رئیس جمهوراقلیم کردستان عراق:هیچ عقل سلیمی اجازه نمیدهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم.
سفر «نیچروان بارزانی» به تهران و سخنان او در مورد اهمیت نقش انقلاب اسلامی در سرنوشت کردهای عراقی؛ گویای ظرفیتهای سیاسی و اشتراکات فرهنگی و ارزشی برای توسعه همکاریها است.
سفررئیس جمهور(اقلیم کردستان عراق)به ایران ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۸ آبان ۱۳۹۰ بود که در دفتر ساده و معنوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، مسعود بارزانی رئیس وقت اقلیم کردستان عراق، در برابر آیت الله خامنهای نشسته بود و به زبان فارسی، درباره اهمیت روابط تهران و کردها صحبت میکرد.
دیداررئیس جمهوراقلیم کردستان عراق(مسعودبارزانی)با رهبرانقلاب ۸ آبان ۱۳۹۰
بترتیپ:ملامصطفی بارزانی ،مسعودبارزانی و نیچروان بارزانی(مسعود،میان پدروبرادرزاده)
«مسعودبارزانی»(آبان ۱۳۹۰) در سخنان خود، چندین بار به خاطر حمایتهای دلسوزانه، از رهبر معظم انقلاب تشکر کرد. حالا ۱۳ سال از آن روز گذشته و این بار در تهران و باز هم در محضر رهبر انقلاب، این بار سیاستمدار کُرد دیگری به نام نیچروان نشسته که عهده دار پست ریاست اقلیم کردستان عراق است.
«نچیروان بارزانی» همانند عموی خود، دیدار با رهبری را رویداد مهمی میداند و شبکه تلویزیونی «روداو» که سالهاست از سوی نیچروان حمایت میشود، از چند روز پیش اعلام کرده که دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نیز در برنامه سفر رئیس اقلیم، به تهران است.
نچیروان بارزانی(رئیس جمهور) و مسرور بارزانی(نخست وزیر)اقلیم کردستان عراق
توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:باکناره گیری «مسعودبارزانی» بعدازهمه پرسی۳ مهر ۱۳۹۶ (۲۵ سپتامبر ۲۰۱۷)،برادرزاده اش«نچیروان بارزانی» رئیس جمهور اقلیم کردستان عراق شد.
رئیس جمهور کردستان عراق« نچیروان بارزانی»و نخست وزیر کردستان عراق« مسرور بارزانی»
نچیروان بارزانی(رئیس اقلیم کردستان عراق) و معاونش(قباد طالبانی)۳۰ دی ۱۳۹۶ تهران سفر کرده بودند
دیدار نچیروان بارزانی(رئیس اقلیم کردستان عراق) و معاونش(قباد طالبانی)با «حجت الاسلام حسن روحانی»(رئیس جمهورایران)۳۰ دی ۱۳۹۶
در این سالیان، منطقه خاورمیانه؛ تحولات بزرگی را پشت سر گذاشته و بسیاری چیزها تغییر کرده است. اما چیزی که ثابت مانده، حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و نقش مشفقانه رهبر آن، برای ترسیم افق سیاسی و امنیتی منطقه است. کیست که نداند؛ رهبری در دیدار با سیاستمداران منطقه، همواره بر این موضوع تأکید میکنند که امنیت و ثبات منطقه در گرو همکاری و همفکری همه گروههای سیاسی و کشورها است و دو عنصری که به شدت، اضافی، آسیبزا و مخلّ امنیت این گوشه از جهان هستند، عبارتند از آمریکا و رژیم صهیونیستی اسراییل.
اهمیت حمایت جمهوری اسلامی ایران از کردها
«اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود که امروز، حرکت کُرد چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاریها و تعاملات، خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد». اینها بخشی از سخنانی است که نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، با فارسی شیوا و سلیس در حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران بر زبان آورد.
«ورود رئیس جمهورایران به بغداد»و «استقبال رسمی نخست وزیر عراق ازپزشکیان» (۲۱ شهریور ۱۴۰۳)
سفررئیس جمهورایران به اقلیم کردستان عراق
«محمد جمشیدی» (معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری) در صفحه X(توئیتر)نوشت:«نیچروان بارزانی در دیدار با آیت الله رئیسی، از نقش تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی یاد کرد» .
«معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری»درادامه نوشت:رئیس اقلیم کردستان عراق گفت «امام خمینی فقط رهبر ایران نبود، رهبر ما هم بود».
«نیچروان بارزانی»(رئیس اقلیم کردستان عراق) در سفر به تهران، دیدارهای متعددی با مقامات کشورمان داشت. دیدار با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، حسینامیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و حضرت آیت الله خامنهای رهبر انقلاب.
رئیس جمهورایران خطاب به رئیس جمهور اقلیم کردستان عراق گفت: انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوء استفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند.
آقای «نیچروان بارزانی»(رئیس اقلیم کردستان عراق) با بیان اینکه روابط کردستان با ایران بر پیوندهای تاریخی، ملی، دینی و فرهنگی استوار است، اظهار امیدواری کرد که این سفر به نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شود.
رئیس جمهور ایران با بیان اینکه عراق قوی و تقویت وحدت و انسجام در چارچوب عراق واحد همواره مورد اهتمام و تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: حمایتهای ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات میکند که ایران پشتوانهای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود میشمارند، افزود: ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینهورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوء استفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند.
رئیسی ضمن قدردانی از اقدامات دولت عراق و نیز اقلیم کردستان در اجرای مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین، بر اجرای کامل و دقیق این توافق تاکید و تصریح کرد: خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق یک ضرورت است.
رئیس جمهوراقلیم کردستان عراق تاکید کرد: ایران مانعی برای گسترش همکاریهای اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط میدانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عناصر معاند و بدخواهان روابط دوستانه و صمیمی طرفین اخلالی در مسیر گسترش همکاریهای فیمابین ایجاد کنند، اظهار داشت: نگاه مسئولان باید فراتر از بدخواهی بیگانگان معطوف به طراحی و اجرای راهکارهای توسعه روابط در مسیر تامین منافع متقابل میان ایران با عراق به طور عام و اقلیم کردستان به طور خاص باشد.
نیچروان ادریس بارزانی که هم اکنون پست ریاست اقلیم کردستان عراق را در اختیار دارد؛ مدتها در ایران زندگی کرده و همواره از این موضوع یاد میکند که ایران، در دوران آوارگی کردها به داد صدها هزار نفر از آنان رسیده است. او میگوید: «مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد. انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آیندهای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.» البته رئیس اقلیم؛ حساسیت جمهوری اسلامی ایران در مورد مسأله امنیت را نیز درک کرده و درباره این موضوع گفته است: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمیدهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد(اسرائیل) بر روابط با کشور قدرتمند و دوست.(ایران) ترجیح دهیم».
آیت الله سیدابراهیم رئیسی نیز در این دیدار اعلام کرد: «ایران مانعی برای گسترش همکاریهای اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط میدانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است».
سید ابراهیم رئیسی در ادامه، از مقاطع تاریخی روابط جمهوری اسلامی ایران و کردها یاد کرده و اعلام کرد: «حمایت ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات میکند که ایران پشتوانهای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است. دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود میشمارند. ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینه ورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوء استفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند».
تأکید مجدد رئیس جمهور ایران بر اجرای کامل و دقیق مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین و خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق، از دیگر نکات مهم در دیدار رئیسی – بارزانی بود.
رئیس اقلیم کردستان عراق نیز یک بار دیگر از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان یاد کرد و درباره ویژگیهای عراق در مقاطع اخیر گفت: «شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست».
«نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان که به تهران سفر کرده است، عصر دوشنبه ( ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) با «علی اکبر احمدیان» دبیر شورایعالی امنیت ملی دیدار و گفت و گو کرد.
همراهان رئیس جمهوراقلیم کردستان عراق
دیدار رئیس جمهوراقلیم کردستان(بارزانی) باامیرعبداللهیان(وزیرامورخارجه ایران)
دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با حسینامیر عبداللهیان در وزارت امور خارجه، در فضایی دوستانه برگزار شد.
نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق با حضور در محل وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
در دیدار بین دو هیأت تهران و اقلیم کردستان عراق، موضوعات مهمی همچون امنیت مرزها، توسعه همکاریهای تجاری و توسعه روابط دوستانه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بارزانی در این دیدار، بر تمایل اقلیم کردستان عراق برای همکاری با بازرگانان ایرانی تأکید کرد و به این اشاره کرد که رایزنیهای مقامات جمهوری اسلامی ایران، نقش ارزشمندی در تأمین ثبات و امنیت عراق و منطقه داشته است.
نفراول ،سمت راست(موبایل بدست):ناظم دباغ (نماینده دولت اقلیم کردستان در تهران)
اعضای هیأت همراه بارزانی در دیدار با امیرعبداللهیان، عبارت بودند از: «شیخ جعفر شیخ مصطفی»(معاون رئیس اقلیم کردستان)، «مصطفی سیدقادر»(معاون رئیس اقلیم کردستان)، «دلشاد شهاب»(مشاور ارشد رئیس اقلیم کردستان)، «ریبر احمد»(وزیر کشور اقلیم کردستان)، «فوزی حریری»(رئیس دفتر بارزانی) و «عبدالله آکرهای»(مشاور رئیس اقلیم کردستان در امور ایران).
به قول «علی محمد صالح» از سیاستمداران مشهور کُرد و (رئیس جریان موضع میهنی)، بارزانی به دنبال نزدیک شدن به تهران است.
«رئیس جریان موضع میهنی»(علی محمد صالح) در شبکههای اجتماعی به این اشاره کرده که بارزانی برای حل معضلات مهمی همچون اختلاف نظر درباره برگزاری انتخابات پارلمان محلی، به رایزنی طرف ایرانی نیاز دارد. این سیاستمدار شناخته شده اهل سلیمانیه، معتقد است که رئیس اقلیم کردستان عراق، میتواند برگزاری انتخابات را به تعویق بیاندازد اما میداند که اتخاذ چنین تصمیم مهمی و اجرای آن؛ بدون رایزنی با ایران، دشوار است.
«ناظم دباغ »(نماینده دولت اقلیم کردستان در تهران)، درباره سفر نچیروان بارزانی به تهران گفته است: «سفر نچیروان بارزانی مهمترین سفر در تاریخ روابط دیرینه ایران و اقلیم کردستان است. موضع رئیس اقلیم کردستان و هیئت همراه وی نشان دهنده جایگاه و موقعیت دولت اقلیم کردستان است. محور اصلی گفتگوهای نچیروان بارزانی با مقامات ایران، تأکید بر دوستی و اتحاد استراتژیک میان ایران و اقلیم کردستان است. چرا که ایران، کُردهای عراق را متحد استراتژیک خود میداند». این همرزم قدیمی جلال طالبانی گفته است: «تصور میکنم همواره آمادگی لازم برای ایجاد روابط نزدیکتر و حل اختلافات میان دو طرف وجود دارد»
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:دیدار«رئیس جمهوراقلیم کردستان عراق» با «رئیس جمهورآمریکا»
رییس اقلیم کردستان عراق در حاشیه پنجاهمین نشست مجمع جهانی اقتصادی «داووس» ایالت گروبوندان در کشور سوئیس با تعدادی از مقامات بین المللی از جمله دونالد ترامپ دیدار و گفت و گو کرد.۲ بهمن ۱۳۹۸
نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا-داووس سوئیس
اولین رئیس جمهورعراق(بعداز سقوط صدام)ازقبیله«شمر»که در«موصل» زندگی می کنند،انتخاب شد.
طبق قوانین عراق:همه رؤسای جمهوری از اقلیم کردستان عراق انتخاب می شوند،رئیس پارلمان ازاهل سُنّت ونخست وزیر ازشیعیان برگزیده می شوند.