پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

حمله به پایگاه نظامی آمریکا(دراردن)جلسه فوری شورای امنیت ملی کاخ سفید

جلسه ای با حضور«جوبایدن(رئیس جمهورآمریکا)،«جیک سالیوان»(مشاور امنیت ملی آمریکا)،«لوید آستین»(وزیر دفاع ایالات آمریکا)،«آوریل هاینس» (مدیر اطلاعات ملی)،«جف زینتز»(رئیس ستاد کاخ سفید)،«جاناتان فاینر»(معاون مشاور امنیت ملی)، «لیز شروود راندال»(مشاور امنیت ملی)

حمله به پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرقی اردن(برج ۲۲ آمریکاناکارآمدی سیستم پدافندی آمریکا   در جلسه فوری شورای امنیت ملی کاخ سفید

مقامات سیاسی- امنیتی آمریکا در جلسه اضطراری شورای امنیت ملی کاخ سفید، استدلال و فشار تندروهای جمهوری‌خواه و عملیات روانی شدید بنگاه‌های رسانه‌ای همسو با اسرائیل برای متهم‌سازی ایران به انجام حمله به نیروهای نظامیشان در اردن و تهدید حمله نظامی به ایران را به دلیل چالش‌های داخلی، جهانی و منطقه‌ای رد کردند.

پس از این حملات جدی مقامات سیاسی _ امنیتی کاخ سفید جلسه اضطراری در شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست بایدن و به پنج دلیل عمده تشکیل دادند.

Biden, Ulusal Güvenlik Konseyi ile Ürdün saldırısını görüştü

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مورد حمله روز گذشته به پایگاه آمریکایی در اردن با شورای امنیت ملی گفتگو کرد.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا صبح با شورای امنیت ملی درباره حمله پهپادی به «پایگاه آمریکا دراردن» موسوم به «برج ۲۲آمریکا» واقع در «منطقه ای در اردن نزدیک به مرز سوریه» بحث کرد. در بیانیه کاخ سفید آمده است که حمله ای که در آن ۳ سرباز آمریکایی کشته شدند به طور جامع در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

خانم«کندی سندرز» و«برونا موفت»و«ویلیام جروم ریورز»۳ نظامی کشته شده درپایگاه نظامی آمریکا

«جوبایدن» در بیانیه خود گفت: "امروز، اعضای تیم امنیت ملی خود در اتاق موقعیت در جریان آخرین تحولات مربوط به حمله به ارتش آمریکا در شمال شرق اردن قرار گرفتم. همانطور که قبلاً نیز گفته ام، ما همه آن ها را نگه خواهیم داشت. مسئول پاسخگو در زمان و به شیوه ای که ما انتخاب می کنیم."

اعضای «جلسه فوری شورای امنیت ملی کاخ سفید»آمریکا

۱- «جیک سالیوان»(مشاور امنیت ملی آمریکا).

۲- «لوید آستین»(وزیر دفاع ایالات آمریکا).

۳- «آوریل هاینس» (مدیر اطلاعات ملی).

۴ - «جف زینتز»(رئیس ستاد کاخ سفید).

۵- «جاناتان فاینر»(معاون مشاور امنیت ملی).

۶- «لیز شروود راندال»(مشاور امنیت ملی).

۷- «برت مک گورک»(هماهنگ کننده خاورمیانه و شمال آفریقا شورای امنیت)درآن حضورداشتند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:خبرگزرفارس درباراین جلسه اینگونه نوشت:

دلایل پنج‌گانه تشکیل «جلسه فوری شورای امنیت ملی کاخ سفید»:

خروجی جلسه شورای امنیت ملی کاخ سفید؛ دنبال جنگ با ایران نیستیم

۱- عمق تلفات نیروهای آمریکایی.

۲- موفقیت پهپادهای گروه‌های ضدآمریکایی برای نفوذ به راهبردی‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرقی اردن به نام برج ۲۲ آمریکا.

۳- ناکارآمدی سیستم پدافندی ویژه و چندصد میلیون دلاری پنتاگون در اردن با عنوان «سیستم امنیت مرزی».

۴ - نگرانی جدی مقامات سنتکام از تزلزل در سیستم بازدارندگی منطقه‌ای.

۵- بررسی و تنظیم‌گری راهبردهای پاسخ به تهدید.

در جلسه فوری شورای امنیت ملی کاخ سفید اقدامات واکنشی به این حادثه در چند سطح اعلامی و اعمالی مورد جمع‌بندی مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا قرار گرفته است.

در سطح اعلامی، طراحی بیانیه رئیس‌جمهور آمریکا، طراحی کنفرانس خبری سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید و انجام مصاحبه چند تن از مقامات سیاسی و نظامی آمریکایی با رسانه‌های مطرح برنامه‌ریزی شده است که سه رویکرد اعلامی، «همدردی با خانواده‌های کشته‌شدگان، اعلام برنامه پاسخ سخت واشنگتن برای مسببان حمله و رد اتهام حمله به پایگاه آمریکایی از سوی ایران» را اطلاع‌رسانی نمایند.

«دنبال جنگ با ایران نیستیم» مهمترین گزاره‌ای بود که از سوی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید پس از این جلسه فوری مطرح و در سطح رسانه‌های جهانی بازتاب داده شد.

طرح گزاره‌های مشابه دیگر در مواضع رئیس کمیته نیروهای مسلح کنگره آمریکا مبنی بر اینکه «به نظر نمی‌رسد که ایران مستقیماً دستور انجام این حمله را صادر کرده باشد.» و همچنین اظهارات یک مقام عالی‌رتبه امنیتی آمریکا در گفت‌وگو با «سی بی اس» مبنی بر اینکه «حمایت ایران از شبه ‌نظامیانی که به پایگاه آمریکا حمله کردند، به معنای حمله از سوی ایران نیست.» نمونه‌هایی از مستندات تصمیم مقامات آمریکایی برای رد اتهامات علیه ایران و رد امکان جنگ با ایران بوده است.

در سطح اعمالی البته آمریکایی‌ها برای جبران حداقلی خسارت‌های اخیر و پیشگیری از تزلزل در سیستم بازدارندگی منطقه‌ای در پی ضربه‌زنی به نیروهای مقاومت در سطح منطقه، به‌ویژه در کشورهای عراق و سوریه در قالب الگوهای عملیاتی خاص هستند.

«چرا پدافند هوایی برج ۲۲ نتوانست پهپاد دشمن را شناسایی و سرنگون کند؟»

بلینکن: وضعیت کنونی در خاورمیانه خطرناک‌تر از سال ۱۹۷۳ است 


پدافند آمریکا درپایگاه نظامی اردن(برج ۲۲)پهپاد دشمن را با پهپادآمریکا اشتباهی گرفت! مرگ ۳ نظامی آمریکا

 توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:رایوفردا۳۰ ژانویه ۲۰۲۴(۱۰ بهمن ۱۴۰۲)نوشت:در پی حمله پهپادی روز یکشنبه به پایگاه «برج ۲۲» در اردن که منجر به کشته شدن سه سرباز آمریکایی و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر شد، بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که پدافند این پایگاه، پهپاد دشمن را با پهپاد آمریکایی اشتباه گرفته است.

به گزارش آسوشیتدپرس این اشتباه فاجعه‌بار، در حالی رخ داد که یک پهپاد آمریکایی در حال بازگشت به پایگاه بود و پهپاد دشمن در ارتفاع پایین در حال پرواز بود.

سایت رادیوفردا درادامه نوشت:به گفته ۲ مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، در حال حاضر فرماندهی مرکزی ایالات متحده در حال بررسی دقیق این موضوع است: «چرا پدافند هوایی برج ۲۲ نتوانست پهپاد دشمن را شناسایی و سرنگون کند؟».

بررسی‌ها نشان می‌دهد که پهپاد دشمن به اشتباه شناسایی شده و مجوز عبور به آن داده شده است. در نتیجه، هیچ تلاشی برای سرنگونی آن صورت نگرفت و این پهپاد بدون هیچ گونه درگیری به پایگاه برج ۲۲ اصابت کرد.

این حمله پهپادی، بیشترین خسارت را به اتاقکی که سربازان در آن خوابیده بودند، وارد کرد. ترکش‌های انفجار به اتاقک‌های اطراف نیز آسیب رساند، اما شدت آن به مراتب کمتر بود.

حمله پهپادی به برج ۲۲، در حالی انجام می‌شود که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با چالشی دوگانه روبرو است: از یک سو باید مسئولیت این حمله را متوجه جمهوری اسلامی کند و از سوی دیگر، به دنبال پاسخی قدرتمند اما بدون افزایش تنش در مناقشه غزه است.

بایدن در پی این حمله، با مشاوران امنیت ملی خود در کاخ سفید دیدار کرد تا درباره آخرین تحولات و اقدامات تلافی‌جویانه رایزنی کند.

وزیر امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه(۲۹ ژانویه ۲۰۲۴) وضعیت امروز خاورمیانه را «خطرناک‌ترین» وضعیت از سال ۱۹۷۳ و حتی قبل از آن توصیف کرد.

بلینکن گفت: واکنش آمریکا به حمله شبه‌نظامیان مورد حمایت تهران به سربازان آمریکایی در اردن احتمالا «چندسطحی» و «چندمرحله‌ای» خواهد بود.

آنتونی بلینکن، در یک کنفرانس خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ»(دبیرکل ناتو) در واشنگتن تصریح کرد که پاسخ آمریکا به این حمله می‌تواند چند سطحی و چند مرحله‌ای باشد و در طول زمان ادامه یابد.

او ضمن تاکید بر تلاش‌های آمریکا برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه افزود:«هدف ما جلوگیری از تشدید درگیری است اما از هیچ اقدامی برای حفاظت از مردم و شهروندانمان خودداری نخواهیم کرد.»
***
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، گفت که شرایط در خاورمیانه از تمام این پنج دهه گذشته خطرناک‌تر است.

آقای بلینکن که روز دوشنبه در نشست خبری مشترکی با «ینس استولتنبرگ»(دبیرکل ناتو)، در واشینگتن حضور یافته بود، اظهار داشت: «می‌توانم استدلال کنم که دست‌کم از سال ۱۹۷۳ تاکنون وضعیتی به خطرناکی وضعیتی که امروز در سراسر منطقه با آن مواجه هستیم نداشته‌ایم. حتی احتمالا از قبل از آن. و ما در چنین فضایی فعالیت می‌کنیم.»

ماجرای سال ۱۹۷۳

در ۶ اکتبر ۱۹۷۳، ائتلافی از کشورهای عربی به رهبری مصر و سوریه، حمله غالگیرانه‌ای به اسرائیل کردند. این حمله از آنجا که در یوم کیپور، یکی از مقدس‌ترین روزها برای یهودیان، انجام گرفت، به عنوان جنگ یوم کیپور شناخته می‌شود و ۱۹ روز به طول انجامید. جنگ به طور عمده در شبه جزیره سینا و در بلندی‌های جولان متمرکز بود و در نهایت نیز با شکست قوای کشورهای عربی به پایان رسید.
ظهارات آنتونی بلینکن یک روز پس از حمله مرگبار پهپادی نیروهای نیابتی ایران به سربازان آمریکایی در اردن بیان شده است. این حمله به کشته شدن سه سرباز آمریکایی انجامید و به نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ در منطقه دامن زد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد