه به شورای امنیت شکایت کند.
آقای العبادی افزود «صبر ملت عراق را نباید به ضعف تعبیر کرد».
عراق میگوید، توافق قبلی با ترکیه برای ورود نیروهای این کشور همسایه به شمال عراق نداشتهاست.
اما رئیس جمهوری و نخست وزیر ترکیه تأکید دارند که حضور نظامیان کشورشان در شمال عراق از یکسو بنا به درخواستهای پیشین عراق بوده و از سوی دیگر، این نیروها به آموزش نیروهای کُرد مشغول هستند.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه، جمعه ۲۰ آذر ۱۳۹۴گفت، کشورش در برابر تهدیدهای عراق «سر خم نمیکند» «و این نیروها در حال حاضر نمیتوانند عراق را ترک کنند».
آقای اردوغان افزود، «بارها در مورد هدف حضور نظامیمان توضیح داده و گفتهایم که این حضور نظامی جای نگرانی ندارد؛ ما به آموزش نیروها مشغول هستیم و با قاطعیت این کار را دنبال میکنیم».
آقای اردوغان اضافه کرد، «وضع امنیتی عراق بیثبات است و این شرایط عدم ثبات، امنیت و ثبات ترکیه را نیز تهدید میکند».
رئیس جمهوری ترکیه با طعنه پرسید «آیا از ما میخواهید که اگر از ناحیه گروههای تروریستی در عراق مورد حمله قرار گرفتیم، منتظر دعوت از دولت بغداد بمانیم؟!». خود او در پاسخ گفت «ما برای حفظ امنیت کشورمان تدابیر لازم را اتخاذ میکنیم».
ورود شماری از نیروی جدید ارتش ترکیه از جمعه ۱۳ آذر همراه با تانک و نفربر در بخش شمال شرقی استان موصل صورت گرفت.
در همین حال، ترکیه از مدتی پیش پایگاهی برای آموزش نیروهای کرد و سایر نیروهای محلی در منطقه «بعشیقه» در نزدیکی موصل برپا کردهاست که هدف از آن «ورود این نیروها به کارزار بازپسگیری موصل از داعش» اعلام شدهاست.
«موصل» دومین شهر بزرگ عراق، یکسال و نیم است در دست گروه «داعش»است و ارزیابی میشود که ابوبکر البغدادی، خلیفه خودخوانده این گروه در منطقه موصل زندگی میکند.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:گروه تروریستی داعش سحرگاه روز بیستم خرداد (۱۰ ژوئن) سال۱۳۹۳ به موصل مرکز استان نینوا و دومین شهر بزرگ عراق واقع در ۴۰۰ کیلومتری بغداد پایتخت این کشور حمله کرد و این شهر را به تصرف خود درآورد وبعداز۳ سال در ۱۸ تیر ۱۳۹۶ آزادشد.
: حمله ترکیه به عراق ۴نفر کشته شدند۲۷ خرداد ۱۴۰۱
حمله پهپادی ترکیه در اقلیم کردستان عراق در استان سلیمانیه
فارس بنقل از شفق نیوز، این حمله صبح امروز(جمعه ۲۷ خرداد ۱۴۰۱) روی داد و چهار نفر از اعضای گروهک پ.ک.ک که سوار بر خودرو بودند کشته شدند و جسد آنها به بیمارستان منتقل شد. یک نفر نیز بر اثر انفجار خودرو زخمی شده است.
ترکیه: ۶ نفرراکشتیم
از سوی دیگر وزارت دفاع ترکیه نیز امروز اعلام کرد ارتش این کشور شش نفر از اعضای گروهک پ.ک.ک را در شمال عراق در قالب عملیات «پنجه قف» از پا در آوردهاند. در بیانیه این وزارتخانه همچنین آمده است که عملیات علیه پ.ک.ک در عراق با قدرت و اراده بالا ادامه مییابد.
ترکیه در ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) عملیات جدیدی تحت عنوان «پنجه قفل» به بهانه پاکسازی عناصر پ.ک.ک از شمال عراق به راه انداخت، عملیاتی که دولت عراق آن را غیرقانونی و تجاوز به خاک خود میداند، هرچند این اعتراض و اعتراضات پیشین در خصوص مداخلات نظامی ترکیه همواره با با بی اعتنایی ترکیه مواجه شده است.