درکشورمالزی ،رئیس جمهورندارد،بجایش پادشاه دارند«سلطان ابراهیم اسکندر» (پادشاه کشورمالزی)است و «داتوک سری انور ابراهیم» (نخست وزیر مالزی)است.
«مساحت کشور مالزی» ۳۳۰٬۸۰۳ کیلومتر مربع و «جمعیت مالزی» ۳۴ میلیون نفر می باشد.«وزیر امور خارجه مالزی»(داتوک سری محمد حسن) که به منظور دیدار و رایزنی با مقامات ایران به تهران سفر کرده، ظهر روز چهارشنبه(۸ اسفند ۱۴۰۳) مورد استقبال«سید عباس عراقچی»(وزیر امور خارجه) کشورمان قرار گرفت.
«دیداروزیرخارجه مالزی با رئیس جمهورایران»
«رئیس جمهورایران»(دکترپزشکیان) استفاده از ظرفیت کمیسیون مشترک برای تسهیل تبادلات دائمی میان تجار و بازرگانان، ارتباطات میان فرهنگی و انتقال تجربیات در زمینه های مختلف اقتصادی و علم و فناوری به منظور ایجاد منافع مشترک و بهرمندسازی دو ملت و دو کشور ایران و مالزی را ضروری دانست.
«دیداروزیرخارجه مالزی با وزیرخارجه ایران»
به گزارش ایرنا(۸ اسفند ۱۴۰۳)نوشت: مسعود پزشکیان عصر چهارشنبه هشتم اسفند ۱۴۰۳ در دیدار «داتو سری اوتاما حاجی بن محمد حاجی حسن»(وزیر امور خارجه مالزی) همگرایی و تقویت روابط میان کشورهای اسلامی از جمله«ایران و مالزی» را از ضروریات شرایط کنونی جهان دانست و گفت: اینکه ما بر توسعه ارتباطات و افزایش همگرایی و همکاری میان کشورهای اسلامی تاکید داریم مبنای دینی و اعتقادی دارد و اگر امروز رژیم صهیونیستی جرات جنایتگری و تجاوزکاری در منطقه دارد به خاطر آن است که مسلمانها نسبت به یکدیگر بیتفاوتاند.
رئیس جمهور(مسعودپزشکیان) همافزایی و هماهنگی بیشتر میان مسئولین و سیاستمداران جهان اسلام را در زدودن اختلافات، سوء تفاهمات، فقر و محرومیت از جوامع اسلامی بسیار موثر و حائز اهمیت دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران بر گسترش ارتباطات با کشورهای اسلامی از جمله مالزی در همه زمینهها آمادگی و تاکید دارد.
پزشکیان به «برگزاری هشتمین کمسیون مشترک ایران و مالزی به میزبانی تهران پس از ۱۷ سال وقفه» اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت کمیسیون مشترک برای تسهیل تبادلات دائمی میان تجار و بازرگانان، ارتباطات میان فرهنگی و انتقال تجربیات در زمینههای مختلف اقتصادی و علم و فناوری به منظور ایجاد منافع مشترک و بهرهمندسازی دو ملت و دو کشور ضروری است.
رئیس جمهور همچنین ابراز امیداوری کرد که این دیدارها و گفت وگوها منجر به ایجاد تعاملات قدرتمند و سازنده میان دو کشور و اشتراکگذاری آن با دیگر کشورهای اسلامی باشد.
وزیر امور خارجه مالزی نیز ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با دکتر پزشکیان و ابلاغ سلامهای گرم پادشاه و نخستوزیر مالزی به رئیس جمهور کشورمان، روابط ایران و مالزی را مبتنی بر تفاهم و مناسبات دوستانه دانست و بر علاقمندی کشورش برای توسعه روابط و استفاده از ظرفیتها و تجارب ایران بویژه در بخشهای علمی و تکنولوژی، روابط دانشگاهی، صنعت غذایی و کشاورزی تاکید کرد.
«داتو سری اوتاما حاجی بن محمد حاجی حسن» ایران را کشوری متمدن، تاریخی با قدمتی چندین هزار ساله و در حال رشد و پیشرفت توصیف کرد و گفت: ایران سرزمین دانشمندان، محققین و نخبگانی برجسته در سطح جهانی است که مالزی علاقمند به استفاده از این ظرفیتهای علمی در قالب همکاریهای مشترک و در راستای منافع مشترک دو کشور و دو ملت است.
وی به اشتراک مواضع ایران و مالزی در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی از جمله مسئله فلسطین نیز اشاره کرد و گفت: ما همانند جمهوری اسلامی ایران جنایات و نسلکشی رژیم صهیونیستی بر علیه مردم مظلوم غزه را محکوم و هرگونه نقشه و اقدامی برای اجبار فلسطینیان به ترک خانه و سرزمینشان را مردود میدانیم.
«نخست وزیر مالزی»(داتوک سری انور ابراهیم) در دیدار با«آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران در نیویورک(سازمان ملل)۳۰ شهریور ۱۴۰۲
وزیر امور خارجه مالزی همچنین پیام دعوت رسمی آقای «انور ابراهیم»(نخستوزیر مالزی) از دکتر پزشکیان برای سفر به این کشور را به رئیس جمهور کشورمان ابلاغ کرد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«داتوک سری انور ابراهیم» (نخست وزیر مالزی)(۲۱ آبان ۱۴۰۲ ) در حاشیه هشتمین اجلاس فوق العاده سران سازمان کنفرانس اسلامی با حضور اعضای اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در ریاض با «سیدابراهیم رئیسی»(رئیس جمهور ایران) دیدار کرد.
«رئیس جمهور کشور مالزی» کیست؟
«اجلاس سران کوآلالامپور ۲۰۱۹ »۲۸ آذر ۱۳۹۸ دیدار رئیس جمهورایران(حجت الاسلام حسن روحانی)با پادشاه مالزی.
درکشورمالزی ،رئیس جمهورندارند،بجایش پادشاه دارند«سلطان عبدالله»(پادشاه کشورمالزی)بود.
«سلطان جوهور، سلطان ابراهیم اسکندر» به همراه همسرش/چهارشنبه ، ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
اما هم اکنون:«پادشاه مالزی»(سلطان ابراهیم)است که هفدهمین پادشاه مالزی می باشددرچهارشنبه ، ۱۱ بهمن ۱۴۰۲بعنوان «پادشاه کشورمالزی»سوگندیاکرد.
«مساحت کشور مالزی»:۳۳۰٬۸۰۳ کیلومتر مربع و «جمعیت کشور مالزی» ۳۴ میلیون نفر است.
پایتخت مالزی: شهر «کوالالامپور»می باشد.
«کشورمالزی» به ۲ خشکی اصلی تقسیم می شود: «مالزی شبه جزیره ای» و «مالزی شرقی» (بورنئو مالزی).
کشور مالزی به سیزده ایالت تقسیم شده است: کوالالامپور، لابوان و پوتراجایا (همه مناطق فدرال)، به علاوه جوهور، کداه، کلانتان، مالاکا، نگری سمبیلان، پاهانگ، پراک، پرلیس، پنانگ، صباح و ساراواک (تنها دو ایالت در شرق مالزی)، سلانگور و ترنگانو.