پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

حمله سایبری به مراکزسوخت(پمپ بنزینها)گنجشکهای درنده۲۷ آذر ۱۴۰۲

​گنجشکهای درنده اسرائیلی درپمپ بنزینهای ایران

حمله سایبری به پمپ بنزینهای ایران

این دومین حمله موفق به سامانه‌های سوخت‌رسانی طی دو سال گذشته است.

اوجی وزیر نفت :اختلال امروزروشنبه(۲۷ آذر ۱۴۰۲) در پمپ‌بنزین‌ها درپی حمله سایبری اتفاق افتاده است.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: اختلال درجایگاه‌های عرضه سوخت کشور ناشی از توطئه معاندان برای تحت‌الشعاع قرار دادن رفاه و آسایش مردم است، تا اطلاع ثانوی عرضه فرآورده‌های نفتی در جایگاه‌های عرضه سوخت، به صورت آفلاین انجام خواهد شد.

روزنامه اسرائیلی جورزالم پست هم نوشت: گروه هکری«گنجشک درنده» مسوولیت این حمله سایبری را برعهده گرفته است.

در حال حاضر ۱۶۵۰ جایگاه سوخت‌رسانی در سراسر کشور فعال است و به صورت دستی سوخت‌رسانی را انجام می‌دهد،برای سهمیه سوخت مردم هم هیچ اتفاقی نمی‌افتد.


 معاون وزیر نفت در مصاحبه با صداوسیما گفت : ۶۰ درصد پمپ بنزین ها درگیر هستند.

جلیل سالاری افزود: پمپ بنزین ها به تدریج به صورت دستی و آفلاین کار خود را ادامه می دهند.

معاون وزیرگفت: با توجه به چالشی که در سامانه کارتخوان‌ها وجود دارد، سوخت‌گیری به‌صورت آفلاین انجام می‌شود و مردم می‌توانند با نرخ دوم سوخت‌گیری کنند و مانند دو سال گذشته سهمیه سوخت باقی است، پس از اینکه فرآیند بین سامانه هوشمند سوخت برقرار شد، فرآیند کارت سوخت فعال می‌شود.

سالاری (معاون وزیر):نمیدانم،داریم بررسی می کنیم

از ۴۲۰۰ پمپ بنزین ۲۸۰ حمله سایبری

توضیح مدیریت سایت پیراسته فر:دربخش خبری ساعت ۱۴ «میزاقتصاد»مجری برنامه ازسالاری پرسید:حمله سایبری ازچه زمانی شروع شد؟

سالاری:از ساعت ساعت ۹ صبح امروز(دوشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۲)

مجری:چه تعدادمراکزسوخت درکشورداریم؟

۴۲۰۰ جایگاه سوخت فعال درکشورداریم که هم اکنون ۴۲۰۰ دارندعرضه سوخت راانجام می دهند

آقای سالاری! شماگفتیدازحمله سایبری در ۹ صبح امروز بوده واما همکاران ما گفتند ازدیشب هم اختلال داشتیم.
معاون وزیرنفت:نمیدانم،همکاران دارندبررسی می کنند

آقای سالاری اشاره کردیدکه ۲۴۵۰ جایگاه دارندسوخت رسانی انجام می دهند وآن ۱۷۵۰ ازچه زمانی فعال می شوند(عرضه سوخت راشروع می کنند)؟

جلیل سالاری:نمیدانم،همکارنددارندبررسی می کنند.

مجری:همکاران شما دربرنامه های تلویزیونی گفته بودند:سامانه های سوخت را طوی برنامه ریزی کردیم که به جاهای دیگرلینک نیست(هیچ ارتباطی به جایی ندارد)،این چگونه شد؟

سالاری:نمیدانم، همکاران دارندبررسی می کنند.

مجری ازچه زمانی همه مراکزسوخت به روال عادی برمی گردد؟

سالاری :نمیدانم

 

مجری تلویزیون:گفته می شودازدیشب اختلال دربعضی

مجری تلویزیون:چه تعداد

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در پی اختلال در جایگاه‌های عرضه سوخت اعلام کرد اختلال فنی در بعضی از جایگاه‌های عرضه سوخت کشور ناشی از توطئه معاندان برای تحت‌الشعاع قرار دادن رفاه و آسایش مردم، تا اطلاع ثانوی عرضه فرآورده‌های نفتی در جایگاه‌های عرضه سوخت، به صورت آفلاین انجام خواهد شد.

اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به شرح زیر است:

«به اطلاع عموم هموطنان شریف ایران می‌رساند نظر به بروز اختلال فنی در بعضی از جایگاه‌های عرضه سوخت کشور ناشی از توطئه معاندان برای تحت‌الشعاع قرار دادن رفاه و آسایش مردم، تا اطلاع ثانوی عرضه فرآورده‌های نفتی در جایگاه‌های عرضه سوخت، به صورت آفلاین انجام خواهد شد.

شایان ذکر است کارشناسان و کارگروه‌های تخصصی در حال حل مشکل هستند و تا ساعاتی دیگر همه جایگاه‌ها به وضع عادی بازخواهد گشت و روند سوخت‌گیری عادی خواهد شد.

اختلال سامانه سوخت ایران صحت دارد؟/ مشکل 30 درصد جایگاه‌ها حل شد

شایان یادآوری است سهمیه سوخت هم‌میهنان در کارت سوخت آنها محفوظ است و پس از حل مشکل قابل استفاده خواهد بود.»

الف(۲۷ آذر ۱۴۰۲)نوشت:و باید پرسید که چرا با وجود چنین تجربه‌ای، باز هم مسئله حیاتی سوخت‌رسانی دچار اختلال می‌شود. آبان‌ماه ۱۴۰۰ بود که به‌دنبال حمله‌ای سایبری، اکثر جایگاه‌های سوخت از عرضه بنزین ۱۵۰۰ تومانی ناتوان شدند و فقط بنزین آزاد بود که به مصرف‌کنندگان عرضه شد؛ اختلالی که با وجود تلاش‌های بسیار زیاد برای رفع کوتاه‌مدت آن، چند روزی به‌طول انجامید. حالا دو سال پس از این واقعه، اتفاقی مشابه آن حادثه در کشور رخ می‌دهد و باید متولیان امر را در خصوص رخ‌دادن چنین اختلالی به‌خط کرد.

در سال ۱۴۰۰ پس از حمله سایبری آبان‌ماه، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل به نقص‌های موجود اشاره و خاطرنشان کرده بود که اشکالات موجود به دستگاه‌های متولی ابلاغ شده اما به‌دلیل سهل‌انگاری دولت دوازدهم در حوزه امنیت سایبری و ناهماهنگی‌های موجود به این تذکرات توجهی نشده بود.

اما حالا دو سال بعد از آن واقعه، اتفاق مشابهی به‌وقوع پیوسته و مسئولین دولت قبل هم بر سر کار نیستند که بتوان بخشی از تقصیرات را به‌گردن آن‌ها انداخت. دولت، سازمان پدافند غیرعامل و همه متولیان امر باید پاسخگو بوده و توضیح دهند که به چه علت و پس از تجربه‌کردن حمله موفقیت‌آمیز به سامانه‌های سوخت و مشخص‌شدن شکاف‌های موجود، اتفاق مشابهی به‌وقوع پیوسته و چرا از یک سوراخ چند بار گزیده شده‌ایم؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد