پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

ایرانگردمستندساز(جواد قارایی)باتلویزیون عمان قراردادبست

«واکنش جوادقارایی به مهاجرتش به کشورعمان:متاسفانه معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما هم از طرح بنده برای تولید اثری به نام «سفر به سرزمین توریست‌ها» یا «سفر به سرزمین رویاها» حمایت نکرد،کشورعمان برایم دعوتنامه فرستاد،کارم راآنجاشروع کردم وامااین سفرکاری است،مهاجرت نکردم.

​سال ۱۳۹۷جوادقارایی :دنبال حاشیه‌ها نیستم تمام ذهن من صرفاً درگیر پیشرفت کشور و مردم کشورم است،من ۴۰ ساله هستم و به کشورم عرق دارم، آدم برای پول هر کاری نمی‌کند. هرکسی یک قیمتی دارد، اما من احساس می‌کنم آدمی هستم که با پول قابل‌مقایسه نیستم. یعنی نمی‌خواهم خودم را هم‌طراز با پول‌کنم. کشورم از هر چیزی باارزش‌تر است. دوست ندارم نگاه دیگری به‌غیراز عشق به ایران و ایرانی داخلش شود.

تلویزیون ایران یک ایرانگردرا ازدست داد

جواد قارایی(جهانگردمستندساز)ازایران رفت.

«جواد قارایی» مستندساز و سازنده سریال پرمخاطب مستند ایرانگرد «به دعوت مسولان عمانی» به این کشور مهاجرت کرد تا برای تبلیغ و گسترش «گردشگری عمان» فعالیت کند.

جواد قارایی هم مهاجرت کرد/ عکس

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:منبع اخذشده:خبرگزاری خبرآنلاین(۱۴ مرداد ۱۴۰۲) بنقل از خبر فوری.

وزیر میراث و گردشگری عمان درسال ۱۴۰۰ گفت: کشورعمان، بیش از نیمی از ۷.۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هدف‌گذاری شده در گردشگری را که بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی شده بود، به عنوان بخشی از طرح توسعه خود جذب کرده است.

جوادقارایی سال ۱۳۹۶:ازتلویزیونهای خارج از کشور پیشنهادهمکاری داشتم، ولی برایشان کاری انجام ندادم، چون دوست دارم برای مردم کشورخودم کارکنم.

کارگردان مستند «ایران‌گرد»: خانه‌ام را برای ساخت سری اول مستند فروختم!

 سال ۱۳۹۷جوادقارایی :دنبال این حاشیه‌ها نیستم تمام ذهن من صرفاً درگیر پیشرفت کشور و مردم کشورم است و این‌که زیبایی‌ها ایران دیده شود.
من دیگر ۲۴ ساله نیستم. من ۴۰ ساله هستم و به کشورم عرق دارم، آدم برای پول هر کاری نمی‌کند. هرکسی یک قیمتی دارد، اما من احساس می‌کنم آدمی هستم که با پول قابل‌مقایسه نیستم. یعنی نمی‌خواهم خودم را هم‌طراز با پول‌کنم. کشورم از هر چیزی باارزش‌تر است. دوست ندارم نگاه دیگری به‌غیراز عشق به ایران و ایرانی داخلش شود،

مصاحبه تسنیم(۲ اردیبهشت ۱۳۹۷)جوادقارایی:من تهران به دنیا آمدم. من کارشناسی مدیریت جهانگردی خوانده‌ام و در کنارش هم‌دوره‌های فیلم‌سازی را در انجمن «سینماگران جوان» گذرانده‌ام. ۱۰ سال پیش با مرحوم «اینانلو» همکاری داشتم و بعد از همکاری با ایشان خودم شروع به کارکردم که در این ده سال هم سه مجموعه ایران‌گرد تولیدشده است.

تسنیم:هزینه ساخت مستند‌ها چقدر بوده است؟

جوادقارایی:مفاد قرارداد‌ها و هزینه پروژه‌ها یک مسئله خصوصی است که باید هر تهیه‌کننده‌ای آن را نگه دارد. فقط این‌قدر بدانید که بسیار کمتر از بودجه سریال‌هایی است که تولید می‌شود. یعنی رقمی نیست که قابل‌گفتن باشد.

تسنیم:گویا سر ساخت ایران‌گرد ۳ دچار اشکالات مالی شدید!
جوادقارایی:به خاطر کمبود بودجه خیلی از جا‌ها را از دست دادیم و به همین دلیل هم چند بار اضافه‌هزینه کردیم. یعنی جایی را ازدست‌داده بودیم و باید یک سال صبر می‌کردیم و بهار سال آینده می‌رفتیم تا ضبط انجام شود. مجبور بودیم گاهی بیشتر جایی بمانیم و بیشتر کارکنیم که همه این‌ها هزینه‌بر بود.
تسنیم: سازمان میراث فرهنگی چقدر از شما حمایت کرده است؟
جوادقارایی:هیچی!
تسنیم:با آن‌ها جلسه نداشتید؟
جوادقارایی:داشته‌ایم، ولی
هیچ حمایتی نکردند. با مدیر اسبق میراث فرهنگی جلسه‌ای داشتم هیچ تأثیری نداشت. با معاون قبلی ایشان هم همین‌طور هیچ تأثیری نداشت و استانداری‌ها هیچ‌کدامشان همکاری نکردند.

تسنیم:«گروه ایران‌گرد» الآن چند نفر است؟ از چند شروع کردید؟اردیبهشت ۱۳۹۷

جوادقارایی:ما با ۴ نفر« ایران‌گرد ۱» را شروع کردیم. الآن یک مجموعه حدوداً ۵۰ نفری درگیر این کار هستند. مجموعه تصویربرداری‌مان و ب‌هایی که در خود لوکیشن‌ها با ما هستند بین ۷ تا ۱۰ نفر هستند و مجموعه‌ای که خارج از گروه تصویربرداری هستند حدود ۴۰ نفر هستند که حدود ۳۰ نفرشان را فقط گروه پژوهش و نگارش تشکیل داده است. مابقی در حوزه موسیقی و تدوین و همین‌طور در حوزه صداگذاری کمک می‌کنند.

الآن ۲۰ سال است که ایران‌گردی می‌کنم، از ۱۷ سالگی سفرهایم را از کوهنوردی شروع کردم. یعنی از ۱۷ سالگی شروع به کوهنوردی کردم و پدر و مادرم مشوقم بودند و خیلی از آن‌ها هم سپاسگزارم. آن سال‌ها در باشگاه کوهنوردی دماوند تهران ثبت‌نام کردم و به کوهنوردی حرفه‌ای مشغول شدم. در کنارش درس خود هم می‌خواندم. دوره‌های مختلفی مثل دوره‌های طبیعت‌گردی و دوره‌های تاریخ و فرهنگ ایران را گذراندم. بعد همه این‌ها را یک‌کاسه کردم.

از طرفی خودم نیز عکاسی می‌کردم، به تاریخ و فرهنگ ایران هم خیلی علاقه داشتم. بعداً رفتم با آقای اینانلو همکاری کردم و با ایشان در یک مجموعه مستندی همکاری داشتم. البته در حوزه گردشگری هم با ایشان همکار بودم، تا این‌که بعد احساس کردم که وجود یک چنین مجموعه مستندی واقعاً نیاز است.

همه داروندارم را برای این کار گذاشتم. زمان و وقت و همه‌چیز را به میدان آوردم و بعد شروع به تولید کردم. در ابتدا چهار قسمت کارکردم به نام «اشکفت بهمن» و «قلعه شاداب». این دو قسمت را که تولید کردم به خیلی جا‌ها بردم؛ در سازمان صداوسیما که خیلی با من همکاری نکردند تا این‌که یک روز من رفتم خدمت آقای «جواد رمضان نژاد» که آن زمان مدیر گروه مستند شبکه چهار بودند. ایشان الآن مدیر شبکه افق هستند. جناب رمضان نژاد با امید و خیلی بامحبت وارد این قضیه شدند و کار را دیدند و پسندیدند و گفتند که این کار می‌تواند تولید خیلی خوبی باشد و کار را باور کردند و من هم شروع به تولید کردم. خروجی آن توافق یک مجموعه ۱۳ قسمتی به نام «ایران‌گرد» شد که از آن استقبال بسیار خوبی شد. استقبال از سری اول مجموعه مستند ایران‌گرد به‌قدری بود که آقای «ضرغامی»(زئیس صداوسیما) از ما خواستند که سری جدید این مستند را برای شبکه یک تولید کنیم. چون آن سال‌ها همه استان‌های ایران شبکه چهار را نداشتند.

«مجموعه ایران‌گرد۲ »به این شکل برای شبکه یک تولید شد که ما سعی داشتیم مجموعه جدید خیلی متفاوت باشد و واقعاً هم همین‌طور شد. چند پله ترقی داشت و کیفیت کار را هم بهتر کردیم. درواقع از همه لحاظ آن را ارتقاء دادیم چه ازلحاظ بار فرهنگی و چه ازلحاظ بار آموزشی. سری دوم هم با استقبال مردم مواجه شد و جزء برنامه‌های پربیننده شبکه یک قرار گرفت و همین زمینه ساخت ایران‌گرد 3 شد.

در ایران‌گرد 3 هم با خودم عهد کرده بودم که باید سری جدید حتماً چند پله از سری‌های قبلی بهتر باشد؛ که هم‌وطنان عزیزمان بعد از دیدن مجموعه جدید همین را می‌گویند که جای خوشحالی دارد./پایان مصاحبه.

«واکنش جوادقارایی به مهاجرتش به کشورعمان»

متاسفانه معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما هم از طرح بنده برای تولید اثری به نام «سفر به سرزمین توریست‌ها» یا «سفر به سرزمین رویاها» حمایت نکرد،کشورعمان برایم دعوتنامه فرستاد.

جواد قارایی: مهاجرت نکرده‌ام/ اگر از طرح‌هایم حمایت شود، اولویتم کار در ایران است

جوادقارایی :من نزدیک به ۷ ماه بود که بیکار بودم، اگر از طرح‌های من مثل ایرانگرد کوچک، ایرانگرد و سفر به سرزمین‌رویاها حمایت شود، اولویت من کار و خدمت به ایران جان استسفری به عمان یک سفر کاری است.سفری به عمان،وزارت گردشگری کشور عمان بسیار علاقه‌مند است که جاذبه‌های دیدنی این کشور نمایش داده شود از کشورشان مستند ساخته شود.

جواد قارایی در گفت‌وگو با تسنیم(۱۴ مرداد ۱۴۰۲) ضمن تکذیب شایعه مهاجرت خود گفت: دیشب بازگشته‌ و مهاجرت نکرده‌ام، اما مدتی است احساس می‌کنم حمایت‌ها به ویژه حمایت وزارت گردشگری و سازمان صدا و سیما از ساخت مستندهایی درباره ایران کم شده است. البته سازمان صدا و سیما در ۱۵ سال گذشته حمایت بسیار خوبی از من داشت اما در مدت اخیر احساس می‌کنم این حمایت کم شده است. وزارت گردشگری هم برای مقابله با ایران‌هراسی‌ها برنامه‌ای نداشت و بنابراین احساس کردم دغدغه زیادی وجود ندارد. متاسفانه معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما هم از طرح بنده برای تولید اثری به نام «سفر به سرزمین توریست‌ها» یا «سفر به سرزمین رویاها» که برای مبارزه با ایران هراسی و معرفی جاذبه‌ها و زیبایی‌های ایران و ایرانی طراحی کرده بودم حمایت نکرد.
وی اضافه کرد: من نزدیک به ۷ ماه بود که بیکار بودم و از گذشته نیز دعوت‌هایی جدی از سوی کشور عمان برای ساخت مستند و همکاری‌های این‌چنینی وجود داشت. برای همین موضوع، سفری به عمان داشتم و صحبت‌های خوبی مطرح شد. وزارت گردشگری کشور عمان بسیار علاقه‌مند است که جاذبه‌های دیدنی این کشور نمایش داده شود. چشم‌انداز ۱۰ ساله‌ آنها این است که عمان به عنوان یکی از مراکز گردشگری در دنیا شناخته شود و به همین دلیل دوست دارند از کشورشان مستند ساخته شود.
قارایی  با تاکید بر اینکه اصلا به دنبال مهاجرت از ایران نیست تاکید کرد: باز هم می‌گویم اولویت من ایران است و اگر از طرح‌های من مثل ایرانگرد کوچک، ایرانگرد و سفر به سرزمین‌رویاها حمایت شود، اولویت من کار و خدمت به ایران جان است. این سفر برایم کاری بود.
 
ماحصل سفر من این شد که پروپوزالی ارایه بدهم و کارمان رادرکشورعمان آغاز کنیم.
این مستندساز در پایان گفت: بنده طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فرموده بودند باید با ایران هراسی و جنگ نرم غرب علیه ایران مقابله شود فعالیت کردم و تمام عشقم این بود که به کشورم خدمت و با ایران هراسی مقابله کنم. قسم می‌خورم که طرح من ۱۰۰ درصد موفق می‌شد اما متاسفانه مسیولین موافقت نکردند. احساس می‌کنم دغدغه‌ای برای مقابله با ایران هراسی و برای معرفی جاذبه‌های ایران ندارند. به همین دلیل مجبورم در حوزه تخصصی خودم در جای دیگری کار کنم. با این حال باز هم از سازمان صدا و سیما سپاسگزارم که تاکنون از من حمایت کرد و این فرصت را به من داد که به کشورم خدمت بکنم./پایان.

توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:وزیر میراث و گردشگری عمان درسال ۱۴۰۰ گفت: کشورعمان، بیش از نیمی از ۷.۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هدف‌گذاری شده در گردشگری را که بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی شده بود، به عنوان بخشی از طرح توسعه خود جذب کرده است.
الآن ۲۰ سال است که ایران‌گردی می‌کنم
از طرفی خودم نیز عکاسی می‌کردم، به تاریخ و فرهنگ ایران هم خیلی علاقه داشتم. بعداً رفتم با آقای اینانلو همکاری کردم و با ایشان در یک مجموعه مستندی همکاری داشتم. البته در حوزه گردشگری هم با ایشان همکار بودم، تا این‌که بعد احساس کردم که وجود یک چنین مجموعه مستندی واقعاً نیاز است.

مجموعه مردمان طبیعت ایران یک مجموعه ۷ قسمتی از زیبایی‌های ایران و ایرانی‌هاست، اما با نگاهی که مخاطبینش بیشتر خارجی هستند. به دنبال آن هستم این مستند را آن‌ها ببینند و نگاهشان نسبت به ایران و ایرانی تغییر کند، به باور درستی از ایران و ایرانی برسند و به ایران سفر کنند و از بودن در ایران لذت ببرند.

بخش سومش خیلی مهم است. باید بپذیریم که خیلی کار سختی است و هیچ کم از جنگ ندارد. من روزی که شروع به تولید ایران‌گرد کردم واقعاً با همه وجودم کار می‌کردم و فکر می‌کردم که در یک مبارزه بزرگ هستم که باید تمام سختی‌هایش را به جان بخرم.

سختی کار این نیست سرما و گرما و نبود سرویس بهداشتی و حرکت از جا‌های صعب‌العبور نیست. این تنها بخش کوچکی از کار ماست. بخش بزرگ سختی این است که در نبود این شرایط باید کیفیت کار حفظ شود وگرنه همانند بسیاری از کپی‌هایی که از مستند ایران‌گرد شده است چندان جذاب نخواهند بود.

ویژگی مستند ایران‌گرد این بوده است که در سخت‌ترین شرایط سعی کرده است که استاندارد‌های جهانی که برای خودش تعریف کرده است را حفظ کند. البته ما در کار خودمان قطعاً کمبود‌ها و نقص‌هایی هم داشته‌ایم چراکه گل بی خار خداست. مگر می‌شود که انسان کاری را در زمان و بودجه کم انجام دهد و نقصی در آن نباشد. اما مطمئن باشد که اگر ما بودجه و زمان بیشتری در اختیار داشتیم به‌مراتب کار بهتری هم تولید می‌شد.

«مساحت و جمعیت کشورعمان»؟

مسقط عاصمة ‎سلطنة عُمان بالمرتبة الأولى کـأجمل مدینة فی الشرق الأوسط وشمال أفریقیا لعام 2022

کشور پادشاهی عمان دومین کشور بزرگی است در شبه جزیره عربستان از ناحیه مساحت، ودر حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع مساحت خاک عمان می‌باشدوجمعیت آن حدود۵ میلیون نفرمی باشد.

پایتخت کشورعمان(مسقط)می باشد.

نقشه کشورعمان

 

جمعیت پایتنخت عمان(مسقط)حدود ۶۵۰٬۰۰۰نفرمی باشد.

مناطق دیگرکشور عمان

۱- استان «بُرَیمی» ۷۸٬۰۰۰ نفرجمعیت دارد

۲- استان »ظاهره »  ۲۰۰٬۰۰۰  نفرجمعیت دارد

۳- استان «داخلیه »۲۷۰٫۰۰۰  نفرجمعیت دارد

۴- استان «وُسطی »۱۶۳٫۰۰۰  نفرجمعیت دارد

۵- استان «مُسَندَم»  بامساحت ۱۵ هزار کیلومتر مربع ،۲۵٫۰۰۰نفرجمعیت دارد.

کابینه دولت عمان

کشورعمان

 

لباس سلطان عمان در ضیافت شام رئیسی (عکس)

جلسه مشترک دولتمردان ایران-عمان

 

سفرآیت الله رئیسی به عمان ۲ خرداد ۱۴۰۱

رئیس جمهور کشورمان دوم خرداد ۱۴۰۱ در صدر هیأتی عالی‌رتبه و به دعوت پادشاه عمان و با هدف ارتقای روابط در حوزه‌های تجارت، حمل و نقل، انرژی، گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت عمان سفر کرد.

استقبال پادشاه عمان در«فرودگاه مسقط»پایتخت عمان 

در بدو ورود به فرودگاه ویژه سلطنتی مسقط سلطان عمان شخصا برای استقبال از رئیسی پای پرواز آمد و او را به«کاخ العلم»(مسقط)«پایتخت عمان» برگزار کرده بود.

 

سفرسلطان عمان به ایران»۷ خرداد ۱۴۰۲یکشنبه

لباس سلطان عمان در ضیافت شام رئیسی (عکس)

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:سلطان عمان را در این سفر «شهاب بن طارق آل سعید»(معاون نخست‌وزیر در امور دفاعی عمان)، «خالد بن هلال آلبوسعیدی»(وزیر دیوان سلطنتی عمان)، «سلطان بن محمد النعمانی»(وزیر دفتر سلطنتی عمان)، «بدر بن حمد آلبوسعیدی»(وزیرامور خارجه عمان)، «سلطان بن سالم الحبسی»(وزیر دارایی عمان)، «حمد بن سعید العوفی»(رئیس دفتر ویژه پادشاهی عمان)، «عبدالسلام بن محمد المرشدی»(رئیس سازمان سرمایه‌گذاری پادشاهی عمان)، «قیس بن محمد الیوسف»(وزیر صنعت و تجارت عمان)، «سالم بن ناصر العوفی»(وزیر نیرو ‌و معدن عمان)، «عبدالله بن خمیس الرئیسی»(رئیس ستاد نیروهای مسلح پادشاهی عمان) و «ابراهیم بن احمد المعینی»(سفیر پادشاهی عمان در تهران) همراهی می‌کنند.

سفر علی باقری به مسقط و رایزنی با همتای عمانی

«علی باقری کنی»(معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران) روز پنجشنبه(۱۲ مرداد ۱۴۰۲)  در مسقط با «شیخ خلیفه بن علی الحارثی»(معاون سیاسی وزیر خارجه عمان) دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار «علی نجفی»(سفیرایران در عمان)نیز حضور داشت و معاونان وزرای خارجه درباره مناسبات دو کشور به گفت‌وگو پرداختند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد