پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

جانشین(محمودعباس) رئیس جمهورفلسطین(روحی فتوح)انتخاب شد

«روحی فتوح»پس از درگذشت یاسر عرفات(رئیس جمهور پیشین)  به مدت ۶۰ روز( تا انتخاب محمود عباس)، رئیس جمهور فعلی، «رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین»شده بود.

«روحی فتوح»(معاون محمودعباس) و«رئیس جمهورآینده فلسطین» شد
«رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین»(محمودعباس) روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴(۷ آذر ۱۴۰۳) تصمیم گرفت «در صورت خالی شدن جایگاه و عدم تشکیل شورای قانونگذاری»، وظایف و اختیارات رئیس تشکیلات خودگردان را به «رئیس شورای ملی فلسطین» واگذار کند.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، این تصمیم که شامل «اعلامیه قانون اساسی» بود، محافل فلسطینی را شگفت زده کرد و آن ها دلیل آن را «تمایل به حفظ ثبات در این دوره که ملت با چالش های فراوانی مواجه است» دانستند.

در این تصمیم آمده است: «در صورت خالی ماندن سمت ریاست مرجعیت ملی در غیاب شورای قانونگذاری، رئیس شورای ملی فلسطین به‌مدت یک سال به‌طور موقت وظایف ریاست مرجعیت ملی را بر عهده می‌گیرد».

دوره ای که بیش از ۹۰ روز نباشد. که طی آن انتخابات آزاد و مستقیم برای انتخاب رئیس جمهور جدید بر اساس قانون انتخابات فلسطین برگزار می شود و در صورتی که در آن مدت به دلیل «فورس ماژور» امکان پذیر نباشد با تصمیم «شورای مرکزی فلسطین »تمدید خواهد شد. برای یک بار دیگر و فقط یک بار.»

«روحی فتوح» کیست؟

ad5cb314-097e-4764-9f63-11d9d735d8bd
 «ابووسام»(روحی فتوح) رهبر کهنه کار فلسطینی فتح است که در ۲۳ اوت ۱۹۴۹ در روستای برقع که در سال ۱۹۴۸ توسط اسرائیل اشغال شده بود به دنیا آمد و پس از آن به همراه خانواده خود به شهر رفح در جنوب نوار غزه نقل مکان کرد. .

روحی فتوح تحصیلات ابتدایی خود را (ابتدایی و مقدماتی) در مدارس UNRWA در رفح گذراند و دو سال دبستان را در شهر العریش مصر گذراند، در حالی که تحصیلات متوسطه را در مدرسه متوسطه پسرانه بئرشبه گذراند.

با شروع جنگ ۱۹۶۷، فتوح به همراه خانواده به اردن نقل مکان کرد و تحصیلات خود را در آنجا به پایان رساند و دیپلم دبیرستان را در شهر زرقا اخذ کرد و پس از آن تصمیم گرفت در رشته ادبیات انگلیسی تحصیل کند.

8f1fefe3-2f88-4539-b694-b3d416422fae

فتوح در سال ۱۹۷۹ از دانشگاه دمشق در سوریه در رشته انگلیسی فارغ التحصیل شد و سپس در سال ۲۰۰۲ مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی گرفت.
اقدام انقلابی
روحی فتح در اوایل سال ۱۹۶۸ به صفوف جنبش فتح پیوست، زمانی که به نیروهای طوفان فتح در اردن پیوست تا کار خود را در صفوف جنبش آغاز کند. او آموزش نظامی خود را در دانشکده نظامی در عراق گذراند و پس از آن به پایگاه های این جنبش پیوست انقلاب در اردن، لبنان و سوریه.

او فعالیت سیاسی خود را در جنبش فتح (منطقه سوریه) آغاز کرد و در آنجا دبیر سازمان و دفتر جنبش دانشجویی و رئیس هیئت اداری در شاخه اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطین در سوریه بود و به عضویت هیئت اجرایی اتحادیه دانشجویان فلسطین در پایان دهه هفتاد.

او در اواسط دهه هشتاد از اعضای اصلی دفتر بسیج و تشکیلات جنبش فتح بود و در پنجمین همایش عمومی جنبش فتح در سال ۱۳۶۸ به عضویت شورای انقلاب انتخاب شد.

فتوح متعاقباً سمت‌های متعددی را بر عهده گرفت و پس از بازگشت به فلسطین یکی از ناظران سازمان فتح در فلسطین بود و در سال ۲۰۰۵ سمت «کمیسر کل دفتر تشکل‌های مردمی فلسطین» را بر عهده گرفت.

روحی فتوح درپارلمان فلسطین

«روحی فتوح» فعالیت پارلمانی خود را در سال ۱۹۸۳ با عضویت در شورای ملی فلسطین و سپس عضویت در شورای مرکزی فلسطین آغاز کرد.

نماینده جنبش فتح درپارلمان فلسطین

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«روحی فتوح»پس از درگذشت یاسر عرفات(رئیس جمهور پیشین)  به مدت ۶۰ روز( تا انتخاب محمود عباس)، رئیس جمهور فعلی، «رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین»شده بود.

«روحی فتوح» پس از انتخابات سراسری فلسطین در سال ۱۹۹۶ به عضویت شورای قانونگذاری فلسطین انتخاب شد و در آن ۱۱۵۲۴ رای در حوزه انتخابیه «استان رفح» به عنوان «نماینده جنبش فتح» به دست آورد.

روحی فتوح(وزیر کشاورزی را در دولت احمد قرعی)

«روحی فتوح» در سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۲ شمسی از ابتدای آغاز به کار مجلس قانونگذاری طی ۸ جلسه به عنوان دبیر شورای قانونگذاری و رئیس جناح فتح مجلس انتخاب شد. وی در سال ۲۰۰۳ سمت وزیر کشاورزی را در دولت احمد قرعی به عهده گرفت.

«روحی فتوح» در مارس ۲۰۰۴ به عنوان رئیس شورای قانونگذاری فلسطین انتخاب شد و از سوی جنبش فتح برای ریاست این شورا نامزد شد و با ۵۱ رای موافق و ۱۰ رای مخالف موفق شد.

در ۱۱ نوامبر ۲۰۰۴، پس از مرگ یاسر عرفات(رئیس جمهور پیشین) روحی فتوح به مدت ۶۰ روز تا انتخاب محمود عباس، رئیس جمهور فعلی، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد