تجمعات مذهبی درشبهای قدروایام محرم«کرونا»نمی گیرند-درمجالس عروسی وعزای-میت-می گیرند.
آیت الله خامنه ای: بنده هر چه آنها(ستاد ملی کرونا) لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تأکید من به همه عزاداران، هیئات، منبریها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، چرا که اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعهای بزرگ پدید خواهد آمد.همه سوگواران حسینی، هیأتها و مداحان موظفند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام میکند، عمل کنند زیرا موضوع بسیار مهم است./ ۱۰مرداد ۱۳۹۹سخنرانی زنده تلویزیونی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بمناسبت عید قربان .
درادامه خطاب مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی(مسیح مهاجری)خطاب به رئیس جمهور:هنگام برگزاری مراسم عزاداری محرم«پروتکلهای بهداشتی»رانمی شودرعایت کرد،تعارفات راکناربگذار..+آمارکرونا درایران وجهان(جدول)راخواهیددید(دوشنبه، ۶ مرداد ۱۳۹۹)
کشفیات یک گیلانی:عزاداران شب قدرو محرم کرونانمی گیرند
حجت الاسلام سعیدمهدوی گیلانی(مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گیلان): تجمع مومنین در «شبهای قدر»هیچگونه تاثیری در بیماری کرونایی نداشته است و انچه که در کل دنیا روند افزایش کرونا را فراهم اورده، تجمعات در حوزه اجتماعی مثل مترو و مجالس عروسی بوده است*
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:گفته بودند که این نامردِجهشی(کرونا)هوشمنداست واما نمی دانستیم که تااینقدر«هوشمند»است که «عزادار وغیرعزادار»راتشخیص می دهد! مامفتخریم که این «کشف طلایی» نصیب یک ایرانی(گیلانی)شده است.
ونکته جالبتر«یافته های تحقیقاتی» مدیرکل محترم این قسمت ازاظهاراتش است(کرونا«عزاداران معمولی برای یک میت»را با عزاداری برای ائمه اطهارعلیهم السلام راهم تشخیص می هد):
حجت الاسلام مهدوی:آنچه که در کل دنیا روند افزایش کرونا را فراهم اورده است تجمعات در حوزه اجتماعی ،مثل مترو و «مجالس عزا» و عروسی بوده است*
این جلسه بمناسبت فرا رسیدن روز عرفه و در پیش بودن اعیاد غدیر و قربان برگزارشده بود/دوشنبه، ۶مرداد ۱۳۹۹/دیارمیرزا.
توضیح نگارنده-پیراسته فر:دریکی ازجمعه های-اوائل انتصابش به مدیرکلی-درپایان نماز،رفتم پیشش نشستم،منتظرماندم تااذکارش تمام شودتا سئوالم رابپرسم،ایشان همانطورکه داشت ذکرمی گفتم خواست سئوالم را مطرح کنم ومن هم شروع کردم به سئوال کردن واما اوچشمش بمن بود ولی همچنان لبانش درحال «ذکر»بود!من کلامم راقطع کردم،ایشان اشاره داشتندکه ادامه دهم،گفتم حاج آقا!یاذکرتان رابگویید ویا به حرفم توجه کنید،وذکرایشان متوقف شد واما وسط حرفم ودرصددرسیدن به امام جمعه بودکه درحال خروج بود،درعین حال ازمن میخواست،ضمن حرکت ،حرف بزنیم ومن متوجه شدم که ایشان اصلاً حواسش بمن نیست،ومن برای اطمینان،توقف کردم وایشان شتابان خودش رابه امام جمعه رساند و من متعجب ازاین اتفاق!..
بترتیب ازراست:حج اسلام یاری ومهدوی وقمی وفلاحتی
حجت الاسلام سعیدمهدوی گیلانی ۹ فروردین ۱۳۹۸ جایگزین حجت الاسلام جمال یاری شد.
«کرونا» یک ویروس «سکولار» است؛ به این معنا که یکی از آثار مخرب آن تغییر فرهنگها به خصوص فرهنگیهای عمیق دینی است؛ یعنی علاوه بر اینکه یک ویروس سیاسی و اقتصادی است اما رویکرد آن تغییر فرهنگهای دینی است و جامعه را به سمت سکولار سوق میدهد.
حجتالاسلام سیدعباس موسویمطلق استاد حوزه علمیه و کارشناس مسائل دینی روز جمعه در مصلای نماز جمعه قم سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه/۰۴ مرداد ۱۳۹۹تسنیم.
ویروسی که مروج« حجاب» شد!
توضیحات نگارنده-پیراسته فر:همانطورکه ویروس غیرمذهبی( سکولار)داریم،ویروس مذهبی هم داریم:ویروس زیکا اولین بار در سال ۱۹۴۷میلادی(زمستان۱۳۲۵) در اوگاندا در قاره آفریقا شناسایی شد،
« زیکا » اسم جنگلی در «اوگاندا»ست،منشأ «زیکا» یک نوع «پشه »است.
برزیل بالاترین آمار ابتلا به این ویروس را دارد، و کلمبیا از این نظر در مقام دوم قرار می گیرد. اکوادور، السالوادور، گواتمالا، هائیتی، هندوراس، مکزیک، پاناما، پاراگوئه، پورتوریکو، سورینام و ونزوئلا نیز از کشورهای دیگری هستند که موارد بسیاری از ابتلا به زیکا در آنجا گزارش شده است.
ویروسی که مروج« حجاب» شد!«زیکا»درمان نداشت واماتنهاراه پیشگیری پوشیدن لباس مناسب بود»زیکا»موجب محجبه شدن زنان ومردان مناطق شیوع شد! چون تنهاراه پیشگیری (درامان مانده ازنیش پشه)پوشیدن شلوار وپیراهن آستین بلندبرامردان وچادربرای زنان بود./پایان توضیح نگارنده.
.... قرمز شدن وضعیت مشهد به خاطر لاابالیگریها در مراکز تفریحی و اقتصادی است۳۰۰ هزار نفردیروزدرحرم تجمع(دعای عرفه) داشتند.
طبق اینکه من شنیدم، نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر دیروز در صحنهای مطهر حرم برای اجرای دعای عرفه شرکت کردند....مشکل ما در اینکه این شهر و استان منطقه قرمز قرار گرفته است، عمدتاً به خاطر بیملاحظگیها و لاابالیگریهایی که در حفظ اصول بهداشتی مردم در مراکز تفریحی و اقتصادی قرار میدهند، یعنی آنجا که پای خدا مطرح نیست، آنجایی که مسئله میولات و جریان عادی زندگی مردم مطرح است، مردم هیچ ضامن اجرایی برای حفظ نظم بهداشتی و حفظ اصول بهداشتی ندارند.
آیت الله سیداحمد علمالهدی در بیست و دومین هفته برگزار نشدن نماز جمعه در مشهد مقدس/در قالب «خطبه مجازی» بیان کرد.جمعه، ۱۰مرداد ۱۳۹۹(١٠ ذوالحجه ١٤٤١)
شب(۶مرداد ۱۳۹۹) در مراسم شهادت امام باقر در هیات رزمندگان غرب تهران که در محل ناحیه مقداد سپاه محمد رسولالله تهران برگزار شد گفت: مراسم محرم امسال را باید با شکوه برگزار کنیم. سعید حدادیانحتی اگر قرار باشد کسی بمیرد کسانی هستند که بخواهند جانشان را برای این مراسم بدهند. اجازه جان ما که دست خودمان است.
من امسال با هرشرایطی دسته عزاداری بزرگی از میدان آزادی تا میدان انقلاب به راه میاندازم./پایان.
محمدرضا بذری (مداح):بیانات امروز حضرت آقا در مورد عزاداری محرم بار دیگر به ما گوشزد کرد که بچه شیعه امام حسینی، باید نماد عقلانیت باشد./جمعه،۱۰مرداد ۱۳۹۹توئیتر
استادحوزه علمیه(میرباقری): درباره خطر ویروس کرونا «بزرگنمایی بیش از حد» میشود و این «توطئه دشمن» است که میخواهدمارا درحبس«قرنطینه»نگه داردکه ناچارشویم درفضای مجازی باشیم!
آیت الله سید محمد مهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم در گفتگویی که با نادر طالب زاده در برنامه زنده مکث داشته است به این موضوع اشاره میکند که «شیوع ویروس کرونا نمی تواند موضوعی عادی تلقی شود» و قراین و دلایلی وجود دارد که باید به این موضوع به عنوان یک توطئه نگاه شود.
بیماری کرونا با»بیماری قند»فرقی ندارد،نیازی به قرنطینه نیست!
درادامه مصاحبه دیگرآیت الله میرباقری راخواهیدخواند:دشمن(امریکا) می خواهدمارا «بزوربچپاند»درفضای مجازی«کلبه الکترونیکی»نبایدتسلیم شویم،بایدمقاومت
کنیم.جهادکبیربکنیم!
میرباقری فضای مجازی را«کلبه الکترونیکی»می نامدکه میخواهندمارادرآن حبس کنندوقُفل دیگری بر حیات مادی بزنند.
وآنگاه زمینه را برای شکستن قرنطینه وپروتکل های بهداشتی فراهم می کند ومی گوید:«ماهم حالانبایداطاعت کنیم»،بایدیه جایی درمقابلشاوایستیم ،«جهادکبیر»بکنیم که آخراین جهادکبیر می شود درگیری فیزیکی ،دیگه که نهایتش قتاله..
آیت الله میرباقری دراین مصاحبه، فضای مجازی را«کلبه الکترونیکی»نامیده است.
آیت الله میرباقری گفت:مؤمنی که با این عالم آشنا است با عالم دنیای مجازی نمیتواند زیست کند./۲۳ فروردین ۱۳۹۹تسنیم
:ایشان درادامه بااستنادبه آیه فَلَا تُطِعِ الْکَافِرِینَ وَجَاهِدْهُم بِهِ جِهَادًا کَبِیرًا ﴿٥٢فرقان﴾ می گوید»امام زمان که می آیدبااینها(جهان غرب،امریکا)جهادکبیرمی کند،«جهادکبیر»یعنی اطاعت نکردن ازپروتکل های بهداشتی وهرفرمان دیگری که بوی غرب می دهد،وی درادامه می گوید:مگرغیرازاین است که قیام علیه قرنطینه منجرمی شودبه «قتال»!؟./پایان.
آمارکرونا درجهان-ایران .دوشنبه، ۶ مرداد ۱۳۹۹
جدول کرونایی ها درجهان.دوشنبه، ۶ مرداد ۱۳۹۹
سخنگوی وزارت بهداشت: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (ششم مرداد ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۴۳۶ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۹۳ هزار و ۶۰۶ رسید.
۲۱۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.
مجموع جان باختگان این بیماری تاکنون به ۱۵ هزار و ۹۱۲ نفر رسید،
همچنین ۳۸۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
خانم دکترسیمالاری گفت: همانند روزهای گذشته استانهای مازندران، فارس، آذربایجانهای شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند./پایان.
در برگزاری مراسم محرم، اصول مبارزه با کرونا را نمیتوان رعایت کرد.
به خاطر یک امر مستحب، سلامت جامعه به خطر نیندازید.
حجت الاسلام مسیح مهاجری(مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی)، خطاب به رئیس جمهور نوشته است: تعارف با این و آن را کنار بگذارید. در برگزاری مراسم محرم، هیچیک از اصول مبارزه با کرونا را نمیتوان رعایت کرد.به خاطر یک امر مستحب، سلامت جامعه به خطر میافتد.این روزها از یکطرف مسئولین وزارت بهداشت از مردم میخواهند به شهرهای زیارتی سفر نکنند، در تجمعات حاضر نشوند، مراسم عروسی برگزار نکنند، برای افراد فوتشده مراسم تشییع و تدفین و عزاداری جمعی برگزار نکنند
و از طرف دیگر ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم میگیرد مراسم عرفه هرچه باشکوهتر برگزار شود و در محرم و صفر هم عزاداریهای پرشور داشته باشیم
البته با رعایت پروتکلهای بهداشتی!
همین سخن را هنگام برداشتن محدودیتهای کرونائی در خردادماه از آقای رئیسجمهور و سایر مسئولین ستاد ملی مقابله با کرونا بارها شنیدیم، ولی نتیجه عملی آن این شد که کنترل و مهار کرونا از اختیار ستاد خارج شد و آمار ابتلاء و مرگ و میر به رقمهای بیسابقه رسید بطوری که مسئولین بیمارستانها و مراکز بهداشتی اکنون از کمبود تخت، فرسوده شدن کادر درمانی و سایر مشکلات مربوط به درمان بیماران کرونائی سخن میگویند و اعلام خطر میکنند.
همین دیروز(شنبه ۴ مرداد )در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که آقای رئیسجمهور مجوز برگزاری عزاداری محرم را صادر کردند، وزارت بهداشت ۱۲ استان را در وضعیت قرمز و ۱۳ استان را در وضعیت هشدار اعلام کرد. به عبارت روشنتر، از ۳۱ استان کشور ۲۵ استان به صورت جدی درگیر کرونا هستند و اینطور نیست که بقیه استانها کاملاً سفید و بیمشکل باشند.
در چنین وضعیتی معلوم نیست چرا آقای رئیسجمهور توصیه اکید میکند عزاداریهای محرم با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شود.
پروتکلها طبق توصیه وزارت بهداشت عبارتند از:
زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن دستها و عدم حضور در اجتماعات.
اگر بخواهیم بدون مجامله سخن بگوئیم باید اعتراف کنیم امکان رعایت هیچیک از این چهار مورد در عزاداریها وجود ندارد.
بهویژه آنکه در هوای گرم تابستان استفاده از ماسک و تحرکات مربوط به عزاداری، با توصیههای اعلام شده سازگاری ندارند.
نتیجه این میشود که به خاطر انجام یک امر مستحب، سلامت جامعه به خطر میافتد و بسیاری از مردم قربانی کرونا خواهند شد.
آنچه موجب تأسف شدید است اینست که ما به نام دین و با انجام کاری که مربوط به دین است، برخلاف خواست دین که حفاظت از جان را در اولویت اول قرار داده است عمل میکنیم.
در فقه اسلام غیر از مواردی معدود، جان انسان خط قرمز است و حتی آن موارد معدود هم مربوط به حیات شرافتمندانه انسان هستند.
بنابراین، هیچ امری بالاتر از حفاظت از سلامت جامعه و جان انسانها نیست و اموری از قبیل: مراسم عرفه و نماز عید قربان و عزاداری محرم و صفر که همه ما با جان و دل به آن عشق میورزیم را میتوان موقتاً تعطیل یا به صورت فردی برگزار کرد و در سالهای بعد تمام آنها را جبران نمود.
آقای رئیسجمهور! شما به عنوان فرمانده کل ستاد مقابله با کرونا مسئول جان مردم هستید. کاملاً روشن است که تصمیمات جدید ستاد، دقیقاً همان بلائی را به جانها خواهد انداخت که لغو محدودیتهای کرونائی با خود آورده است. به این واقعیت تلخ فکر کنید که با این تصمیمات، پائیز سیاهی در انتظار کشور ما خواهد بود. لطفاً تعارف با این و آن را کنار بگذارید و با ایجاد محدودیتهای لازم بهویژه در زمینه تجمعات، کاری کنید که پائیز آینده مثل تمام پائیزها رنگارنگ و پر از خاطرههای شیرین برای مردم ایران باشد./۰۵ مرداد ۱۳۹۹انتخاب.
«حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی»(تولیت آستان قدس رضوی) در جلسه شورای معاونین آستان قدس رضوی با اشاره به نزدیک بودن ایام محرم و صفر،گفت:
موضع آقای رئیسجمهور در خصوص برگزاری مراسم عزاداری محرم،بسیار خوب بود/عصرایران(۷مرداد ۱۳۹۹) بنقل ازباشگاه خبرنگاران.
مشهدپنچشنبه(۹مرداد ۱۳۹۹)حرم امام رضا/عرفه
نصیف الخطابی» استاندار کربلا روز سهشنبه(۷مرداد ۱۳۹۹) اعلام کرد که این استان از سهشنبه شب کاملا قرنطینه میشود.
«الخطابی گفت: «از امشب (سهشنبه٧ ذوالحجه ١٤٤١) استان کربلا از طریق تمامی ایست و بازرسیهای ورودی به استان مسدود میشود.»
استاندار کربلا اضافه کرد: «از روز ۳۰جولای (۹ مرداد) تا پایان ۹ آگوست۲۰۲۰ (۱۹ مرداد)١٩ ذوالحجه ١٤٤١ بر اساس تصمیم کمیته عالی ملی بهداشت و سلامت در این استان مقررات منع آمد و شد اعمال خواهد شد.»۳۰
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در عراق از ۱۱۵ هزار نفر فراتر رفته و جانباختگان به بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است./۸ مرداد ۱۳۹۹فارس.
محرم کربلا(زیارت)تعطیل
توضیح نگارنده-پیراسته فر:خبرگزاری فارس،درگزارش جدید(یکشنبه، ۱۲ اَمرداد ۱۳۹۹)می نویسد:استاندار کربلا(نصیف خطابی) نیز پس از اعمال محدودیت از روز عرفه تا عید غدیر و ممنوعیت تردد در این ایام برای ورود و خروج زائران، اکنون با نزدیک شدن به ایام محرم از زائران حسینی خواسته تا برای زیارت اباعبدالله(ع) در دهه اول محرم برنامهریزی نکنند.
استاندار کربلاگفت: دهه اول محرم و به ویژه تاسوعا وعاشورای حسینی امکان پذیرش زائر داخلی وهمچنین خارجی وجود ندارد./پایان
نظررهبری درباره مراسم محرم کرونایی
آیت الله خامنه ای: بنده هر چه آنها(ستاد ملی کرونا) لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تأکید من به همه عزاداران، هیئات، منبریها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، چرا که اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعهای بزرگ پدید خواهد آمد.
همه سوگواران حسینی، هیأتها و مداحان موظفند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام میکند، عمل کنند زیرا موضوع بسیار مهم است.
رهبر انقلاب :قرار بود این دیدار به صورت تصویری با خدمتگزاران عرصه سلامت و کمک مؤمنانه انجام شود اما چون ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته اجتماع بیش از ده نفر ممنوع است، متأسفانه این دیدار تصویری هم ممکن نشد./ ۱۰مرداد ۱۳۹۹سخنرانی زنده تلویزیونی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بمناسبت عید قربان .
پاسخ آیت الله سیستانی درباره چگونگی برگزاری مراسم
بسم الله الرحمن الرحیم
مرجع عالیقدر حضرت آیت الله سیستانی (مُدّ ظلّه)
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
با نزدیک شدن به ماه محرم الحرام و فرا رسیدن سالروز فاجعه کربلا، و با توجه به ادامه وبای کرونا و تأکید مسئولان ذیربط بر ضرورت پرهیز از برپایی تجمّعات بزرگ، بهخصوص در فضاهای سرپوشیده، بسیاری از مؤمنین که تمایل بسیاری به ادامه برپایی مراسم معمول عزاداری دارند، از آنچه سزاوار است نسبت به برگزاری مراسم سوگواری حضرت سید الشهداء (صلوات الله علیه) و خاندان و یاران آن حضرت (علیهم السلام) انجام دهند سؤال میکنند. مستدعی است در این زمینه راهنمایی فرمایید. با تشکر فراوان.
جمعی از مؤمنین – نجف اشرف
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علی الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین و رحمه الله و برکاته
برای ابراز غم و اندوه در این مناسبت دردناک، و اظهار همدردی با پیامبر اکرم(ص) و خاندان پاک آن حضرت در این مصیبت بزرگی که به اسلام و مسلمانان وارد شده است، راههای مختلفی وجود دارد؛ که از جمله، موارد زیر است:
۱ـ افزایش قابل توجه در پخش مستقیم مجالس حضرت ابا عبد الله (علیه السلام) از طریق شبکههای تلویزیونی و فضاهای اینترنتی؛ برای این منظور شایسته است که مراکز و مؤسسات دینی و فرهنگی، با خطیبان برجسته و مدّاحان توانا هماهنگی به عمل آورند، و نیز مؤمنان را تشویق کنند تا در خانه های خود و جاهایی مانند آن، به برنامههای سخنرانی و مداحی گوش فرا داده و از آنها استفاده کنند.
۲ـ برگزاری مجالس خانگی در ساعتهای معینی از شب یا روز؛ به گونهای که تنها افراد خانواده و کسانی که با ایشان رفتوآمد دارند در آن حضور یابند و به برخی از برنامههای عزاداری، هر چند مجالسی که به صورت مستقیم از شبکههای ماهوارهای یا در فضاهای اینترنتی پخش میشود، گوش بسپارند.
اما در مجالس عمومی، باید همه ضوابط بهداشتی با دقت تمام رعایت گردد؛ بدین معنا که فاصله اجتماعی بین حاضران منظور شود و ماسکهای بهداشتی و دیگر لوازم بازدارنده از گسترش ویروس کرونا مورد استفاده قرار گیرد.
در این مورد همچنین لازم است به تعداد مجاز حاضران برابر با ضوابطی که مقامات ذیربط تعیین می کنند، اکتفا شود، که البته این موضوع با توجه به برگزاری مراسم در فضاهای سرپوشیده یا باز، و بسته به میزان گسترش ویروس در شهرهای مختلف، تفاوت دارد.
۳ـ پخش و توزیع پردامنه نمادهای عاشورایی، و برافراشتن پرچمها و قطعات سیاه رنگ در میدانها و خیابانها و کوچهها و دیگر فضاهای عمومی، با رعایت عدم تعرض به حرمت اموال و املاک خصوصی و مانند آن، و تبعیت از قوانین جاری در کشور. البته مناسب است که در این نمادها، بخشهایی از سخنان حضرت امام حسین (علیه السلام) در نهضت بزرگ اصلاحطلبانه آن حضرت و شاهکارهای اشعار و متون گفتهشده پیرامون فاجعه کربلا آورده شود.
در زمینه خوراکیهای مرسوم به این مناسبت، ضرورت دارد که شرایط بهداشتی لازم در تولید و توزیع آنها مد نظر قرار گیرد؛ هر چند رعایت این مسائل موجب گردد که برای جلوگیری از شلوغی در زمان توزیع، تنها به تهیه غذای خشک و رساندن آن به خانههای مؤمنان بسنده شود.
خداوند همه را در راه احیای این مناسبت مهم و اقامه عزای سرور جوانان بهشتی (صلوات الله و سلامه علیه) برابر با شرایط موجود موفّق بفرماید؛ انه ولیُّ التوفیق.
۹ ذی الحجه ۱۴۴۱ هـ.ق.دفتر آقای سیستانی – نجف اشرف