توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ایران»(سیدعباس صالحی) و «سفیر ایران در واتیکان»(حجتالاسلام محمدحسین مختاری)در«مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس»شنبه ۲۶ آوریل ۲۰۲۵ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)یک ردیف فاصله با رئیس جمهورآمریکا(دونالدترامپ)سفیرایران درحال عکسبرداری ازمراسم.
تشیع جنازه پاپ فرانسیس
«مراسم تشییع جنازه پاپ فرانسیس» روز شنبه(۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در «شهر واتیکان »برگزار شد و صدها هزار نفر از عزاداران، از جمله «دونالد ترامپ»(رئیس جمهور آمریکا) و دیگر رهبران جهان در آن شرکت کردند.
یک ردیف فاصله:«وزیرفرهنگ وارشاداسلامی ایران»(سیدعباس صالحی) و «دونالدترامپ»(رئیس جمهورآمریکا)
حدود ۴۰۰۰۰۰ نفر در میدان سنت پیتر جمع شدند و در خیابانهای رم صف کشیدند تا با پاپ آرژانتینی که از سال ۲۰۱۳ رهبری کلیسای کاتولیک را بر عهده داشت، وداع کنند.
بیش از ۵۰ رئیس دولت در این مراسم حضور داشتند، زیرا ترامپ برای اولین بار از زمان درگیری علنی آنها در کاخ سفید در ماه فوریه، با همتای اوکراینی خود، ولادیمیر زلنسکی، ملاقات کرد.
کلیسای سن پیتر(واتیکان)ایتالیا-رُم
«یارون سیدمن»(سفیر اسرائیل در واتیکان)، «نماینده اسرائیل در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس»بود. پس از درگذشت پاپ در سن ۸۸ سالگی در روز دوشنبه، اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل، در مراسم یادبود او در روز دهم، از او تجلیل کرد.
رهبر کاتولیک های جهان، «پاپ فرانسیس»(Pope Francis) درروز دوشنبه ۲۱ آوریل ۲۰۲۵(۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگذشت.
«رهبر کاتولیکهای جهان»از ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ بعلت (عفونت دستگاه تنفسی) در «بیمارستان جیمیلی» (شهر رم)ایتالیا بستری شده بود.
در این بیانیه آمده است: «من عمیقترین تسلیت خود را به جهان مسیحیت و به ویژه جوامع مسیحی در اسرائیل - سرزمین مقدس - به خاطر فقدان پدر معنوی بزرگشان، حضرت پاپ فرانسیس، ابراز میکنم.»
من واقعاً امیدوارم که دعاهای او برای صلح در خاورمیانه و بازگشت امن گروگانها به زودی مستجاب شود. باشد که یاد او همچنان الهامبخش اعمال مهربانی، وحدت و امید باشد.»
من عمیقترین تسلیت خود را به جهان مسیحیت و به ویژه جوامع مسیحی در اسرائیل - سرزمین مقدس - به خاطر فقدان پدر معنوی بزرگشان، حضرت پاپ فرانسیس، ابراز میکنم. مردی با ایمان عمیق و شفقت بیحد و حصر، زندگی خود را وقف تعالی بخشیدن به...
— יצחק הרצוג Isaac Herzog (@Isaac_Herzog) April 21, 2025
نخست وزیر بنیامین نتانیاهو روز پنجشنبه در ستایش فرانسیس گفت: «دولت اسرائیل عمیقترین تسلیت خود را به کلیسای کاتولیک و جامعه کاتولیک در سراسر جهان به مناسبت درگذشت پاپ فرانسیس ابراز میکند. باشد که روحش در آرامش باشد.»
واکنش اسرائیل به مرگ پاپ پس از آن جنجال برانگیخت که وزارت امور خارجه اسرائیل تسلیت خود را به X اعلام کرد، اما ساعاتی بعد پیام را حذف کرد.
در توییت حذف شده آمده بود: «روحش شاد، پاپ فرانسیس. یادش گرامی باد.» این توییت حاوی ترجمه عبارت استاندارد عبری برای بزرگداشت یک فرد متوفی، شبیه به «روحش شاد» در انگلیسی، بود. این حذف گمانهزنیهایی را برانگیخت که به دلیل انتقاد فرانسیس از اسرائیل در جنگ علیه حماس در غزه، از جمله در ماه نوامبر بود که او ادعاهایی را تکرار کرد مبنی بر اینکه «آنچه در غزه اتفاق میافتد، ویژگیهای یک نسلکشی را دارد».
یک مقام اسرائیلی روز چهارشنبه، به شرط ناشناس ماندن با استناد به پروتکل دیپلماتیک، در گفتگو با JNS، ادعاهایی مبنی بر اینکه اسرائیل واکنش رسمی خود را به مرگ پاپ خاموش کرده است، رد کرد.
او خاطرنشان کرد که بیانیه هرتزوگ، به عنوان رئیس دولت، «واکنش قطعی» بود.
این مقام گفت: «مسائلی که ما با پاپ فقید داشتیم، با یاد مبارکش، پس از درگذشت او منتشر نخواهیم کرد و این مانع از اذعان اسرائیل در بالاترین سطوح به درگذشت او نشد.»
خاویر مایلی، رئیس جمهور آرژانتین، نیز در مراسم تشییع جنازه شرکت کرد و روز پنجشنبه فرانسیس را «مهمترین آرژانتینی تاریخ» توصیف کرد.
او همچنین اظهار داشت که «با وجود اختلافاتی که اکنون جزئی به نظر میرسند، افتخار واقعی بود که او را با مهربانی و خردش میشناختم.»
«خاویر مایلی»پیش از ریاست جمهوری، فرانسیس را «نماینده شیطان» و او را «کمونیست» خطاب کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کاردینال جیووانی باتیستا رِه، رئیس کالج کاردینالها، در خطبه خود گفت: «او پاپی در میان مردم، با قلبی باز» بود که برای یک کلیسای کاتولیک روشنفکر تلاش میکرد.
کاردینال از «اعتقاد پاپ مبنی بر اینکه کلیسا خانهای برای همه است، خانهای با درهای همیشه باز» تمجید کرد و جمعیت عظیم حاضر به تحسین او پرداختند.
بر اساس تصاویری که از این مراسم منتشر شده، نماینده ایران مقابل جو بایدن، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، و دو ردیف عقبتر از دونالد ترامپ، رئیسجمهوری فعلی این کشور قرار گرفته بود.
بسیاری از چهرههای سیاسی و فرهنگی ایران در روزهای گذشته از آقای پزشکیان خواسته بودند شخصا در مراسم وداع با پاپ حضور یابد.
حضور وزیر ارشاد در واتیکان همزمان با آغاز سومین دور مذاکرات هستهای میان دیپلماتهای ایران و آمریکا در مسقط عمان صورت گرفته است.
در این مراسم، در حالی که حاضران به صورت رسمی مشغول دعا و نیایش بودند، یکی از روحانیون همراه آقای صالحی، در حال فیلمبرداری و عکسبرداری از فضای مراسم دیده شد.وزیر فرهنگ و ارشاد ایران پیشتر در محل کلیسای سن پیتر نیز به پاپ فرانسیس ادای احترام کرده بود.
«واتیکان»(Vatican) کجاست؟«پیمان لاتران»چیست؟
«شهرواتیکان» بامساحت ۴۴ کیلومتر مربع دارای جمعیتی کمتراز هزارنفرمی باشد.
«شهرواتیکان» بامساحت ۴۴ کیلومتر مربع دارای جمعیتی کمتراز هزارنفرمی باشد.
«کلیسای سن پیتر واتیکان»شهررم(ایتالیا)
«واتیکان کوچکترین کشور جهان» در ۱۱ فوریه ۱۹۲۹(۲۲ بهمن ۱۳۰۷)طبق «معاهده لاتران» تأسیس شد.این عهدنامه بین «موسولینی»(رئیس جمهور ایتالیا)و «پیپسی»(پاپ)«سریر مقدس»(بالاترین قدرت کلیسای کاتولیک رم)منعقد شد. در سال ۱۹۸۴ پیمان پاپ و دولت - عهدنامه جدیدی جایگزین شد. این عهدنامه جدید مانند عهدنامه قبلی، استقلال کامل کلیسای کاتولیک را در داخل «شهر واتیکان» به رسمیت میشناسد.
«شهرواتیکان کجاست؟»نقشه
پارلمان ایتالیا نیز در ۷ ژوئن ۱۹۲۹ «معاهده لاتران»را تصویب کرد.
«پیمان لاتران»(Lateran Treaty) موافقتنامهای بین پادشاهی ایتالیا و رهبرکاتولیک ها منعقد شد بهدلیل آنکه در «کاخ لاتران»(ایتالیا) منعقد شدهبود، به«پیمان لاتران»نامگذاری شد.
بهموجب این پیمان، واتیکان کشوری مستقل شناختهشد و «بنیتو موسولینی» موافقت کرد که همهٔ عواید کلیساهای ایتالیا نیز به واتیکان پرداخت شوند. در سال ۱۹۴۷ میلادی،«در دورهٔ حکومت دموکراتیک ایتالیا، پیمان لاتران به قانون اساسی ایتالیا افزودهشد»