مرکز این «زمین لرزه دریمانمار» در نزدیکی شهر «سگاینگ»، حوالی «ماندالی» دومین شهر بزرگ میانمار بود.
۲۱۰۰نفرکشته و ۴هزار نفرمجروح شدند.
سرویسهای نظارت بر زلزله گفتند که کارکنان امداد و نجات در نزدیکی ساختمانی ایستادهاند که پس از زمینلرزهای قوی در مرکز میانمار در روز جمعه ۲۸ مارس ۲۰۲۵(۸ فروردین ۱۴۰۴) فروریخت.
خبرگزاری شینهوا(۱ فروردین ۱۴۰۴) تیم اطلاع رسانی شورای اداری دولتی میانمار اعلام کرد که تعداد کشته شدگان زلزله به قدرت ۷.۷ ریشتر روز جمعه ۲۸ مارس ۲۰۲۵(۸ فروردین ۱۴۰۴) در این کشور به ۲ هزار و ۵۶ تن افزایش یافته است. همچنین سه هزار و ۹۰۰ نفر مجروح و نزدیک به ۲۷۰ تن هنوز پیدا نشدهاند.
بر اساس گزارش USGS، این زلزله ۷.۷ ریشتر بوده است.
ساختمان ها و پل ها در میانمار فرو ریخت
رویترز(۸ فروردین ۱۴۰۴)نوشت:زمین لرزه ای قدرتمند روز جمعه جنوب شرق آسیا را لرزاند که منجر به کشته شدن چندین نفر، سقوط یک آسمان خراش در حال ساخت در بانکوک و فروریختن ساختمان ها و پل ها در کشور همسایه میانمار شد، جایی که حکومت نظامی حاکم در برخی مناطق وضعیت فوق العاده اعلام کرد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:زمین لرزه ۷.۷ ریشتر ی در ساعت ۱۲:۵۰ بعد از ظهر به وقت محلی (06:20 GMT) ثبت شد. پس لرزه ای به بزرگی ۶.۴ ریشتری هم رخ داد.
مرکز زمین لرزه اولیه در ۱۶ کیلومتری شمال غربی شهر «ساگینگ» و در عمق کم عمق ۱۰ کیلومتری زمین بوده است. چنین اعماق کم اغلب با لرزش شدید سطح و پتانسیل بالاتر برای آسیب همراه است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، مرکز شبکه های زلزله چین (CENC) این زمین لرزه را ۷.۹ ریشتر ثبت کرده است. CENC تایید کرد که زمین لرزه ها در استان یوننان در جنوب غربی که هم مرز با میانمار است احساس شده است.
در میانمار، آسیب های ساختاری بلافاصله آشکار شد. به گفته خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در «نایپیداو»(پایتخت میانمار)، جادهها به دلیل نیروی امواج لرزهای کمانخورده شدند و تکههایی از سقفها در داخل ساختمانها فرو ریختند که پتانسیل ویرانگر زلزله را برجسته کرد.
«کشورمیانمار با مساحت ۶۷۸۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارای ۵۴ میلیون نفر جمعیت می باشد»
رادیوفردانوشت:کانون زمینلرزه حدود ۱۷.۲ کیلومتر با «شهر ماندالای» دومین شهر بزرگ میانمار که حدود ۱.۵ میلیون نفر جمعیت دارد، فاصله داشته است.
این زمینلرزه در «پایتخت تایلند»(بانکوک) و همچنین در بخشهایی از چین و هند نیز احساس شده است.
شاهدان در بانکوک نیز از فرار مردم از داخل ساختمانها و هتلها به خیابانها خبر دادهاند.
بهگفتۀ شاهدان، یکی از برجهای اداری در مرکز «بانکوک» دستکم دو دقیقه به چپ و راست میلرزید و درها و پنجرهها با صدای بلند میغریدند. گزارش شده که دهها کارگر در یک آسمانخراش گرفتار شدهاند.
معاون نخستوزیر تایلند اعلام کرد «وضعیت در بانکوک پس از زلزلهای که در میانمار رخ داد همچنان وخیم است» اما هنوز وضعیت اضطراری در پایتخت تایلند اعلام نشده است.
همزمان گزارشهایی از خسارت به ساختمانهای مختلف در سراسر بانکوک نیز منتشر شده است؛ از جمله فرو ریختن یک آسمانخراش ۳۰ طبقه در حال ساخت در شمال شهر.
یک مقام دولتی دیگر هم گفت زلزله میانمار باعث وارد آمدن خسارت به بسیاری از ساختمانهای بلندمرتبه در بانکوک شده که فعلاً تعداد دقیق آنها نامشخص است.
این زلزله همچنین باعث شد مردم در شهر یانگون و همچنین بانکوک، پایتخت کشور همسایهاش تایلند، با وحشت از ساختمانها فرار کنند.
پژوهشگران آلمانی زلزله بعدی را با بزرگی ۶.۴ درجه در جنوب منطقه قبلی ثبت کردند.
در پایتخت تایلند سه نفر بر اثر ریزش یک ساختمان کشته شدند و وزیر دفاع این کشور میگوید امدادگران در حال جستوجو برای یافتن ۸۱ نفری هستند که زیر آوار ناشی از تخریب یک آسمانخراش در حال ساخت گرفتار شدهاند.
تلویزیون دولتی« امآرتیوی»(MRTV) میانمار عصر جمعه در کانال تلگرام خود اعلام کرد بر اثر این زلزله دستکم ۱۴۴ نفر کشته و ۷۳۲ نفر در این کشور زخمی شدهاند.
شاهدان گفتند که دست کم سه نفر در شهر تاونگو در میانمار بر اثر ریزش جزئی یک مسجد کشته شدند، در حالی که رسانه های محلی گزارش دادند که دست کم دو نفر بر اثر ریزش هتلی در آنگ بان جان خود را از دست داده و ۲۰ نفر زخمی شدند.