زلزله سیاسی درعراق
«محمد الحلبوسی» به اتهام همکاری بایک شرکت اسرائیلی ازپارلمان اخراج شد.
یک نماینده دیگرعراق«مصطفی حمود الدلیمی»ازاخراجیان می باشد.
رئیس پارلمان عراق(ازپارلمان) اخراج شد.
نماینده سابق پارلمان عراق امروز سه شنبه ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳(۲۳ آبان ۱۴۰۲) از حکم دادگاه فدرال برای پایان دادن به عضویت محمد الحلبوسی رئیس پارلمان کشور و اخراج وی از پارلمان خبر داد.
اخراج رئیس پارلمان عراق
به گزارش پایگاه خبری بغداد الیوم،«لیث الدیلمی» در یک فایل ویدئویی اظهار داشت: دادگاه عالی فدرال حکمی صادر کرد که طی آن، عضویت رئیس پارلمان محمد الحلبوسی لغو شده و او از پارلمان اخراج می گردد.
این نماینده سابق پارلمان لغو عضویت «محمد الحلبوسی» از پارلمان را به مردم عراق و ساکنان الانبار تبریک گفت و افزود: سر فساد بریده شد. جانم فدای مردم عراق.
«مشعان الجبوری» نماینده سابق مجلس نمایندگان عراق نیز امروز سه شنبه خبر لغو محمد الحلبوسی از مجلس را تایید کرد.
«مشعان الجبوری» طی انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس(توئیتر) نوشت: دادگاه فدرال حکم لغو عضویت محمد الحلبوسی و اخراج او از پارلمان را صادر کرد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:علت اخراج(محمد الحلبوسی) رئیس پارلمان عراق
الحلبوسی(رئیس مجلس عراق) به عنوان رئیس «حزب التقدم» با یک شرکت خارجی که نقشی در عادی سازی روابط بین اسرائیل و تعدادی از کشورها دارد قرارداد بسته است و یکی از بزرگترین مشاوران آن شرکت «ایهود باراک» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی است.
«دادگاه عالی فدرال عراق»، بالاترین مقام قضایی در این کشور، امروز تصمیمی مبنی بر قطع عضویت رئیس مجلس نمایندگان، محمد الحلبوسی، برجستهترین سیاستمدار اهل سنت عراق، صادر کرد. در مورد دعوی "جعل" که توسط یکی از نمایندگان تنظیم شده است.
در بیانیه منتشر شده در وب سایت رسمی دادگاه آمده است که «تصمیم به خاتمه عضویت محمد رکان الحلبوسی، رئیس مجلس نمایندگان، از تاریخ صدور حکم در۱۴ نوامبر ۲۰۲۳(۲۳ آبان ۱۴۰۲) گرفته شده است». بر اساس این بیانیه، دادگاه همچنین تصمیم مشابهی را علیه« لیث مصطفی حمود الدلیمی»، نماینده پارلمان که این شکایت را تسلیم کرده بود، اتخاذ کرد.
محاکمه در فوریه گذشته در مقابل دادگاه عالی فدرال، پس از شکایتی که توسط لیث الدلیمی، نماینده مجلس ارائه شد، آغاز شد که در آن الحلبوسی متهم به جعل تاریخ درخواست استعفا به نام خود بود که قبلاً ارائه شده بود، با این هدف. اخراج او از مجلس
« لیث مصطفی حمود الدلیمی» یکی از نمایندگان سُنی مذهب متعلق به حزب تقدم به رهبری الحلبوسی است که در بیانیه ای رئیس مجلس را متهم کرد که در ژانویه گذشته(دی ۱۴۰۱) با «دستور غیرقانونی پارلمان»، عضویت خود را به عنوان نماینده قطع کرده است.
محمدالحلبوسی» این تصمیم دادگاه فدرال عراق را "عجیب" توصیف کرد و افزود: "متاسفانه کسانی هستند که به دنبال بی ثبات کردن کشور هستند."
«الحلبوسی(رئیس اخراجی پارلمان عراق) گفت: "ما از صدور این تصمیمات شگفت زده شده ایم. ما از عدم احترام آنها به قانون اساسی شگفت زده شده ایم... ما به اقداماتی متوسل می شویم که حقوق اساسی را حفظ می کند و به من اجازه می دهد جلسه را به تعویق بیندازم."
«حزب التقدم »در بیانیهای درباره این تصمیم قضایی آنچه را «نقض فاحش قانون اساسی» و «هدفگیری سیاسی» میداند، محکوم کرد.
«حزب التقدم » در واکنش به استعفای سه وزیر خود از دولت با علم به اینکه آنها سبد فرهنگ، برنامه ریزی و صنعت را در دست دارند، همچنین تاکید کرد که "جلسات مجلس نمایندگان را تحریم خواهند کرد."
حکم«دادگاه عالی فدرال عراق» نشان دهنده تحول دیگری در عراق است که شاهد ناآرامی های سیاسی است، جایی که اختلافات داخلی منجر به شکل گیری و شکستن ائتلاف ها بین احزاب اصلی و رهبران ائتلاف های سیاسی می شود.
«محمدالحلبوسی» در ژانویه ۲۰۲۲( دی ۱۴۰۰) پس از انتخابات زودهنگام پارلمانی که در اکتبر ۲۰۲۱(مهر ۱۴۰۰) برگزار شد، برای دومین بار به عنوان رئیس شورا انتخاب شد.
نتایج انتخابات پارلمانی عراق
«محسن السعدون»( نماینده سابق مجلس) به خبرگزاری فرانسه گفت که معاون اول پارلمان تا انتخاب رئیس جمهور جدید که توسط یکی از جناح های سُنی در مجلس نمایندگان معرفی شود، اداره پارلمان را بر عهده خواهد گرفت.
«عامر الفایز» نماینده ائتلاف فتح،، به رویترز گفت که نمایندگان برای شرکت در جلسه عادی پارلمان ملاقات کردند. هنگام صدور این تصمیم، الحلبوسی در سالن حضور داشت.
عامر الفایز گفت: «محمدالحلبوسی به محض شنیدن خبر این تصمیم قبل از اعلام افتتاحیه، سالن پارلمان را ترک کرد.»
«محسن المندلاوی»(نایب رئیس-شیعه- مجلس عراق)، به طور موقت تا زمان انتخاب رئیس جمهور جدید، ریاست پارلمان را بر عهده می گیرد.
«محسن المندلاوی»(نایب رئیس اول-شیعه)جانشین محمدالحلبوسی(رئیس پارلمان عراق)شد.
طبق قانون کشورعراق:(رئیس جمهور از اقلیم کردستان عراق)،(رئیس مجلس از اهل سنت) و(نخست وزیر از شیعیان عراق) انتخاب می شوند.
رؤسای قوای عراق