صدراعظم اتریش (کارل نهامر)پس از شکست مذاکرات با ۲ حزب اصلی میانه رو اتریش برای تشکیل دولت جدید برای دومین بار استعفا داد.۴ ژانویه ۲۰۲۴(۱۵ دی ۱۴۰۳۹)
استعفای «کریستیا فریلند»(معاونش)موجب سقوط نخست وزیرکانادا شد«خانم فریلند» ممکن است نخست وزیر بعدی کانادا شود.
ترامپ : به ترودو گفته بودم به آمریکا ملحق شوید. اگر کانادا با آمریکا ادغام شود خبری از تعرفه نخواهد بود، مالیاتها پایین خواهد آمد و آنها کاملا از تهدید کشتیهای روسیه و چین که آنها را محاصره کردهاند، رهایی خواهند یافت.
«جاستین ترودو (نخست وزیر کانادا) استعفا داد»
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، روز دوشنبه ۶ ژانویه ۲۰۲۵(۱۷ دی ۱۴۰۳) با حضور در «ریدو کوتیج » در اتاوا، کانادا، اعلام کرد که از سمت خود کناره گیری می کند. ترودو گفت به محض اینکه حزب حاکم لیبرال رهبر جدیدی را انتخاب کند، سمت خود را ترک خواهد کرد.توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:استعفای «کریستیا فریلند»(معاون نخست وزیر کانادا)موجب سقوط آقای ترودو بود و دونالدترامپ(الحاق کانادابه ایالات متحده)
«خانم فریلند ممکن است نخست وزیر بعدی کانادا شود»
«جاستین ترودو»(نخست وزیر کانادا) روز دوشنبه (۱۷ دی ۱۴۰۳)پس از فراخوان های بلند حزب خود مبنی بر کناره گیری از قدرت، اعلام کرد که قصد استعفای خود را دارد. ترودو با پایان دادن به هفته ها گمانه زنی گفت که دیگر رهبری حزب لیبرال خود را نخواهد داشت اما تا انتخاب جانشین در سمت خود باقی خواهد ماند.
ترودو در نطقی از خارج از خانه خود در «ریدو کوتیج »در اتاوا به کانادایی ها گفت: «من قصد دارم بعد از اینکه حزب رهبر بعدی خود را از طریق یک فرآیند قوی، سراسری و رقابتی انتخاب کرد، از رهبری حزب، به عنوان نخست وزیر استعفا بدهم.
ترودو گفت که پروسه انتخابات جدید را به راه انداخته است و افزود که واضح است که "من نمی توانم بهترین گزینه در آن انتخابات باشم."
جاستین ترودو به کانادایی ها گفته است که پس از بیش از ۹ سال حضور در پست نخست وزیری، از سمت نخست وزیری آنها استعفا می دهد
ضربات دوگانه فریلند و ترامپ
ترامپ در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروثسوشال نوشت: بسیاری در کانادا دوست دارند به پنجاه و یکمین [ایالت آمریکا] تبدیل شوند. ایالات متحده دیگر تحمل ناترازیهای تجاری و یارانههایی را که کانادا برای رو پا ایستادن، به آنها نیاز دارد، ندارد.
ترامپ مدعی شد: جاستین ترودو این را میدانست و استعفا کرد. اگر کانادا با آمریکا ادغام شود خبری از تعرفه نخواهد بود، مالیاتها پایین خواهد آمد و آنها کاملا از تهدید کشتیهای روسیه و چین که آنها را محاصره کردهاند، رهایی خواهند یافت. با همدیگر، چه کشوری خواهد شد.
آقای ترودو، ۵۳ ساله، در سال ۲۰۱۵ به قدرت رسید و لیبرال ها را به دو پیروزی دیگر در صندوق های رای در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ هدایت کرد. اما لیبرال ها تنها در آخرین انتخابات عمومی با یک دولت اقلیت توانستند به قدرت برسند.
او اکنون با ۲۰ امتیاز در نظرسنجی های عمومی از رقیب اصلی خود، پیر پویلیور از حزب محافظه کار عقب تر است.
در ماههای اخیر، دولت او به سختی از یک سری رایهای عدم اعتماد و منتقدانی که خواهان استعفای او بودند جان سالم به در برد.
در دسامبر، حزب دموکراتیک نو، که نقش کلیدی در حفظ لیبرالها در قدرت داشت، از حمایت خود دست کشید.
استعفای «کریستیا فریلند»(معاون نخست وزیر کانادا) آخرین ضربه برای آقای ترودو بود. او ممکن است نخست وزیر بعدی کانادا شود.
استعفای صدراعظم اتریش ۴ ژانویه ۲۰۲۴
صدراعظم اتریش (کارل نهامر)پس از شکست مذاکرات با ۲ حزب اصلی میانه رو اتریش برای تشکیل دولت جدید برای دومین بار استعفا داد.۴ ژانویه ۲۰۲۴(۱۵ دی ۱۴۰۳۹)
اتریش با نااطمینانی سیاسی مواجه است زیرا مذاکرات ائتلافی به هم خورد و «کارل نهامر» (صدراعظم اتریش) استعفا داد. حزب راست افراطی آزادی شتاب بیشتری گرفت و نگرانیها را در مورد آینده دموکراسی و انتخابات زودهنگام احتمالی افزایش داد.
مذاکرات بین دو حزب اصلی میانه رو اتریش در مورد تشکیل یک دولت ائتلافی بدون حزب راست افراطی آزادی (FPO) روز شنبه۴ ژانویه ۲۰۲۴(۱۵ دی ۱۴۰۳۹) به شکست انجامید و باعث شد کارل نهمر، صدراعظم محافظه کار اعلام کند که از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.
یک روز پیش از آن، یک طرف سوم، لیبرال نئوس، از مذاکرات کناره گیری کرد و طرف های دیگر را به دلیل شکست در اقدام متهورانه و قاطعانه که گفته بود خواستار آن بود، سرزنش کرد.
(از چپ) رهبر حزب NEOS بیت ماینل-ریزینگر، نیکولاس شراک، مارکوس هوفر و داگلاس هویوس
کارل نهمر، صدراعظم اتریش، پس از شکست مذاکرات درباره تشکیل دولت ائتلافی، می گوید که در روزهای آینده، هم به عنوان صدراعظم و هم به عنوان رهبر حزب استعفا می دهد.
صدراعظم گفت که حزب او - حزب محافظه کار خلق (ÖVP) - و سوسیال دموکرات ها در مورد مسائل کلیدی به توافق نرسیده اند.
«حزب لیبرال نئوس» یکی دیگر از احزاب دخیل در مذاکرات نیز روز جمعه(۱۴ دی ۱۴۰۳) از آن خارج شد.
در ماه سپتامبر، حزب راست افراطی آزادی (FPÖ) در انتخابات عمومی اتریش به پیروزی بی سابقه ای دست یافت، اما سایر احزاب تشکیل ائتلاف با هربرت کیکل، رهبر FPÖ را رد کردند.
تحلیلگران می گویند که شکست مذاکرات می تواند منجر به مذاکره محافظه کاران با راست افراطی یا برگزاری یک انتخابات جدید شود.
FPÖ دوست روسیه قبلا در یک ائتلاف حاکم بوده است. احتمالاً از برگزاری انتخابات جدید استقبال میکند زیرا نظرسنجیها نشان میدهند که محبوبیت آن از سپتامبر بیشتر شده است.
FPÖ در بیانیه ای در X می گوید که سه ماه از مذاکرات ائتلاف از دست رفته است و می افزاید که "به جای ثبات، ما هرج و مرج داریم".
این حزب از «آندریاس بابلر»(رهبر سوسیال دموکرات ها) نیز خواسته است تا استعفا دهد
و گفت :«الکساندر ون در بلن»(رئیس جمهوراتریش)سهم مهمی از مسئولیت هرج و مرج به وجود آمده و زمان از دست رفته" را بر عهده دارد.
FPÖ در انتخابات سپتامبر تقریبا ۲۹ درصد آرا را به دست آورد، حزب مردم با ۲۶.۳ درصد دوم و سوسیال دموکرات ها با ۲۱ درصد سوم شدند.
مشارکت بالای ۷۷.۳ درصد بود زیرا رای دهندگان اتریشی در انتخاباتی شرکت کردند که در آن دو موضوع مهاجرت و پناهندگی و همچنین اقتصاد ضعیف و جنگ در اوکراین بر آن غالب بود.
Kickl از FPÖ قول داد که "قلعه اتریش" را بسازد تا امنیت و رفاه اتریشی ها را بازگرداند.
این حزب خواهان قوانین محکم در مورد مهاجرت قانونی است و ایده مهاجرت مجدد را ترویج کرده است که شامل فرستادن پناهجویان به کشورهای اصلی خود است.
FPÖ توسط نازی های سابق در دهه ۱۹۵۰ تاسیس شد.
دو روز قبل از رای گیری انتخابات عمومی سال گذشته، برخی از نامزدهای آن در یک مراسم تدفین که در آن یک آهنگ اس اس خوانده می شد، به صورت ویدئویی ضبط شدند.
حزب بعداً تکذیب کرد که آهنگ مربوط به سال ۱۸۱۴ ارتباطی با "احساسات ناسیونال سوسیالیستی" دارد.