۲۰۰۰شهید" مدافع حرم "+۸۰۰۰ جانباز شهروندان افغانستانی در قالب لشکر فاطمیون در سوریه تادیماه ۱۳۹۶
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ، اظهارات مربوط به موافقت این شورا با اعطای تابعیت ایرانی به خانوادههای درجه یک اتباع خارجی مدافع حرم را 'غیر دقیق خواند' و آن را تایید نکرد.
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اطلاعیه ای اعلام کرد: پیرو درج برخی خبرها در رسانه های عمومی مستند به مصاحبه یکی از مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص 'موافقت شورای عالی امنیت ملی با اعطاء تابعیت ایرانی به خانوادههای درجه یک اتباع خارجی مدافع حرم' ، به اطلاع می رساند، این اظهارات غیردقیق بوده و تایید نمی شود. /۱۶ اسفند ۱۳۹۵عصرایران
این دبیرخانه خاطرنشان کرد:مرجع انتشار هر گونه خبری در خصوص مصوبات و جلسات شورای عالی امنیت ملی صرفا دبیرخانه این شورا می باشد.
***
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی مواد الحاقی لایحه تنظیم بخشی از احکام برنامههای توسعه کشور، ماده الحاقی ۲۶ این لایحه را تصویب کردند.
براساس ماده ۲۶ لایحه تنظیم بخشی از احکام برنامههای توسعه کشور، ایثارگران و فرزندان شهدا مشمول قوانین، مقررات و ضوابط استخدامی خاص مربوط به خود میباشند.
در ماده الحاقی حذف شده ۲۷ آمده بود؛ فوقالعاده ایثارگری فرزندان شهدا حداکثر تا پنجاهدرصد(۵۰%) فوقالعاده ایثارگران تعیین میشود.
براساس ماده الحاقی۲۸، دولت مجاز است به همسران، فرزندان و والدین شهدای دارای تابعیت خارجی(غیرایرانی) که در هشت سال دفاع مقدس یا بعد از آن در راستای مأموریتهای محوله از سوی مراجع ذیصلاح، به شهادت رسیدهاند حداکثر یک سال پس از تقاضای تابعیت، تابعیت ایرانی اعطاء کند./۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵تسنیم
اعطای تابعیت ایرانی به خانواده شهدای افغانستانی مدافع حرم
به گزارش شهدای مدافع حرم به نقل از خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، مراسم گرامیداشت و تجلیل از خانوادههای شهدای مدافع حرم افغانستانی لشکر فاطمیون با حضور حجت الاسلام «شهیدی» رئیس بنیاد شهید و نماینده ولی فقیه ، «محمد عجمی» رئیس کل اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، «رشیدیان» استاندار خراسان رضوی، و جمعی از مسئولین و خانوادههای شهدای لشکر فاطمیون در حرم امام رضا (ع) برگزار شد.
عجمی در ابتدای این مراسم گفت: اگر امروز نهال اسلام تنومند شده و مسلمین در اقصی نقاط عالم با عزت و افتخار حضور دارند، مدیون خون شهدا است.
وی در خصوص اعطای تابعیت ایرانی به خانواده شهدای افغانستانی مدافع حرم اظهار داشت: اداره اتباع و مهاجرین خارجی برای انجام هرچه سریعتر مراحل اداری اعطای تابعیت به خانوادههای شهدای مدافع حرم به بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام آمادگی کرده که پس از معرفی کتبی خانواده شهدای افغانستانی مدافع حرم به این اداره، مراحل اداری آن بلافاصله آغاز خواهد شد.
رئیس اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی افزود: مراحل اداری اعطای تابعیت به اعضای خانوادههای شهدایی که دارای یکی از مدارک شناسایی پاسپورت با اقامت یکساله، پاسپورت با اقامت ۶ ماهه یا کمتر، کارت آمایش و یا دفترچه پناهندگی باشند، روانتر انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: خانوادههای شهدای افغانستانی مدافع حرم که فاقد مدارک شناسایی هستند، نیز میتوانند با معرفی بنیاد شهید به اداره اتباع مراجعه کنند و مدارک اقامتی دریافت کنند و سپس با این مدارک جدید وارد مراحل اداری اعطای تابعیت ایرانی شوند.
عجمی خاطرنشان کرد: فهرست مدارک مورد نیاز برای هر دو گروه دارای مدارک و فاقد مدارک به بنیاد شهید و امور ایثارگران ارسال شده که خانوادهها از این طریق میتوانند مراحل اداری کارهایشان را پیگیری کنند.
مشاور استاندار خراسان رضوی اعلام کرد: تحصیل تابعیت ایرانی برای خانوادههای شهدای افغانستانی اختیاری است و اجباری وجود ندارد بنابراین اگر خانوادهای تمایل دارد در تابعیت افغانستانی خود باقی بماند، مدارک اقامتیشان بصورت ویژه تمدید خواهد شد.
وی تشریح کرد: هرگاه یک تبعه غیر ایرانی بخواهد تابعیت ایرانی را اخذ کند، باید از نمایندگیهای کشور خود (کنسولگری افغانستان) گواهی تأیید تابعیت دریافت و ارائه دهد که پس از تایید توسط وزارت کشور باید دوباره به سفارت کشور سابق خود مراجعه و گواهی ترک تابعیت دریافت کند و در مراحل اداری اخذ تابعیت ایرانی قرار گیرد زیرا یک فرد ایرانی نمیتواند دارای دو تابعیت باشد.
عجمی اظهار داشت: مهاجرینی که قبلا دارای مدارک اقامتی بودند اما مهلت آن پایان یافته و باطل شده است نیز میتوانند با مراجعه به اداره اتباع و مهاجرین خارجی مدارک جدید کسب کنند. همینطور خانوادههایی که در آنها تغییری ایجاد شده مانند (ازدواج – فوت – تولد – طلاق) نیز باید اطلاعات پرونده خود را بروز کنند.کسانی که کارت آمایش خود را تمدید یا بروز میکنند، شامل تسهیلاتی از جمله معافیت پرداخت هزینههای خدمات شهری، کارت کارگری و ثبتنام مدارس میشوند.
وی در پایان گفت: اگر قراردادی که در حال طی مراحل اداری است، میان اداره امور اتباع، بنیاد شهید و بیمه سلامت امضاء شود، خانواده شهدای مدافع حرم افغانستانی از پرداخت هزینههای درمانی نیز معاف و به آنها بیمه سلامت تعلق خواهد گرفت.
مجلس شورای اسلامی ماه گذشته دولت را مجاز کرد تا در امر اعطای تابعیت به خانواده شهدای غیر ایرانی دفاع مقدس و مأموریتهایی که پس از این دوران انجام شده است مبادرت ورزد./خرداد ۱۳۹۵
***
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسانرضوی از موافقت شورای عالی امنیت ملی با اعطاء تابعیت ایرانی به خانوادههای درجه یک اتباع خارجی مدافع حرم خبر داد.
به گزارش تسنیم، عابدین عابدیمقدم ظهر امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی پیرامون اعطاء تابعیت ایرانی به اتباع خارجی مدافع حرم اظهار داشت: شورای عالی امنیت ملی با پیشنهاد آیتالله علمالهدی نماینده ولیفقیه در استان خراسانرضوی مبنی بر اعطاء تابعیت به اتباع خارجی مدافع حرم موافقت کردند و مصوبهای گذاشتند تا در استانها کارگروهی برای احراز هویت و اعطاء تابعیت به این افراد انجام شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسانرضوی ادامه داد: لیست خانواده درجه یک شهدا را به اتباع امور خارجه داده و معرفی کردیم و آنها نیز با پافشاری ما به ثبت احوال ارائه دادند، اما متاسفانه این امر تاکنون از ناحیه ثبت احوال انجام نشده است.
عابدیمقدم با بیان اینکه مسئله موجود در این باره این است که قانون اساسی ما دو تابعیتی را نفی کرده است، گفت: مصوبه شورای عالی امنیت ملی بهعنوان بالاترین مقام تصمیمگیری کشور، این مسئله را برداشته است بنابراین امیدواریم با پیگیریها هرچه زودتر مشکل حل شود و بتوانیم در خدمت خاندانی که بهنحوی بهجای ما جنگیدند و تعلق به نظام جمهوری اسلامی دارند، باشیم./:۱۳۹۵/۱۲/۱۶دنیای اقتصاد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، عابدین عابدیمقدم ظهر امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی پیرامون اعطاء تابعیت ایرانی به اتباع خارجی مدافع حرم اظهار داشت: شورای عالی امنیت ملی با پیشنهاد آیتالله علمالهدی نماینده ولیفقیه در استان خراسانرضوی مبنی بر اعطاء تابعیت به اتباع خارجی مدافع حرم موافقت کردند و مصوبهای گذاشتند تا در استانها کارگروهی برای احراز هویت و اعطاء تابعیت به این افراد انجام شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسانرضوی ادامه داد: لیست خانواده درجه یک شهدا را به اتباع امور خارجه داده و معرفی کردیم و آنها نیز با پافشاری ما به ثبت احوال ارائه دادند، اما متاسفانه این امر تاکنون از ناحیه ثبت احوال انجام نشده است.
عابدیمقدم با بیان اینکه مسئله موجود در این باره این است که قانون اساسی ما دو تابعیتی را نفی کرده است، گفت: مصوبه شورای عالی امنیت ملی بهعنوان بالاترین مقام تصمیمگیری کشور، این مسئله را برداشته است بنابراین امیدواریم با پیگیریها هرچه زودتر مشکل حل شود و بتوانیم در خدمت خاندانی که بهنحوی بهجای ما جنگیدند و تعلق به نظام جمهوری اسلامی دارند، باشیم.
برنامه وطندار در بیست و چهارمین قسمت خود با حضور «مهدی ایزدی» معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران به بحث و بررسی پیرامون خون شریکی میان دو ملت ایران و افغانستان پرداخت.
مهدی ایزدی در ابتدای این برنامه با اشاره به نقش رزمندگان افغانستانی در هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: با شروع جنگ تحمیلی نه تنها ملت ما بلکه دیگر ملتهایی که دل در گرو امام راحل و پیام انقلاب اسلامی داده بودند وارد صحنه شده و بپاخاستند، افغانستانیها هم همینطور، ملت افغانستان پیروزی انقلاب اسلامی را شروع آزادی در کشور خود میدانستند و لذا در مقابله با دشمنان ما وارد صحنه شدند، حتی آنها قبل از شروع جنگ تحمیلی در غائلهای که گروهکها در برخی مناطق کشور ایجاد میکردند، برای شکست آنها با ما همگام میشدند، نه تنها افغانستانیها، ما رزمندگان پاکستانی، عراقی و رزمندگان بسیاری از دیگر کشورها هم داشتیم.
وی افزود: ببینید یادم میآید قبل از انقلاب از تعدادی از افغانستانیها پرسیدم مقلد شما کیست و آنها میگفتند امام خمینی(ره)، آن زمان تقلید از امام آنقدر فراگیر نبود اما افغانستانی ها در همان زمان مقلد امام راحل بودند، حتی افغانستانی ها در نجف همراه با امام بودند و و اعلامیه های امام را به ایران می آوردند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نخستین مصوبه در مورد اعطای تابعیت و تسهیلات به غیرایرانیان در قانون ۱۳۰۷ و در ماده ۹۸۰ قانون دیده شد که این قانون در سال ۱۳۷۰ اصلاح و سال گذشته هم متممی به آن اضافه شد که بر مبنای آن اگر افرادی از دیگر کشورها به ایران آمده و در امور عام المنفعه شرکت کرده اند به آنها تسهیلاتی داده شود که این قانون بارها تکرار شده و آن را اعلام کردهایم.
ایزدی خاطرنشان کرد: کشورهایی که عموما مشترکاتی با هم دارند در چنین مواردی سعی میکنند در کنار هم حضور داشته باشند، مردم ما دل در گرو افغانستان به عنوان کشور همخون با مشترکات زیاد دادهاند، همین اشتراکات سبب شده دو کشور در بحران ها نگران هم شوند، ما در جنگ شوروی به افغانستان، ایرانیان زیادی داشتیم که در دفاع از مردم افغانستان به جنگ رفتند و یا بالعکس افغانستانی های زیادی هم در هشت سال دفاع مقدس پای کار انقلاب اسلامی بودند.
وی ادامه داد: ما نمیتوانیم از نظر اعتقادی و دینی در هر جای این دنیا که حق مظلومی را ظالم بگیرد سکوت کنیم و هر نوع دفاعی که بتوانیم انجام میدهیم، چه جانی، چه مالی و چه فرهنگی، این مرام و مکتب امام راحل بوده و این راهی است که امام خامنهای مدام بر آن تأکید دارند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در موضوع مدافعان حرم باید گفت امروز مردم متدین افغانستان حتی جلوتر از دولت حرکت کرده و به دفاع از حرم در سوریه میپردازند، آنها به مراتب آگاهتر از دولت خود بوده و میدانند جدای از مباحث دینی، اعتقادی و انسانی، این دفاع سبب ایجاد امنیت در کشور خودشان هم میشود چرا که افغانستان هم میتواند جزو کشورهای هدف باشد.
ایزدی در بخش دیگری از سخنانش در توضیح خبری مبنی بر اعطای تابعیت به خانوادههای شهدا و ایثارگران افغانستانی که در هشت سال دفاع مقدس حضور داشته، گفت: این تابعیتها از پیش هم اعطا میشده و موضوع جدیدی نیست و ریشه آن به ۱۳۹۰ سال قبل بر میگردد که ماده ۹۸۰ قانون مدنی که مصوب سال ۱۳۰۷ بوده به آن موضوع اشاره داشته و در سال ۱۳۷۰ اصلاح و در سالهای اخیر متممی به آن بدلیل شرایط خاص داده شد، پس از پیروزی انقلاب و پیش و پس از جنگ تحمیلی دولت و مجلس ما پذیرفت که به این دسته از افراد تابعیت اعطا کند.
وی با تأکید بر اینکه این تابعیت با تابعیت ایرانی هیچ تفاوتی ندارد، عنوان کرد: هر رزمنده و یا خانواده رزمندگان افغانستانی که تابعیت ایرانی گرفته باشند از تمامی حقوق شهروندی در ایران برخوردار بوده و پدر و مادر به همراه فرزندان صغیر شهدا و ایثارگران افغانستانی میتوانند تقاضای تابعیت کرده اما فرزندان آنها پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی میتوانند همان تابعیت را ادامه داده و یا ترک تابعیت کنند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: اعطای تابعیت به خانواده های شهدا و ایثارگران افغانستانی همواره با طی سلسله مراتب قانونی خود صورت می گرفته است.
ایزدی گفت: اعطای تابعیت به شکل فرد به فرد باید به تصویب دولت و در جلسه هیئت وزیران برسد.
وی یادآور شد: بخشی از خدمات داده شده به خانواده های شهدا و ایثارگران ایرانی بدون تابعیت ایرانی به خانواده شهدا و ایثارگران خارجی داده میشود.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس هیچ فردی را اجبار نکرده و به هیچ کس پاداش مادی ندادیم و هر که رفت با پای دل و اعتقاد خود به جبهه رفت و این موضوع در مورد مدافعان حرم هم صدق میکند، اینکه برخی بگویند اینها جان و اعتقاد خود را در ازای تابعیت ایرانی و یا اخذ مقداری پول معامله میکنند توهین محض است.
ایزدی خاطرنشان کرد: گیرم که ما بخواهیم به این افراد خدماتی بدهیم، ما وظیفه داریم اما آنها که نمیآیند برای رفتن، قرارداد ببندند که فلان چیز و فلان مقدار پول را بدهید و اگر کمتر باشد آن را انجام نمیدهیم، این اصل قضیه است، اگر ما خدماتی هم میدهیم بابت کار ارزشمند آنها بوده و حمایت از خانوادههای آنها.
وی در پاسخ به اینکه تابعیت به چه کسانی از خانوادههای شهدا و ایثارگران افغانستانی داده میشود، گفت: مطابق با پیشبینی قانون، در درجه نخست تابعیت به بستگان درجه یک شهید شامل، پدر، مادر، همسر و فرزندان و در اولویت دوم سایر وابستگان مانند خواهر و برادر میتوانند تابعیت بگیرند، افراد کمتر از سن قانونی تابع ولی قهری و قانونی خود و افرادی که به کبارت رسیده باید برای تابعیت خود تصمیم بگیرد، همچنین لازم به ذکر بوده که ما تابعیت مضاعف نداریم و در صورت پذیرش یک تابعیت باید تابعیت قبلی ملغا شود.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در واکنش به برخی ناآگاهیها مبنی بر رفتار نادرست در ارتباط با تشییع شهدای افغانستانی مدافع حرم در گلزار شهدا عنوان کرد: براساس قانون مجوز دفن شهدا در هر نقطه کشور را بنیاد شهید باید صادر کند و وقتی از سوی ما صادر شود چنین بداخلاقیهایی صحیح نبوده و قابل پیگیری است.
وی تأکید کرد: گلزارهای شهدا ملک شخصی کسی نیست که بخواهد کسی مانع شود اما متأسفانه برخی بدلیل جهالت و اینکه جایگاه و شأن شهدا را نمیدانند ممکن است با اینها برخورد بد و رفتاری با یک کجسلیقگی شخصی داشته باشند./صاحب خبر ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ بنقل ازبولتن نیوزبه نقل از تسنیم
***
موانع اعطای"تابعیت"به خانواده های درجه یک-شهدای مدافع حرم
فروردین سال گذشته از کمیسیون امنیت ملی مجلس خبر رسید که تلاش برای اصلاح مادهای از قانون مدنی آغاز شده است، تا به این ترتیب تسهیلاتی برای ارایه تابعیت ایرانی به رزمندگان، ایثارگران و نخبگان غیرایرانی به وجود آید، پس از آن مرکز پژوهشهای مجلس متنی را در سایت خود منتشر کرد با عنوان «اظهارنظر کارشناسی درباره طرح اصلاح ماده ٩٨٠ قانون مدنی جهت تسهیل اعطای تابعیت به رزمندگان، ایثارگران و نخبگان غیرایرانی» و این سوال را ایجاد کرد که آیا قانون تابعیت کشور با طرح مجلس تغییر پیدا میکند؟
به گزارش اعتماد، قانون تابعیت سختگیرانهای که در سالهای گذشته همراه با رای منفی نمایندگان مجلس نهم همچنان دست رد بر سینه طرح «اعطای تابعیت ایرانی به فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و پدر خارجی» زده است. پس از بحثهای ایجاد شده در خصوص اعطای تابعیت به رزمندگان و ایثارگران غیرایرانی در شهریور ماه سال گذشته، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد که در رابطه با این طرح جلسهای در کمیسیون امنیت مجلس همراه با وزارت کشور، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات برگزار شده و گفت: «در حال حاضر دادن تابعیت به رزمندگان خارجی دیگر مطرح نیست.» اما یکی از مواردی که در آن طرح آمده بود روز گذشته توانست در مجلس رای بیاورد.
در جریان جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی، نمایندگان در جریان رسیدگی به لایحه تنظیم برخی احکام برنامههای توسعه، دولت را مجاز کردند تا به همسران، فرزندان و والدین شهدای دارای تابعیت خارجی (غیرایرانی) که در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن در راستای ماموریتهای محوله از سوی مراجع ذیصلاح به شهادت رسیدهاند حداکثر یک سال پس از تقاضای تابعیت، تابعیت ایرانی اعطا کند.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس معتقد است که اتخاذ چنین تصمیمی از سوی مجلس گامی است برای آسانتر شدن قوانین مربوط به تابعیت و البته راهکاری برای حل مشکلات اتباع بیگانه ساکن در ایران، عبدالرضا عزیزی در گفتوگو با «اعتماد» میگوید: «خارجیهای بسیاری در کشورمان ساکن هستند، از شهروندان افغانستان و پاکستان گرفته تا سوریه و عراق و لبنان، کسانی که سالهاست در کشور ما ساکن هستند و با این حال وقتی صاحب فرزند میشوند شناسنامه ایرانی برای آنها صادر نمیشود و خیلی مواقع با معضلات بسیار زیادی روبهرو میشوند، حالا در این میان برخی از این خانوادهها پدر خود را هم در زمان جنگ تحمیلی از دست دادهاند، خب این حق آنهاست که تابعیت ایرانی داشته باشند. الان یک ایرانی بعد از سه سال سکونت در کشور کانادا میتواند تابعیت آن کشور را بگیرد بعد چرا کسی که جانش را در راه این کشور و اسلام از دست داده این امکان برای خانوادهاش نباشد؟» اما اگر مجلس در پی حل مشکلات مربوط به تابعیت است چگونه این گام از اعطای تابعیت به فرزندان دارای مادر ایرانی آغاز نشده است؟ عزیزی پاسخ میدهد: «آن طرح هم با اختلاف کمی در مجلس رای نیاورد ما این حرکت را شروع کردهایم و بعدا به حل آن مشکل هم میرسیم.»
ابهام در مصوبه مجلس"اعطای تابعیت"
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس میگوید تمامی کلیت مصوبه تابعیت در حد دوخط به همراه سایر موارد موجود در «احکام دایمی برنامههای توسعه کشور» آمده بوده و جزییات خاصی از آن در دست نیست. به گفته احمد شوهانی داستان مصوبه دیروز مجلس به صورت کلی از داستان طرح اصلاح ماده ٩٨٠ قانون مدنی جداست و ارتباطی به این کمیسیون پیدا نمیکند و البته اضافه میکند که ابهامات بسیاری در آن دو خط توضیحی که در احکام دایمی در خصوص این مورد آمده بود وجود دارد. شوهانی به «اعتماد» میگوید: «این موضوع ابهام دارد و جزییاتش مشخص نیست. در مورد اینکه شهید کیست، در کجا به شهادت رسیده و آیا مثلا اتباع افغان که در سوریه شهید میشوند جزو این تعاریف قرار میگیرند و خانواده آنها میتوانند تابعه ایران شوند یا نه. معلوم نیست که آیا باید تقاضا برای تابعیت باشد یا نه. و به صورت کلی هدف از نوشته شدن این مورد روشن نیست.» به گفته این نماینده مجلس کار حالا دیگر در دست دولت است و پاسخ به این سوالات و تعیین مصادیق را خود دولت باید مشخص کند: «آییننامهای برای این موضوع باید نوشته شود و تعریف شهید در آن بیاید و این کار را دولت و بنیاد شهید باید با همکاری هم مشخص کنند.»
در فصل اول متن کامل قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران آمده است: «به کسی «شهید و مفقودالاثر» اطلاق میشود که جان خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار نثار نموده و یا در این رابطه مفقودالاثر شناخته شود. » در قانون اساسنامه بنیاد شهید انقلاب اسلامی آمده است که ضوابط تعیین مصادیق عملی شهید و خانوادههای شاهد به موجب آییننامهای خواهد بود که توسط بنیاد و ستادکل نیروهای مسلح و وزارت اطلاعاتتهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد.
در آخرین ابلاغی که در سال ٩٣ از سوی هیات وزیران و با امضای اسحاق جهانگیری در روزنامه رسمی به چاپ رسید، آییننامه تعیین و احراز مصادیق عملی شهید موارد شهادت و در حکم شهید و سایر مصادیق ایثارگری را توضیح داده است و ١٦ مصداق را برای شهادت تعیین کرده است از جمله: رزمندگانی که در میدان نبرد توسط دشمن کشته میشوند، کارکنان نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات که در حین ماموریت مبارزه با گروههای معارض توسط آنان کشته میشوند، افرادی که به تشخیص دادگاه صلاحیتدار در حال انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر کشته میشوند، افرادی که مقام معظم رهبری آنان را طی فرمان خاص به عنوان شهید اعلام میکند و... حالا باید دید که آیا مصادیق شهید و نحوه شهادت بر اساس همین آیین نامه تعیین میشود و بر اساس آن تابعیت به خانواده شهدای غیرایرانی تعلق میگیرد یا خیر.
در متن اخبار آمده است که مجلس دولت را «مجاز» به اعطای تابعیت کرده است و حالا باید دید که دولت از این «جواز» استفاده خواهد کرد؟/ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵تابناک
***
سردار فلکی(فرمانده یکی از واحدهای رزمی در سوریه) در پاسخ به سئوالی پیرامون جوسازی دشمنان درباره حق ماموریت های بالا برای مدافعان حرم ایرانی گفت: مدافعان حرم، ماهیانه و حداکثر ۱۰۰ دلار (حدود۴۰هزار تومان) هدیه داده می شود که واقعا مبلغ ناچیزی است.
سردارحاج محمدفلکی فرمانده تیپ ادوات"نینوا"لشکر ۱۰ سید الشهدا
منبع:جام جم۲۵ مرداد ۱۳۹۵بنقل ازسایت مشرق نیوز
حقوق افغانی های مدافع حرم -مقیم ایران-اززبان یک رزمنده لشکرفاطمیون
لطفا معرفی اجمالی از خود داشته باشید و بفرمایید چند سال است که در ایران زندگی می کنید و چطور شد برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) تصمیم گرفتید به سوریه سفر کنید؟
عیوضعلی : حدود ۵ سال است که از افغانستان به ایران مهاجرت کردم . در این مدت به عنوان کارگر روز مزد امرار معاش کرده و به همراه خانواده ام زندگی می کنم.
در مورد نحوه اعزامتان بگویید چگونه به سوریه اعزام می شوید؟
ابتدا ثبت نام می کنیم و منتظر می شویم تا مارا صدا کنند پس از آن یک روز را مشخص می کنند و به پادگانی میرویم و پس از آن تقسیم بندی شده و بین ۲۵ تا ۳۵ روز نیروها، آموزش می بینند چرا که واقعا جنگ در سوریه شدید است .
نحوه مشارکت گروه های مختلف مقاومت در انجام عملیات در سوریه در مبارزه با تروریست ها چگونه است؟ از لحاظ تجهیزات نظامی در چه وضعیتی قرار دارید؟
موقعی که عملیات می شود همه گروه های مقاومت اعم از فاطمیون، زینبیون و حزب الله در هماهنگی با یکدیگر هستند .
بچه های فاطمیون همه جا حضور دارند در اطراف حرم حضرت زینب (س) و مناطق دیگر در حال حاضر تعداد بچه های فاطمیون افزایش پیدا کرده اول گروهان بودیم بعد تیپ و بعد به لشگر رسیدیم به طوری که الان حدود۲۰ هزار نفر هستیم
من در عملیات سوریه به عنوان راننده تانک حضور داشتم ودریکی ازعملیاتهااز ناحیه پا مجروح شدم
زمانی که ما به ماموریت می رویم خانواده ما این جا حمایت می شوند و به طور ماهانه دو میلیون به خانواده ما کمک می شود.من زمانی که در ایران کارگر روز مزد هستم سه میلیون تومان در ماه در آمد دارم .
شهیدنیوزخرداد۱۳۹۴بنقل ازمصاحبه "دفاع پرس"بایک رزمنده افغان"مدافع حرم"
***
وضعیت رزمندگان فاطمیون دراوائل حضوردرسوریه
خودمان باهزینه شخصی به سوریه می رفتیم ، هیچکسی تقبل نمیکرد ما را بفرستد. ما به آنجا رفتیم و دو ماه به عنوان بچههای افغانی در آنجا بودیم و تا دو ماه اصلاً کسی فکرش را نمیکرد آیا به ما حقوق میدهند یا نه؟ چقدرمیدهند؟ اصلاً این بحثها نبود. برادری از انصار که شهید حاجآقا ابوحامد را دیده و در مورد اسم فاطمیون نظر گرفته و قبول کرده بود، بعد از ایشان پرسیده بود وضع حقوقیتان چطوری است؟ چقدر حقوق میگیرید؟ اولین بار که بهطور رسمی خارج از جمع هیئتمان مطرح شد آنجا بود. خدا رحمت کند، حاجآقا ابوحامد گفته بود والله هنوز کسی به این بچهها چیزی نداده است. حالا اگر تصمیم دارید دست در جیبتان ببرید و چیزی بدهید، ما بدمان نمیآید. این را به شکل شوخی و متلک گفته و طرف هم ادامه نداده بود.
چهارصدوپنجاه(۴۵۰) دلارحقوق
اوایل که صحبت شد، قرار شد نمایندهای را از بین خودشان تعیین کنند که از طریق او به هر کدام از رزمندگانی که در منطقه بودند ۴۵۰ دلار بدهند که ۵۰ دلارش را به خود شخص بدهند که در منطقه هزینه کند و ۴۰۰ دلار هم برای خانوادهاش بفرستد.
گاهی میگویند شما نمیخواهید بگویید برادران انصار از شما حمایت میکنند. ما منکر این نیستیم که انصار به ما کمک و از ما حمایت کردهاند. اولاً انکار نمیکنیم، ثانیاً افتخار میکنیم. اینها نزدیک به 40 سال تجربهشان را کف دست گذاشتهاند و دارند به ما یاد میدهند و به ما کمک کردهاند. ما بلد نبودیم تشکیلات درست کنیم، آموزش بدهیم و هر چیزی هم که الان هستیم و یاد گرفته از همینها آموختهایم. ما دانشگاهی نرفتهایم. اینکه اینها از ما حمایت کردهاند برای ما ننگ و عار نیست. حالا هر کسی هر چه میخواهد بگوید، ولی همینها کمک کردند که ما این شدیم.
برای هدفی که داشتید.
اینکه پول گرفتیم و چقدر گرفتیم، شاید بعضیها ترجیح بدهند نگویند. به خودشان مربوط است، ولی ما چیزی برای پنهان کردن نداریم. این را شهید ابوحامد برای اولین بار برای گروه 5 از آنها پول گرفت و آنها هم گفتند این را به شما میدهیم، چون ممکن است اینجا میآیید حتی تا شش ماه هم بمانید. در این فاصله زن و بچهتان که نباید به خاطر زندگی روزمرهشان قرض کنند که شما یک روزی برگردید و بتوانید قرضتان را ادا کنید. چرا؟ خود ابوحامد مبلغی را پیش خانمش گذاشته بود تا برای چند وقتی که نیست برای خرج خانهاش باشد. پاسپورت و پول را در اتوبوس از خانمش میزنند. خانم ابوحامد در دو سه ماه اول برای خرج خانهشان قرض کرده بود، چون پساندازی را که گذاشته بود از او زدند. این اتفاقها هست و واقعاً هم اوایل اینطوری بود، ولی هر چه گذشت برادران انصار گفتند ما میبینیم شما دارید کار میکنید و واقعاً هم کسی به ما قولی نداده بود. هر چه گذشت، یکی آمد و پرسید: «وضعیت رفت و آمدیتان در ایران چطور است؟» گفتیم: «عادی.» گفت: «میخواهیم از شما حمایت کنیم. کمکی از دستمان برمیآید؟» بررسی کردند و یکسری کارها را انجام دادند. اول کار هیچ توافق و شرطی به عنوان اینکه کسی کاری برایمان انجام بدهد در میان نبود، ولی به مرور زمان یکسری کارها انجام شد. کسانی هم که بعداً میآمدند، حاجآقا ابوحامد با آنها صحبت میکرد که به زیارت حضرت زینب(س) و حضرت رقیه(س) آمدهاید، خوش آمدید، اما اگر چشمداشتی از این تشکیلات دارید، ما شرمندهایم و نمیتوانیم کاری برایتان بکنیم که آینده شما تأمین باشد یا...
یا حتی روزمرگی خانوادهتان در داخل ایران تأمین شود.
بله، خداییش رک میگفت که چنین کاری از دست ما ساخته نیست. نمیتوانیم قول بدهیم مدرکی برایتان درست کنیم. چنین قولی به شما نمیدهیم. امکان این هم هست که هیچ کاری نتوانیم برایتان بکنیم. حقوقتان را هم فعلاً دوستان یک مقداری تقبل کردهاند که میدهند. این فعلاً هست، اما اینطور که ما به آنها گفته و شرط و شروط یا با آنها توافق کرده باشیم، نیست. ممکن است امروز بدهند و فردا بحثی پیش بیاید و بگویند نمیدهیم. ما طلبکار نیستیم و نمیتوانیم بگیریم. به اینجا آمدهاید و این مدت را باید بمانید. تنها شرطی که برای بچههای انصار گذاشتهایم این است که ورودی و خروجی بچههای ما باید با زیارت انجام شود. یعنی در دمشق که پیاده میشوند، حتماً زیارت حضرت زینب(س) و حضرت رقیه(س) بروند. موقع خروج هم همینطور. ما چیزی دیگری را شرط نکردهایم و هیچ توافقی هم صورت نگرفته است. شاید در آینده خیلی کارها انجام شود، ولی الان چیزی نیست.
در حال حاضر فاطمیون به عنوان تیپ مطرح است یا به عنوان لشکر؟ چند هزار نفر را جذب کردهاند؟
جذب هم به این صورت نیست که طرف آگهی پخش و تبلیغات کند و مثل جذب به یک شرکت یا سازمان باشد. جذاب ما به این صورت است که اشخاصی وظیفهشان این است که وقتی فردی تقاضا میکند که وارد تشکیلات شود تا برای دفاع از حرم یا بهتر بگوییم حریم اهل بیت(ع) به سوریه بیاید و در تشکل ما وارد شود، ببیند او کیست؟ جاسوس نباشد. اصلاً اعتقاد دارد که میآید؟ آدرس خانه و شماره خانهاش را میگیریم که اگر اتفاقی برایش افتاد بتوانیم خانوادهاش را پیدا کنیم. خیلی از بچهها اصلاً خانوادهشان در ایران نیستند، در افغانستان یا حتی در کشورهای اروپایی هستند. اگر اتفاقی برایش افتاد باید بتوانیم به خانوادهاش اطلاع بدهیم. قرار است فرمی را پر کند که اولاً تابعیت افغانی بودنش معلوم باشد. خیلی از برادران ایرانی ما خودشان را افغانی معرفی کردند. اوایل بررسی کاملی هم نبود. خودشان را افغانی معرفی میکردند و به منطقه میآمدند. برای جمع ما حضور برادران ایرانی به نحوی که میرویم، یعنی به عنوان نیروی رزمی ممنوع است. تنها کسی که با دانستن ابوحامد و وساطت ایشان وارد فاطمیون شد شهید سید ابراهیم (آقای شهید مصطفی صدرزاده) بود.
به جز ایشان شخص دیگری نبود. کسانی که مسئول جذب هستند وظیفهشان این است. اول از همه مشخص میکنند فردی که دارد میآید چه کسی است و خانوادهاش کجاست. اینها تعداد مشخصی هستند و حقوق و ماهیانه هم دارند. قبلاً اینطوری نبود. بعداً و قبل از شهادت حاج ابوحامد و وقتی تیپمان به رسمیت شناخته شد، توانستیم برای اینها مبلغی را به عنوان حقوق در نظر بگیریم.
اولین و آخرین مصاحبه رزمنده مدافع حرم "شهید سید حکیم" وی در ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ در محور تدمر در استان حمص سوریه به شهادت رسید./منبع:پارسینه۵ تیر ۱۳۹۵بنقل ازنشریه رمزعبور
دولت افغانستان برای کسی که به نبرد سوریه بیاید۱۸ سال زندانی در نظر گرفته:سردارفلکی
***
همسر شهید قاضی خانی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو ، درباره گفتگوی دختر خردسالش، نهال با رهبر معظم انقلاب در دیدار خانواده شهدا با معظم له گفت:
برای مدتی از نهال غافل شدم و متوجه نشدم کجا رفته است وقتی برگشت، پرسیدم کجا بودی؟ گفت رفته بودم پیش حاج آقا من گمان کردم کسی از آقایان را دیده و مشغول بازی و صحبت شده، اصلا نمی دانستم منظورش از حاج آقا مقام معظم رهبری است. پرسیدم خب حاج آقا چی می گفت؟ گفت:« من دیدم حاج آقا یک کلاهی روی سرش دارد، به او گفتم این کلاه را مادرت برایت درست کرده؟ او هم گفت: بله، گفتم کلاهت را میدهی به من؟ گفت: این مال خودم است، لازمش دارم. برای تو یکی دیگر میخرم. من هم گفتم پس اگر میخواهی برای من بخری، صورتی اش را بخر...»
از نهال پرسیدم آقا دیگر چه گفتند؟ گفت: حال تو و داداش ها را پرسید و گفت چرا برادر هایت را نیاورده ای؟... قند توی دلم آب شد. سرتا پای نهال بوسیدم که همچین سعادتی نصیبش شده است./۰۸ تیر ۱۳۹۵تسنیم
***
همسر شهید قاضی خانیدر رابطه با مطلب منتشر شده از گفتگوی دختر ۴ ساله اش با مقام معظم رهبری در حاشیه دیدار اخیر ایشان با خانواده شهدا گفت: یک روز با ما تماس گرفتند و گفتند به ضیافت افطار بیت رهبری دعوت شده ایم از این بابت بسیار خوشحال بودم و بچه ها را حسابی آماده کردم.
مثل یک مهمانی مهم برای خودم و بچه ها لباس و کفش نو تهیه کردم تا در حضور حضرت آقا آراسته باشیم. به شدت برای این دیدار بی تاب بودیم. هم من هم پسر بزرگم «محمد متین» که ۷ سال دارد.
آن روز هم وقتی رسیدیم داخل بیت من در بهت و حیرت بودم و جذبه و ابهت حضرت آقا چنان مرا گرفته بود که فقط گریه میکردم. دیدار ایشان از نزدیک با تلویزیون خیلی متفاوت است. ایشان به حدی ابهت دارند که آدم بی اختیار فقط اشک می ریزد.
دیگر نمی توانستم شیطنت های نهال را کنترل کنم. نگران بودم مبادا گم شود که دوستان گفتند کسی نمی تواند از بیت خارج شود، برای همین خیالم راحت شد.
نامه ای که برای آقا نوشته بودم را تحویل دادم و تنها خواسته ام این بود که برای بچه هایم دعا بکنند.
چند دقیقه ای از نهال غافل شدم و اصلا متوجه نشدم کجا رفته است. چون خیالم راحت بود که نمی تواند بیرون برود دنبالش نگشتم. محمد متین هم رفته بود در قست آقایان وتنها بود. با خودم گفتم بگذارم راحت باشند و خاطره خوبی از اینجا برایشان بماند.
بعد از مدتی نهال برگشت، پرسیدم کجا بودی؟ گفت رفته بودم پیش حاج آقا من گمان کردم کسی از آقایان را دیده و مشغول بازی و صحبت شده، اصلا نمی دانستم منظورش از حاج آقا مقام معظم رهبری است. پرسیدم خب حاج آقا چی می گفت؟ گفت:« من دیدم حاج آقا یک کلاهی روی سرش دارد، به او گفتم این کلاه را مادرت برایت درست کرده؟ او هم گفت: بله، گفتم کلاهت را میدهی به من؟ گفت: این مال خودم است، لازمش دارم. برای تو یکی دیگر میخرم. من هم گفتم پس اگر میخواهی برای من بخری، صورتی اش را بخر...»
آنجا به این حرف های نهال خندیدم و حتی تصورش را هم نمی کردم این گفتگو را با حضرت آقا انجام داده است. وقتی برگشتیم خانه دوستانم تماس گرفتند و گفتند عکس های نهال در اینترنت منتشر شده که دارد با مقام معظم رهبری صحبت می کند و ایشان هم می خندند. آنجا تازه فهمیدم که ماجرای کلاه صورتی جزئیات گفتگوی نهال با ایشان است. عکس آقا را به نهال نشان دادم و گفتم از این حاج آقا کلاه صورتی خواستی؟ که تایید کرد و دوباره همان ماجرا را برایم تعریف کرد.
از نهال پرسیدم آقا دیگر چه گفتند؟ گفت: حال تو و داداش ها را پرسید و گفت چرا برادر هایت را نیاورده ای؟... قند توی دلم آب شد. سرتا پای نهال بوسیدم که همچین سعادتی نصیبش شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ شهید مهدی قاضی خانی متولد سال ۶۴ بود که در ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسید. ار این شهید بزرگوار سه فرزند به یادگار مانده که «نهال» ۴ ساله تنها دختر و فرزند وسط ایشان است.
منبع:رجانیوزسه شنبه۸ تیر ۱۳۹۵بنقل از خبرگزاری دانشجو
خانم فاطمه باقری در صفحه اینستاگرامش این عکس را منتشر کرد و در رابطه با آن نوشت:
«نهال! حاج آقا رو دیدی چی گفتی بهشون؟
- رهبر؟!
- آره!
- رفتم گفتم کُلاتُ مامانت برات درست کرده؟! گفت آره . گفتم میدی به من؟
گفت این مال منه. یکی دیگه برات میخرم!
گفتم پس صورتی بخری ها !!!»
پ.ن۱:نوبت دیدار خصوصی خونواده شون نبوده اصلاً. خودش با همون شیطنت همیشگی جدا از مامان و دوتا برادرش، همراه بقیه بچه های شهدا رفته بود اون جلو.
پ.ن۲: با تشکر از مامان نهال که در نقش دیلماج ظاهر شد و «لَهبَل» ،«تُلاه» ، و «صوولَتی» رو برامون ترجمه کرد.
پ.ن۳ : و با تشکر از شما که بدون دیلماج و واسطه، رفیق و همصحبت این بچه هایید...
دیدار جمعی از خانواده های شهدا با رهبر انقلاب (۹۵/۴/۵)
***
جمعی از خانوادههای شهدای مدافع حرم اهلبیت علیهمالسلام روز دوشنبه اول آذرماه سال جاری ( ۱۳۹۵) با حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
پایگاه اطلاعرسانی رهبر معظم انقلاب گزارش کاملی از دیدار این هشت خانواده با حضرت آیتالله العظمی خامنهای را منتشر کرده است؛ که در ادامه توجه شما را به آن جلب می کنیم؛
بهش میآید چهار پنج ساله باشد؛ مدام تلاش میکند جلو برود و آخر سر هم میرود.
آقا میگوید: «بذار جلوتر بیاد اگر میخواد...»
میرود و میایستد جلوی آقا؛ حرفهایش نامفهوم است. اطرافیانش میگویند میخواهد سلام نظامی بدهد.
- «ماشاءالله! داری چی کار میکنی؟ میخوای احترام بگذاری؟»
آقا این را میگوید و میخندد و بعد اسم کودک را میپرسد. کودک بهدرستی نمیتواند تلفّظ کند. محمدرضا؟! مادرش سریع میگوید معینرضا.
معینرضا با جنبوجوش و شیطنتهایش و لباس و سلام نظامیاش به آقا، میشود مطلع این دیدار؛ قبل از این کارِ معینرضا هر کسی مشغول خودش بود. از گوشه و کنار صدای گریه میآمد؛ شاید از سر دلتنگی خانواده برای شهیدشان. بعد که آقا آمدند و گفتند خانمها جلوتر بیایند. بعدش هم که معینرضا و سلامش، اشکها و لبخندها را مخلوط کرد.
زمانی از صداوسیما شعر و نوایی از آهنگران پخش میشد که با سوز و گداز میخواند: "مرا اسب سپیدی بود روزی * شهادت را امیدی بود روزی". بقیهی مصرعها هم بوی گله داشت و حسرت تا جایی که میرسید به "حبیبم قاصدی از پی فرستاد" و مژدهی "در باغ شهادت باز باز است". وقتی آهنگران این شعر را بار اول میخوانده، پدربزرگ معینرضا یک جوان رعنا بوده. لابد او این مژده را باور کرده و بعدها وقتی "خبر بد" را شنیده، بند پوتینش را محکم بسته و همراه عدهای رفته.
خبر پر از بغض بوده: عصر روز دهم عاشورای ۶۱ سرها بر نیزه شد و بعد نوبت به خیمههای حرم رسید. هزار و اندی سال بعد دوباره همین اتفاق تکرار میشود که باز نوبت خیمهها رسیده و تکفیریها دارند سمت حرم میتازند. پدربزرگ معینرضا هم همراه عدهای میرود که روضهها دوباره اتفاق نیفتند.
از پدربزرگ معینرضا و همراهانش، مانده خانوادهای سینهسوخته که البته راضیاند؛ عدهایشان هم امروز اینجا هستند برای دیدار. به قول برادر یکیشان دلتنگند و مشتاق دیدار رهبر؛ بعد هم اضافه میکند دلتنگ "آقا"؛ انگار دومی بیشتر به جانش مینشیند.
آقا روی درجههای نظامی معینرضا میزند: «ماشاءالله! چه افسری! انشاءالله از افسرهای آیندهی اسلام بشی!«
و رو به جمع میگوید:
- «خیلی خوش آمدید برادران و خواهران خانوادهی عزیز شهید حرم؛
کسانی که داوطلبانه به این میدان میروند، دو سه خصوصیّت در اینها هست که ممتاز است. یکی این است که اینها غیرت و تعصب دفاع از حریم اهلبیت (علیهمالسلام) را دارند»
ا» -ذیّتش نکن؛ بذار راحت باشه.»
آقا این را خطاب به محافظی میگوید که سعی دارد معینرضا را از نزدیک آقا دور کند و ادامه میدهد:
منبع:فارس نیوز
***
شهدای افغانستانی بر دیگران امتیاز دارند و آن این است که در غربت مضاعف به شهادت رسیدند.
امام خامنهای عصر روز ۷ فروردین ۱۳۹۸ در حرم مطهر رضوی(ع) با جمعی از خانوادههای شهدای فاطمیون دیدار کردند.
در این دیدار صمیمی رهبر معظم انقلاب خطاب به خانواده شهدای افغانستانی فاطمیون اظهار داشتند: شهدای مجموعه برادران افغانستانی بر دیگران امتیاز دارند و آن این است که در غربت مضاعف به شهادت رسیدند.
رهبر انقلاب فرمودند: من اجر خانواده شهدا را کمتر از خود شهید نمیدانم. شهید محور فداکاری است، اما صبر خانوادهها، بستگان، پدران و مادران خود دارای اجر است. امروز آمریکا در غرب آسیا شکست خورد. در لبنان، در سوریه، در عراق و عامل شکست همین فرزندان شما هستند.
ایشان در ادامه فرمودند: آنها (شهدای فاطمیون) غالباً جوان، فداکار و پرانگیزه بودند. بنده با برادران افغانستانی از قبل انقلاب ارتباطات نزدیکی داشتم و با روحیات و انگیزههای ایشان آشنا هستم، خیلی گرم، ثابت قدم و پرانگیزه هستند.
امام خامنهای در ادامه با اشاره به حضور رزمندگان افغانستانی در دفاع از حریم اهلبیت(ع) اظهار داشتند: افغانستانیها (فاطمیون) در میدانهای جهاد و دفاع از دیگران استقامت بیشتری داشتند و پایدارتر بودند.
هرچه استقامت در راه خدا بیشتر باشد اجر و ثواب بیشتری دارد. خدا درجات شهدای ایشان را عالی کند./۹ فروردین ۱۳۹۸تسنیم
امام خامنه ای خطاب به خانواده شهدای فاطمیون: خدا انشالله سایه شما را از سر ما کم نکند. خدا قدر شهدای شما را به ما بشناساند و ما را قدردان شما قرار دهد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:عکس وجمله آخرمقام معظم رهبری خطاب به خانواده شهدای فاطمیون،مربوط به دیدار ۷فروردین۱۳۹۶درحرم امام رضا(ع)بوده است.منبع:۱۳۹۶/۰۱/۰۸جماران
اولین دیدار امام خامنه ای باخانواده شهدای فاطمیون در هشتم فروردین ماه سال ۱۳۹۵ در حرم مطهر رضوی برگزار شده بود.
ضمناً آمار شهدای فاطمیون در«مدافعان حرم»آورده ام که شهدای فاطمیون -بانام وتاریخ شهادت-هم درآن آمارهست،درپُست های دیگر
***
۲۰۰۰شهید" مدافع حرم "+۸۰۰۰ جانباز شهروندان افغانستانی در قالب لشکر فاطمیون در سوریه خبر داد.
مسئول فرهنگی لشکر فاطمیون با اشاره به اینکه بیش از پنج سال است که از حضور لشکر فاطمیون در سوریه میگذرد، گفت: «این لشکر تاکنون بیش از دو هزار شهید و هشت هزار مجروح فدای اسلام کرده است؛ اما کمتر کسی از فداکاری این دلاوران باخبر است و این نشان ضعف ما در زمینه تبلیغ و جنگ نرم است».
حجتالاسلاموالمسلمین مجاهد در «اولین یادواره شهدای پژوهش افغانستان» که به همت بنیاد فرهنگی رضوی افغانستانیهای مقیم ایران و آستان قدس رضوی در بنیاد پژوهشهای اسلامی این آستان مقدس برگزار شد، گفت: «متأسفانه هر جا سخن از افغانستان به میان میآید، سکوت میشود. امروز مرکز تبیان هدف گروههای تروریستی قرار گرفته و بسیاری از نخبگان علمی و فرهنگی به شهادت رسیدهاند؛ اما همه رسانهها علیه ما تبلیغ میکنند و این به خاطر این است که در جنگ نرم موفق عمل نکردهایم»./منبع:۱۶ دی ۱۳۹۶عصرایران بنقل از"بسیجنیوز"