بر اساس آمار سازمان ملل، طی شش روز نخست آتشبس بیش از ۴۲۰۰ کامیون حامل کمکهای امدادی وارد نوار غزه شدند.
۴ اسیرنظامی اسرائیلی که آزادمی شوند:لیری الباگ، کارینا آریف، دانیلا گیلبوآ و نعاما لوی
چهار اسیر اسرائیلی و دهها فلسطینی دیگر در چارچوب آتشبس غزه آزاد میشوند
با ادامه توافق آتشبس غزه، قرار است برای دومین بار شمار دیگری از گروگانها و زندانیان فلسطینی آزاد شوند؛ در همین حال اسرائیل به سازمان ملل اعلام کرد که فعالیت «آژانس اونروا» در این کشور باید تا هفته دیگر متوقف شود.
نظامیان اسید در دست حماس
گروه افراطی حماس قرار است امروز، شنبه ششم بهمن، چهار سرباز زن اسرائیلی را آزاد کند و طبق توافق آتشبس، اسرائیل پس از آن ۲۰۰ زندانی فلسطینی را آزاد خواهد کرد.
سرباز«لیری الباگ ۱۹ ساله» که در جریان «عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ در «کیبوتص نهال اوز» به اسارت حماس درآمدند.
بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل، چهار گروگانی که قرار است آزاد شوند شامل لیری الباگ، کارینا آریف، دانیلا گیلبواع و نعاما لوی هستند.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر«لیری الباگ» که ۱۹ سال دارد و سه نفر دیگر که ۲۰ ساله هستند همگی در واحد دیدهبانی ارتش اسرائیل در «کیبوتص نهال اوز» خدمت میکردند و در جریان «عملیات طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسارت گرفته شدند.
«דניאלה גלבוע»(دانیلا گیلبوآ)،«לירי אלבג»(لیری آلباگ)، «נעמה לו»(نعما لوی)، «קרינה ארייבמטה»(کارینا آریوماتا)
«دانیلا گیلبوآ»، «لیری الباگ»، «نااما لوی»، «کارینا آریوماتا»
تصویر چهار گروگانی که گروه حماس قصد آزادی آنها را دارد:«لیری الباگ»، «کارینا آریف»، «دانیلا گیلبواع» و «نعاما لوی» هستند.
آزادی چهار سرباز زن در حالی که هنوز چند زن و کودک غیرنظامی در گروگان حماس هستند تخلف از مفاد توافق آتشبس است اما اسرائیل اعلام کرد آن را میپذیرد.
بر اساس توافق آتشبس، انتظار میرود که اسرائیل در ازای آزادی این چهار گروگان نظامی زن ۲۰۰ زندانی فلسطینی را آزاد کند.
ضربالاجل اسرائیل برای پایان فعالیت اونروا در این کشور
«سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد»(دنی دانون) در نامهای به دبیرکل این سازمان اعلام کرد که فعالیتهای آژانس امدادی اونروا در اورشلیم باید تا ۳۰ ژانویه (۱۱ بهمن) متوقف شود و تمام دفاتر و اماکن خود در این شهر را تخلیه کند.
منطقه عملیات طوفان الاقصی:کیبوتز«بئری، کیبوتس»(کیبوتص نهال اوز)اسرائیل
این محل به«کیبوتص کیسوفیم»نیزمعروف است.
«آونروا»چیست؟
«آژانس آونروا»:«سازمان امداد و کمکرسانی پناهندگان فلسطینی»
بر اساس قانونی که آبان امسال به تصویب پارلمان اسرائیل رسید، فعالیتهای«اونروا» از ۱۱ بهمن در داخل این کشور ممنوع میشود و فعالیت این نهاد در سرزمینهای فلسطینی نیز با محدودیتهایی روبهرو خواهد شد.
«فیلیپه لازارینی» مدیر اونروا، با اشاره به عملکرد این نهاد در روزهای اخیر گفت جلوگیری از فعالیت اونروا ممکن است به آتشبس غزه لطمه بزند «و بار دیگر امید مردمی را که شاهد رنجهای وصفناپذیری بودهاند از بین ببرد».
بر اساس آمار سازمان ملل، طی شش روز نخست آتشبس بیش از ۴۲۰۰ کامیون حامل کمکهای امدادی وارد نوار غزه شدند اما تعداد این کامیونها روز جمعه با کاهش همراه بود.
به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، روز جمعه تنها ۳۳۹ کامیون امدادی وارد غزه شدند در حالی که بر اساس توافق، این رقم باید دستکم ۶۰۰ کامیون باشد.
در روزهای گذشته تعداد کامیونهای حامل اقلام امدادی روزانه بین ۶۳۰ تا ۸۹۷ کامیون بوده است.
سازمان زندانهای اسرائیل از دریافت فهرست اسامی این ۲۰۰ نفر خبر داده و قرار است آزادی آنها از محل زندان عوفر در کرانه غربی صورت گیرد.
آزادی ۲۰۰ اسیر فلسطینی و آزادی چهار اسیر اسرائیلی
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه اعلام کرد که انتظار می رود اسرائیل ۱۸۰ فلسطینی از جمله ۳۰ فلسطینی را برای گذراندن حبس ابد در چارچوب ازسرگیری تبادل اسرا مطابق با مرحله اول توافق آتش بس در نوار غزه آزاد کند. .
آزادی ۱۸۰ اسیر فلسطینی در واکنش به راه اندازی جنبش مقاومت اسلامی (حماس)، ۴ اسیر اسرائیلی و ۳ سرباز وظیفه را آزاد می کند. اسرائیل انتظار دارد به زودی نام آنها را دریافت کند.
این کانال افزود که از میان زندانیان ابد، ۲۰۰ فلسطینی متهم به کشتار اسرائیلی ها آزاد خواهند شد و توضیح داد که آنها به نوار غزه یا سایر کشورهایی که مشخص خواهد شد تبعید خواهند شد، البته نام آنها ذکر نشده است.
به گزارش این کانال، در مجموع، در مرحله اول، اسرائیل حدود۲۹۰ زندانی فلسطینی را که به حبس ابد محکوم شده بودند، آزاد کرد.