«نخستوزیر انگلیس» بعد از استعفای نیمی ازکابینه اش مجبوربه استعفاشد.
«بوریس جانسون»عصرپنجشنبه(۱۶ تیر ۱۴۰۱) با برگزاری یک نشست خبری در مقابل خبرنگاران حاضر در شماره ۱۰ خیابان داونینگ استریت (مقر نخستوزیری)استعفای خودرااعلام کرد.
«بوریس جانسون» درماجرای «برگزیت»،پس ازساقط شدن دولت خانم« ترزامی»در( ۱ مرداد ۱۳۹۸) با آرای اکثریت اعضای «حزب محافظهکار انگلیس» به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شده بود
(۱۶ تیر ۱۴۰۱)بوریس جانسون(هنگام اعلام استعفا) در ابتدای این سخنرانی گفت که برای او حالا مشخص شده است که اعضای حزب محافظه کار و نمایندگان این حزب خواهان رهبری جدید و نخستوزیری تازه هستند.
نخستوزیر انگلیس گفت: «من تصمیم به استعفا گرفته ام اما تا زمان تعیین جانشینش به انجام وظایف نخستوزیر خود ادامه خواهم داد»
«بوریس جانسون»درپایان، از «رای دهندگان بریتانیایی» بابت محول کردن منصب نخستوزیری به خودش قدردانی کرد.
«ریشی سوناک»(وزیرخزانه داری کل انگلیس) و «وزیر بهداشت»(ساجد جاوید) از کابینه بوریس جانسون استعفادادند.
«فروپاشی کابینه بوریس جانسون»،درپی انتصاب «کریس پینچر» نماینده مجلس(حزب محافظه کار) عوام انگلیس محافظه کار ، به معاونت پارلمان،که در حال مستی دو مرد را در یک باشگاه خصوصی در لندن مورد آزار و اذیت قرار داده بود.
جانسون به دنبال از دست دادن اعتماد وزرای کابینه و نمایندگان از منصب خود استعفا میدهد. قرار است رقابت برای رهبری حزب حاکم محافظهکار طی فصل تابستان برگزار شود و جانسون تا زمان انتخاب نخستوزیر جدید کارش را به صورت موقت ادامه دهد.
گمانهزنیها درباره استعفای بوریس جانسون از مقامش در شرایطی انجام شده که موج استعفاها در دولت او انجام شده است.
این موج استعفاها پس از آن صورت گرفت که نخستوزیر انگلیس اقرار کرد توضیحات «کریستوفر پینچر» درباره اتهام جنسی علیه وی را شنیده و برایش متقاعد کننده بوده است. این در حالی است که جانسون پیشتر گفته بود هنگامی که مقام پینچر را به معاون ناظم پارلمان ارتقا داده بود از اتهامات علیه وی هیچ اطلاعی نداشته است.
پینچر بعد از افشاگریها درباره تجاوز جنسی به دو نفر از سمتش کنار رفت. او در نامهای به جانسون به او گفت که در شب میهمانی بیش از حد مشروب خورده بوده و «خودش و دیگران را» شرمسار کرده است.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:استعفای وزاری کابینه بوریس جانسون
«ریشی سوناک» وزیر خزانه داری انگلیس و«ساجدجاوید» وزیر بهداشت(وزیر بهداشت انگلیس) از دولت استعفا کردند و گفتند که دیگر به بوریس جانسون برای رهبری کشور اعتماد ندارند.
صدراعظم ریشی سوناک گفت که مردم انتظار دارند دولت "به درستی، شایسته و جدی" اداره شود.
ساجد جاوید، وزیر بهداشت، این موضوع را تکرار کرد و گفت که دولت "در راستای منافع ملی" عمل نمی کند.
همسرنخست وزیرمستعفی(کری جانسون) به همراه فرزندانشان ویلف و رومی از بوریس جانسون استقبال کردند ۱۶ تیر ۱۴۰۱
بوریس جانسون (Boris Johnson leaves 10 Downing St)(بعدازاعلام استعفا) خیابان داونینگ ۱۰ (کاخ نخست وزیری)را ترک می کند۱۶ تیر ۱۴۰۱
بوریس جانسون(بعدازاعلام استعفا) خیابان داونینگ ۱۰ (کاخ نخست وزیری)را ترک می کند۱۶ تیر ۱۴۰۱
این استعفا دقایقی پس از عذرخواهی نخستوزیر به دلیل انتصاب کریس پینچر، نماینده پارلمان به سمت دولت صورت گرفت.
«ندیم زهاوی» وزیر آموزش و پرورش به عنوان صدراعظم جدید معرفی شده است.
«استیو بارکلی» رئیس ستاد داونینگ استریت، جایگزین ساجد جاوید به عنوان وزیر بهداشت خواهد شد.
وزیر آموزش عالی «میشل دونلان» به سمت وزیر آموزش ارتقا یافت.
نخست وزیرانگلیس(بوریس جانسون):ببخشید من نمیدانستم ،«کریس پینچر» خلافکارومتجاوزاست.
آقای جانسون اعتراف کرد که در اوایل سال جاری در انتصاب آقای پینچر به سمت معاون رئیس جمهور مرتکب «اشتباه بد» شده است، علیرغم اینکه از اتهامات قبلی در مورد عملکرد این نماینده مطلع شده بود.
در مصاحبه ای با بی بی سی، آقای جانسون گفت: "در گذشته این کار اشتباهی بود. من از همه کسانی که به شدت تحت تاثیر آن قرار گرفته اند عذرخواهی می کنم."
کابینه بوریس جانسون(نخست وزیرانگلیس)
از پایین سمت چپ: استر مک وی، جیمز کلورلی، آلون کرنز، گاوین ویلیامسون، لیز تراس، سر مارک سدویل، نخست وزیر بوریس جانسون، ساجد جاوید، امبر راد، رابرت جنریک، آلیستر جک، نیکی مورگان و ریشی سوناک، مارک اسپنسر، جیکوب ریس موگ، آلوک شارما، بارونس ایوانز، آندریا لیدسوم، استفن بارکلی، مایکل گوو، پنهان، پنهان، جولیان اسمیت، جفری کاکس و الیور داودن.
اولین جلسه کابینه در خیابان داونینگ لندن برگزار شد.
۱-وزیر مسکن استر مک وی.
۲-براندون لوئیس وزیر امنیت.
۳-جیمز کلورلی، رئیس محافظهکاران.
۴-سایمون هارت، وزیر ولز.
۵-گاوین ویلیامسون، وزیر آموزش و پرورش.
۶-لیز تراس، وزیر تجارت.
۷-مت هنکاک، وزیر بهداشت.
۸-منشی کابینه سر مارک سدویل.
۹-نخست وزیر بوریس جانسون.
۱۰-صدراعظم ساجد جاوید.
۱۱-ترز کافی، وزیر محیط زیست.
۱۲-رابرت جنریک، وزیر مسکن؛
۱۳-وزیر حمل و نقل گرانت شاپس.
۱۴-آلیستر جک، وزیر اسکاتلند.
۱۵-بارونس مورگان، وزیر فرهنگ.
۱۶-«ریشی سوناک» وزیر خزانه داری انگلیس.
۱۷-رئیس شلاق مارک اسپنسر.
۱۸-رهبر عوام جیکوب ریس-موگ.
۱۹-الوک شارما، وزیر توسعه بین المللی.
۲۰-بارونس ایوانز رهبر لردها.
۲۱-آندریا لیدسوم، وزیر بازرگانی.
۲۲-استیو بارکلی، وزیر برگزیت.
۲۳-مایکل گوو وزیر برگزیت.
۲۴-دومینیک راب، وزیر امور خارجه.
۲۵-پریتی پاتل، وزیر کشور.
۲۶-بن والاس، وزیر دفاع.
۲۷-رابرت باکلند وزیر دادگستری.
۲۸-دادستان کل جفری کاکس.
۲۹-الیور داودن، وزیر دفتر کابینه.
۳۰-وزیر بازرگانی کواسی کوارتنگ.
۳۱-جیک بری وزیر نیروگاه شمالی.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:کابینه بوریس جانسون چندباردستخوش تغییرات شد،برای نمونه خانم«لیز تراس» وزیر تجارت به وزارت خارجه منتقل شد.
تعظیم نخست وزیرانگلیس(بوریس جانسون) درمقابل ملکه انگلیس(الیزابت دوم)زانوزده است!
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس، روز چهارشنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ در پی برکناری دومینیک راب از وزارت خارجه این کشور،خانم « لیز تراس» از اعضای حزب محافظهکار انگلیس را به عنوان وزیر خارجه جدید منصوب کرد.
«دومینیک راب» وزیر خارجه پیشین که در اوج بحران افغانستان و تصرف قدرت توسط طالبان برای گذراندن تعطیلات به یونان سفر کرده بود، اکنون به مقام وزیر دادگستری بریتانیا منصوب شده است.« لیز تراس» سرپرستی وزارت زنان و برابری را که از سپتامبر ۲۰۱۹ به او محول شده است، همچنان بر عهده خواهد داشت.
پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۸ توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا(برگزیت) را تصویب کرد
برگزیت-پارلمان اروپا
«بوریس جانسون »نخست وزیر انگلیس شد(جایگزین خانم ترزا می)
«بوریس جانسون» سرانجام درروز سهشنبه( ۱ مرداد ۱۳۹۸) با آرای اکثریت اعضای حزب محافظهکار انگلیس به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شد.
در پی اعلام استعفای خانم«ترزا می» از سمت نخست وزیری بریتانیا که به دلیل ناکامیاش در اجرای بریگزیت و مدیریت آن رخ داد، حزب محافظهکار بریتانیا که پیروز انتخابات پیشین در پارلمان بود امروز از میان بوریس جانسون و جرمی هانت رای گیری کرد و در نتیجه جانسون همانطور که پیشبینی میشد به عنوان رهبر حزب و نخست وزیر انتخاب شد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:این بوسه ومعاشقه نیست«نجوی»است ،التماس خانم می ازآقای یونکر(رئیس کمسیون اروپا) برای حل مشکل برگزیت.
پایان ماجرای برگزیت پرچم انگلیس از مقر اتحادیه اروپا برداشته شد
پرچم انگلستان در آستانه خروج این کشور از اتحادیه اروپا از مقر اتحادیه و تعدادی دیگری از ساختمانهای متعلق به این نهاد در بروکسل برداشته شد.۱۲ بهمن ۱۳۹۸
پمقامهای اتحادیه اروپا پرچم این اتحادیه را جایگزین پرچم انگلیس کردهاند.
همزمان در انگلیس حامیان «برگزیت»(British Exit) در میدان مقابل پارلمان در مرکز لندن گردهم آمده تا لحظه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را جشن بگیرند.
انگلیس پس از ۴۷ سال به عضویت خود در اتحادیه اروپا پایان داد.
«بوریس جانسون» در پیام ویدیویی که قرار است یک ساعت قبل از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا منتشر شود به «طلوع دورانی تازه» خوش آمد خواهد گفت.
از فردا دوره گذار شروع خواهد شد که طبق آن انگلیس بدون داشتن حق رای، از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت خواهد کرد.
چگونگی انتخاب «بوریس جانسون »به نخست وزیری
در رای گیری از اعضای «حزب محافظهکار» ۹۲۱۵۳ عضو به جانسون و ۴۶۶۵۶ نفر هم به «جرمی هانت» رای دادند.
«بوریس جانسون» و «جرمی هانت» ماه گذشته زمانشان را صرف کسب رای حدود ۱۶۰ هزار عضو حزب محافظهکار (توری) کردند که این رایگیری عصر دوشنبه به پایان رسید و نتایج امروز (۲۳ ژوئیه) اعلام شد. جانسون عصر چهارشنبه (۱۳ بهمن ۱۳۹۸) به عنوان نخستوزیر منصوب شده و رسما جایگزین ترزا می میشود.
جانسون وارث بحران سیاسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا خواهد شد که باید تا ۳۱ اکتبر (نهم آبان ماه) اجرایی شود. جانسون باید اتحادیه اروپا را برای احیای مذاکرات درباره یک توافق خروج ترغیب کند؛ توافقی که این نهاد تاکید دارد قابلیت مذاکره دوباره ندارد. در غیر اینصورت بریتانیا وارد تبعات اقتصادی یک خروج بدون مدیریت میشود.
تنها توافق موجود، سه بار از سوی پارلمان بریتانیا رد شده است و بسیاری از قانونگذاران از جمله شورشیهای حامی اروپا در حزب محافظهکار، متعهد شدهاند تا جلوی تلاش جانسون برای خارج کردن بریتانیا از اتحادیه اروپا، آن هم بدون توافق، بایستند.
این شهردار سابق لندن گفته است، تدارکات برای یک خروج بدون توافق را فراهم میکند تا مذاکرهکنندگان اتحادیه اروپا مجبور شوند نظرشان را درباره توافق تغییر دهند. جانسون ماه گذشته به تاکردیو گفت: قطعا طرح خودمان را به سوی اقدام عملی میکشانیم و آمادهایم که ۳۱ اکتبر خارج شویم، هر چه میخواهد بشود بشود... یا انجام بده یا بمیر، هر چه پیش آید خوش آید.
با انتخاب جانسون تعدادی از وزرای کابینه ترزا می اعلام کردهاند استعفا میکنند و انتظار میرود پیروزی جانسون با دودستگی عمیق در حزب محافظهکار همراه باشد.
بوریس جانسون شهردارلندن
آلکساندر بوریس دو ففل جانسون ( Alexander Boris de Pfeffel Johnson) متولد ۱۹ ژوئن ۱۹۶۴ روزنامهنگار، سیاستمدار و تاریخنگار بریتانیایی است. وی از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ به عنوان شهردار لندن فعالیت میکرد و از ۲۰۱۵ نمایندگی پارلمان بریتانیا از حوزه انتخابیه آکسبریج و رویسلیپ جنوبی را به عهده دارد. او در دوره دوم شهرداری خود بر برگزاری بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۲ لندن نظارت کرد. او پیشتر از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ نماینده پارلمان از حوزه انتخابیه هنلی بود. او که عضو حزب محافظه کار بریتانیا است به دلیل نزدیکی به سیاستهای لیبرال اقتصادی و لیبرال اجتماعی «لیبرترین» خوانده شده است.
بوریس جانسون ۲تابعیتی
بوریس جانسون از آنجایی که متولد نیویورک (آمریکا )بود، دارای شهروندی مضاعف ایالات متحده و بریتانیا بوداما در سال ۲۰۱۶ میلادی، رسماً از تابعیت آمریکایی خود صرفنظر کرد.
جانسون در بیمارستانی در محله آپر ایست ساید شهر نیویورک در سال ۱۹۶۴ متولد شد. تولد او توسط مقامات آمریکا و نیز کنسولگری بریتانیا در این شهر ثبت شد و بدین ترتیب هر دو تابعیت بریتانیایی و آمریکایی به او داده شد. والدین او هر دو انگلیسی بودند. پدر او «استنلی جانسون» در دانشگاه آیووا آمریکا در رشته نگارش خلاقانه تحصیل میکرد؛ ولی بعداً برای تحصیل اقتصاد به دانشگاه کلمبیا منتقل شد. مادر او برخاسته از خانوادهای از روشنفکران لیبرال و دست چپی بود و در سال ۱۹۶۳ با استنلی جانسون محافظه کار ازدواج کرد. نام ابتدایی پدر استنلی جانسون و پدربزرگ بوریس جانسون، عثمان کمال بود (بعداً نام خود را به جانی تغییر داد). عثمان در بورنموث از مادری نیم انگلیسی و نیم سوییسی (از خانواده «بیشوف» در شهر بازل سوئیس در سده شانزدهم میلادی) متولد شد. پدر عثمان کمال (پدر پدربزرگ بوریس جانسون)، علی کمال، آخرین وزیر داخله امپراتوری عثمانی بود که مصطفی کمال آتاترک را دستگیر کرد. او روزنامهنگاری با اصلیت چرکس - ترک بود که در جنگ استقلال ترکیه به خاطر تفکرات ضد ترکی خود در مقابل ارتش آتاترک سلاح به دست گرفت و در نهایت به دست مردم کشته شد. مادر عثمان نیز مدتی پس از تولد او درگذشت و عثمان به نزد مادربزرگ انگلیسی خود نقل مکان کرد و در آنجا نام خود را به ویلفرد «جانی» جانسون تغییر داد و میراث اسلامی خود را نفی کرد.
تحصیل درمدرسه نخبگان
جانسون با دریافت بورس کینگ وارد «کالج ایتن»،« مدرسه مستقل شبانهروزی نخبگان» در اتون، برکشر شد. جانسون تحصیل در این کالج را در پاییز ۱۹۷۷ آغاز کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را با دریافت بورس تحصیلی در بیلیل کالج، آکسفورد در زمینه مطالعه متون کلاسیک پی گرفت. او بخشی از نسل دانشجویان لیسانس دانشگاه آکسفورد بود که بر سیاست و رسانههای قرن بیست و یکم بریتانیا سیطره یافتند. اعضای ارشد حزب محافظه کار بریتانیا چون ویلیام هیگ، مایکل گاو، جرمی هانت، و نیک بولز از جمله این افراد هستند.
شلخته ترین سیاستمدارجهان
جانسون کار حرفهای خود را با روزنامهنگاری آغاز کرد و مدتی هم شهردار لندن بود. او یکی از افرادی بود که قبل از برگزاری همهپرسی بریگزیت در سال ۲۰۱۶، در کارزار حمایت از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا فعالیت میکرد.
جانسون پس از آنکه مردم بریتانیا به طرح بریگزیت رای مثبت دادند، بهعنوان وزیر امور خارجه منصوب شد. اما در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۸ در چارچوب استراتژی ترزا می برای مذاکرات بریگزیت، از وزارت امور خارجه کنارهگیری کرد. او در حال حاضر یکی از نمایندگان به اصطلاح «نیمکتنشین» در مجلس بریتانیاست و سمت دولتی ندارد.
بوریس از کودکی همواره به سبب بیبرنامگی و بیتوجهی به درس در مدرسه سرزنش میشد. او تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه آکسفورد به پایان برد و آنجا بود که با دیوید کامرون، که بعدها به مقام نخستوزیری رسید، دوست شد. هر دو عضو باشگاهی متشکل از فرزندان خانوادههای اشرافی بودند.
گفته میشود که جانسون با آغاز کار حرفهای خود بهعنوان روزنامهنگار، توانست درک خود را از جامعه رایدهندگان در بریتانیا بالا ببرد. اما در نخستین شغل خود بهعنوان روزنامهنگار، پس از آنکه نقلقولی ساختگی در روزنامه تایمز لندن منتشر کرد، از کار برکنار شد.
بوریس پس از آن به روزنامه دیلیتلگراف پیوست؛ روزنامهای که مکس هیستینگز، سردبیرش، از دوستان جانسون بود و او هم پیشتر در دانشگاه آکسفورد تحصیل کرده بود. او پس از مدتی بهعنوان خبرنگار این روزنامه در بروکسل، به آن شهر رفت و به نوشته روزنامه تایمز، با اخباری که از مقر اتحادیه اروپا مخابره میکرد موفق شد احساسات ضد این اتحادیه را در میان مردم بریتانیا تقویت کند.
بوریس جانسون از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ به عنوان شهردار لندن فعالیت میکرد و از ۲۰۱۵ نمایندگی پارلمان بریتانیا از حوزه انتخابیه آکسبریج و رویسلیپ جنوبی را به عهده دارد. او در دوره دوم شهرداری خود بر برگزاری بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۲ لندن نظارت کرد.
در سال ۲۰۰۱ بود که بوریس جانسون صاحب کرسی در مجلس این کشور شد و از آن پس بهطور مداوم در یکی از برنامههای طنز BBC حضور مییافت.
پس از موافقت اکثریت مردم بریتانیا با طرح «بریگزیت»، جانسون به مقام وزارت خارجه بریتانیا رسید. انتصابش بهعنوان وزیر امور خارجه غیرمنتظره بود. خانم «ترزا می» در سمت قبلی خود بهعنوان وزیر کشور، اجازه نداد جانسون بهعنوان شهردار لندن، توپهای آبپاشی که از آلمان خریداری کرده بود را در انگلستان استفاده کند و بهنوعی او را تحقیر کرد.
خانم می در سخنرانی آغاز رهبریاش در تاریخ ۳۰ ژوئن جانسون را مورد تمسخر و انتقاد قرارداد و تجربه خود در مذاکره با همتایان اروپایی را با تجربیات جانسون مقایسه کرد.
می با تمسخر گفت: "آخرین باری که با آلمانیها معامله کرد با سه توپ آب پاش دستدوم برگشت."
جانسون در زندگی شخصیاش نیز با مسائل زیادی مواجه بوده است. او که به روابط متعدد خارج از ازدواج متهم میشود، در ماه سپتامبر گذشته از همسر دومش جدا شد. دوستدختر جدیدش به نام کری سیمونز (Carrie Symonds) عضو حزب محافظهکار و ۲۳ سال از خودش کوچکتر است.
نخست وزیران سابق انگلیس درکنار ملکه انگلیس
نخست وزیر ان انگلیس از سمت راست :گوردون براون،تونی بلر ، ملکه انگلیس، جان میجر، دیوید کامرون.
نخست وزیر ان انگلیس: بترتیب از سمت چپ:تونی بلر، مارگارت تاچر، ادوارد هیث، ملکه انگلیس، جیمز کالاگان و جان میجر.
تفاوت «بریتانیا» با «انگلیس»چیست؟
نام اصلی بریتانیا :United Kingdom (پادشاهی متحده بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی) است که علامت اختصاری آن«UK» است وشامل چهار کشور با نام های :«انگلیس(England)، اسکاتلند(Scotland)، ایرلند شمالی(Northern Ireland)» و ولز(Wales)، است.
البته وقتی «انگلستان»گفته می شود،منظورهمان بریتانیااست.
انگلیس : مساحت ۱۳۰٬۳۹۵+جمعیت ۵۳ میلیون نفر
اسکاتلند: ۵میلیون وپانصدهرارجمعیت و ۷۸٬۳۸۷کیلومتر مربع مساحتش هست و دارای ۷۹۰ جزیره است که حدود ۹۰جزیره مسکونی است(۲٪جمعیت اسکاتلندراتشکیل می دهند).
ایرلندشمالی :مساحت ۷۰،۲۸۰ کیلومتر مربع وحدود۳میلیون نفرجمعیت دارد وپایتختش «دوبلین/بلفاست»می باشد.
کشورولز :با ۲۱ هزار کیلومتر مربع مساحت دارای سه میلیون نفر جمعیت است پایتخت ولز« کاردیف» است
پایتخت اسکاتلند شهر تاریخی ادینبرو (ادینبورگ) است.اسکاتلند و انگلستان تا سال ۱۷۰۷ کشورهایی با پادشاهی مستقل بودند واما ازاین تاریخ با هم متحد شده، کشور «پادشاهی متحد بریتانیای کبیر» را به وجود آوردند.
که گاهی به آن «پادشاهی متحده» نیرمی گویند.
جزایر بریتانیا (British Isles)یعنی محدوده ی بریتانیا و ایرلند
تفاوت «ایرلند شمالی» با «جمهوری ایرلند» چیست؟
جمعیت بریتانیا(انگلستان)در حدود ۶۵ میلیون نفر برآورد می شود ( انگلیس ۵۳ میلیون، اسکاتلند ۶ میلیون، ایرلند شمالی ۳ میلیون نفر و ولز ۳ میلیون).
مساحت بریتانیا(انگلستان) حدود ۲۴۵۰۰۰ کیلومتر مربع می باشد که دارای ۸۰۰۰ کیلومتر خط ساحلی می باشد.