پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

پیراسته فر

علمی،تحقیقی و تحلیلی

آمریکا به تبعیت"قانون اینارا"(INARA) پایبنداست

شواهد،نشان از حصول قریب‌الوقوع توافق در وین(برجام) است.

قانون «اینارا» چیست؟

کاخ سفید: به قانون بررسی «برجام »توسط کنگره پایبند هستیم.

سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه هنوز توافقی در مذاکرات وین حاصل نشده، گفت اما واشنگتن به تبعیت از قانون «اینارا» پایبند است.

کاخ سفید: به قانون کنگره برای بررسی توافق احتمالی با ایران پایبند می‌مانیم

خانم«جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید بامداد جمعه ۱۸ مارس ۲۰۲۲(۲۷ اسفند ۱۴۰۰) گفت که دولت کنونی آمریکا به قانون «بررسی توافق هسته‌ای با ایران، ۲۰۱۵» موسوم به« اینارا» پایبند است.

ساکی طی نشست خبری در کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین بر سر توافق هسته‌ای ایران گفت: «اگر زمانی توافقی [با ایران] حاصل شود - که البته در مرحله کنونی هنوز در نقطه توافق نیستیم - به شما اطلاع می‌دهیم».

به نوشته رسانه‌های اوکراین، وی توضیح داد: «ما به دقت حقایق و شرایط بازگشت ایالات متحده به برجام را برای تعیین پیامدهای حقوقی، از جمله مواردی که تحت قانون بازنگری هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ در نظر گرفته شده است، بررسی می‌کنیم».

سخنگوی کاخ سفید در ادامه تاکید کرد: «ما متعهد به اطمینان از برآورده شدن الزامات این قانون هستیم. بنابراین، ما مطمئناً از آن تبعیت خواهیم کرد».

پیش از این، پایگاه خبری «میدل ایست‌ای» در گزارشی به موضوع وقفه در مذاکرات هسته‌ای ایران پرداخته و نوشت خواسته های جدید آمریکا باعث شگفتی و عصبانیت تیم ایرانی شده است.

یک خبرنگار از «جنیفر ساکی» پرسید: «قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران»(برجام) می‌گوید کنگره باید هر توافق جدید با ایران را بررسی کنید. این توافق، همان توافقی نیست که اوباما در ۱۴ژوئیه ۲۰۱۵(۲۳ تیر ۱۳۹۴) به آن دست پیدا کرد. آیا رئیس‌جمهور بایدن معتقد است که این معاهده به نظر و مشورت کنگره نیاز دارد؟ اگر اینطور فکر می‌کند آیا ایشان معتقد است که از آرای لازم برای کسب تأیید برای آن برخوردار است؟»

سخنگوی کاخ سفید در پاسخ گفت: «بسیار خوب، اگر ما به توافق دست پیدا کنیم و زمانی که این اتفاق بیفتد (لازم است همینجا بگویم که در مقطع زمانی فعلی چنین توافقی حاصل نشده، چون اگراین اتفاق افتاده بود، همه شما در جریان می‌بودید) به دقت واقعیت‌ها و شرایط مربوط به توافق آمریکا به برجام جهت تعیین کردن دلالت‌های قانونی این توافق، از جمله دلالت‌های آن ذیل قانون «بررسی توافق هسته‌ای ایران» را در نظر خواهیم گرفت.

جنیفر ساکی گفت:«ما(آمریکا) متعهد هستیم که اطمینان حاصل کنیم که الزامات این توافق رعایت می‌شوند. بنابراین، به طور قطع به این قانون پایبند خواهیم بود

سخنگوی کاخ سفید در ادامه تصریح کرد که دولت بایدن در روزهای گذشته تلاش کرده قانونگذاران کنگره را در جریان مسائل مربوط به مذاکرات وین درباره برجام قرار دهد. او به حضور «برت مک‌گورک»، دستیار ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در جلسه‌ای محرمانه با حضور اعضای کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اشاره کرد.

پیش از این پایگاه خبری پولیتیکو مدعی شده بود دو مقام ارشد دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه ۱۷ مارس۲۰۲۲(۲۶ اسفند ۱۴۰۰) در گفت‌وگو با نماینده‌های کنگره مدعی شده‌اند مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به مسائل نهایی رسیده است. پایگاه پولیتیکو مدعی شده این اظهارات نشانه‌ای دیگر از حصول قریب‌الوقوع توافق در وین است.

طبق نوشته این رسانه، «برت مک‌گورک»، دستیار ارشد شورای امنیت ملی آمریکا و «راب مالی»(رابرت مالی)، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در جلسه‌ای محرمانه با شرکت اعضای کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان حضور داشت.

«برت مک گورک» در دوران بوش، اوباما، و ترامپ، درشورای امنیت ملی آمریکا فعالیت می کرد.

پولیتیکو به نقل از سه مقام که یا جزو حاضران در جلسه محرمانه مذکور بوده‌اند و یا از محتوای آن اطلاع داشته‌اند نوشته دو مقام آمریکایی با لحنی مثبت درباره به سرانجام رسیدن تلاش‌های یک ساله دولت جو بایدن برای احیای برجام ابراز امیدواری کرده‌اند.

یک قانونگذار حزب دموکرات که به شرط عدم افشای نام با پولیتیکو مصاحبه کرده گفت: «توافق، نزدیک است و فقط منتظر تصمیم ایران است. روسیه از تصمیم خودش برای برخوردار شدن از تخفیف تحریم‌ها عقب‌نشینی کرده است.»

با وجود این، یک مقام ارشد آمریکایی که نزدیک به مذاکرات است گفته که لحن مک‌گورک و راب مالی بیشتر خنثی بوده. این مقام تأکید کرده که حصول توافق نه قطعی است و نه قریب‌الوقوع و دولت بایدن به همان اندازه که برای دنیای با توافق آماده می‌شود، در حال آماده شدن برای دنیای بدون توافق است.

قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران در ماه مه سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید. این قانون به نماینده‌های کنگره اجازه می‌‌داد هر گونه توافق حاصل‌شده ازگفت‌وگوهای میان گروه ۱+۵ و ایران که به حصول برجام منتهی شد را مورد بررسی قرار دهند.

به تازگی برخی از نمایندگان کنگره آمریکا گفته‌اند که مفاد این توافق برای هر گونه توافق احتمالی حاصل‌شده از مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین که در صورت رسیدن به توافق به بازگشت آمریکا به برجام منجر خواهد شد  نیز لازم‌الاجرا است. گروه دیگری از قانونگذاران آمریکایی معتقدند که برجام در سال ۲۰۱۵ طبق مفاد این قانون مورد بررسی قرار گرفته و توافق احتمالی وین نیازمند بررسی در کنگره نخواهد بود.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:قانون «اینارا»(INARA)چیست؟

قانون موسوم به «بررسی توافق هسته‌ای با ایران، ۲۰۱۵» (اینارا) در ماه مه سال ۲۰۱۵ در بحبوحه اختلافات داخلی قانونگذاران آمریکایی با دولت «باراک اوباما» بر سر مفاد توافق هسته‌ای برجام به تصویب نهاد قانونگذار این کشور رسید. این قانون، در کل، به کنگره اجازه می‌دهد توافقات حاصل‌شده میان ایران و گروه ۱+۵ را مورد بررسی قرار دهد.  

با آنکه در متن «اینارا» زمینه‌سازی‌هایی برای رد برجام و جلوگیری از رفع تحریم‌ها در صورت عدم پایبندی ادعایی تهران به مفاد توافق هسته‌ای بر اساس ارزیابی‌های کنگره در نظر گرفته شده این قانون فاقد مفادی است که حصول توافق را منحصراً به تأیید کنگره منوط کرده و بتواند به راحتی مانع شکل‌گیری آن شود. 

با این حال قانون «اینارا» در بردارنده مفادی است که علاوه بر آنکه می‌تواند ورود دولت بایدن به برجام را با مشکلاتی مواجه کند دست قانونگذاران کنگره را هم برای سنگ‌اندازی در مراحل بعدی اجرای این توافق و رفع تحریم‌ها باز می‌گذارد.

طبق قانون اینارا دولت آمریکا تا ۳۰ روز بعد از حصول توافق هسته‌ای با ایران که کنگره مفاد توافق را مورد بررسی قرار می‌دهد از اختیار کاهش تحریم‌ها برخوردار نخواهد بود. کنگره همچنین در این دوره می‌تواند توافقات را به صحن هر دو مجلس سنا و نمایندگان آورده و رد یا تأیید آن را به رأی بگذارد. در اینجا چنانچه کنگره به رد توافق رأی بدهد، بایدن می‌تواند مصوبه کنگره را وتو کند اما باید اطمینان حاصل کند که کنگره از دو سوم آرای لازم برای شکستن این وتو برخوردار نیست. 

اینارا بعد از اجرایی شدن هر توافق هسته‌ای با ایران هم زمینه‌های لازم را برای اظهارنظر درباره روند توافق فراهم می‌کند. مطابق این قانون، رئیس‌جمهور آمریکا باید هر ۹۰ روز یکبار روند پایبندی ایران به توافق را به کنگره گزارش داده و با تأیید اینکه ایران تعهداتش را اجرا کرده خواستار تمدید رفع تحریم‌ها از سوی نهاد قانونگذار شود.

قانون «اینارا»(INARA)چیست؟

قانون موسوم به «بررسی توافق هسته‌ای با ایران، ۲۰۱۵» (اینارا) در ماه مه سال ۲۰۱۵ در بحبوحه اختلافات داخلی قانونگذاران آمریکایی با دولت «باراک اوباما» بر سر مفاد توافق هسته‌ای برجام به تصویب نهاد قانونگذار این کشور رسید. این قانون، در کل، به کنگره اجازه می‌دهد توافقات حاصل‌شده میان ایران و گروه ۱+۵ را مورد بررسی قرار دهد.

 

 قانون «اینارا» در بردارنده مفادی است که علاوه بر آنکه می‌تواند ورود دولت بایدن به برجام را با مشکلاتی مواجه کند دست قانونگذاران کنگره را هم برای سنگ‌اندازی در مراحل بعدی اجرای این توافق و رفع تحریم‌ها باز می‌گذارد.

مطابق قانون« اینارا »دولت آمریکا تا ۳۰ روز بعد از حصول توافق هسته‌ای با ایران که کنگره مفاد توافق را مورد بررسی قرار می‌دهد از اختیار کاهش تحریم‌ها برخوردار نخواهد بود. کنگره همچنین در این دوره می‌تواند توافقات را به صحن هر دو مجلس سنا و نمایندگان آورده و رد یا تأیید آن را به رأی بگذارد.

چنانچه کنگره به رد توافق رأی بدهد، بایدن می‌تواند مصوبه کنگره را وتو کند اما باید اطمینان حاصل کند که کنگره از دو سوم آرای لازم برای شکستن این وتو برخوردار نیست.

اینارا بعد از اجرایی شدن هر توافق هسته‌ای با ایران هم زمینه‌های لازم را برای اظهارنظر درباره روند توافق فراهم می‌کند. مطابق قانون«اینارا»، رئیس‌جمهور آمریکا باید هرسه ماه(۹۰ روز) یکبار روند پایبندی ایران به توافق را به کنگره گزارش داده و با تأیید اینکه ایران تعهداتش را اجرا کرده خواستار تمدید رفع تحریم‌ها از سوی نهاد قانونگذار شود.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:روسیه توپ رادرزمین آمریکاانداخت!

روسیه خطاب به آمریکا واروپا: اشتباهاتتان را بپذیرید و خواسته‌های ایران را برآورده کنید.

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه از طرف‌های غربی حاضر در مذاکرات  رفع تحریم‌ها در وین خواست به جای متهم کردن روسیه به اشتباهات خودشان اعتراف کنند.

حساب رسمی نمایندگی روسیه در سازمان ملل به نقل از زاخارووا نوشت: «تردیدافکنی درباره تعهد روسیه به« برجام »کارتی است که توسط کسانی که نمی‌توانند به اشتباهات خودشان اذعان کنند بازی می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم همکاران غربی‌مان انرژی‌شان را روی رسیدگی به مطالبات مشروع ایران در خصوص پیش‌نویس احیای توافق متمرکز کنند.»/۲۷ اسفند ۱۴۰۰

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد