پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

سیب زمینی سرخ شده(French Fries) فرنچ فرایز

«سیب‌زمینی سرخ‌کرده»(French Fries)که به«فرنچ فرایز»(فرانسوی)معروف است اولین بارتوسط بلژیکی ها کشف شد واما«فرانسوی ها» درتهیه این غذا،اصلاحاتی انجام دادند(باورژن جدید)به دنیامعرفی کردند البته هر ۲ کشور آن را به عنوان اختراع آشپزی خود می‌دانند.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده، یکی از محبوب‌ترین غذاهای جانبی در جهان است که باافزودنی ها وادویه جات مثل سس‌ها، سس مایونز، کچاپ و حتی سرکه لذیذترمی کنند.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده به عنوان یک غذای جانبی رایج برای «برگرها»، «مرغ سوخاری»، «استیک کبابی» و  ماهی سرخ‌شده «سرو» می‌شود.

در بلژیک، سیب‌زمینی سرخ‌کرده اغلب با«صدف پخته» یا با«تخم‌مرغ سرخ‌شده» روی آن خورده می‌شود،درانگلیس به خاطر ماهی و چیپس خود مشهور است. در خاورمیانه، سیب‌زمینی سرخ‌کرده وقتی با «نان پیتا»(pita bread ) و سایر مواد پُرکننده خورده می شود.

«فرنچ فرایز»(French Fries) یک سبک خاص برای سرخ کردن سیب زمینی است. طرز تهیه فرنچ فرایز به این صورت است که ابتدا سیب زمینی‌ها به صورت خلال‌هایی بلند برش داده می‌شوند. سپس در آب داغ کمی نیم پز می‌شوند و بعد توسط آب سرد به آن‌ها کمی شک وارد می‌شود و در نهایت در روغن بسیار داغ سرخ می‌شوند.

«فرنچ فرایزها»یک غذای رستورانی بود،امادر حال حاضر به صورت بسته‌بندی شده در بازار موجود هستند به صورت «نیمه آماده بسته‌بندی شده‌»هستند و نیازمند سرخ کردن مجدد هستند.

از «فرنچ فرایزها»به عنوان پیش غذا، میان وعده و حتی در برخی از مواقع به عنوان یک وعده غذایی کامل هم استفاده می‌کنند.
تاریخچه فرنچ فرایز؟

«سیب‌زمینی سرخ‌کرده»از فرانسه آمده است؟

فرانسه یا بلژیک؟

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«سیب‌زمینی سرخ‌کرده»که به«فرنچ فرایز»(فرانسوی)معروف است اولین بارتوسط بلژیکی ها کشف شد واما فرانسوی ها درتهیه این غذا،اصلاحاتی انجام دادند(باورژن جدید)به دنیامعرفی کردند البته هر ۲ کشور (فرانسه-بلژیک)آن را به عنوان اختراع آشپزی خود می‌دانند.

This Is What They Call French Fries in France — Eat This Not That
تا قرن شانزدهم حتی به اروپایی‌ها معرفی نشده بود، زمانی که نیروهای اسپانیایی سیب‌زمینی را از پرو به کشور خود آوردند. از آنجا، به ایتالیا و سپس به کشورهای اطراف راه یافت.
در زمانی که سیب‌زمینی برای اولین بار به اروپا معرفی شد، اسپانیا بخش زیادی از آنچه اکنون بلژیک است را کنترل می‌کرد. این بدان معناست که شهروندان این کشور احتمالاً جزو اولین کسانی در این قاره بودند که به این سبزی ریشه‌ای دسترسی پیدا کردند.

Air Fryer Frozen French Fries recipe

«تاریخچه سیب‌زمینی سرخ‌کرده در بلژیک به دهه ۱۷۰۰ میلادی برمی‌گردد»

Small Fried Fish and French Fries at an Seaside Restaurant. Fried Anchovies  Stock Photo - Image of plate, gourmet: 255231046

مردم بلژیک به طور سنتی «ماهی‌های کوچک» را سرخ می‌کردند تا با وعده‌های غذایی خود بخورند. وقتی رودخانه‌ها در زمستان یخ می‌زدند، مجبور می‌شدند به سراغ بهترین گزینه بعدی بروند و آن «سیب‌زمینی»، که آن را به صورت نازک «بُرش» می‌دادند(خلال) تا به اندازه ماهی‌های کوچک باشد.

Do French Fries Really Come From France? | Wonderopolis

«سربازان فرانسوی در طول جنگ فرانسه و اتریش در سال ۱۸۵۹ توسط بلژیکی‌ها با سیب‌زمینی سرخ‌کرده آشنا شدند»

طبق این نظریه، اگرچه فرانسه سیب‌زمینی سرخ‌کرده را اختراع نکرد، اما این کشور سیب‌زمینی‌های ورقه شده و سرخ‌شده را در سراسر جهان رواج داد.
French fries have no French connection; they actually originated in Belgium.(Unsplash)
این غذا که از سیب زمینی های خلالی و سرخ شده تهیه می شود، به طور گسترده ای در رستوران ها، فست فودها و کافی شاپ ها مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از افراد به خصوص کودکان و نوجوانان از آن لذت می برند.

مصرف «فرنچ فرایز»به دلایل مختلفی نظیر طعم لذت بخش، قیمت اقتصادی و سرعت در تهیه، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همچنین این غذا به عنوان یک منبع انرژی سریع برای افرادی که در حالت شلوغ و ناتوان هستند، بسیار مفید است.

«مواد اولیه فرنچ فرایز» شامل سیب زمینی، نمک و روغن می باشد. سیب زمینی ها به صورت خلالی خرد شده و در روغن داغ سرخ شده و سپس با نمک پخته می شوند. این غذا معمولاً با سس های مختلف مانند کچاپ یا مایونز «سرو» می شود.

تاریخچه فرنچ فرایز به دوران جنگ جهانی اول بازمی گردد. این غذا ابتدا در بلژیک تهیه شد و پس از آن به سرعت محبوبیت یافت و به دیگر کشورها منتقل شد. امروزه فرنچ فرایز به عنوان یک غذای سریع الاستفاده بسیار محبوب در سراسر جهان شناخته می شود.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:غذاهای نیمه آماده چیست؟

همشهری آنلاین(۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)نوشت:«غذاهای نیمه آماده» طی چند سال اخیر به دلیل مشغله زیاد مردم و تند شدن ریتم زندگی‌ها و یا نداشتن حوصله در قشر جوان برای طبخ غذاهای زمان‌بر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

اغلب مردم در شهرهای پرجمعیت در هرماه چند وعده از این «غذاهای نیمه آماده» استفاده می‌کنند. غذاهایی از جمله سبزیجات سرخ شده منجمد، گوشت و مرغ در فرآوری‌های مختلف و همچنین «سیب‌زمینی نیمه آماده منجمد» که با نام‌های «سیب زمینی خلال منجمد»، «سیب زمینی خلال نیمه آماده منجمد» و «سیب زمینی نیمه آماده فرنچ فرایز» عرضه می‌شوند.

سیب زمینی

کارشناسان همواره تاکید می‌کنند که محصولات غذایی صنعتی به اندازه محصولات ارگانیک از سلامت و مواد مغذی برخوردار نیستند. این مساله به ویژه درباره سیب‌زمینی‌هایی که به صورت نیمه‌آماده در بازار وجود دارد و می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به یک غذای سرخ‌شده جذاب دسترسی داشته باشید، شدت بیشتری دارد.

محصولات نیمه‌ آماده منجمد

«مجتبی حاجی‌پور»(کارشناس دادگستری و کارشناس صنایع غذایی) به استفاده قابل توجه اغذیه‌فروشی‌ها از این محصولات صنعتی اشاره می کند و می‌گوید: اغلب اغذیه‌فروشی‌ها که «سیب‌زمینی سرخ» عرضه می‌کند، از «محصولات نیمه‌ آماده منجمد»(فرنچ فرایز) استفاده می‌کنند. این سیب‌زمینی‌های نیمه آماده در کارخانه با عملی بنام «بلچینگ»، کمی پخته و بعد از خشک شدن حدود ۲ دقیقه سرخ می‌شوند. سپس با روش انجماد به سرعت منجمد می‌شوند تا برای مصرف‌کنندگان به سرعت قابل آماده‌سازی باشند.

به تاکید این کارشناس صنایع غذایی، گاهی «برای حفظ رنگ سفید سیب‌زمینی سرخ شده» در حین «عمل بلچینگ»، ترکیبی از «اسیداسکوربیک» و متابی «سولفیت سدیم» را به آب پخت اضافه می‌کنند. البته متابی سولفیت سدیم در «دوز»های کم بی‌ضرر است اما در صورت مصرف زیاد، می‌تواند خطراتی را برای سلامتی نظیر افزایش احتمال سرطان در پی داشته باشد.

«مجتبی حاجی‌پور» همچنین درباره یکی از اقدامات مضر برای آماده‌سازی این خوراکی‌ها اینطور توضیح داده که استفاده چند باره از روغن‌ها در اغذیه‌فروشی به نوبه خود منجر به افزایش مواد آکرولئینی روغن شده و نهایتا سیب‌زمینی سرخ شده بازاری را تبدیل به غذایی جذاب اما خطرناک می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد