جنگ ۱۱روزه«اسرائیل-فلسطین«کدام کشورپیروزشد؟
استمداد رهبرحماس از رهبرانقلاب ایران:آتش بس میخواهیم(به اسرائیل بگوییدحملات رامتوقف کند)
اجرای «آتش بس »پیشنهادکدام کشوربود؟
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس افزود: امروز دشمن جنایتکار با کشندهترین سلاحهای ممنوعه بینالمللی به طور شبانهروزی علیه مردم غزه دست به وحشیانهترین جنایات میزند و در کنار آن فجیعترین جنایات را هم در حق تظاهرکنندگان در قدس، کرانه باختری و «سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ »مرتکب میشود.
یورونیوز تیترزد:شادی ساکنان غزه از برقراری آتشبس
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ »چیست؟
به این لینک مراجعه کنید:
اسماعیل هنیه دراین نامه(۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ ) به رهبرانقلاب اسلامی(آیت الله خامنه ای)نوشت:با توجه به تشدید تجاوزات و جنایات رژیم اشغالگر علیه ملت و مقدسات فلسطین، تماسهای گستردهای با طرفهای مختلف(مصروقطر) برقرار کردیم و از آنها خواستیم مانع از پیشبرد جنایات و اهداف شوم دشمن شوند و هشدار دادیم که این جنایات قطعاً از سوی ملت و مقاومت فلسطین بیپاسخ نخواهد ماند.
وی در ادامه این نامه گفت که اصرار سران جنایتکار رژیم صهیونیستی بر ادامه تجاوزات خود علیه ملت، سرزمین و مقدسات فلسطین، مستلزم پاسخی قاطع و مشروع از طریق مقاومت در نوار غزه بود.
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس افزود: امروز دشمن جنایتکار با کشندهترین سلاحهای ممنوعه بینالمللی به طور شبانهروزی علیه مردم غزه دست به وحشیانهترین جنایات میزند و در کنار آن فجیعترین جنایات را هم در حق تظاهرکنندگان در قدس، کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ مرتکب میشود.
هنیه تصریح کرد: ما در برابر این جنایتهای بیوقفه، خواستار تحرک فوری و بسیج مواضع اسلامی و عربی و بینالمللی به منظور اتخاذ مواضعی قاطع و واداشتن دشمن صهیونیستی به توقف جنایات خود علیه مردم تحت محاصره غزه، توقف هرگونه تجاوز علیه ساکنان قدس و مقدسات آن و پایان دادن به هرگونه تعدی علیه مسجد الاقصی و نمازگزاران فلسطینی در داخل آن هستیم.
متن کامل نامه حماس از سایت رهبری
متن نامهی رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) به شرح ذیل است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
حضرت آیتالله العظمی سیّدعلی خامنهای (حفظه الله)
رهبر انقلاب اسلامی در کشور برادر، جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم و رحمةالله و برکاته
مایهی خرسندی ما در جنبش مقاومت اسلامی «حماس» فلسطین است که سلام و درود و تقدیر خالصانهی خود را محضر جنابعالی تقدیم نماییم. از درگاه خداوند متعال برای شما تداوم حفظ توفیقات، پیشرفت و شکوفایی روزافزون را خواستار هستیم.
حضرتعالی طی روزهای اخیر تصاویر اقدامات تروریستی و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را مشاهده کردهاید؛ کما اینکه امت اسلامی و تمامی جهانیان شاهد این اقدامات بودهاند. این جنایتها علیه زنان و مردانی صورت میپذیرد که از ۱۵ سال پیش تاکنون در نوار غزه تحت محاصرهی ظالمانه قرار دارند. جنایتهای مذکور همچنین قدس، کرانه باختری و اراضی سال ۱۹۴۸ را نیز دربر میگیرند.
جنایتها علیه فلسطینیان درست از روز ۱۳ آوریل یعنی زمانی که اشغالگران و شهرکنشینان صهیونیست، مسجدالاقصی، قدس اشغالی و منطقه شیخ جرّاح را مورد تعرض قرار دادند، آغاز شد. ملت ما صبر و بردباری را در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی در دستور کار خود قرار داد. ما در جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز پاسخ قاطعانه به این تجاوزات را تکلیفی بر روی دوش خود میدانیم. از همین روی تصمیم گرفتیم تا جنابعالی را در جریان آخرین تحولات در اراضی اشغالی که رژیم صهیونیستی عامل افزایش تنشها در آنجاست، قرار دهیم.
۱. اشغالگران صهیونیست از رهگذر صدور حکم ظالمانهی اخراج ۲۸ خانوادهی فلسطینی از منطقهی شیخ جرّاح، استراتژی سیطره بر قدس، یهودیسازی قدس و تغییر بافت جمعیتی این شهر را تشدید کردهاند. آنها به دنبال ایجاد یک منطقهی یهودی در قدس اشغالی هستند.
۲. اشغالگران صهیونیست همچنین سیاست تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی را که از مدتها پیش در دستور کارشان بود، تسریع کردهاند. اقدام آنها در بستن منطقه باب العمود که یکی از دربهای اصلی مسجدالاقصی محسوب میشود، این مسأله را ثابت میکند. هدف صهیونیستها از بستن باب العمود ممانعت از حضور نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی و جلوگیری برپایی آئینهای دینی توسط آنهاست.
۴. نظامیان رژیم صهیونیستی در مبارکترین شبهای ماه رمضان مسجدالاقصی را به صورتی کاملاً وحشیانه مورد هجوم قرار داده و به شدت به نمازگزاران و معتکفین تعرّض کردند. آنها به زن و مرد و پیر و جوان هم رحم نکردند. در این اقدام وحشیانه بیش از ۶۰۰ فلسطینی در داخل و خارج از مسجدالاقصی آسیب دیدند.
ما در برابر این جنایتهای بیوقفه، در رایزنی با طرفهای منطقهای مختلف، تحرّک فوری و بسیج مواضع اسلامی و عربی و بینالمللی به منظور اتخاذ مواضعی قاطع و واداشتن دشمن صهیونیستی به توقف جنایات خود علیه مردم تحت محاصرهی غزه، توقف هرگونه تجاوز علیه ساکنان قدس و مقدسات آن و پایان دادن به هرگونه تعدّی علیه مسجدالاقصی و نمازگزاران فلسطینی را خواستار شدیم.
با توجه به تشدید تجاوزات و جنایات رژیم اشغالگر علیه ملت و مقدسات فلسطین، تماسهای گستردهای با طرفهای مختلف برقرار کردیم و از آنها خواستیم مانع از پیشبرد جنایات و اهداف شوم دشمن شوند و هشدار دادیم که این جنایات قطعاً از سوی ملت و مقاومت فلسطین بیپاسخ نخواهد ماند. اصرار سران جنایتکار رژیم صهیونیستی بر ادامهی تجاوزات خود علیه ملت، سرزمین و مقدسات فلسطین، مستلزم پاسخی قاطع و مشروع از طریق مقاومت در نوار غزه بود.
با تمامی اینها، امروز دشمن جنایتکار با مرگبارترین سلاحهای ممنوعه بینالمللی به طور شبانهروزی علیه مردم غزه دست به وحشیانهترین جنایات میزند و در کنار آن فجیعترین جنایات را هم در حق تظاهرات کنندگان در قدس، کرانهی باختری و سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ مرتکب میشود. صهیونیستها مراکز دولتی و امنیتی، مناطق مسکونی و زیرساختهای غزه را به شدت بمباران میکنند و مانع از رسیدن مواد غذایی و دارویی به فلسطینیان میشوند. آنها از رسیدن برق و گاز به فلسطینیان نیز ممانعت میکنند.
درحال حاضر، دشمن صهیونیستی تمامی کسانی را که در همبستگی با قدس و غزه تظاهرات کنند، به شدت و با خشونت تمام هدف قرار میدهد؛ چه این تظاهرات در داخل اراضی اشغالی ۱۹۴۸ برگزار شود و چه در گذرگاههای کرانه باختری. به دنبال این جنایتها تاکنون صدها نفر به شدت مجروح شدهاند.
ما در جنبش مقاومت اسلامی حماس حضرتعالی را در جریان آخرین تحولات اراضی اشغالی قرار میدهیم و شما را از جنایتهای تروریستی صهیونیستها در سراسر اراضی اشغالی و بهویژه در قدس اشغالی و علیه مسجدالاقصی، مطلع میسازیم و تأکید میکنیم که رهبران اشغالگران، مسئول جنایتها علیه ملت فلسطین هستند./.
ما خواستار تحرّک فوری برای اتخاذ موضعی قاطع در قبال این جنایات و تلاش برای بسیج حمایتهای عربی، اسلامی و بینالمللی به منظور بازداشتن دشمن صهیونیستی از ادامهی جنایات وحشیانه خود علیه ملت فلسطین و سرزمین و مقدسات آن در شهر قدس اشغالی بهویژه مسجد مبارک الاقصی هستیم تا بدین ترتیب اشغالگران وادار به انجام موارد ذیل شوند:
۱. توقف فوری اقدامات تروریستی علیه نوار غزه که تحت محاصره است.
و نیز متوقف ساختن سیاستهای یهودیسازی و کوچ دادن اجباری فلسطینیان در قدس اشغالی. ما همچنین خواستار لغو تمامی احکام ظالمانه علیه قدس اشغالی بهویژه در «محله شیخ جرّاح» هستیم.
۳. کوتاه شدن دست تجاوزکار صهیونیستها از مسجدالاقصی و توقف تجاوزات آنها علیه این مکان مقدس بهگونهای که نمازگزاران فلسطینی به آزادی در مسجدالاقصی تردد داشته باشند و آئین دینی و اسلامی خود را بهجا آورند.
از درگاه خداوند متعال خواستاریم شما را محفوظ و موفق و پیشرفت و شکوفایی روزافزون را نصیب جمهوری اسلامی بگرداند. درود و تقدیر خالصانه ما را بپذیرید.
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس)اسماعیل هنیه.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:خبرگزاری فارس درروزجمعه(۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰) نوشت:
پس از حملات گسترده تلآویو به تأسیسات غیرنظامی در نوار غزه، وزارت بهداشت غزه در جدیدترین آمار از تعداد شهدا در این باریکه اعلام کرد که شمار شهیدان به ۲۴۳ تن رسیده است.
وزارت بهداشت غزه در بیانیهای اعلام کرد که شمار شهدای غزه تا این لحظه، به ۲۴۳ تن رسیده است که از این تعداد، ۶۶ نفر کودک، ۳۹ نفر زن و ۱۷ نفر دیگر افراد سالخورده هستند.
طبق این بیانیه، شمار مجروحان تجاوزهای رژیم صهیونیستی به بخشهای مختلفی از نوار غزه نیز به ۱۹۱۰ نفر رسیده است.
المیادین به نقل از صندوق کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف» درباره جدیدترین آمار مربوط به ویرانیها در غزه نوشت:
در پی حملات اسرائیل به بخشهای مختلفی از نوار غزه، طبق اعلام یونیسف، حدود ۱۰۷ هزار نفر مجبور به فرار از خانههایشان شدهاند.
یونیسف ادامه داد، دستکم به ۵۰ تأسیسات آموزشی و ۲۰ تأسیسات بهداشتی خسارت وارد شده و حدود پنجاه درصد از خطوط آب آسیب دیده است.
در این درگیریها ۷۵ هزار فلسطینی از منازلشان آواره شدند و ۱۴۴۷ منزل مسکونی در غزه تخریب شد.
BBCجمعه،۲۰ مه ۲۰۲۱(۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰) نوشت:آتش بس میان اسرائیل و گروه فلسطینی حماس به اجرا درآمده است. این آتش بس که در ساعات نخست روز جمعه شروع شد به ۱۱ روز درگیری میان دو طرف که بیش از ۲۴۰ کشته - عمدتا در غزه - به جا گذاشت پایان می دهد.
با اجرای آتش بس فلسطینی ها به خیابان ها ریختند تا آن را جشن بگیرند. اسرائیل و حماس هر دو مدعی پیروزی شده اند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفت که آتش بس "فرصتی واقعی" برای پیشرفت ایجاد کرده است.
اسرائیل روز پنجشنبه بیش از ۱۰۰ حمله علیه تاسیسات زیربنایی حماس در شمال غزه انجام داد. حماس هم با شلیک راکت به آن پاسخ داد.
در بیانیه دولت اسرائیل آمده است: «کابینه امنیت سیاسی به اتفاق آرا و توصیه همه مقامات امنیتی - رئیس ستاد مشترک ارتش، رئیس شین بت [آژانس امنیت داخلی]، رئیس موساد [اطلاعات خارجی] و رئیس شورای امنیت ملی - ابتکار مصر برای آتش بس بیقید و شرط دو جانبه را پذیرفت - [آتش بسی] که در موعد بعدی اعمال خواهد شد.»
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در سخنانی در کاخ سفید از تصمیم اسرائیل برای آتش بس تمجید کرد. او گفت که آمریکا از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر گروه های تروریستی حمایت می کند.
آقای بایدن گفت که دولت او کمک خواهد کرد که سیستم ضدموشکی "گنبد آهنین" اسرائیل همچنان در آینده به خوبی کار کند.
بیانیه دولت اسرائیل می گوید که دستاوردهای نظامی اسرائیل در درگیری نظامی با حماس و گروههای فلسطینی «بی سابقه» بوده است. مقامات اسرائیلی همچنین تاکید کردند که «واقعیت موجود در میدان ادامه کارزار را تعیین خواهد کرد.»
BBCدرادامه نوشت:علاوه بر مصر، قطر و سازمان ملل متحد نیز در مذاکرات روزهای اخیر برای پایان دادن به درگیری خونین بین اسرائیل و حماس نقش داشتند.
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه از طرفین درگیر خواست که فورا جنگ را متوقف کنند.
آقای گوترش در نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد صحبت میکرد که با هدف بحث و بررسی درباره بحران جاری در غزه تشکیل شد.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان پنجشنبه به اسرائیل سفر کرد. آلمان خواهان آتشبس فوری در منطقه است.
پیش تر گفته شده یک مقام بلندپایه حماس به طور تلویحی گفته که به احتمال قوی در دو روز آینده، آتش بس در منطقه برقرار خواهد شد.
راکت پرانیهای شبه نظامیان فلسطینی هم به مناطق اسرائیل ادامه داشت، هر چند که تعداد آن کمتر از اوایل درگیریها بود.
موسی ابومرزوق، از اعضای ارشد حماس به شبکه المیادین لبنان گفت که انتظار دارد توافق بر سر آتش بس تا "فردا (جمعه ۲۱ مه/ ۳۰ اردیبهشت)" بدست آید.
تلویزیون الجزیره هم گزارش داد اکه تور ونسلند، نماینده سازمان ملل متحد در امور صلح خاورمیانه در قطر با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، دیدار و گفتگو کرده است.
خبرگزاری فارس درگزارش دیگر(۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰)نوشت:پارلمان اسرائیل(Knesset):نتانیاهو نباید« آتش بس» قبول می کرد
سران احزاب و نمایندگان پارلمان اسرائیل (کنست) نتانیاهو و ارتش این رژیم را به علت پذیرش آتشبس زیر بار انتقادات شدید قرار داده و گفتند که آتشبس «ننگی برای اسرائیل» و «ضربهای به توان بازدارندگی» این رژیم است.
چپ به راست: «منصور عباس»(رئیس حزب رعام) ، خانم«مرو میکائلی»(رئیس حزب کارگر) ،« بنی گانتز»(رئیس آبی و سفید )، «یائیر لاپید»(رئیس حزب یش آتید) ، «نفتالی بنت» (رئیس حزب یامینا )، «گیدئون سار» (رئیس حزب امید جدید)،«آویگدور لیبرمن» (رئیس حزب رئیس ییسرائیل بیتنو) ،« نیتزان هوروویتز»(رئیس حزب مرتز).
«گیدئون سعر» رهبر حزب «امید جدید» در واکنش به آتشبس در غزه گفت که این تصمیم یک شکست سیاسی پر هزینه برای نتانیاهو بودو در شرایطی که اسرائیل نتوانست شروط خود را به حماس تحمل کند، توقف درگیریها ضربه شدیدی به توان بازدارندگی این رژیم در مقابل حماس و دیگر گروهها زد.
«آویگدور لیبرمن» رهبر حزب «اسرائیل بیتنا» نیز گفت: «حماس در شرایطی است که میتواند در سایه تساهل دولت، اسرائیل را تهدید کند و آتشبس این موضوع را تقویت کرد.»
واکنش هابه آتش بس
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد، نیز با تمجید از نقش مثبت مصر و قطر، از همه طرفها خواست پایبندی به آتشبس را نشان دهند.
«عبدالفتاح سیسی» رییس جمهوری مصر، نیز در توییتر خود از جو بایدن به خاطر نقش سازنده آمریکا در تحقق طرح مصر قدردانی کرد.
«اورسولا فوندرلاین» رییس کمیسیون اروپا، در بیانیهای تاکید کرد که طرفین باید برای آرامش درازمدت و دستیابی به راهکار سیاسی که صلح وامنیتی پایدار را برای همگان ایجاد کند، بکوشند.
«بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا، در بیانیهای گفت اکنون وظیفه رهبران منطقه است تا در پی راه حلی برای ثبات دایمی در نزاع اسرائیلی- فلسطینی باشند که «به صلح پایدار منجر شود».
روسیه که رییس جمهوری آن، ولادیمیر پوتین، در روزهای گذشته چند بار به صراحت طرفین نزاع را به خاتمه خشونت فرا خوانده بود، از آتشبس استقبال کرد.
«میخائل بوگدانف» نماینده آقای پوتین در امور خاورمیانه، بامداد جمعه گفت که در حل و فصل نزاع اسرائیلی- فلسطینی، باید محوریت با قطعنامههای ذیربط شورای امنیت و سازمان ملل باشد.جنگ ۱۱روزه
جشن مردم غزه بلافاصله بعداز اعلام آتش بس
آتش بس میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی رأس ساعت ۲ بامداد روز جمعه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ پس از ۱۱ روز حمله متوالی این رژیم به نوار غزه اجرایی شد.
در پی برقراری آتش بس صدها فلسطینی در شادی پیروزی مقاومت به خیابانها آمده و به شادی پرداختند. فضایی از شادی در سراسر نوار غزه و کرانه باختری موج می زد و در مساجد تکبیرهای عید سر داده شد.
فلسطینیها در مناطق مختلف در بیت لحم و کرانه باختری این پیروزی بر اشغالگر را جشن گرفتند.
جوانان در استانهای مختلف «نوار غزه» به صورت خودجوش با پیروزی مقاومت بر رژیم صهیونیستی تظاهرات کرده و با دادن شعارهایی از مقاومت قدردانی کردند.
صدها فلسطینی نیز در مناطق مختلف کرانه باختری شعارهایی در حمایت از مقاومت سرداده و به نوار غزه غیور درود فرستادند.
همچنین شهرهای «رامالله» و دیگر شهرهای کرانه باختری نیز شاهد جشن و پایکوبیهای مشابهی بود.
آتشبس «همزمان و متقابل» توافق شده بین اسرائیل و حماس با میانجیگری مصر در نوار غزه از ساعت ۰۲:۰۰ بامداد امروز آغاز شد.
در قدس(بیت المقدس) هم مردم به جشن و شادی پرداختند.
ارتش اسرائیل دستاوردهای خود را بیسابقه خواند
در اسرائیل، آویو کوخاوی، فرمانده کل ارتش و ناداو آرگامان، رییس «شباک»، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، دستاوردهای ارتش این کشور را «بیسابقه» خواندهاند.
سخنگوی ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که حملات هوایی آن به «یکصد کیلومتر تونلهای مبارزان حماس» در غزه لطمات سنگین وارد کرده و «۲۰۰ نیروی حماس» در این باریکه را از پای در آورده است.
به گفته ارتش اسرائیل، «۲۰ نفر از کشتهها در میان نیروی حماس، از نیروهای ارشد شاخههای نظامی حماس و جهاد اسلامی فلسطین بودند».
سخنگوی نظامیان اسرائیل همچنین گفت که در حملات هوایی کشورش، «حدود ۷۰ سامانه شلیک راکتی، مقرها و همچنین ۹ برج بلند ساختمانی که زیربنای حماس و اتاقهای فرماندهی جنگ در آن واقع بوده، منهدم شده است».
به گفته ارتش اسرائیل، در طول ۱۱ روز درگیری، ۴۰۰۰ راکت از غزه به اسرائیل شلیک شد که از این تعداد ۳۲۰۰ راکت به اسرائیل رسید و سامانه «گنبد آهنین» این کشور حدود ۹۰ درصد از راکتهای شلیک شده به این کشور را رهگیری و منهدم کرده است.
سازمانهای مسلح فلسطینی اما آمار و اطلاعات ارتش اسرائیل را رد کرد و میگویند مقرها و زیرساختهای اصلی حماس و سایر گروهها، لطمه چندانی ندیده است.
در ساعات گذشته برخی از حامیان گروهای حماس نیز از اعلام پیروزی خود در جنگ خبر دادهاند و جشن گرفتهاند.
به این جمله دقت کنید: They celebrated the ceasefire(آنها «آتش بس» را جشن گرفتند)جشن «آتش بس»(ceasefire)،نه جشن پیروزی(Victory) براسرائیل!
Palestine celebrates beginning of Gaza ceasefire after 11 days of Israeli air strikes
فلسطین پس از ۱۱ روز حمله هوایی اسرائیل آغاز آتش بس غزه را جشن می گیرد
« میری رگب» عضو حزب لیکود که خواستار تداوم حملات بود، گفته است فرماندهان ارتش دولت را تشویق به قبول سریع آتشبس کرده و ادامه عملیات ارتش برای دو سه روز دیگر، شرایط امنیتی بهتری برای مردم اسرائیل ایجاد میکرد.
در جریان درگیری بین اسرائیل و سازمانهای مسلح فلسطینی که ۱۱ روز به طول کشید، ۲۳۲ نفر در غزه و ۱۲ در اسرائیل کشته شدند و بیش از ۵۰ هزار نفر نیز مجبور به ترک خانههایشان شدند.
آتشبس میان ارتش اسرائیل و سازمانهای مسلح فلسطینی در غزه که از ساعت ۲ بامداد روز جمعه ۳۱ اردیبهشت شروع شد، با واکنش مثبت جهانی مواجه شده است.
جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، ساعتی پیش از آغاز آتشبس، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، از تصمیم کابینه او در موافقت با ترک مخاصمه، قدردانی کرد. این پنجمین گفتوگوی دو رهبر از آغاز بحران غزه بود.
رییس جمهوری آمریکا سپس به خبرنگاران در کاخ سفید گفت که بنیامین نتانیاهو به او خبر داده که پذیرش آتشبسِ متقابل از سوی دولتش، «بدون قید و شرط» است.
آمادگی امریکابرای بازسازی غزه
آقای بایدن با تاکید بر اینکه آتشبس «فرصت واقعی» برای پیشرفت ایجاد کرده است، گفت آمریکا با همکاری با تشکیلات خودگردان فلسطینی برای بازسازی غزه اقدام خواهد کرد اما حماس که یک سازمان تروریستی است، در این همکاری شراکت داده نخواهد شد.
اعلام آمادگی امریکا برای ترمیم «گنبدآهنین»خوب عمل نکرد
«جو بایدن »به تقویت نظامی اسرائیل نیز تعهد داد و گفت دولتش کمک خواهد کرد تا سامانه «گنبد آهنین» ارتقا یابد.
در واکنشی دیگر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، خبر داد که «در روزهای آینده به اسرائیل خواهد رسید تا با مقامات اسرائیل دیدار و گفتوگو کند». این نخستین سفر وزیر خارجه دولت بایدن به اسرائیل است.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:این اعتراف امریکا(ناتوانی گنبدآهنین)دروغگویی ارتش اسرائیل رابرملامی کندکه «۹۰ درصد از راکتهای شلیک شده به این کشور را رهگیری و منهدم کرده است.»
رئیس جمهوری آمریکا :راه حل «دو کشور برای دو ملت» بر تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی
جو بایدن که در کنفرانس خبری با رئیس جمهوری کره جنوبی در واشینگتن صحبت میکرد، هرگونه تغییر در موضع حزب دموکرات در قبال اسرائیل را رد کرد.
جو بایدن که در کنفرانس خبری با رئیس جمهوری کره جنوبی...راه حل «دو کشور برای دو ملت» بر تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ در کرانه غربی، نوار غزه و بیت المقدس شرقی
جوبایدن در پاسخ گفت، هیچ تغییری در تعهد من در قبال امنیت اسرائیل ایجاد نشده است. تمام. اما تغییر این است که ما همچنان به راه حل تشکیل دو کشور نیاز داریم. این تنها پاسخ است.
راه حل «دو کشور برای دو ملت» بر تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی (بر اساس مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ در کرانه غربی، نوار غزه و بیت المقدس شرقی) در کنار اسرائیل تاکید دارد.